Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
crls
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7832 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 28/06/2005 01:00
W jednej szkole maturę oblali wszyscy uczniowie

"Gazeta Olsztyńska": Wszyscy uczniowie oblali maturę w jednej ze szkół na Warmii i Mazurach. Dokładne wyniki dla zachodniej części tego województwa będą ogłoszone dopiero we wtorek.
Ze wstępnych danych Łomżyńskiej OKE (podlega jej województwo warmińsko-mazurskie) wynika, że egzaminy w regionie wypadły fatalnie. Nie zdało ich 17 proc. maturzystów.

W jednej szkole na Warmii i Mazurach nie zdał żaden uczeń - ujawniła Helena Sutyniec, dyrektor OKE w Łomży.

Nie chciała jednak podać w której. Zapowiedziała, że szczegóły poda na konferencji w Olsztynie.

W "ogólniakach" nie jest jeszcze najgorzej - świadectwa nie dostanie 9 proc. zdających. Za to w liceach profilowanych oblało aż 39 proc. uczniów. Zdaniem Stefana Procyka, dyrektora Zespołu Szkół Ekonomicznych w Olsztynie, winny jest system edukacji po reformie oświaty.

Do liceów profilowanych trafia najsłabsza młodzież, która kiedyś szła do "zawodówek". Jego zdaniem słabsi uczniowie nie powinni uczyć się do matury, tylko konkretnego fachu. Niestety, tak zreformowano oświatę i nic na to nie poradzimy, dowodzi.

Mieczysław Grzebianowski, rzecznik Ministerstwa Edukacji i Sportu "pociesza", że wyniki matur w liceach profilowanych w każdym województwie wypadły podobnie.

"Ten typ szkół jest najsłabszym ogniwem w nowym systemie oświaty" - twierdzi rzecznik.

/onet.pl/

"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
Zalayeta
Kibic
Na forum od 7585 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 28/06/2005 08:15

CarloS napisał:  
W jednej szkole maturę oblali wszyscy uczniowie

"Gazeta Olsztyńska": Wszyscy uczniowie oblali maturę w jednej ze szkół na Warmii i Mazurach. Dokładne wyniki dla zachodniej części tego województwa będą ogłoszone dopiero we wtorek.
Ze wstępnych danych Łomżyńskiej OKE (podlega jej województwo warmińsko-mazurskie) wynika, że egzaminy w regionie wypadły fatalnie. Nie zdało ich 17 proc. maturzystów.

W jednej szkole na Warmii i Mazurach nie zdał żaden uczeń - ujawniła Helena Sutyniec, dyrektor OKE w Łomży.

Nie chciała jednak podać w której. Zapowiedziała, że szczegóły poda na konferencji w Olsztynie.

W "ogólniakach" nie jest jeszcze najgorzej - świadectwa nie dostanie 9 proc. zdających. Za to w liceach profilowanych oblało aż 39 proc. uczniów. Zdaniem Stefana Procyka, dyrektora Zespołu Szkół Ekonomicznych w Olsztynie, winny jest system edukacji po reformie oświaty.

Do liceów profilowanych trafia najsłabsza młodzież, która kiedyś szła do "zawodówek". Jego zdaniem słabsi uczniowie nie powinni uczyć się do matury, tylko konkretnego fachu. Niestety, tak zreformowano oświatę i nic na to nie poradzimy, dowodzi.

Mieczysław Grzebianowski, rzecznik Ministerstwa Edukacji i Sportu "pociesza", że wyniki matur w liceach profilowanych w każdym województwie wypadły podobnie.

"Ten typ szkół jest najsłabszym ogniwem w nowym systemie oświaty" - twierdzi rzecznik.

/onet.pl/

Dobra szkoła nie powiem chyba mają jakies nowoczesne metody nauczania jak nikt nie zdał matury

PS do końca życia !
eJay
Kibic
Na forum od 7891 dni

**

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 28/06/2005 16:40
Moje wyniki z matury:

Polski 67%
Angielski 85% rozszerzony 52%
Historia 45% rozszerzony 20% - porazka:P
Geografia 80% rozszerzenie 50% - to juz lepiej:D

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
maluch69
Kibic
Na forum od 7943 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 28/06/2005 17:52
Ja mam takie male pytanko (nie jestem w temacie gdyz mature zdawalem jeszcze stara).
Skoro nie bylo ocen, to na jakiej zasadzie zdawalo sie badz oblewalo egzamin?? trzeba bylo miec iles % punktow z przedmioty, zeby zaliczyc?? Bo cos strasznie duzo osob nie zdalo.

miejsce na Twoja reklame.
avelyn
Kibic
Na forum od 8514 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 30/06/2005 19:58
moje wyniki:
pol podst 84, roz 38
ang 96, roz 89
hira 77, roz 32 :/:/:/
matma 62, roz 42

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Jay-J
Kibic
Na forum od 8451 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 30/06/2005 21:58
Do tych co zdawali polaka rozszerzonego mam pytanie które uczelnie (poza humanistycznymi oczywiście) wymagają zdawania naszego języka na poziomie rozszerzonym?

