Nadruki na koszulkach - 19/05/2009 15:24
Nie chciałem zaśmiecać tematów dedykowanych wyłącznie pamiątkom spod znaku Pogoni a potrzebuję rady gdzie w miarę tanio można wykonać nadruki na koszulkach (krótka seria, 7-8 sztuk). Technika raczej dowolna (tzn. nie mówimy o metodzie "kredką" tudzież "sprayem" I nie chodzi mi o odsyłanie do Google'a ale o Wasze własne doświadczenia.
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Odp: Nadruki na koszulkach - 19/05/2009 15:46
Ja zamówiłem koszulkę na koszulkowo.pl i jestem zadowolony. Nadruk trzyma się do tej pory, ale koszulka już swoje przeszła i się spiera ;D
jedna uwaga wszystkie takie koszulki z nadrukiem haftem pierzemy na lewej stronie i najlepiej recznie w 40-50 stopniach wtedy jest najdluzsza zywotnosc
Odp: Nadruki na koszulkach - 21/05/2009 11:40
Zasadniczą sprawą jest jaką techniką wykonany jest nadruk...jesli to zwykła prasowanka czyli tzw. termotransfer to od razu rzuc ją na podłogę jako szmatę. Z tych trwalszych nadruków to napewno sitodruk (naniesiona farba na koszulke za pomoca matryc), flock (napis, a'la meszek) czy flex ( wgrzana folia). Ostatnio też modny jest druk bezpośrednio na koszulce. jedna taka mam i musze powiedzieć, ze już rok nadruk się trzyma. To tyle odnośnie nadruków...które stosuje sie na koszulkach. Innych rodzaji nadruku niema
A co do prania to raczej kazdy koszulki pierze max w 50 stopniach bo bawełniane w wyzszych temperaturach nabierają przedziwnych, innych od orginału kształtów
Zasadniczą sprawą jest jaką techniką wykonany jest nadruk...jesli to zwykła prasowanka czyli tzw. termotransfer to od razu rzuc ją na podłogę jako szmatę. Z tych trwalszych nadruków to napewno sitodruk (naniesiona farba na koszulke za pomoca matryc), flock (napis, a'la meszek) czy flex ( wgrzana folia). Ostatnio też modny jest druk bezpośrednio na koszulce. jedna taka mam i musze powiedzieć, ze już rok nadruk się trzyma. To tyle odnośnie nadruków...które stosuje sie na koszulkach. Innych rodzaji nadruku niema
A co do prania to raczej kazdy koszulki pierze max w 50 stopniach bo bawełniane w wyzszych temperaturach nabierają przedziwnych, innych od orginału kształtów
Czy jest tak, że sitodruk jest z tych wszystkich metod najtańszy? Ta matryca mnie zastanawia...
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Odp: Nadruki na koszulkach - 21/05/2009 21:13
Najtańszy jest termotransfer ale lipnych po chuju
Sitodruk w sumie byłby tani jakby nie koszt matryc, bo nadruk np. 4 kolorowy kosztuje poiwedzmy 4 zł czyli koszt koszulki jakies 10-15 zł plus 4 zł wiec dośc tanio tyle ze za matryce trzeba płacić a to koszt ok. 35-50 zl za kazdy kolor wiec reasumując sitodruk tani ale dla partii wielonakladowych bo koszta matrycy rozdzielaja sie na jakąs tam ilosc koszulek
Zawiłe ale chyba zrozumiałe
chciałbym zrobić 3-4 koszulki z grafika
sa pewnie osoby które są lekko obeznane w temacie wiec
gdybyście mieli wypuścić te 4 koszulki jakim stylem nadruk wybralibyście?
Jakie to sa koszty przy tak malej liczbie?
Gdzie?
Nie mam pewnosci czy liczba kolorow sie liczy ale np. chcialbym miec herb Legii i Pogoni + napis. Troche kolorów jest...
Rozmiar obrazka mniej wiecej jak tutaj:
http://i29.tinypic.com/nq388p.jpg
Oczywiscie zeby koszty byly mozliwie niskie...
Dzieki wielkie za pomoc
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763374833 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.