Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> 2 liga w polsacie? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
GRZ
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8312 dni

2 liga w polsacie? - 10/03/2004 07:47
Polsat chce pokazywać hitowe pojedynki II-ligowców. - Jeśli kluby wyrażą zgodę, to my też - mówi Michał Listkiewicz, prezes PZPN – czytamy w „Gazecie Wyborczej”.

Właścicielem praw do transmisji jest PZPN. Polsat chce działać kompleksowo: co tydzień w poniedziałek - tak by nie kolidować z ekstraklasą - transmitowałby w kodowanym Polsacie Sport wybrane spotkanie na żywo, a około północy powtarzałby mecz w paśmie otwartym. Jest jednak jedno ale - Polsat nie chce płacić klubom za relacje.

- Zapewniamy za to profesjonalną transmisję, z kilkoma kamerami na stadionie, wozem transmisyjnym, studiem. Jesteśmy zainteresowani maksymalnie dziesięcioma spotkaniami w tej rundzie. Interesują nas tylko hitowe mecze, z udziałem takich drużyn jak: Cracovia, Pogoń Szczecin czy Szczakowianka Jaworzno. Do końca miesiąca czekamy na odpowiedź - mówi Marian Kmita, szef sportu w Polsacie.

- Rozmowy z Polsatem były już prowadzone wielokrotnie - mówi Leszek Miklas, dyrektor wykonawczy Piłkarskiej Ligi Polskiej. - Nie może być tak, że telewizja ma tylko prawa, a nie ma żadnych obowiązków. Ale to wszystko kwestia negocjacji.

Antoni Ptak, właściciel Pogoni: - Każda transmisja, nawet bezpłatna, jest korzystna dla piłki.

Więcej w "Gazecie Wyborczej"

Tylko Pogoń, ukochana Pogoń...
Jay-J
Kibic
Na forum od 8452 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 10/03/2004 07:50
Był już taki temat...

Obrazek gif wstawiony na forum
Pit.
Kibic
Na forum od 8081 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 10/03/2004 08:37
Co tydzień w poniedziałek?? Czyli niektóre mecze by musiały się odbyć po weekendzie:( (nawiasem mówiąc to mecz Arka - Pogoń jest w poniedziałek:D)
Ale pewnie i tak nic z tego nie wypali - bo pokazywaliby na kanale zakodowanym, a w "tych czasach" mało kogo stać na dekoder...:( (chociaż z drugiej strony sporo osób ma jeszcze dekoder po MŚ w Korei i Japoni:))

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Mick
Kibic
Na forum od 8161 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 10/03/2004 08:56
temat był jusz przerabiany.. ale nie pamiętam by była mowa o DARMOWYM transmitowaniu ?! jak polsat chce by było to darmowe.. to ja nie wiem , ale Ptaszysko mogło by dogadac sie z TVP3 było by moim zdaniem korzystniej.. :D

Obrazek jpg wstawiony na forum
GRZ
Kibic
Na forum od 8312 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 10/03/2004 10:19
ok przepraszam (przegapilem go:P) i prosze o usuniecie...

Tylko Pogoń, ukochana Pogoń...
BJK
Kibic
Na forum od 8996 dni

*

Odp: 2 liga w polsacie? - 10/03/2004 10:56
ja za bardzo nie widze "darmowych" transmisju u ptaka..... jakby chcial to kazdy by skroty obejrzal na kanale tvp3 jakby tak wszystko za darmo robil ptaszek.... pozdr.
do zobaczenia w koninie!

"...Bądź dumny z tego kim jesteś..."

POGOŃ SZCZECIN

HWDP na zawsze HWDP
Tabby
Kibic
Na forum od 8149 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 10/03/2004 18:55
Ja jestem za relacjami na polsacie, tylko, że zamiast poniedziałku zdecydowanie lepszy byłby piątek. Obawiam się, że w poniedziałek stadion Pogoni nie będzie się wypełniał do ostatniego miejsca, a jeszcze część osób zrezygnuje ze względu na relację.
Pojawienie się portowców w telewizji ogólnopolskiej powinno spowodować napływ firm, które zapełnią bandy okalające boisko.
Lepiej, żeby były transmisje, bo przyniesie to więcej korzyści, niż strat.

Pit.
Kibic
Na forum od 8081 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 10/03/2004 19:36
Narazie w terminarzu (może się przecież zmienić) Pogoń gra tylko jeden mecz w poniedziałek : z Arką w Gdyni. Ale moim zdaniem i tak nic nie wypali z tym Polsatem bo nie chcą nic płacić klubom za trnansmisje, a przecież każdy piniądz się teraz liczy:)

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Jay-J
Kibic
Na forum od 8452 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 10/03/2004 19:48
Jak myśle że będziemy chodzić na mecze nie w piątek (zdecydowanie najlepszy termin) czy sobote, a w poniedzialek to mi sie ten pomysl az tak nie podoba =]. Chociaz chcialbym zeby Pogon byla transmitowana.

Obrazek gif wstawiony na forum
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8083 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 19/03/2004 13:34
Końcem marca II liga piłkarska w Polsacie

Jak powiedział Marian Kmita, szef sportu w Polsacie, stacja ta zamierza końcem marca wystartować z relacjami z meczów II ligi piłkarskiej.
Obecnie trwają rozmowy z klubami. Stacji zależy na utworzeniu specjalnego pasma dla tych rozgrywek w ramówce. W grę wchodzą piątki i poniedziałki o godzinie 18.00.
Problemem jest jednak brak oświetlenia elektrycznego na wielu II-ligowych stadionach.

źródło PS

//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8243 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 19/03/2004 14:47
Ciekawe, czy przez słowo "relacja" mam rozumieć 1 mecz na żywo, czy skróty wszystkich meczów. Jeżeli to drugie, to piątek byłby rozwiązaniem kretyńskim.

No ale tak czy siak, nie mogę się doczekać :)

FLN
Kibic
Na forum od 8140 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 19/03/2004 16:11
Ja mam nadzieje ze to wypali.Zeby tylko mecze pokazywali w piatek.

KIJEK
Kibic
Na forum od 8077 dni

Odp: 2 liga w polsacie? - 19/03/2004 17:13
Bardzo dobry pomysl,bo w tym sezonie 2 liga wcale nie jest mniej ciekawa niz ,dlatego jest to ciekawy kasek dla TV.Mecze musza byc w piątek.

Nasza Pogoń najlepsza w Polsce jest!!!
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772530057 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005