| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Cenzura na pogon.v.pl - 10/09/2002 11:24
Na stronie Pogoń.v.pl chciałem dodać komentarz do info "spotkanie KSPS z Gondorem" - jako że na 7 komentarzy - 7 dotyczyło prośby o więcej szczegółów z tego spotkania. Oczywiście bezskutecznie. Mój komentarz był mniej - więcej takiej treści: "Chcielibyście usłyszeć więcej szczegółów ze spotkania KSPSu z Gondorem? Jak znam "myslenie" Pawlaka & Co (redaktor Pogoń.v.pl jest członkiem władz KSPSu) chodzi o to, żeby "tłuszcza" zapisywała się do KSPSu żaby mogła sobie posłuchać Gondora. Oczywiście trzeba ZAPŁACIC SKŁADKI!!! Następnie PŁACIĆ SKŁADKI!!! PŁACIĆ SKŁADKI!!! Płacić składki ... płacić..." Taki oto komentarz NIE UKAZAŁ SIĘ na stronie v.pl ...
|
Pogoń to my!
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 10/09/2002 11:36
  drogi młodzieńcze o ksywie old boy - -jak widzę wrześńiowe upały dają Ci się dalej we znaki.
Piszesz sobie bzdury coś o Pawlakach, KSPSach, składkach itp itd nie mając o nich zielonego pojęcia.
Jeżlei interesuje Cię stan finansów KSPS, przyjdź na spotaknie i zapytaj się Alicji - ona jest skarbnikiem.
Jeżeli interesujesz się KSPS - przyjdź na spotkanie i dowiedz się co w trawie piszczy.
Jeżlei piszesz o spotkaniu z Gondorem - wystarczyło przyjść na nie. Było to Spotkanie KIBICÓW z Gondorem, a nie spotkanie KSPS z Gondorem. KSPS wystosował jedynie zaproszenie.
No, ale Ty wolisz nabić licznik postem o cenzurze na v.pl - szczerze mówiąc tak głupawej wypowiedzi nie chiało by mi się w komentarzach czytać...
Na przyszłość jedna rada: NIE ZAWSZE MÓW CO WIESZ, ALE ZAWSZE WIEDZ CO MÓWISZ...
Odnośnie Twojej ciekawości co czym tak dyskutowano (ponad 2,5h) - było więć o SSA Pogoń, piłkarzach, inwestycjach, Wernerze. tv Pogoń, finansowaniu opraw meczowych i wyjazdów, długach i atmosferze wokól klubu. To tak w skrócie...
|
To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 10/09/2002 12:06
Rafek - to nie upał na mnie działa - władzom KSPSu nie odpowiadaja takie posty co rozumiem ... Jednak , z obserwacji twojej osoby, jasno wynika że ZA CIASNO WIĄŻESZ SOBIE SZALIK NA GŁOWIE w czasie meczów ... jesteś dobrym organizatorem "ultras" w Gryfinie i niech tak zostanie ... nie filozofuj - nie tylko ty skończyłeś studia ... chodziłem na spotkania KSPSu i - przestałem. Czy nie jest tak, że ty również jesteś członkiem władz KSPSu? Czy w Gryfinie również będzie tworzona lista wyborcza "Pogoń Walcząca"? Na której pozycji startowałbyć z takiej listy? Powtarzam - zajmij sie organizowaniem "Ekipy Gryfino" - to akurat wychodzi ci OK.
|
Pogoń to my!
