Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
NLx
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8822 dni

**

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 13/01/2008 22:19

U-96 napisał:  
Tylko czysta, zadnych kolorowych wynalazkow, slomek, cytrynek itp !! Moja ulubiona wodeczka to Luksusowa - niedroga i naprawde dobra. Jesli chodzi o piwo to Bosman Full, Tyskie.

Hardcorowa Luksusowa - wodka pierwszoligowa. Zoladkowa Gorzka tez bardzo pyszna, a jezeli chodzi o piwo to Tyskie ponad wszystkie.

za plecami psów myśliwskich cała masa
Persona non grata
SKPS Portowcy
Na forum od 6992 dni

**

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 14/01/2008 16:31

Żeniu napisał:  

Szymon* napisał:  
W wakacje nad morzem piłem Absolut`a jabłkowego , był lekko schłodzony i wchodził jak woda , niestety teraz nie mogę go znaleźć ... A z czystych wódek to Wyborowa i Finlandia królują , o ile wypłata jest ;)

Absolut`a jabłkowego tydzien temu widzialem (Na monopolu) w Carrefourze koło Turzynu. Jesli chodzi o wodki ze smakowych tylko jedna mi podchodzi - Sobieski żurawinowy. Z czystych to tylko Absolwent i Bols a piwko to wiadomo Bosman Red :)

dzieki za cynk ;)

Bols u mnie nie wchodzi w gre za bardzo uderza mi do glowy , a browar jak najbardziej Bosman ;)

nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6808 dni

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 14/01/2008 17:37
jeżeli chodzi o wódeczke to zdecydowanie finlandia i smirnoff, a następnie nemiroff i absolut. z Polskich luksusowa i wyborowa. Najwiekszy chłam to bols i absolwent a takie wynalazki jak zawisza czarny to już wogóle nie do wypicia. Żubróka rowniez oki,gorzka też tylko po niej zwykle gaśnie u mnie światło hehe ;) chyba dlatego że mozna ją walić w każdej ilości i z każdego naczynia :) no i smacznie zapija sie ją piwkiem marki Heineken bądź plisner urquel. z naszych zdecydowanie warka i ...żubr,choć tyskie i nasz bosmanek równiez smakują wyborowo:) sentyment mam też do leżajska którego niestety u nas nie uraczysz a także do słowackiebo zlatego bażanta. jeżeli idzie o inne trunki to zdecydowanie tequilla i whysy a marka zalezy od dnia (grants, tullamore czyfamous grouse-stosunkowo niedrogie w porównaniu do np chivasa czy czarnego johnego bądz dumple) z innych gin seagrems z 7 upem bądź shwepsem limonkowym lub becherowka. z winek..to zależy juz od...mojej pani:)

PZPN=Pieniądze Zagrabimy Piłke Niszczymy
anathema
Kibic
Na forum od 7126 dni

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 25/01/2008 18:43
Pił może ktoś nemiroffa rye honey? mam zamiar ją zakupić tylko ciekaw jestem jej smaku i z czym ewentualnie można ją mieszać...co ciekawe jest droższa os wysmienitej nemiroff honey pepper, szkoda że nie można jej dorwać 0,7l tylko półlitrowe...Więc licze że jeżeli smakiem jej nie przebija,będzie równie dobra.

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
IS
Kibic
Na forum od 7298 dni

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 27/01/2008 18:02
Z smakowych to Belvedere pomarańczowe! A tak poza tym Finlandia żurawinowa z sokiem z granatu plus plasterek cytrynki - pycha! :) Z czystych polecam Wyborową. Ogólnie najlepsze wódki to te które wymieniłem plus Absolut, Finlandia (prawie każdy rodzaj), Pan Tadeusz no i mój ulubiony alkohol to Absynth! ...ale koniecznie ten Niemiecki na opium zrobiony :D

Rudi87Sz-n
Kibic
Na forum od 6894 dni

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 01/02/2008 10:10

anathema napisał:  
Pił może ktoś nemiroffa rye honey? mam zamiar ją zakupić tylko ciekaw jestem jej smaku i z czym ewentualnie można ją mieszać...co ciekawe jest droższa os wysmienitej nemiroff honey pepper, szkoda że nie można jej dorwać 0,7l tylko półlitrowe...Więc licze że jeżeli smakiem jej nie przebija,będzie równie dobra.

