Niechcemy (przynajmniej ja) Cię poprawiać każdy ma prawo do swoich poglądów. Tylko ja byłem zawsze przeciwnym myśleniu w stylu jest ze Szczecina i nie pomógł Szczecinowi. Tak samo będzie z Dymkiem jest z Pogoni a nie pomógł Pogoni. Dymek mądrze powiedział w wywiadzie: Pogoń zawsze była i będzie bliska mojemu sercu, ale wypełniając mandat radnego Szczecina muszę patrzeć szerzej, na strategię miasta, by wspólne dobro było zawsze na pierwszym miejscu
Tak samo Piechota nie mógł skupić się na pomocy Szczecinowi pracując dla ogółu niestety dobro ogółu jest ważniejsze.
P.S. a co do wywiadu z Dymkiem: szybko się uczy już nawet goda jak polytyk
Ostatnio edytowany przez: Żyleta, 14 listopada 2006, 16:02 [1 raz(y)]
A co Pan Krzystek zrobił dla miasta będąc zastępcą prezydenta? Tak samo co Lubińska zrobiła i robi dla Szczecina w rządzie PiS-u? Jeśli ktoś wymieni jednym tchem wszystkie osiągnięcia Krzystka i Lubińskiej dla Szczecina to gratuluję.
Jak napisał Sadu, Piechota ma już wyrobione nazwisko a co ważniejsze, doświadczenie. Przed wyborami odbyła się debata na Uniwesytecie Szczecińskim. Podczas tej debaty wyglądało to tak jakby Krzystek chciał schować się pod stół lub jak najszybciej uciec z sali. Niewątpliwie brak mu pewności siebie i Majewski (czy osoby realizujące program) bardzo dobrze to uchwycił. Co do Lubińskiej, może i ta kobieta chce dobrze dla Szczecina ale za cholerę nie potrafi przedstawić swojej wizji w korzystnym świetle.
Niestety ale nic nie jest tylko czarne albo tylko białe i skreślanie kogoś bo był w jakiejś partii jest zbyt dużym uproszczeniem. Tak czy inaczej najlepiej będzie jak każdy z nas pójdzie zagłosować i prezydentem nie zostanie przypadkowa osoba. Lepiej mieć do siebie pretensje, że zagłosowało się na nieodpowiedniego kandydata niż pierdolić farmazony jacy to wszyscy są niedobrzy podczas gdy samemu nie chciało się ruszyć dupy i wrzucić karty do urny. Zresztą chyba rzeczywiście gorzej niż po Jurczyku być nie może.
Odp: Robert Dymkowski radnym Szczecina !! - 14/11/2006 16:31
ja od siebie moge dodac tyle, ze swoj glos (ktory byc moze przesadzi o wynikach wyborów ) mam oddac, na krzystka ktory raczej nigdy nie blyszczal, ktory daje sie poznac ludziom nie z osiagniec i nazwiska,a z widzenia po bilbordach ( zawsze mnie to wkurwia gdy wracam miastem z melanzu, bo ciagle wydaje mi sie, ze chodze wkolko i juz tu bylem ), to wole glos oddac na osobe po ktorej wiem czego moge sie spodziewac, ktory dal sie juz poznac jako polityk, jest znany w srodowisku politycznym i DOPIERO TERAZ, dzialajac juz nie ogolnopolsko czyli dla dobra ogolu, a konkretnie w naszym regionie, moze wykorzystac swoje znajomosci/mozliwosci.Juz widze afery, Piechota w rzadzie Millera faworyzuje woj. zachodniopomorskie, rowni i rowniejsi ble ble. Na slepo za pocieszny ryjek na plakacie i mydlenie oczu w programach przedwyborczych (i tak slaaabych) glosu bym nie oddal. A to co bylo kiedys szczerze... JEBIE mnie bo zaden polityk nie ma czystych lapek i wy tez na ich miejscu byscie nie mieli, po prostu trzeba umiec wybrac z dwojga zlego to lepsze.
Ostatnio edytowany przez: Sadu, 14 listopada 2006, 16:42 [4 raz(y)]
...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
w tym biznesie nazwisko jest potrzebne jak i znajomosci aby cos dla Szczecina wypracowac
Coś Pan Piechota niewiele korzystał z tych znajomości, będąc ministrem gospodarki, oraz podczas pracy w tym ministerstwie... a gdzie jeśli nie tam mógł najlepiej się wykazać, pomagając naszemu regionowi??
A co Pan Krzystek zrobił dla miasta będąc zastępcą prezydenta?.
Ano nic nie zrobił, bo jkzaczął, to został szybko przyprowadzony do szeregu = czyt. wyrzucony
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
w tym biznesie nazwisko jest potrzebne jak i znajomosci aby cos dla Szczecina wypracowac
Coś Pan Piechota niewiele korzystał z tych znajomości, będąc ministrem gospodarki, oraz podczas pracy w tym ministerstwie... a gdzie jeśli nie tam mógł najlepiej się wykazać, pomagając naszemu regionowi??