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 10/09/2002 12:56
> Rafek - to nie upał na mnie działa - władzom KSPSu nie odpowiadaja takie posty
> co rozumiem
hehe nie osłabiaj mnie - redaktorv.pl członkiem władz itp. itd...
chodziłem na spotkania KSPSu i - przestałem. Czy nie jest
> tak, że ty również jesteś członkiem władz KSPSu?
  no widzisz, chodziłeś, chodziłeś, chodziłeś i tylko chodziłeś... Jeżeli nie masz o czymś pojęcia - to się nie wypowiadaj. Ale do Twej wiadomości odpowiem Ci na jak Ci się zapewne zdawało retoryczne pytanie - nie, nie jestem członkiem władz KSPS - póła opadła
> Czy w Gryfinie również będzie
> tworzona lista wyborcza "Pogoń Walcząca"? Na której pozycji startowałbyć z
> takiej listy?
hehe jakoweś kompleksy się uwidaczniają Ale do Twej wiadomości odpowiem Ci na jak Ci się zapewne zdawało retoryczne pytanie - nie, nie będzie w Gryfinie komitetu Pogoń Walcząca - nie brałem, zresztą żadnego udziału w jego powstaniu - miło mi jedynie, że zdecydowano się na tę nazwę 
Powtarzam - zajmij sie organizowaniem "Ekipy Gryfino" - to akurat
> wychodzi ci OK.
Zajmij się lepiej zbieraniem wiarygodnych informacji zanim coś głupawego chlapniesz na necie, np. dowiedz się coś o składkach, albo o władzach KSPS bo pier... głupoty, choć przyznam że to akurat wychodzi Ci OK
|
100%EG
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 10/09/2002 15:54
Tak Rafek - argumenty sie skończyły - ale znajdę jeszcze trochę sił by chociaż częściowo odpowiedzieć na twoje pomówienia - jak wiesz, przychodzi taki moment, że przestaje sie dyskutować - to nie twoja wina, że związałeś się z Pawlakiem ... ściśnięty szalik na głowie zrobił swoje ... również nadużywanie alkoholu powoduje systematyczne niszczenie komórek mózgowych i nie pisze tego dlatego, że chce cie obrazić bo od tego mam od wielu lat lecha i widzew ale może ktoś "uczony w medycynie" powinien zdiagnozować twój stan - przestaje sie dyskutowac na argumenty również w chwili, kiedy rozmówca - reprezentujący KSPS - broni na łamach "konkurencyjnej" strony internetowej, towarzystwo związane z v.pl i Pawlakiem, nazywając to "rzeczowymi argumentami. Korzystanie z internetu to mozliwość dawania ogłoszeń w stylu : jestem młody, piekny i bogaty. Skwapliwie korzystasz z tego przywileju, m.in. wspominając o rzetelności rozliczeń składek KSPSu, sugerujesz żeby pójść do pani .... i zapytać jak to jest naprawdę ... Prowadzę działalność gospodarczą od kilku lat i jak wiesz, sprawozdawczość finansowa to ulubiona zabawa księgowych - dlatego odsyłanie mnie do KSPSu jest nietaktem nie tylko wobec mojej skromnej osoby ale i całej rzeszy osób permanentnie ignorujących tą pseudo-reprezentacje kibiców. Pozostaje jeden, niezaprzeczalny fakt: NIE WYDRUKOWANO MOJEGO POSTU na v.pl i jest to CENZURA - napisałem do Pogoń.v.pl komentarz nie odpowiadający "linii programowej" tej strony - nie każdy musi wiedzieć, że blisko jest tobie i Pawlakowi do treści głoszonych na tej stronie. Ja się z tym nie zgadzam, dlatego kontrowersyjna uwaga z mojej strony została potraktowana cenzurą. Jeżeli pisze wg ciebie głupoty, to niech redaktor v.pl pozwoli to ocenić również innym ... Faktem jest, że KSPS od chwili swojego powstania - to tworzenie struktur komitetu wyborczego dla wyborów samorządowych i - pośrednio - ulokowania na wysokich miejscach panów związanych z Pawlakiem i Kozakiem (oczywiście Pawlaka na I miejscu), którzy dla nas kibiców związanych z Maxem nie mają żadnej przeszłości kibicowskiej, są sztucznie samoreklamowani jako przywódcy kibiców Pogoni. Niestety, poza Zarządem KSPSu - reszta to średnia wieku 15-16 lat. Czytałem wielokrotnie twoje posty przy różnych okazjach - ich tonacja a właściwie przesłanie jest zawsze taka sama: Rafek zna sie na wszystkim, wie wszystko najlepiej bo jest najlepiej poinformowany. Nikt nie ma dostepu np. do Dżwigały - tylko ty ... Myślę, że zgodnie z uwagą "redaktora" beep.pl powinniśmy przyjąć zasadę "ROMA LOCUTA - CAUSA FINITA" gdyż w końcu dotrze do ciebie, że są ludzie, którzy maja poglądy i INFORMACJE diametralnie różne od twoich. Więcej w tej sprawie nie wypowiem się. Pozdrawiam redakcje Pogoń.beep.pl.
|
Pogoń to my!
