Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> wojna z Irakiem << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Shivan
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8585 dni

**

wojna z Irakiem - 14/03/2003 10:51
wiem ze temat troche nie wten, ale po to niby jest hyde-park. A wiec co sadzicie o tym konflikcie?, co myslicie o inicjatywie A.Kwasniewskiego popierajacej USA? i jakie jest wasze stanowisko w tej sprawie?

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
borsuk
Kibic
Na forum od 8996 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 14/03/2003 14:06
Jezeli faktycznie Irak posiada ta bron to trzeba ich jak najszybciej zlikwidowac..a co do prezydenta..to mysle ze bylo to zagranie czysto taktyczne..zeby USA zobaczylo ze moga na nas liczyc i pozniej sie odwdzieczyli tym samym(w razie czego)

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
RobaQ
Kibic
Na forum od 8997 dni

Odp: wojna z Irakiem - 14/03/2003 16:56
> Jezeli faktycznie Irak posiada ta bron to trzeba ich jak najszybciej
> zlikwidowac..

Usa tez maja bron masowego razenia (nawiasem mowiac sami dali saddamowi podczas wojny iracko-iranskiej, ale oczywiscie to szczegol), a pan dablju busz tez jest nieobliczalny. Wiec Usa rowniez nalezy zlikwidowac?

Ziiimny jaaak polodowcowy glaaaz!
dziki^
Kibic
Na forum od 8532 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 14/03/2003 17:26
USA to swinie nienawidze ich...myslicie ze czemu ta wojna??zeby zdobyc zloza ropy ktorych w iraku jest mnostwo...czemu nie atakuja korei gdzie jest duzo wielksze zagrozenie dla swiata..przeciez te zoltki robia bomby atomowe..ACO NA TO STANY??STANY NA TO NIC!!!!!!MAM NADZIEJE ZE IRAK ZABIJE JAK NAJWIECEJ AMERYKANSKICH ZOLNIERZY I ZE USA PONIESIE TAKA KLESKE JAK W WIETNAMIE

BJJ IS THE BEST FUCK THE REST
Steryd
Kibic
Na forum od 8865 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 14/03/2003 17:28
Roznica jest taka,ze USA nie produkuje juz broni (oficjalnie).Bush upiera sie,ze Irak dalej to robi.Ciezko mi prorokowac jak jest naprawde.USA co kilka dni przedstawiaja nowe 'dowody' na to,ze Irak nie przestrzega rezolucji ONZ.
ROPA NAFTOWA ?? Cos w tym jest.
Czemu USA nie zaatakuja Korei?Niby tez maja dowody na to,ze Phenian wznowil produkcje broni.

ZDECYDOWANIE 'NIE" DLA WOJNY !!!!

1948
christoph
Kibic
Na forum od 8626 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 14/03/2003 17:38
Pamiętajcie, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ...pieniądze. Tak wogóle to każda wojna jest dla pieniędzy...

Dziękuję :)
Daro
Kibic
Na forum od 8685 dni

Odp: wojna z Irakiem - 14/03/2003 17:49
Busz zdobędzie Irak, później Koreę, a póżniej kolejne państwa. Stany próbują zrobić potęgę na wzór hitlerowskich Niemiec.

http://mandu.pl
RobaQ
Kibic
Na forum od 8997 dni

Odp: wojna z Irakiem - 14/03/2003 20:30
> Husajn to drugi Hitler, przypomnijcie sobie na czym sie skonczyla
> bezinteresownosc Francji gdy Rzesza zajela Czeskie Sudety. Zawsze wojna jest
> zlem, ale czasem trzeba wybrac to mniejsze zlo.
Ale zobacz, kto tu chce zaatakowac kogo. Francuzi nie chcieli umierac za Gdansk. Ale dzis to nie husajn jest najezdca, to raczej busz jak hitla dazy do wojny. Ja jestem przeciwny wojnie, ale gdyby Irak zaatakowal czlonka nato, albo nawet Izrael - bylbym za wyslaniem polskich zolnierzy (sam jestem na razie w wieku niepoborowym :P ). Ale nie jestem za agresja na to panstwo! Dzis Irak nie bedzie nikogo atakowal (najwyzej kontratak w samoobronie) bo saddam za bardzo boi sie o swoje dyktatorskie rzady i bardzo nie chcialby ich stracic.

>Stany potege na wzor Niemiec?
> Gdyby tym sie kierowali to zaatakowaliby Koree oraz Irak bez poparcia Rady
> Bezpieczenstwa ONZ.
Przeciez nie jest wykluczone ze zaatakuja bez zgody Onz, ale na razie chca stwarzac pozory iz przestrzegaja prawa miedzynarodowego.

