Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
ekil
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8186 dni

Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 09:52
Najsłynniejszy polski bramkarz Jan Tomaszewski zadeklarował chęć gry w reprezentacji narodowej! "Mogę być rezerwowym. Przecież Janas i tak nie wie, kto u niego pełni rolę zmiennika Jurka Dudka" – twierdzi Tomaszewski.

Tomaszewski, trenujący od dwóch miesięcy bramkarzy Widzewa, nigdy nie ukrywał, że nie ufa metodom szkoleniowym Pawła Janasa. Wygłasza odważne teorie (np. o konieczności usunięcia z kadry Macieja Żurawskiego), ale w przypadku rezerwowego bramkarza trudno się z nim nie zgodzić.

- Kto jest golkiperem numer dwa w naszej reprezentacji? No kto? - pyta retorycznie. - Takie sprawy powinny być ustalone - dodaje.

Z Serbią grali Jerzy Dudek i Grzegorz Szamotulski (po 45 minut). Z Maltą i Litwą, gdy zabrakło Dudka, Janas postawił na Szamotulskiego, a potem na Tomasza Kuszczaka. W lutym, w meczu z Wyspami Owczymi, zagrali Maciej Nalepa i Wojciech Kowalewski. Cztery mecze, czterech zmienników Dudka... Dwa dni przed niedawnym meczem z USA w Płocku Maciej Nalepa twierdził, że zgodnie z ustaleniami trenera bramkarzy kadry Jacka Kazimierskiego w pierwszej połowie zagra Jerzy Dudek, a w drugiej on. Ostatecznie bramkarz Liverpoolu rozegrał całe spotkanie.

- Jeśli trenerzy kadry nie mogą się zdecydować, to ja chętnie zostanę zmiennikiem Dudka. Wszyscy na tym skorzystają. Jurek, bo odpowiednio go rozgrzeję podczas treningu, a reprezentacja, bo przyjedzie wielu fotoreporterów. Pod względem sportowym nic nie stracimy. Przecież i tak nie mamy drugiego bramkarza - twierdzi Tomaszewski

Źródło: Życie Warszawy

Normalnie jak to czytałem szczególnie ostatnią wypowiedź to lałęm ze śmiechu jak take coś może bronić a jeśli chodzi o drugiego reprezentanta polski (bramkarz) to wiadomo kto ma stać :) R.Majdan ! Co sądzicie o wypowiedzi Jana T. ?

Boberek
Kibic
Na forum od 8321 dni

**

Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 10:09
nie zgadzam sie z wiekszoscia tez wysuwanych przez Tomaszewskiego ale tym razem przyznaje mu calkowita racje . nie rozumiem Janasa ktory testuje dwoch bramkarzy w sparingach ze slabymi druzynami ktore nie stwarzaja sytucaji akiedy przyjezdza taka ekipa jak USA i mozna by wreszcie poddac egzaminowi M.Nalepe -o ktorego umiejetnosciach tak naprawde malo wiadomo- to trzyma na boisku Dudka ktory ma juz wyrobiona marke i wiadomo jak broni a przeciez obiecywal ze kady z bramkarzy dostanie po 45 minut...

a co do Radka Majdana to jeszcze sporo wody uplynie z Wisly zanim ponownie dostanie szanse w reprezentacji chyba ze wybroni kilka meczy w Krakowie szczegolnie z tymi lepszymi druzynami....

Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI :)
FLN
Kibic
Na forum od 8140 dni

Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 12:28
Ja tam z wieloma komentarzami Tomaszewskiego sie zgadzam.I moim zdaniem teraz ma racje.A co do Radka to rowniez uwazam ze w najblizszym czasie nie dostanie powolania(chociaz marzy mi sie wystep Radka w meczu z Grecja) Jedyną jego szansą na powolanie jest jego bardzo dobra gra w lidze,a nastepnie na jesien w europejskich pucharach.No i wtedy Radek ma szanse dostac powolanie na mecze eleminacyjne do mistzostw swiata.

Tabby
Kibic
Na forum od 8149 dni

Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 13:34
Każdy trener ma swoje metody szkolenia, ale co się stanie gdy na rozgrzewce przed pierwszym meczem w eliminacjach Dudek złapie kontuzje? Przecież drugi bramkarz nie bedzie wtedy psychicznie przygotowany do gry. Też mnie dziwi, czemu w meczach ze słabeuszami broni ciągle Dudek.

AidenMks
Kibic
Na forum od 8087 dni

Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 13:51
Może niech ten Tomaszewski jebnie się w dekiel!!! :)

Pogoń Szczecin
Mick
Kibic
Na forum od 8161 dni

Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 15:23
hehe Tomaszewski do boju :D nie no mówił to pewnie jako zart, irnonię, albo zadrwienie z Janasa..
ale smiesznie by wyglądał na bramce :D

> a co do Radka Majdana to jeszcze sporo wody uplynie z
> Wisly zanim ponownie dostanie szanse w reprezentacji chyba ze wybroni kilka
> meczy w Krakowie szczegolnie z tymi lepszymi druzynami....

to może Sarnat jakieś kontuzji dostanie :P

Obrazek jpg wstawiony na forum
Sampaio
Kibic
Na forum od 8183 dni

*

Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 17:30
Ja nie rozumiem czym sie tutaj podniecac. Tego typa Tomaszewskiego nawet nie slucham :P
Przeciez wszyscy wiedza ze temu panu w zyciu wyszly tylko 2 rzeczy:
dawno temu stanie w bramce i ostatnio włosy

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Pit.
Kibic
Na forum od 8081 dni

Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 17:40
Ja tam nie mam nic przeciwko - jak chce bronić to niech se broni;) Może jego wielki powrót nastąpi w meczu Polska - Grecja??;) hehe. Pozdro dla kumatych:)

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Hanki
Kibic
Na forum od 8382 dni

**

Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 18:01
Heh jak widać Tomaszewskiego na stare lata humor dalej się tzryma ;) Trzeba mieć niezły tupet,żeby mówić takie rzeczy...Faktem jest, że Janas w ogóle kiepsko testuje bramkarzy, ciągle gra tylko Dudek a przecież po to są te mecze towarzyskie, żeby sprawdzić i pozostałych powoływanych do Kadry. W tym aspekcie Tomaszewskiego można zrozumieć, no ale żeby sam miał bronić no to już lekka przesada :biglaugh:

Llibertat per a Catalunya!
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772519292 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005