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 10/09/2002 16:39
Nie wiem kto z naszej redakcji mialby byc w wladzach KSPS?? Nikt tez nie jest zwiazany z Pawlakiem. Jedyna osoba, ktora laczy nasza redakcje z KPSP jest niejaki KraB - nasz kolega i kiedys nasz redaktor. KraB nie jest juz w redakcji. Komentarze takie sa usuwane, bo nie bedzie ktos ludziom macil glowy nieprawdziwymi wiadomosciami. Lepiej poznaj dobrze temat za nim cos napiszesz. Jestem redaktorem v.pl i nie mam nic wspolnego z panem Pawlakiem nawet go nie znam. To, ze piszemy o KPSP nie jest argumentem jednoznacznym z tym, ze jestesmy ludzmi Pawlaka. [Ostatnio edytowane przez RADMAN: 2002-09-04 16:44]
|
pogon.v.pl (2000-2005)
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 10/09/2002 17:08
Z ta cenzura moim zdaniem to jest roznie...swego czasu sam zabiegalem o to zeby w komentarzach jak i na forum nie pojawialy sie niektore informacje lub ksywki.Nie wolno za darmo oddawac calej Polsce - ktora moze sobie forum odwiedzic waznych informacji ze tak powiem "wewnatrzkibicowskich"
Najwiecej sie takowych pojawilo po pamietnym meczu z Lechem w Pyrzycach.
Pierzmy swoje brudy jakos inaczej - zeby cala Polska nie musiala(mogla) tego czytac.
Czesto jest tez tak ze malolat naslucha sie na dzielnicy od kumpli roznych opowiesci, a potem okupuje forum Pogoni zamiast sluchac nauczyciela informatyki w Gimnazjum.
Tak specjalnie ostatnio przegladalem net w poszukiwaniu dwoch podobnie aktywnych forum co nasze (Pogoni) i porownywalne moze byc chyba tylko forum Legii Warszawa.Na innych stronach internetowych roznych klubow rzadko fora klubowe sa odwiedzane.Aktywnosc naszych forum sprawia ze czasami pojawiaja sie osoby i ich wpisy ktore do czytania dla kazdego - raczej znalezc sie nie powinny.Moze powinnismy sie zastanowic i wprowadzac jakies elementy forum na haslo - tylko dla osob wiarygodnych - ktore sie znaja - a takich jest w internecie sporo.Trzeba sie nad tym zastanowic.
Natomiast cenzura ktora zostala zastosowana w komentarzu wobec Old Boya sadze ze jest sluszna bo komentarz nie mial na celu bezposrednio skomentowanie newsa o spotkaniu z Gondorem tylko mial jakies ogolne anty KSPS-sowskie nastawienie.Old Boy jesli chcesz cos wyrazic to zrob to na spotkaniu Ksps (dopowiem ze nie jestem tego czlonkiem),albo z RAFkiem przy piwie.Na spotkaniach na pewno jest kilka powaznych osob ktore napewno rozwaza Twoje uwagi.Poprostu bedzie to prostsze niz glupie sprzeczki w internecie.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 10/09/2002 18:55
W pełni zgadzam się z Old Boy'em!!!!!!!Członkowie redakcji Pogoń.v.pl w prostej lini pochodzą lub wywodzą się ze sławetnego Urzędu mającego swoją siedzibę swego czasu na ul.Mysiej w Warszawie.Sam nie raz przekonałem się na 'własnej skórze' z ich strony,co w dalszym ciągu oznacza pojęcie 'cenzura' w momencie kiedy wszyscy naokoło mówią o wolności słowa i przekonań.I nie chodzi tu tylko o błahe sprawy czy niewyszukany język używany w treści wpisów.To,co uważają za,ich zdaniem nieadekwatne do publikacji z ich punktu widzenia-odrzucają bez skrupółów. Z pełnym przekonaniem stwierdzam:na tej stronie działa sito,przez które,to co niewygodne z takich czy innych powodów,znanych tylko i wyłącznie decydentom nie ukaże się!!!Old Boy,którego przy okazji pozdrawiam,ma obsolutną rację!CENZURA na Pogoń.v.pl DZIAŁA I MA SIĘ DOBRZE!!!
