Technikum - 30/09/2007 18:30
Witam, jestem w 3kl. gimnazjum, i nie wiem gdzie się wybrać dalej, myślałem o technikum elektrycznym ale czy to będzie dobry pomysł?, mam nadzieje że doradzicie mi coś, do liceum nie mam zamiaru iść
Odp: Technikum - 30/09/2007 20:17
na hożej słabiutka szkoła .. koles tam chodzi i nic nie robi wakacje i zdaje ... a tak dodam coś od siebie ... tak juz dla was na przyszłość jakbyś zmienił zdanie co do Liceum to odrazdam LO nr 8 !!!!! Co teraz rada pedagogiczna tam wymysla to szkoda słów
''...to my przeżyjemy życie tak jak się powinno.. na całego! ''
Witam, jestem w 3kl. gimnazjum, i nie wiem gdzie się wybrać dalej, myślałem o technikum elektrycznym ale czy to będzie dobry pomysł?, mam nadzieje że doradzicie mi coś, do liceum nie mam zamiaru iść
jak chcesz isc do elektryka to pozniej koniecznie na wydzial elektryczny polibudy
Dlaczego nie chcesz isc do LO? Wg mnie to mega dobry wybor...
gowno prawda. sam konczylem LO i z perspektywy czasu moge stwierdzic ze niczego tam przydatnego w zyciu sie nie nauczylem. same pierdoly, liceum jest dobre dla ludzi ktorzy jeszcze nie wiedza co chca w zyciu robic i tu tez bym sie sprzeczal z tym "jest dobre". Molesta jezeli wiesz co chcesz w zyciu robic i istnieje technikum w ktorym tego ucza to sie nie zastanawiaj tylko idz tam. chuj z tym ze poziom w wiekszosci takich szkol nie jest wysoki ale przynajmniej masz nakierunkowanie na podstawy tego co w przyszlosci bedziesz robil. ja poszedlem na polibude eletryczna po liceum i teraz studiuje sobie na uniwerku nie bylo lekko, duzo ludzi wylecialo, ja zrezygnowalem, najlepiej poradzili sobie ci po tme, chociaz tez z problemami. a drugim wyjsciem jest jeszcze profilowany kierunek w LO ale z doswiadczenia wiem ze to jeden wielki pic na wode z tymi profilami jest. chociaz moze od czasu jak LO skonczylem sie cos zmienilo, ale watpie jakos
jak chcesz isc do elektryka to pozniej koniecznie na wydzial elektryczny polibudy
gowno prawda. sam konczylem LO i z perspektywy czasu moge stwierdzic ze niczego tam przydatnego w zyciu sie nie nauczylem. same pierdoly, liceum jest dobre dla ludzi ktorzy jeszcze nie wiedza co chca w zyciu robic i tu tez bym sie sprzeczal z tym "jest dobre". Molesta jezeli wiesz co chcesz w zyciu robic i istnieje technikum w ktorym tego ucza to sie nie zastanawiaj tylko idz tam. chuj z tym ze poziom w wiekszosci takich szkol nie jest wysoki ale przynajmniej masz nakierunkowanie na podstawy tego co w przyszlosci bedziesz robil. ja poszedlem na polibude eletryczna po liceum i teraz studiuje sobie na uniwerku nie bylo lekko, duzo ludzi wylecialo, ja zrezygnowalem, najlepiej poradzili sobie ci po tme, chociaz tez z problemami. a drugim wyjsciem jest jeszcze profilowany kierunek w LO ale z doswiadczenia wiem ze to jeden wielki pic na wode z tymi profilami jest. chociaz moze od czasu jak LO skonczylem sie cos zmienilo, ale watpie jakos
myslalem tez o zawodówce, żeby mieć już jakiś zawód, z tego co słyszałem liceum gówno daje, tylko się uczysz, a wkoncu trzeba jakos zarabiać?.. ja chciałbym iść do technikum na hożej, ale to nic pewnego.. zdać mature , mój tata jest elektrykiem pracuje w urzędzie miejskim i by mi mógł coś załatwić, po znajomości, co myślicie?
myslalem tez o zawodówce, żeby mieć już jakiś zawód, z tego co słyszałem liceum gówno daje, tylko się uczysz, a wkoncu trzeba jakos zarabiać?.. ja chciałbym iść do technikum na hożej, ale to nic pewnego.. zdać mature , mój tata jest elektrykiem pracuje w urzędzie miejskim i by mi mógł coś załatwić, po znajomości, co myślicie?
My nie myślimy ..
''...to my przeżyjemy życie tak jak się powinno.. na całego! ''
Odp: Technikum - 01/10/2007 09:16
Gastronomik jest na Sowinskiego i w Dąbiu . Najtrudniejszym kierunkiem jest TPS (wiem bo obecnie jestem na tym kierunku który w tym roku został zamkniety) Jak ktoś chce wyrobić sobie szybko zawód to KMG czyli kucharz małej gastronomi 2 lata(zawodówka ) . Po za tym w szkole jest kilku nauczycieli którzy wymagają bardzo dużo i czasami brak czasu żeby wszystko ogarnąć mowa między innymi o Panie G. od biologii i mikrobiologii ...Szkoła prowadzi także wymiany , są wyjazdy do Niemiec i chyba Danii (chodź ja słyszałem głównie o tym pierwszym kraju ) etc ogółem źle nie jest Pozdrawiam
Odp: Technikum - 01/10/2007 12:00
Grunt to robić , uczyć się tego co cię interesuje . Jeżeli widzisz swoją przyszłość w elektryce lub innym fachu to idz do technikum , natomiast jeżeli widzisz się w określonej dziedzinie naukowej to liceum . Dlatego dywagacje na temat wyższości technikum nad liceum lub na odwrót są bez sensu bo wszystko zależy od punktu widzenia danej osoby. Chyba że ktoś ma podejście typu " byle gdzieś iść " ale gdzie to już nie ważne ( często spotykane w przypadku studiów )....
Odp: Technikum - 01/10/2007 14:16
Potwierdzam, jeśli wiesz mniej więcej co chciałbyś robić w przyszłości to tylko i wyłącznie jakieś technikum.
Jak ktoś wyżej napisał liceum jest dla tych, którzy tego nie wiedzą - sam przez 3 lata nie nauczyłem się prawie niczego co byłoby przydatne w przyszłej pracy jaką sobie planuje. Plus to to, że niektóre rzeczy bywają przydatne na studiach ale to naprawdę niewielki odsetek przedmiotów.
Odp: Technikum - 01/10/2007 16:28
atakuj technikum budowlane na Unislawy na technika instalacji sanitarnych, hydraulicy to teraz bardzo poszukwiani i dobrze oplacani budowlancy.
Odp: Technikum - 01/10/2007 19:41
Skonczylem liceum i gdyby nie studia, nie mial bym zadnego zawodu, wiec jesli zamierzacie zakonczyc edukacje po szkole sredniej, to polecam technikum. Jesli ktos skonczy liceum i nie zdobedziei zawodu w formie studiow, wowczas ma gorsze perspektywy niz ktos, kto skonczyl zawodowke i cos z niej wyniosl.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763413452 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.