Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> "Kowal" kpi z Poloni,może przyjdzie do Pogoni :) ??? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
pablo_mks
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8850 dni

"Kowal" kpi z Poloni,może przyjdzie do Pogoni :) ??? - 09/01/2003 11:33
"Kowal" kpi z Polonii

PS/W. Sierakowski
Wojciech Kowalczyk (na zdjęciu) przyjechał do redakcji negocjować z nami swój "kontrakt literacki" - pisząc wspomnienia robi dokładnie tak samo jak Roy Keane czy Jaap Stam, czyli za pieniądze i to niemałe! Ale zapracował na nie - jego książka w odcinkach to nie tylko dobra promocja gazety w "martwym" zimowym okresie, ale i wielki przebój internetu na stronach www.sports.pl.

W grudniu "Kowal" zdecydowanie przebił poczytnością nawet Jana Tomaszewskiego, któremu - jak się zdawało - nikt nie może zagrozić. Dla kibiców, internautów i czytelników mamy dobrą wiadomość - kolejnych odcinków napisał Kowalczyk już tyle, że spokojnie wystarczy aż do wiosny. A potem - kto wie - może dołączy do naszego grona jako piłkarski komentator. Ma bowiem niebagatelny atut - nie potrafi przynudzać...
Kariera literacka nie oznacza jednak, że Wojtek daje sobie spokój z karierą piłkarską. Nic z tych rzeczy! Wprawdzie jedna z gazet poinformowała już, że "Kowal" lada dzień wyruszy do Chin, aby w Szanghaju zarabiać 275 tysięcy dolarów netto za sezon, ale sam zawodnik specjalnie się do tego nie pali.
- Te Chiny tak daleko... I takie wielkie... - marudzi. - Ostatnio patrzę na mapę pogody w Chinach, a tam tak - w jednym mieście plus jeden, w innym minus siedem, a w następnym plus dwanaście. Kurczę, jakieś inne kontynenty, czy co? I teraz pomyśleć o takim lataniu na mecze wyjazdowe. Owszem, kasę dają bardzo dobrą, ale przecież mam z czego żyć. Jechać bez rodziny, siedzieć w hotelu aż do października... Nie za bardzo mi się to uśmiecha. Poza tym wrócę do Polski w październiku i co wtedy? Znowu mam kilka miesięcy z głowy.
- Chiny krzyżują też panu plan powrotu na Cypr.
- To główny problem. Gdyby nie bzdurny przepis, że na Cyprze obcokrajowiec w jednym sezonie może grać tylko w jednym klubie, to już dawno występowałbym w APOEL Nikozja. To mistrz kraju. Dają też bardzo dobre pieniądze. Mam zamiar zacząć w nim grać od lipca, a jak pojadę do Chin, to plan szlag trafi. Zastanawiam się, czy nie pokopać pół roku w Polsce.
- I są już oferty?
- Pełne jaja! Ostatnio zadzwoniła do mnie... Polonia! Odbieram telefon, a tam Janusz Romanowski. Pyta, czy bym nie zagrał na Konwiktorskiej pół roku. Powiedziałem: "Panie Januszu, dla pana chętnie, ale jak pan kupi jakiś inny klub, nie Polonię!". Takiego tematu w ogóle nie ma. Ja, warszawiak, chłopak z Bródna, kibic Legii, w Polonii?! Nie to jest jednak najśmiejszniejsze. Mija dziesięć minut, a znowu dzwoni telefon. Inny Romanowski! Byłem w szoku, że ich jest dwóch. Też jakiś związany z Polonią. Nie zdążyłem na dobre się odezwać, a ten mi zdążył zaoferować opaskę kapitańską, powiedział, że potrzebują charakterniaków i że w ogóle mam tam rządzić. "Będzie zespół oparty na warszawiakach, nawet Marek Citko będzie!" - wypalił. A że Marek jest z Białegostoku, to ja wiem. Grzecznie podziękowałem.
- Czyli w Polonii pan nie zagra?
- Polonia, to żebym w niej zagrał, musiałaby mnie potraktować jak świadka koronnego - operacja plastyczna, zmiana nazwiska, kasa, dom na Hawajach i ochrona do końca życia. A tak poważnie to przechodząc na Konwiktorską nic bym nie zyskał, a wszystko stracił. Przede wszystkim szacunek, jaki wywalczyłem sobie wśród kibiców Legii. Tak sobie pomyślałem, że ci ludzie, którzy wykładają pieniądze w polskich klubach, powinni zatrudnić sobie doradców do spraw sportu. Jak w ogóle można wyjść z taką propozycją? Jak by koledzy na mnie patrzyli?
- No to gdzie pan zagra?
- Zobaczymy, poczekamy. Jak nic nie będzie, to już chyba polecę do tych Chin. Ale wolałbym ratować Pogoń Szczecin, niż teraz przenosić się do Polonii.
Rozmawiał KRZYSZTOF STANOWSKI

borsuk
Kibic
Na forum od 8999 dni

**

Odp: - 09/01/2003 15:08
Coz moge powiedziec...Witamy w Pogoni:P napewno jest lepszy od Romaniuka,Rodrogueza,Copika i Witkowskiego razem wzietych..swoim doswiadczeniem moglby bardzo sie przydac Pogoni w utrzymaniu sie w lidze..

NIE MA SZCZECINA BEZ POGONI!!!!

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
kocek
Kibic
Na forum od 8626 dni

**

Odp: - 09/01/2003 15:44
Po co ten temat ???Przeciez to nie jest zaden konkret tylko "figura stlistyczna" ktora ma zademonstrowac niechec Kowalczyka do gry w Poloni...Wolalby grac w osatniej druzynie ktora nie placi i w ogole nie wiadomo czy przystapi do rozgrywek niz w Polonii...

Jak rozjebiecie juz wszystko to pie*dolnijcie sie w leb...
Jay-J
Kibic
Na forum od 8454 dni

On se tylko z pogoni zakpil! - 11/01/2003 11:41
Wiadomo ze mowiac ze wolalby Pogońi pomoc niz grac w poloni chcial ukazac nie sympatie do naszego klubu tylko ukazac jak bardzo nie chce grac w czarnych koszulach. Tematu jego transferu nie bedzie nigdy!

Obrazek gif wstawiony na forum
C.S.R
Kibic
Na forum od 8412 dni

Odp: a dlaczego? - 22/02/2003 22:00
a moze pan Kowalczyk naprawde ma jakis sentyment do Pogońi?
chyba warto sprawdzić...

C.S.R
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772711543 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005