|
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 10/09/2002 21:32
Siema odwiedzam czesto v.pl i twierdze ze jakies moje komentarze tez nie zostaly wydrukowane a wiem ze bylo to raczej ostre riposty , jednakze nie pisze na v.pl jako eker !
|
Jedno serce Jeden Klub
Gumowe, ostre, nogi czy głowa - żadna różnica: tak działa polska policja
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 11/09/2002 02:58
W całej tej sprawie dotyczącej spotkania Lesa Gondora z kibicami, zastanawia mnie jedna kwestia. Dlaczego nie było szczegółowego sprawozdania z tego spotkania tylko ogólnikowe stwierdzenie, że spotkanie się odbyło i jakie tematy poruszono.
Ani jedna ani druga redakcja nie opisała tego spotkania. Z tego można wyciągnąć wnioski:
1.Żaden z redaktorów obu redakcji nie był na spotkaniu - mało prawdopodobne
2.Temat jest srażliwy dla obu redakcji - bardziej prawdopodobne
Skoro redakcja relacjonuje mecze klubów niższych lig (w jakiś sposób związanych z Pogonią; grają tam nasi zawodnicy, kluby te grają z zespołami które będą naszymi przeciwnikami w lidze bądź pucharach), to przydałaby się rzetelna relacja z tego spotkania. Jeśli nie na głównej stronie to może chociaż w Hide Parku.
I druga rzecz , która mnie zastanawia i która coraz częściej ma miejsce to ilość komentarzy do tematów. Uważam, że lepeij by było gdyby komentarze do ciekawszych bardziej intrygujących tematów (np. ponad 10-15 komentarzy), były automatycznie przenoszone wraz tekstem głównym na forum: Pogoni, Hide Park, Repezentacji. [Ostatnio edytowane przez kingaps: 2002-09-02 02:59]
|
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
PO - PiS 9:6 F*CK ! F*CK !
Mordę może mam nie w tamburyn, ale mam zasady
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 11/09/2002 07:30
Kingaps - co do punktu 1 to przynajmniej z naszej stony faktycznie nie bylo tam nikogo.
Dzis postaram sie dowiedziec szczegoly i popoludniu dodac jakas infomacje na ten temat.
A teraz ide do szkoly 8-)
|
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 11/09/2002 09:24
> - przestaje sie dyskutowac
> na argumenty również w chwili, kiedy rozmówca - reprezentujący KSPS - broni na
> łamach "konkurencyjnej" strony internetowej, towarzystwo związane z v.pl i
> Pawlakiem, nazywając to "rzeczowymi argumentami.
Kto tu reprezentuje KSPS ja?? Widzisz miszczu, chodziłeś na te spotkania, chodziłeś i tylko chodziłeś... Naprawdę podejdź do Alicji, albo Sławka albo Marka i zapytaj się o mój status...
Pozostaje jeden,
> niezaprzeczalny fakt: NIE WYDRUKOWANO MOJEGO POSTU na v.pl i jest to CENZURA -
> napisałem do Pogoń.v.pl komentarz nie odpowiadający "linii programowej" tej
> strony - nie każdy musi wiedzieć, że blisko jest tobie i Pawlakowi do treści
> głoszonych na tej stronie. Ja się z tym nie zgadzam, dlatego kontrowersyjna
> uwaga z mojej strony została potraktowana cenzurą. Jeżeli pisze wg ciebie
> głupoty, to niech redaktor v.pl pozwoli to ocenić również innym ...
