| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 27/06/2003 09:52
jak podaje radio zet do cezarego trybanskiego ktory gra w memphis grziilies dolaczyo dwoch polakowi !Rodowity Szczecinianin Szymon Szewczyk Zostal wybrany przez Milawuke Bucks A maciej Lampe przez NY knicks! przypominam ze bliski angazu w nba byl takze ignierski. miejmmy nadzieje ze pograja chociaz troche w najblizszym sezonie!
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 27/06/2003 09:59
Nom Lampe w NY Knicks a Szewczyk w Milwaukee!!!   Miejmy nadzieję, że chłopaki będą sobie dobrze radzić i pograją więcej niż Czarek w pierwszym sezonie - przynajmniej już nie będą sami, bo jest ich już 3 (niczym 3 Muszkieterowie ).Powodzenia!!!  
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 27/06/2003 11:07
Że Szewczyk będzie wybrany w 2 rundzie draftu to wiedziałem, ale że Lampe... Szkoda, że ma ważny kontrakt z Realem Madryt bo podobno miał nawet szanse na wybranie z numerem 5 przez Miami! Teraz Knicksi będą się dogadywać z Realem żeby Lampe mógł już w tym sezonie zagrać w NBA. Mam nadzieje, że podobnie jak Trybański w pierwszym sezonie pograją trochę, a nie będą na ławie siedzieć.
Pamiętam jak Szymon grał u mnie w szkole A teraz parkiety NBA... ech...
|
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 27/06/2003 15:36
Szymon tez jest kibicem Pogoni. Nawet po jednym z jego super wystepow w Niemczech udzielal wywiadow w pozyczonym ode mnie szaliku Pogoni i tylko szkoda, ze aparatu ze soba nie mialem. Nasz kibic w NBA:-)))))
Super Szymon- Gratulacje
|
Wierzyc wbrew nadziei
|
|
|
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 27/06/2003 16:40
Vasyl..ja tez go znam..fajne uczucie nie? Ziomek ktorego znam gra teraz w NBA..a Krazyly sluchy ze Lampem bylo zainteresowane L.A. Lakers..ale coz...ZYCZE IM POWODZENIA I NIECH POMOGA W PRZYSZLOSCI POLSKIEJ REPREZENTACJI!!
|
"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 27/06/2003 19:40
bORSUK ! Troszke inaczej to wyglada!
Z wyliczeń wynikało ze to Szewczyk ma trafic do L.A ale na szczescie poszedł do Milwaukee ( chciał tam iść) W LA mialby malutenkie szanse na przebicie sie.
Co do Lampego !!
Międzynarodowa Federacja Koszykówki (FIBA) przysłała list do klubów NBA, w którym powiadomiła o jego kontrakcie na dwa lata i o tym, że nie ma w niej klauzuli o zerwaniu umowy !!
Jak widac strasznie to zniechecilo kluby bo jeszcze wczoraj byl wymieniany na 5-6 miejscu.
Budujące jest to jak go przywitali kibole Knicks! Pełen provesional!!
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 28/06/2003 10:47
A NIECH CHLOPAKI ZAROBIA TROCHE KASY KUPIA NASZE CEGIELKI JAK JUZ BEDZIEMY W III LIDZE. CZYLI ZA ROK. I BEDZIEMY MIELI NA WODE DLA ZAWODNIKOW!!!!!!!!!!! POWODZENIA CHLOPAKI!!!!!!!!!!!!!
|
++++ ODRZANKA RADZISZEWO ++++
|
|
|
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 28/06/2003 11:49
> A pomyślcie jaka byłaby faza gdyby Szewczyk pokazał sie pare razy w koszulce Pogoni Walczącej!!
I gdyby jeszcze NBA było transmitowane w Polsce... Bo kto na niego zagraincą zwróci uwagę i będzie w ogóle wiedział o co chodzi?
|
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 28/06/2003 12:17
Prawdopodobnie Szymon pogra jeszcze rok w Europie (prawdopodobnie Alba Berlin), ponieważ w Milwaukee mają niemal komplet zawodników z kontraktami. Poogrywał by się jeszcze trochę i by wrócił do NBA. W podobnej sytuacji był Kirylenko (czy jak to się tam pisze) z Utah. Po wyborze w drafcie grał jeszcze chyba 2 sezony w Europie. Teraz ma być liderem zespołu...
|
MW'03
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 30/06/2003 22:26
>I gdyby jeszcze NBA było transmitowane w Polsce... Bo kto
> na niego zagraincą zwróci uwagę i będzie w ogóle wiedział o co chodzi?
Wyczytałem dzis w Wyborczej, że polsat sport przymierza sie do NBA. Narazie to przymiarki i negocjacje, ale to juz COŚ
Oby z pozytywnym skutkiem!
|
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 30/06/2003 23:39
Polsat sie tak od 2 sezonów przymierza i jakoś mu to nie wychodzi. Mam nadzieje, że teraz kiedy trójka Polaków będzie grała na parkietach NBA znów zobaczymy koszykówke u nas w telewizji...
|
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 01/07/2003 10:49
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=1142354&kat=1715&katn=Wiadomo%B6ci
wiec jednak bedzie prawdopodobnie NBA w polskiej telewizji tylko ze trzeba bedzie zapodac sobie dekoder polsatu zeby ogladac polsat sport!
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 06/01/2004 22:08
Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc piszę to tutaj (tylko nie posądzajcie mnie o odświeżanie starych tematów, bo nie o to chodzi )...
A więc, nasza dwójka Polaków grających w NBA zamieniła się miejscami - otóż w wyniku wielkiej transakcji dokonanej pomiędzy NY Knicks a Phoenix Suns Maciek Lampe zawędrował do Suns a w jego miejsce do Nowego Jorku zawitał Czarek trybański 
Heh ciekawe jest to, żer ludzie w NY tak bardzo domagali się gry polaka, tak bardzo cieszyli się, że to właśnie jego wybrali w drafcie, a mimo to nie rozegrał on w barwach Knicks ani jednego meczu w sezonie zasadniczym 
Kto wie, może w Phoenix dostanie szansę na upragniony debiut, ja też na to czekma z niecierpliwością...
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
|
Odp: SZEWCZYK I LAMPE W NBA! - 06/01/2004 23:11
> A NIECH CHLOPAKI ZAROBIA TROCHE KASY KUPIA NASZE CEGIELKI JAK JUZ BEDZIEMY W III
> LIDZE. CZYLI ZA ROK. I BEDZIEMY MIELI NA WODE DLA ZAWODNIKOW!!!!!!!!!!!
> POWODZENIA CHLOPAKI!!!!!!!!!!!!!
bdobry tekst.
|
|
|
|
- 1
- 2
-
|