Dlaczego Lech? - 02/01/2005 18:06
Chcialbym tu wam zadac male pytanie, ktore ma na celu pomoc mi napisac pewien artykul. Mianowicie interesuje mnie czy macie jakiekolwiek pojecie skad sie wziela nazwa Lech Poznan, co oznacza i do czego sie odwoluje? Wszystkie skojarzenia, pomysly i domysly miel widziane (oczywiscie cenzuralne i na poziomie).
PS. Z gory serdecznie dziekuje za pomoc.
Ostatnio edytowany przez: lewik, 2 stycznia 2005, 19:41 [1 raz(y)]
Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 18:28
Wydaje mi się że zakładający klub w Poznaniu nadali mu nazwę Lech dlatego że chcieli podkreślić że są Polakami, a to przecież legendarny Lech założył plemie Polan i stolicę w Gnieźnie. A Gniezno tak jak Poznań leży w Wielkopolsce. Nie wiem czy tak było naprawdę, ale tak mi się wydaje. A jak tak nie było to i tak wymyśliłem całkiem sensowną historyjkę
Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 19:40
Znam, pisze artykul, chce porownac stan wiedzy nt. kibicow wybranych klubow ekstraklasy. Najprosciej przez fora internetowe, interesuje mnie tez z czym jest Lech kojarzony nieprawidlowo. Dziekuje za wszystkie dopowiedzi.
Wydaje mi się że zakładający klub w Poznaniu nadali mu nazwę Lech dlatego że chcieli podkreślić że są Polakami, a to przecież legendarny Lech założył plemie Polan i stolicę w Gnieźnie. A Gniezno tak jak Poznań leży w Wielkopolsce. Nie wiem czy tak było naprawdę, ale tak mi się wydaje. A jak tak nie było to i tak wymyśliłem całkiem sensowną historyjkę
jestem takiego samego zdania, a tobie sie dziwie ze jako kibic Lecha nie znasz histori jego nazwy
Co się dziwisz niektórzy z forumowiczów nie wiedzą pewnie skąd się wzięla nazwa "Pogoń"....
Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 20:22
Ja nie będe ściemniać, że wiem bo nie wiem dlaczego Pogoń nazywa się tak, a nie inaczej. Wiem, że nazwa została zmieniona w roku 1955 z Kolejarza Szczecin na Pogoń Szczecin i tyle... =/
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Chcialbym tu wam zadac male pytanie, ktore ma na celu pomoc mi napisac pewien artykul. Mianowicie interesuje mnie czy macie jakiekolwiek pojecie skad sie wziela nazwa Lech Poznan, co oznacza i do czego sie odwoluje? Wszystkie skojarzenia, pomysly i domysly miel widziane (oczywiscie cenzuralne i na poziomie).
PS. Z gory serdecznie dziekuje za pomoc.
Pytaj sie ale raczej nie tutaj i nie nas... temat mało ciekawy proponuje zamknąć
Nikt nie mówił, że będzie łatwo... bo bez walki nie ma nic! Gryfińska
Nie pozwól, aby strach wyeliminował Cie z dalszej gry... Burżuazja
jestem takiego samego zdania, a tobie sie dziwie ze jako kibic Lecha nie znasz histori jego nazwy
Co się dziwisz niektórzy z forumowiczów nie wiedzą pewnie skąd się wzięla nazwa "Pogoń"....
A Ty cwaniaku, wiesz ?
Tylko nie cwaniaku Jestem pewien na 90 % że od tego że założyciele (także byli mieszkańce Lwowa) chceili nawiązać do tradycji Pogoni Lwów i dlatego taka nazwa Ale w sumie nie wiem po co mówię bo już ci niektórzy teraz wiedzą
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1772473421 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.