Widzisz - to nie był komentarz do spotkania, tylko głupawy wpis o składkach, Pawlakach, spotakniach dla wybranych etc...
Faktem jest,
> że KSPS od chwili swojego powstania - to tworzenie struktur komitetu wyborczego
> dla wyborów samorządowych i - pośrednio - ulokowania na wysokich miejscach
> panów związanych z Pawlakiem i Kozakiem (oczywiście Pawlaka na I miejscu),
> którzy dla nas kibiców związanych z Maxem nie mają żadnej przeszłości
> kibicowskiej, są sztucznie samoreklamowani jako przywódcy kibiców Pogoni.
Hehe wali mnie, co kto chce osiągnąć w polityce czy biznesie. Jestem kibicem Pogoni i cała moja działalność jest skoncentrowana na niej.
Czytałem wielokrotnie twoje posty przy różnych okazjach - ich tonacja a właściwie
> przesłanie jest zawsze taka sama: Rafek zna sie na wszystkim, wie wszystko
> najlepiej bo jest najlepiej poinformowany. Nikt nie ma dostepu np. do Dżwigały -
> tylko ty ...
Ja mam wyłączny dostęp do Dźwigały Najlepiej poinformowany, znam się na wszystkim a to jakieś nowum...
Tak się składa, że mam kilka źródeł swoich informacji i z nich korzystam. W przeciwieństwie do Ciebie piszę o rzeczach sprawdzonych (w większości). NIe wypisuje bzdur o Zarządzie KSPS - którego de facto nie ma - ale skąd to możesz wiedzieć,
o składkach członkowskich też nie wiesz, a piszesz, podobnie jak o składzie Zarządu czy moim członkostwie w KSPS lub o kandydowaniu w wyborach. Zachowujesz sie jak Janek Tomaszewski w roli publicysty dziennikarza - coś tam dzwoni, nie wiem co i gdzie ale co tam, napiszę...
Miej sobie odmienne poglądy od moich, wyrażaj je na łamach prasy czy netu, ale pisz obiektywnie i na temat.
|
100%EG
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 11/09/2002 09:39
Krecik masz racje z tym sitem. Nawet jak piszesz u gory to jest taki napis: "Komentarze zawierające wulgarne słownictwo nie będą publikowane !!!". Nie beda ;publikowane tez komentarze grozace smiercia komus itp. Usuwalismy tez komentarze o konikach i takie zupelnie nie zwiazane z tematyka np. cytuje "behjehehjehkewrhrehj".
Co do spotkania KPSP tez z tego co sie orientuje nie bylo nikogo od nas. I jeszcze raz powtarzam nie jestesmy redakcja zalezna od Marka Pawlaka. [Ostatnio edytowane przez RADMAN: 2002-09-11 11:50]
|
pogon.v.pl (2000-2005)
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 11/09/2002 15:36
Ludzie czy warto jest sie kucic o takiemdrobnostki ? Poprostu powiedzcie sobie: nikt z v.pl nie jest w KSPA ani nikt nie jest zwiazany z Pawlakiem. I po dyskusji dajcie sobie lepiej na zgode i postawcie sobie
|
Hold skladam temu miastu...
|
|
|
|
Odp: Cenzura na pogon.v.pl - 11/09/2002 19:04
Ja sie z nikim nie kloce. Tylko wyjasniam, zeby potem nie bylo glpuich postow na forach. Wszelkie reklamacje w sprawie funkcjonowania redakcji mozna zglaszac na maile redaktorow oraz mail redakcji. Mysle, ze to koniec tej dyskusji, a jakos ktos chce dyskutowac dalej to niech sle wlasnie maile, a nie pisze na forum.
|
pogon.v.pl (2000-2005)
|
|
|
- 1
- 2
-
|