| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Głupie zachowanie "bereta". - 18/03/2003 22:24
Tekst, który rzucił po meczu w C+ był po prostu beznadziejny. "Cieszą się jak chłopcy ze wsi". Moim zdaniem cieszyli się jak każdy po wygranym meczu, legioniści też by się inaczej nie cieszyli. Jego podejście do Grodziszan przypominało mi trochę podejście lazio do wisły. Straciłem do niego cały szacunek.
|
|
|
|
|
Odp: Głupie zachowanie - 18/03/2003 23:20
Po takim zachowuaniu poznaje sie czlowieka.On jest zwyklym prostakiem!! Zreszta nie tylko on w Legii...
|
Wiara i nadzieja trwaja w nas do końca.
Tylko ogień wybacza nam winy
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Głupie zachowanie - 19/03/2003 08:17
Ten tekst byl rzeczywiscie glupi ale pilkarze z Grodziska po meczu krzyczeli "Legia kurwa".
Tak sie swietuje zwyciestwo??
|
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
|
|
|
|
Odp: Głupie zachowanie - 19/03/2003 09:14
Jay:
Nie, nie cieszyli sie jak po każdym meczu.
Oni wogóle nie cieszyli się ze zwycięstwa tylko z porażki Legii. Bo śpiewali "Legła Warszawa, Legia to stara k.... Legia! Co?! Ty k....."
A Jozwiak udzielal wywiadu dla C+, nagle przerwal - z oddali uslyszal co oni spiewaja
i wtedy powiedzial: "o tak ciesza sie chłopcy ze wsi"
Dodam, że jeszcze później w szatni doszło do małej awantury, kiedy w szatni groclin dalej spiewała swoje grupa zawodników Zieliński, Kucharski, Jóźwiak, Saganowski, Dudek wpadła tam i uciszyła trochę chłoców....
Co nie zmienia sytuacji, że wypowiedź Jóźwiaka była mocno nie na miejscu.... i bardziej powinien kontrolować swoje emocje.........
pozdro Legi@fan
|
Legia - Pogoń dwa bratanki...
|
|
|
|
Odp: Głupie zachowanie - 19/03/2003 09:31
Jezeli rzeczywisice Grodzisk tak spiewaj jak mowicie chlopaki ze stolicy,to po czesci zwracam honor.Ale jak na doswiadczonego pilkaza Beret zachowal sie jak nowicjusz!!Pozdrawiam!!
|
Wiara i nadzieja trwaja w nas do końca.
Tylko ogień wybacza nam winy
|
|
|
|
Odp: Głupie zachowanie - 19/03/2003 09:45
Zachowanie Grodziszan faktycznie było głupie. Bardzo się zdziwiłem, bo tak naprawde to oni tylko na wsi mieszkaja, a większość z nich to dobrzy ligowi piłkarze. Za takie coś powinni zostać ukarani (nie tylko przez PZPN, może wygwizdywanie ich na wszystkich polskich stadionach?). Jednak to w niczym nie usprawieliwia wypowiedzi Jóźwiaka i dla niego też powinna być kara.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Głupie zachowanie - 19/03/2003 12:57
hehe ale jóźwiak ich fajnie pojechał, wedlug mnie dobrze zrobil bo nie uzyl tak jak grodziszczanie wulgaryzmow, tylko zgasil ich jednym textem, a w szatni i tak Legionisci byli spokojni, powinni im ostro skopac dupy!!
|
...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
|
|
|
|
Odp: Głupie zachowanie - 19/03/2003 23:19
piłkarze Dyskobolii krzyczeli po meczu "legła Warszawa" bo cieszyli się z jej pokonania - to chyba nie jest złe, prawda? I na to beret się tak zdenerwował (a właściwie to był wściekły na to, że przegrali - za wszelką cenę chcieli wygrać). Być może (takie są opinie piłkarzy Legii - nikt inny tego chyba nie potwierdził - przynajmniej ja nie słyszałem choć dużo na ten temat ostatnio czytałem i nie tylko) później biało-zieloni pojechali z Legią, ale był to z pewnością efekt wypowiedzi bereta (można wytrzymać brutalną grę Legii, szczególnie pod koniec spotkania i chamskie okrzyki kibiców bo niestety często im się to zdarza, ale gdy nałożyła się jeszcze na to ta wypowiedź to nie dziwię się piłkarzom Dyskobolii ich postępowania - o ile to prawda).