>Wiecie co sie dzieje w Iraku? 80% spoleczenstwa zyje
> ponizej kreski ubustwa, gloduja. Sankcje gospodarcze nalozone przez USA wojnie w
> zatoce sa ogromne.
I wojna to rozwiaze? Czy rozjebanie drog, miast, osrodkow przemyslowych pomoze tym biednym ludziom? A jeszcze tysiace mezczyzn zgina - co sprawi ze setki rodzin straci jedynych zywicieli. A chcialbym zwrocic Twoja uwage (skoro poruszasz ta sprawe) ze w kwestii sankcji amerykanie sa skurwysynami jakich malo. Embargo obejmuje rowniez lekarstwa, co nie przeszkadza usa kupowac od saddama ropy. Wiec czy ci ludzie sa w tak zlej sytuacji, gdy uderzaja w nich sankcje usa, a ich dyktator jest despota, to jeszcze musza ginac na wojnie?

>Tam nawet nie ma opozycji, ktora moglaby sie temu
> przeciwstawic.
Wlasnie dlatego bedzie wielki burdel po obaleniu saddama (co nie znaczy ze jestem jego zwolennikiem, to jedynie dowod ze myla sie ci, co mysla ze po jego obaleniu poziom zycia w Iraku wzrosnie).

>USA sa najwiekszym mocarstwem na swiecie, nie ma co watpic.
> Dobrze, ze staraja sie trzymac na tym bozym swiecie pokoj.
Nie chce Ciebie obrazic, ale o Zsrr tez tak mowiono.

>Tlumaczenie sie Francji, Chin, Belgi itp, ze to nie ich
> wojna jest smieszne. Po co w takim razie Usa wlaczyly sie do II wojny swiatowej?
> Przecie to tez niby "nie byla ich wojna".
Usa byly jednym z nielicznych krajow ktore podczas IIws odniosly korzysci polityczne i gospodarcze (oprocz strat w ludziach, ale co obchodiz tych ludiz na gorze?). Mielismy szczescie ze bylismy po stronie aliantow, ale imo to nie byly pobudki altruistyczne, po prostu jak Zsrr Usa chciala powiekszyc strefy wplywow.

>Czemu nie atakuja Korei? To jest
> ciekawe, Korea za wstawienie kamer w osrodkach atomowych dostawala pomoc w
> postaci zywnosci. Gdy Usa przerwalo transporty, oni przerwali plomby.
Jednak w
> Korei jest podobnie jak w Iraku, ludzie gloduja. Mysle, ze po zakonczoniu sprawy
> z Irakiem Usa zajma sie Korea.
Uwazam, ze tu jak i w Iraku, zamiast bomb pomoga transporty zwynosci.

Pozdro & peace :D

Ziiimny jaaak polodowcowy glaaaz!
U-96
Kibic
Na forum od 8625 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 14/03/2003 20:34
. Po co w takim razie Usa wlaczyly sie do II wojny swiatowej? Przecie to tez niby "nie byla ich wojna".

To nie była ich wojna dopóki Japończycy nie zbombardowali wyspy na Hawajach i :happyhitler: nie wypowiedział im wojny pare dni po tym ataku.
Można powiedzieć ze "dobrowolnie" to Stany włączyły się do I WŚ.

Szlugi, wóda, gołe baby !
TomY
Kibic
Na forum od 8552 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 14/03/2003 21:38
Czy wy myslicie, ze USA wysyłało podczas II wojny transporty do Anglii za friko ?? A g... prawda. Anglicy do dzis wiszą USA grube miliardy $ za te transporty. Amerykanie potrafia na wojnie zrobic interes. Podobnie jest i w tym przypadku. Lobby wojskowe naciska, a Bush musi ( chce ) uledz Wystarczy przyjrzeć się kto finansował mu kampanie- i wszystko jasne!!
PIEROLE TĄ WOJNE I PIERDOLE BUSHA

U-96
Kibic
Na forum od 8625 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 15/03/2003 07:51
Fakt że po zatopieniu Lusitanii ale j ja nie uważam tego za główny pretekst (i tak by przystąpili nawet gdyby na Atlantyju nie było ani jednego U-Boota). A z resztą czy to ważne :)

