| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Wspolny stadion - 18/07/2003 18:16
W czwartek podpisano umowę najmu stadionu przy ulicy Łazienkowskiej w Warszawie pomiędzy klubem piłkarskim Polonia a reprezentującym właściciela Zarządem Mienia Polikwidacyjnego.
Zgodnie z umową, która obowiązywać będzie przez całą rundę jesienną rozpoczynającego się 9 sierpnia sezonu, "Czarne Koszule" mogą rozgrywać mecze ligowe w roli gospodarza na obiekcie, który na co dzień jest użytkowany przez Legię.
Znalezienie obiektu ze sztucznym oświetleniem, na którym "Czarne Koszule" mogłyby rozgrywać mecze jako gospodarz w rundzie jesiennej, jest jednym z warunków, by otrzymać licencję na występy w ekstraklasie. Stadion Polonii nie spełnia bowiem wymogów licencyjnych, a sztuczne oświetlenie ma pojawić się na nim we wrześniu.
co wy na to ??
|
|
|
|
|
Odp: Wspolny stadion - 18/07/2003 18:23
Tak samo jest w Mediolanie, gdzie na San Siro grają i Milan i Inter i w Rzymie gdzien na stadionie olimpisjskim gra i Lazio i Roma, a wiadomo że na Konwiktorskiej jest zjebany stadion. Mi nic do tego, ale kibice Legi pewnie nie są zadowoleni.
|
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
|
|
|
|
Odp: Wspolny stadion - 18/07/2003 18:34
tak ale mediolan czy rzym to nie warszawa i troche dziwne bedzie jak kibice poloni zasiada na zylecie a podczas meczu derbowego Legia bedzie siedziec w sektorze dla gosci
pozdro
|
Wszystkie drogi prowadzą na Pogoń
|
|
|
|
Odp: Wspolny stadion - 18/07/2003 18:50
mysle ze to dobrze ze obie strony sie dogadaly ale martwi mnie jedno ze PZPN jest bardzo nie konsekwentny w sprawie licencji!pzpn powinien juz dawno dac ultimatum wladzom polonii ze albo zaczna inwestowac w stadion albo nie dostana licencji i spadna do drugiej ligi! wstyd wchodzimy za rok do unii europejskiej a stadion poloni wyglada jak by byl z epoki kamienia lupanego z czasow Flinstonow!
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Wspolny stadion - 18/07/2003 19:38
Ja popieram to ze PZPN powinien byc bardziej konsekwentny..mamy przyklad chocby As Monaco Z tego co slyszalem to klub ( w dodatku mistrz kraju) mial straszne dlugi i przeniesli klub do II ligi...tylko...moze mi ktos powiedziec czy to prawda??
|
"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
|
|
|
|
Odp: Wspolny stadion - 18/07/2003 19:44
> Ja popieram to ze PZPN powinien byc bardziej konsekwentny..mamy przyklad chocby
> As Monaco Z tego co slyszalem to klub ( w dodatku mistrz kraju) mial straszne
> dlugi i przeniesli klub do II ligi...tylko...moze mi ktos powiedziec czy to
> prawda??
tak to prawda zdegradowali as monaco do drugiej ligi ale oni sie odwolali i prawdopodobnie zagraja znow w 1 lidze teraz musza sprzedawac pilkarzy zeby wyjsc z dlugow.pierwszym do odstrzalu byl rafael marquez ktory trafil do mojego drugiego ukochanego klubu FC Barcelony za 6 mln ojro!
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
- 1
-
|