DYSKOBOLIA FOREVER
|
www.piwopio.prv.pl - Klub kolekcjonera pamiątek piłkarskich
|
|
|
|
Odp: Głupie zachowanie - 19/03/2003 23:35
Kierownictwo Polskiego Związku Piłki Nożnej skierowało do Wydziału Dyscypliny PZPN wniosek o zbadanie zachowań uczestników wtorkowego meczu ekstraklasy Legii Warszawa z Groclinem Dyskobolią Grodzisk Wlkp.
Piłkarze Legii Warszawa przegrali we wtorek pierwszy od półtora roku mecz ligowy przed własną publicznością - z Groclinem Grodzisk Wlkp. 0:2. Mecz toczył się w nerwowej atmosferze, a po jego zakończeniu omal nie doszło do bójki w szatni pomiędzy zawodnikami obydwu drużyn.
Nerwowa atmosfera z boiska przeniosła się poza linię boczną i na trybuny. Kibice zaczęli słownie obrażać wielkopolską jedenastkę, natomiast o mało co nie pobiliby się kierownik Legii Ireneusz Zawadzki z drugim trenerem Groclinu, Markiem Kostrzewą.
Po spotkaniu "zaiskrzyło" także w szatni. Według piłkarzy Legii, zawodnicy gości w sposób niecenzuralny manifestowali swoją radość, jednocześnie obrażając legionistów. "Nie mogliśmy pozwolić, aby drużyna Groclinu szargała nazwę, dobre imię Legii i tradycje klubu. Dlatego wspólnie z kolegami postanowiliśmy pójść do ich szatni i uciszyć ich. Do żadnych rękoczynów nie doszło" - tłumaczył kapitan legionistów Cezary Kucharski.
Nie mam sobie nic do zarzucenia. Zresztą sędzia techniczny Artur Radziszewski i obserwator spotkania Stefan Socha opisali całe zajście w protokole. Również oni są zdania, że winę za wydarzenie ponosi Kostrzewa, który zachowywał się agresywnie. W feralnej minucie wybiegł w naszą strefę techniczną, gdzie doszło pomiędzy nami do utarczki słownej. Kostrzewa naubliżał mi, dlatego wykonałem ruch, jakbym chciał go uderzyć. Jednak tego nie zrobiłem, bowiem nie chciałem tego uczynić. Niektórzy dziennikarze widzieli jednak inaczej. Decyzja o ewentualnych karach zapadnie podczas posiedzenia Wydziału Dyscypliny PZPN, na które stawię się i złożę wyjaśnienia" - powiedział kierownik Legii, Ireneusz Zawadzki.
|
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
|
|
|
|
Odp: Głupie zachowanie - 20/03/2003 10:59
Piwopio: złe?? - to bardzo relatywne pojecie.... na pewno nie było to normalne. No chyba, że jest to normalne w Wielkopolsce, bo na pewno nie na Mazowszu....
Kiedy my wygrywamy z Wisłą to cieszyliśmy się w sposób, "Mistrz, mistrz Legia mistrz!!!", jeżeli, były jakieś bluzgi na Wisłę (ciężko jest to nam wyukorzenić ze stadionu....) to ich powodem była nienawiść do klubu z Reymonta, a nie radość ze zwycięstwa....
Nie, wiem czy byłeś na meczu.... pewnie nie - wieć pomogę ci w ustaleniu kilku faktów
1. Chamskie okrzyki kibiców - nie było ich wcale w pierwszej połowie. W drugiej były: postaci Niedzielan, Pawlak, Liberda - Co? Ty kurwo? było ich 6-7 A w dodatku połowa żylety tego nie krzyczała - bo to jest jakby obrażanie samego siebie..... (de facto krzyczy się do kibiców na drugiej trybunie Ty kurwo) Tak więc, jak kojarzę np Lech - Legia to jest to spora różnica
2. Wypowiedź Jóźwiaka jak napisałem wcześniej nastąpiła już po występach wokalnych twoich piłkarzy... Nie wkleiłem jeszcze jednej ich piosenki :"przyjechali chłopcy z wioski,rozjeb.....Łazienkowską"
Mam nadzieję, że mój post rozjaśni ci nieco sytuację
i mam prośbę, gdybyś pomógł mi w ustaleniu jednej rzeczy: czy w wiadomym zamieszaniu wzieli udział piłkarze Sebastian Mila Tomasz Wieszczycki i Rocki Ja niestety siedziałem na żylecie a w TV słychać było tylko odgłosy + komentarze wszystkich dziennikarzy, którzy byli wtedy na płycie....
Pozdrawiam
|
Legia - Pogoń dwa bratanki...
|
|
|
- 1
-
|