| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
I Liga - 16 zespolow - 11/03/2004 21:25
Wszystkie znaki na ziemi i niebie mowia ze liga zostanie jednak powiekszona.
Do ligi ma awansowac bezposrednio 3 zespoly a spasc tylko 1
Tak przynajmniej wynika z tego artykulu
http://sport.interia.pl/news?inf=480803
W sumie to lepiej, CHociaz dla mnie to i tak bez roznicy. Gleboko wierze ze Pogon i tak wywalczylaby awans.
Zreszta z I ligi powinno spasc wiecej zespolow. Niektore z nich sa tak chore i zadluzone ze nie powinny grac nawet w 3 lidze
pozdro
|
Zawsze wierni. Emigracja 2004.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: I Liga - 16 zespolow - 11/03/2004 21:59
Męczą mnie już te ciągłe zmiany ilości drużyn, podziały na dwie grupy. Niech ustalą raz a porządnie reguły, bo co to za liga, gdzie co rok są inne zasady!
Polska liga jest jaka jest i zawsze taka będzie bez względu, czy będzie 6 drużyn czy 18. Dlatego dla 40 milionowego kraju 16 to minimum.
|
|
|
|
|
Odp: I Liga - 16 zespolow - 12/03/2004 17:20
> dla 40 milionowego kraju 16 to minimum.
wrzyciu sie z tobą niezgodze dla mnie nasza liga powinna mieć jeszcze mniej 12 byla by dobrą liczbą (czasem sie zastanawiam czy nawet nie 10) w tym 4 zagrożone spadkiem... w tedy może by walczyły wszystkie drużyny, i 1 lige mielibyśmy silna od pierwszego do ostatniego miejsca!! a druga była by "świetnym" zpleczem 1ligi
ale co racja to racja powinni ustalić raz na dobrze zasady!
ps.
Qcu niby racja, argument nawet przekonujacy, ale sam nie wiem chyba jednak pozostane przy swoim [Ostatnio edytowane przez Mick: 2004-03-13 10:41]
|
|
|
|
|
Odp: I Liga - 16 zespolow - 12/03/2004 18:14
Mick: Jakbys zrobil lige z 12 zespolow (a juz nie daj boze z 10...) to musieliby grac kazdy z kazdym po 4 razy!! Nam potrzeba po prostu wiecej meczy! Najlepszy przyklad? Wisla albo Groclin w PUEFA. Wiem ze to ciezko zrobic, bo to niezla kasa jest potrzebna. Jednak powoli ale systematycznie powinno sie cos w tym kierunku robic!
Wg mnie 16 zespolow to minimum!
|
|
|
|
- 1
-
|