Obrazek gif wstawiony na forum
ZCH 1948
Kibic
Na forum od 8065 dni

*

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 20/07/2005 14:30
Czapla dostales sie ? bo wyniki widzialem ze juz sa na uczelni :]
pozdro

Na Ziemi Choszczeńskiej Wychowani Z Pogonią Od Zawsze Związani...
avelyn
Kibic
Na forum od 8514 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 21/07/2005 00:51
no i jak tam gdzie was poprzyjmowali (badz nie:P:P)
ja sie dostalem na elktornika i telekomunikacja,, i na finanse i bankwosc i ide na uniwerek :P

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Heaton
Kibic
Na forum od 7879 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 21/07/2005 01:20
Ja dostalem sie na AM i na US a ide na informatyke i ekonometrie, oczywiscie na uniwerek :)

100% PD
tribu
Kibic
Na forum od 7977 dni

*

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 21/07/2005 09:12

Heaton napisał:  
Ja dostalem sie na AM i na US a ide na informatyke i ekonometrie, oczywiscie na uniwerek :)

o popatrz tez na to ide:D a dostalem sie jeszcze na e-biznes:P

a jak juz kiedys pisalem nikomu nie polecam wydzialu elektrycznego PS;)

avelyn napisał:  
no i jak tam gdzie was poprzyjmowali (badz nie:P:P)
ja sie dostalem na elktornika i telekomunikacja,, i na finanse i bankwosc i ide na uniwerek :P

Jezu!!:D czlowieku dobry wybor;) na EiT bys sobie zycie zmarnowal i prawdopodobnie rok w dupe byl tak jak ja:P EiT omijac szerokim łukiem. chyba ze ktos jest w matmie zakochany

100% PD
Heaton
Kibic
Na forum od 7879 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 21/07/2005 10:59
To pewnie sie spotkamy :D. Moze nawet w tej samej grupie.

100% PD
chrisxx
Kibic
Na forum od 8646 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 21/07/2005 12:19

Heaton napisał:  

Pewnie tak jak wielu myslisz ze zostaniesz informatykiem po tym kierunku, zdziwisz sie jak zobaczysz plan zajec:D Z tego co pamietam to na pierwszym roku sa z 3-4 przedmioty informtatyczne, reszta to ekonomia:)

Heaton
Kibic
Na forum od 7879 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 21/07/2005 14:44

chrisxx napisał:  

Heaton napisał:  

Pewnie tak jak wielu myslisz ze zostaniesz informatykiem po tym kierunku, zdziwisz sie jak zobaczysz plan zajec:D Z tego co pamietam to na pierwszym roku sa z 3-4 przedmioty informtatyczne, reszta to ekonomia:)

Szczerze mowiac wybralem te studia, bo mnie to po prostu interesuje a zdaje sobie sprawe z tego, ze w pozniejszej perspektywie, moge robic zupelnie co innego :D. Co do planu zajec to przegladalem go zanim zlozylem papiery :]. Pozdro

100% PD
lukas86
Kibic
Na forum od 7626 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 23/07/2005 00:53
A czy ktoś z was składał papiery na historie na US? Jeśli tak,to jak wam poszło.Ja się tam dostałem,
a na politologie niestety nie za bardzo.Całkiem daleka rezerwa... :D

TYLKO POGOŃ!
avelyn
Kibic
Na forum od 8514 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 23/07/2005 01:31
te qrwy z uniwersystetu moglyby sie jakos pospieszyc i przyslac te pierdolone listy :|:| t

Ludwig von Mises
tribu
Kibic
Na forum od 7977 dni

*

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 23/07/2005 09:06

avelyn napisał:  
te qrwy z uniwersystetu moglyby sie jakos pospieszyc i przyslac te pierdolone listy :|:| t

ja wczoraj dostalem:] a w poniedzialek musze odwiedzic WKU zeby mnie przestalo scigac:P

100% PD
DANI
Kibic
Na forum od 7692 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 23/07/2005 10:14

VasyL - Zawodowy Szaman napisał:  
Na europeistyce jestem wysoko na rezerwie. A dostalem sie na historie - specjalnosc archeologia :)

Wasyl ilemiałeś pkt??

Choć życie ciąży a psychika siada, nie mogę się poddać!To Moja Zasada!
eJay
Kibic
Na forum od 7891 dni

**

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 23/07/2005 11:16

VasyL - Zawodowy Szaman napisał:  
Na europeistyce jestem wysoko na rezerwie. A dostalem sie na historie - specjalnosc archeologia :)

Ty chamie jak mozesz:) Tez jestem na europeistyce i pewnie zajmujesz mi miejsce:)

Ale i tak dostalem sie na gegre w Instytucie Nauk o Morzu:D

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
ManU
Kibic
Na forum od 7862 dni

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 23/07/2005 12:39
A mie troszke poszczescilo i dostalem sie wszedzie gdzie skladalem w tym na ekonomie w Poznaniu ;) I troche sie zastanawiam bo to po SGH najbardziej renomowana uczelnia w Polsce, no ale te pyrki wszedzie dookola :> No choc dzialalnosc partyzancja behind the enemy lines tez wydaje sie byc ciekawa :P, poza tym sadze iz w Poznaniu z polowa studentow jest gdzies spoza miasta, no ale chyba jednak sie nie skusze.

"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
tribu
Kibic
Na forum od 7977 dni

*

Odp: Nowa Matura 2005 + rekrutacja na studia - 23/07/2005 13:29

ManU napisał:  
A mie troszke poszczescilo i dostalem sie wszedzie gdzie skladalem w tym na ekonomie w Poznaniu ;) I troche sie zastanawiam bo to po SGH najbardziej renomowana uczelnia w Polsce, no ale te pyrki wszedzie dookola :> No choc dzialalnosc partyzancja behind the enemy lines tez wydaje sie byc ciekawa :P, poza tym sadze iz w Poznaniu z polowa studentow jest gdzies spoza miasta, no ale chyba jednak sie nie skusze.

idac na studia gdzies poza Szczecin musisz sie liczyc z tym ze jak bedziesz mieszkal w akademiku to sie nie bedziesz uczyc i ze Cie wątroba przestanie lubic:P jak bylem na EiT na polibudzie teraz to po 1 semestrze prawie caly akademik odpadl z mojego kierunku.

100% PD
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772452916 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005