Ja piłem i jest ok a nawet bardzo ok tylko że ja jej nie mieszałem a schłodziłem i z kumplem zimną bez niczego. O efekcie nie muszę wspominać :D tak to smak jest fajny ale wiadomo to sprawa indywidalnych preferencji. Nie poznasz jak nie spróbujesz

chtwo
Kibic
Na forum od 7290 dni

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 01/02/2008 12:58
Ja preferuje z wodek Bolsa-dobra niedroga markowa wodka-nie pogardze tez i Starogardzka,ze smakowych lubie Finlandie zurawinowa-ale to juz jest wodka dla burzuazji(niewiem jak to sie dokladnie pisze ;) ),rzadko kiedy takie pijam-z piwera to Bosman,Tyskie,Zywiec,Harnas,Warka-nienawidze strongow-perfumy(czyt.Whiskey itp)pijam od Swieta-raz moze dwa razy do roku-tanie winko czy szampana tez lubie czasem golnac ;)PODSUMOWUJAC: to jest mi obojetne co pije(zalezy od humoru i kasy :) )-wazne zeby sponiewieralo-to jest SPORT ;)-lubie maratony dlugodystansowe :D
ps.zapomnialem nadmienic,ze alkohol musze miec mocno schlodzony-czy to jest piwo,wodka,wino czy szampan-nienawidze cieplego alkoholu bo az mnie skreca...

Szacunek dla Braci - Pogarda dla frajerów
g
Kibic
Na forum od 7314 dni

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 01/02/2008 13:38
Hmm ... temat w sam raz na popołudnie :) Więc z czystych oprócz w/w Finlandii i Absoluta bardzo dobra jest Wódka Polska (schłodzona oczywiście:)) z tzw. kolorwych oczywiście Żubrówka, no i Wódka Dębowa - mniam !:)Żołądkowa bardzo dobrze sprawdza na meczach, szczególnie jak jest zimno :)

- Tylko Pogoń -
eF^
Kibic
Na forum od 7987 dni

*

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 05/02/2008 17:44
Nie polecam ' Żurawinówki ' na czysto, w drinkach (szczególnie z sokiem aroniowym, albo czarna porzeczka) dużo lepsza.

seeedzik
Kibic
Na forum od 8023 dni

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 05/02/2008 18:10
oho temat do dluzszych dywagacji ;]
jesli pic to "byla piekna przezroczysta, a na imie miala czysta" reszta w odstawke, z bialej kroluje Wyborowa, wole naprawde dac 5 pln wiecej ale smak pozostaje niedoscigniony, natomiast tak zachwalana tutaj Luksusowa, dla mnie tragedia, nie pamietam po niej zwykle nic (aczkolwiek zwykle laduje ja jak juz nie ma co pic a akurat sie znajdzie jakas Luksusowa w zasiegu prawego prostego) za to po niej czesto rano pod oknem znajduje sie sliczne grafiti zawadzajace o pobliskie parapety. W zamierzchlych czasach krolowal Absolwent ale jednak stwierdzam ze mozna sie przepic jednym rodzajem wodki i teraz na sam widok mi sie zbiera ... co zas sie tyczy drozszych wynalazkow pokroju Absoluty czy Finalndie to jeszcze przyjdzie czas ... chyba ze jakas impreza sponsorowana ;]
jesli idzie o kolorowa, Zoladkowa jest moim napojem hmm "klubowym" na wszelakich imprezach wole wziasc drinka zoladkowej (czyli pindziesiatke z lodem) i spokojnie saczyc niz pic chrzczone milion razy browary a cena podobna, ogolnie Zoladkowa mi smakuje a jeszcze teraz wchodzi kilka rodzaji, jakby ktos pil i mogl sie wypowiedziec bylbym wdzieczny, mianowicie chodzi mi o :
Zoladkowa z Mieta - ta akurat pilem, bardzo bardzo dobra ale raczej na saczenie w klubie ;]
Zoladkowa z Miodem - nie pilem, moze ktos ?
Zoladkowa receptura z 1950r. - nie pilem a podobno piesci przelyk
no i Zoladkowa CZYSTA ?? na to poluje od dluzszego czasu, raz nawet widzialem w jednym monopolu ale w portfelu pustki byl, pil ktos moze ? bardzo chetnie wyslucham opinii

jesli idzie o browarek, to zubr, tyskie i zasadniczo tye ;]

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Pit.
Kibic
Na forum od 7975 dni

Odp: Rodzaj wódki - czysta czy smakowa? - 05/02/2008 20:32
żołądkowa z miodem...w sumie jak dla mnie to mało się różni od tradycyjnej, smak bardzo porównywalny (z tego co pamiętam;p)

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
 - 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763405035 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005