Szlugi, wóda, gołe baby !
Stary
Kibic
Na forum od 8909 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 15/03/2003 10:57
Amerykanie uzurpuja sobie prawo do decydowania o losie narodow. Nie licza sie z nikimi i z niczym, a juz najbardziej z marionetkowymi rezolucjami ONZ. Ukladaja sobie caly swiat wedlug wlasnego uznania i wiedza, ze beda mieli na to przyzwolenie innych panstw, ktore "siedza im w kieszeni". To tepy i latwy do manipulowania, a przez to bardzo niebezpieczny narod, rzadzony przez grupe niezwykle madrych i przebieglych ludzi, ktorzy wiedza, ze wojna moze napedzic w USA koniunkture, ktorej ostatnio nie ma w swiatowej gospodarce (maski gazowe, kombinezony ochronne, apteczki sprzedaja sie obecnie w tym kraju jak u nas "kremowki" po wizycie papieza, a przemysl zbrojeniowy zaciera rece). Nie jestem antysemita ale moim zdaniem Ameryka rzadza Zydzi, ktorzy tepia Arabow stale zagrazajacych Izraelowi. Wcale, ale to wcale nie dziwi mnie pojawianie sie na swiecie ludzi pokroju "Bin Ladena", walczacych o zachowanie pewenej tozsamosci kulturowej. Arabowie jak malo kto wiaza swa religie ze stylem zycia i dobrze wiedza, ze caly ich kulturowy dorobek moze runac gdy tylko pojawia sie na ich terenie "dobrodziejstwa" napedzanej przez USA globalizacji.

A co do naszych wladz to mam wielki szacunek do Kwasniewskiego jako prezydenta, ale wlazenie w dupsko Amerykanom i liczenie na deszcz "zielonych" za poparcie w kontrowersyjnym konflikcie uwazam za ponizej wszelkiej krytyki. Ja z pelnym zrozumieniem i bez zadnej urazy przyjalem wypowiedz Chiraqa, ktory bronil honoru cywilizowanej Europy. A Polacy wyszli na takich, co to chca do Europy, a nie identyfikuja sie z jej idealami. Gdybym zyl chocby u naszych zachodnich sasiadow doprawdy zaczalbym sie zastanawiac czy faktycznie warto Polakow przyjmowac Unii.

Jay-J
Kibic
Na forum od 8451 dni

Odp: wojna z Irakiem - 15/03/2003 14:58
Niestety wojna pewnie będzie :(. Ja jestem na NIE!!!

Obrazek gif wstawiony na forum
dziki^
Kibic
Na forum od 8532 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 15/03/2003 15:27
w 1000000000000000000000000% zgadam sie ze starym...zydzi zadza swiatem i taka jest prawda...przydal by sie drugi hitler ale zeby tepil tylko zydow i wylacznie zydow

BJJ IS THE BEST FUCK THE REST
Sadu
Kibic
Na forum od 8436 dni

Odp: wojna z Irakiem - 15/03/2003 15:32
przeciez ta ameryka z anglią wałek kręca, chodzi im o rope ktora jest w iraku, a nie o zadne rozbrajanie

...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
celciusz
Kibic
Na forum od 8956 dni

Odp: wojna z Irakiem - 15/03/2003 18:03
qrwa na huj takie pojebane tematy niech rozpierdola wujka sadama wezna se cala rope co nas to obchodzi dla Pogońi nic i tak nie skapnie z tej calej zadymy wiec mowie wam : JEBAC TO W DUPE ............HHAHAHAHAHAHAHAHH i sadama.................

Sadu
Kibic
Na forum od 8436 dni

Odp: wojna z Irakiem - 16/03/2003 10:28
co nas to obchodzi? podczas wojny rozne scenariusze sa przewidziane, lepiej to wypluc! ciekawe jakby ktos wyjebal w ciebie atomówką, bo irakowi zeszła z celu czy cos, stary tam zginie w chuj ludzi, nie mysl tylko o swojej dupie, niby caly swiat jest cywilizowany, w sądach karzą ludzi za morderstwa a sami mordują, przeciez to jest popierdolone, WOJNIE MOWIMY NIE :)

...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
celciusz
Kibic
Na forum od 8956 dni

Odp: wojna z Irakiem - 16/03/2003 10:43
a ja dalej mam to w dupie chlopie i mowie przypierdolic sadamowi

Stary
Kibic
Na forum od 8909 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 16/03/2003 14:50
Wiekszosc ludzkiego nieszczescia rodzi sie wlasnie z ignorancji, dokladnie takiej jaka prezentujesz.
NIE DLA WOJNY, NIE DLA BUSHA, NIE DLA AMERYKAŃSKIEJ DOMINACJI!!!

christoph
Kibic
Na forum od 8626 dni

**

Odp: wojna z Irakiem - 16/03/2003 15:32
> Wiekszosc ludzkiego nieszczescia rodzi sie wlasnie z ignorancji, dokladnie
> takiej jaka prezentujesz.
NIE DLA WOJNY, NIE DLA BUSHA, NIE DLA AMERYKAŃSKIEJ
> DOMINACJI!!!

Popieram w 100%

Dziękuję :)
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772473177 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005