| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Łódź: Rzeź kibiców Legii! - 08/11/2003 11:46
Łódź: Rzeź kibiców Legii!
Krew, porozbijane głowy, petardy, świszczące kule z policyjnych luf - to nie obraz z demonstracji ulicznej, ale efekt walki kibiców Widzewa, Legii i policji
Ponad siedmiuset kibiców Legii ruszyło do Łodzi specjalnym pociągiem zorganizowanym przez stowarzyszenie sympatyków. Flagi, szaliki, sprawdzanie biletów na stacji Warszawa Wschodnia i żółtek mógł rozpocząć podróż. W pociągu nie było policjantów ani awantur.
W Łodzi na legionistów czekali sympatycy Widzewa. Służby prewencji skutecznie oddzielały rywali obrzucających się inwektywami. W pewnym momencie nie wiadomo dlaczego w ruch poszły policyjne pałki. Zaczęła się rzeź kibiców Legii.
Doszło do regularnej walki. Cios za cios, raz za raz. Z jednej strony petardy, z drugiej pałki. Na dodatek z przydrożnych domów posypały się kamienie.
Co chwila na bok odciągano rannych legionistów i poturbowanych łódzkich policjantów. Jakby tego było mało, tuż po wejściu na stadion do walki włączyli się kibice Widzewa oraz ochroniarze z Impelu, znani z pacyfikacji w Ożarowie. Bili się już wszyscy. Karetki nie nadążały odwozić rannych do szpitali. W końcu rozpoczął się mecz. Wbrew zapowiedziom - o czasie. Strajku nie było. I całe szczęście, bo wreszcie zakończyła się jatka.
żródło: ONET
o co poszło czy znowu naszych POLICJANTÓW poniosły nerwy. Ten Impel to nie wujątek Alkon trze czasme Wkurowić potrafi
[Ostatnio edytowane przez Ziemniak: 2003-11-08 11:55]
|
Z daleka nie będzie widać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Łódź: Rzeź kibiców Legii! - 08/11/2003 13:21
no wiec bylo jak przypuszczalem tylko z troche wiekszym skutkiem,na Żydzewie kamionka to juz tradycja wiec nie zrobilo to na mnie wielkiego wrazenia.
a.c.a.b
|
szczecin-berlin, berlin-szczecin nie jeden wariat tam na kebab leci,ja też lece zresztą...
|
|
|
|
Odp: Łódź: Rzeź kibiców Legii! - 08/11/2003 13:25
Zauważyliście że Żydzi zawsze piszą że wygrywają, nigdy nie spier.itp.itd. Tak to jest z żydowską, zakłamaną rasą. CHWDP.
PS.WFH nie pojechałeś? słyszałem że sie wybierasz [Ostatnio edytowane przez mksbart: 2003-11-08 13:27]
|
|
|
|
|
Odp: Łódź: Rzeź kibiców Legii! - 08/11/2003 14:47
Z relacji osob ktore byly na meczu podobno troche przesadzony ten tekst, ale mimo wszystko policja musiala sobie troch popalowac:/ CHWDP . no a co do kamionki to faktycznie byla ale w mniejszym wymiarze niz to bywalo... teraz rzucali jeszcze butelkami z woda. Niepotrzebne tylko to rzucanie racami przez Legionistow... no ale w sumie sie nie dziwie... mozna sie bylo zdenerwowac.
|
Legiaaaa Legiaaaa Warszawaaaa!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Łódź: Rzeź kibiców Legii! - 08/11/2003 18:46
ziemniak to ja sie staram i nie wciskam drugorzędnych(tzn nie zwiazanych bezpośrednio z Pogonią) postów tylko dodaje do istniejących a ty tu takie manewry. Co nie zmiania faktu ze policaj to ścierwa i łódź też
|
"don't mess with the best or you die like a Polar Wrocław" hehe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Łódź: Rzeź kibiców Legii! - 08/11/2003 22:06
Jude Jude Cała Łódż ...to jest właśnie ewentualna cena jaką sie płaci na wyjazdach !!!
|
"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."
"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"
"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
|
|
|
|
Odp: Łódź: Rzeź kibiców Legii! - 09/11/2003 19:17
najgorsze jest to ze tymi policyjnymi bydlakami (nie wszyscy niebiescy to chamy) rzadza najczesciej ich kolesie co sie dochrapali stanowiska ale nie przez inteligencje a przez "zaslugi na ulicy"
|
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
|
|
|
- 1
-
|