Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 09/06/2010 21:14
Z Powodu zbliżających się mistrzostw postanowiłem założyć ten temat. Piszcie wszystko o mundialu.
jak myślicie kto wygra mistrzostwa ? Kto będzie największą porażką ? Kto może być czarnym koniem ?
Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 09/06/2010 21:25
Czarny koń: Meksyk - mają ciekawą reprezentację, grupa dość trudna (Francja, Urugwaj, RPA) ale jeśli awansują to w fazie pucharowej mogą według mnie napsuć krwi faworytom.
Faworyci: zdecydowanie Holandia i Hiszpania - ich futbol jest niesamowity, oglądając co chwila ręce aż same składają się do oklasków.
Porażka: Argentyna - pomimo świetnego składu, uważam że z Maradoną daleko nie zajdą; Francja - ostatnimi czasy głośniej tam o aferach niż dobrej grze.
Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 09/06/2010 21:56
Czarny koń: Paragwaj i Chile. Mają dobrych trenerów, są przystosowani do grania na wyżynach, sprawnie przebrnięte eliminacje. W Paragwaju w sparingach szalał Barrios, do tego jest jeszcze Cardozo, Valdez, Santa Cruz, Baretto skład mają na prawdę ciekawy. Chile natomiast jest dobrze poukładane, grają mądrze i skutecznie. Osłabieniem może być brak w pierwszych dwóch meczach ich gwiazdy Suazo, ale ze Szwajcarami i Hondurasem powinni sobie poradzić. Zaskoczyć może też Korea Płd, w ostatnim czasie najlepsza ekipa w Azji, do tego grupa dla nich do przejścia.
Faworyci: Hiszpania i Anglia. O Hiszpanach nie ma co pisać. Jeśli chodzi o Anglię to mam wrażenie, że nastał ich czas (jak co mundial ). Tym razem mają Capello na ławce i skład chyba najlepszy od dawna. Jedynym słabym punktem jest pozycja bramkarza, ale stary James powinien dać rade. Do nich do czwórki typowałbym Brazylię i czarnego konia.
Rozczarowanie: Holandia typowana do mistrzostwa moim zdaniem za daleko nie dojdzie. Z grupy wyjdzie, ale później może mieć kłopoty. Skład dość młody, obrona zwłaszcza mało doświadczona i popełniająca błędy. Sparingi rewelacyjne, ale Mundial to co innego. Do tego grali z zespołami gdzie o grę z tyłu nie musieli się za bardzo martwić. Przyjdzie trudniejszy rywal i może już nie być tak wesoło.
Ale jak będzie to się okaże, oby tylko sędziowie nie 'przeszkadzali'.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 10/06/2010 11:05
będę kibicował Holandii i myślę, że w końcu przełamią złą passę na wielkich imprezach, w finale pokonają Hiszpanów szkoda tylko że Robben kontuzjowany
rozczarowaniem będzie Argentyna i Francja chociaż po tych drugich to chyba nikt nie oczekuje, że zajdą za daleko
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 10/06/2010 11:11
Ja trzymam kciuki za Włochów moze nie graja pieknego i porywajacego futbolu jednak sa druzyna bez wiekszych gwiazd i w tym wlasnie widze recepte na sukces.
Czarny kon? zdecydowanie WKS a zawiedzie jak zwykle Anglia
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763355075 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.