A co Pan Krzystek zrobił dla miasta będąc zastępcą prezydenta?.
Ano nic nie zrobił, bo jkzaczął, to został szybko przyprowadzony do szeregu = czyt. wyrzucony
Dokładnie !!! Znaczy to że ten człowiek nie ma siły przebicia. Będzie chciał coś zrobić to zaraz zostanie sprowadzony do parteru...
Odp: Robert Dymkowski radnym Szczecina !! - 14/11/2006 17:38
Czyżby Piechota był wróżką ? To nie od Piechoty zależało czy coś ma tu powstać czy nie, od tego były władze samorządowe i poprzedni prezydent.
Sam Piechota powiedział:
"Moje ministralne doświadczenie mówi, że wszystko dzisiaj jest możliwe, jeżeli o właściwy klimat zabiegać będzie lokalna władza samorządowa. Jako minister gospodarki pomogłem wielu prezydentom i burmistrzom. Oni rzeczywiście robili wszystko, by inwestorzy wybrali ich teren. W Szczecinie takich partenrów nie miałem. Paradoksalnie ostatnio o pomoc zwrócili sie do mnie samorządowcy z przygraniczynch terenow Niemiec."
Pozatym przestańcie już żyć przeszłością wspominając "komunę'. Było minęło to jest zupełnie inna bajka. Trzeba myśleć o tym co będzie teraz! W niedalekiej przyszłości!
Wracając do przytoczonej wypowiedzi Piechoty nie trudno się z nim niezgodzić, bo sami widzieliśmy co się działo w naszym urzędzie miasta. Paranoja... Sami 4 lata temu wstrzymaliśmy rozwój miasta.
Zobaczymy jak będzie tym razem.
Tak pozatym w Gdańsku po raz 3 prezydentem została ta sama osoba Adamowicz(PO), we Wrocku po raz 2 Dutkiewicz (PO i PiS), w Poznaniu Grobelny(niezależny, PO) ma duże szanse na kolejną kadencję.
Patrząc po ugrupowaniach prezydentów najprężniej rozwijających się miast to przewagę ma PO.
Krzystek? Kot w worku, moim zdaniem bez siły przebicia(szybko utemperowany będąc vc-prezydentem naszego miasta) ale najprawdopodbniej to on dostanie szansę i w sumie dobrze, bo jak miałbym się pobawić w typera po górowaniu PiS-u przyjdzie czas na PO i wtedy możemy liczyć na poprawę sytuacji, bo na pewno ludziom o podobnych poglądach łatwiej się dogadać.
Ostatnio edytowany przez: RosSi, 14 listopada 2006, 22:07 [2 raz(y)]
Odp: Robert Dymkowski radnym Szczecina !! - 14/11/2006 21:24
Plum napisał:
A dlaczego imprezy omijają Szczecin bo nie ma stadionu. Krzystek mówi o stadionie, ale jego plany są nie realne, więc nie spełni swoich zapowiedzi. A Piechota? Powiedział, że nie wybuduje stadionu i dotrzyma słowa ...trochę to ironiczne,ale... kazdy będzie lepszy od Jurczyka... z tym, że Piechota kiedy był u władzy niewiele zrobił do regionu, a o Krzystku jeszcze pół roku temu nikt nie słyszał... (nie mówię, że to źle...)
Z wypowiedzi kandydatow, ktore slyszalem wychodzilo na to ze to wlasnie Krzystek mial jako jedyny konkretna koncepcje budowy stadionu. Jak zwykle roznie to mozna oceniac, ale stwierdzil ze tereny obecnego stadionu powinno sie sprzedac deweloperom a do uzyskanej w ten sposob kasy dolozyc fundusze unijne i wybudowac obiekt w Dabiu lub na Poludniowej. To jest dla mnie pomysl a nie "futurologia" harcerza Piechoty, ktory chce zeby stadion sam sie wybudowal na widok kwitnacej szczecinskiej gospodarki.
to z tematu o meczu z Grcolcnem nie o tym ten temat jest.
Ten stadion to jedna wielka kielbasa wyborcza co z tego ze bedzie stadion jak Krzystek zatrzyma Ptaka w Sz-n i tego sie boje gadalem z Piechota w tramwaju wyborczym z pytalem jakie ma zdanie o Pogoni on mi odpowiedzial tak "che tylko rozmawiac z Ptakiem chce zobaczyc co ma do zaoferowania ale moje zdanie jest nastepujace chce zeby Pogon promowala miasto oraz zeby grali w niej pilakrze ze Szczecina to moze pokazac mlodym zawodnika ze jednak warto trenowac bo do Pogoni moze sie wtedy dostac i " nie jest to slowo w slowo ale taki byl zamysl ja osobiscie to popieram(nie wiem ile w tym prawdy) uwazam ze w tej chwili stadion nie jest najwazniejszy slinie gospdarczy Szczecin bedzie mial ten swoj upragniny stadion predzej czy pozniej pozdrawiam
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763442675 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.