Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> 22% VAT na internet << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
mike
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8079 dni

*

Odp: 22% VAT na internet - 11/03/2004 22:50
Hanki, to jest troche inaczej. Unia stawia miniamalny prog Vatu i to od panstwa zalezy czy utrzyma ten prog, czy vat zwiekszy (nie zmniejszy).

Hanki
Kibic
Na forum od 8382 dni

**

Odp: 22% VAT na internet - 11/03/2004 22:54
> Hanki, to jest troche inaczej. Unia stawia miniamalny prog Vatu i to od panstwa
> zalezy czy utrzyma ten prog, czy vat zwiekszy (nie zmniejszy).

No widzisz, a mi się zawsze wydawało, że Unia zobowiązuje kraje członkowskie do nakładania na internet i tego typu usługi podstawowej stawki VAT...A skoro podstawowej, czyli tej obowiązującym w danym państwie. Ale skoro mówisz, że to ma być w każdym przypadku te nieszczęsne 22% no to widocznie źle myślałem, ale mimo wszystko chciałbym na to jakichś konkretniejszych dowodów...Pozdro!

Llibertat per a Catalunya!
mike
Kibic
Na forum od 8079 dni

*

Odp: 22% VAT na internet - 11/03/2004 23:31
Dowodow? prosze bardzo:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5017681&kat=23354

jak sam widzisz, w Unii panuje 22% vat na net i to jest PODSTAWOWA stawka podatku vat. i o to sie tutaj rozchodzi. chcemy miec takie same prawa dla naszych rodzimych firm, jakie maja firmy zagraniczne, a sami chcemy nagiac troche zasady zdrowej konkurencji, obnizajac (lub w tym przypadku - likwidujac) podatek. to (raczej, pewnosci nie mozna miec nigdy) nie przejdzie.

ps. popcorn czeka ;)

ps. (nr2) co do tego minimalnego progu Vat to nie chodzilo mi o 22%, tylko o tyle, na ile panuje vat dla konkretnego towaru lub uslugi w Unii, czyli np. Unia mowi 22%, ma byc 22%. Unia mowi 7%, ma byc 7%. [Ostatnio edytowane przez .mike.: 2004-03-11 23:43]

Adriano
Kibic
Na forum od 8163 dni

Odp: 22% VAT na internet - 12/03/2004 08:01
nom udało się bedzie 0% !!!

"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."

"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"

"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8243 dni

Odp: 22% VAT na internet - 12/03/2004 12:05
> nom udało się bedzie 0% !!!

Nie cieszyłbym się przedwcześnie. Zgodę na to musi wyrazić UE, co może okazać się nieosiągalne. Jeżeli UE twardo postawi sprawę i zażąda ścisłego przestrzegania prawa unijnego, nie będziemy mieli nic do gadania - ustawa zakładająca 22% VAT zostanie ponownie wniesiona do Sejmu. A wtedy Sejm będzie musiał to przyjąć - w przeciwnym razie grożą nam poważne sankcje finansowe.

Hanki -> nie sądzę, aby SLD zagłosowało za odrzuceniem ustawy tylko dla tego, aby się podlizać wyborcom. Jak łatwo zauważyć, nawet całkowity sprzeciw SLD nie wpłynąłby bowiem na wynik głosowania.

seeedzik
Kibic
Na forum od 8129 dni

Odp: 22% VAT na internet - 12/03/2004 12:53
to jest smieszne ,i co z tego ze w uni jest 22% VAT skoro ze wszystkich krajow obecnych juz w uni i tych ktore do niej wejda po 1 maja polska ma jedne z najwyzszych cen za dostep do internetu ,ja licze ze jak wejdziemy do tej calej uni to w koncu ktos zdemonopolizuje tepse i pojawi sie wiecej tanszych opcji dostepu do netu i wtedy nawet z 22% VATem bedzie taniej niz teraz

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Hanki
Kibic
Na forum od 8382 dni

**

Odp: 22% VAT na internet - 12/03/2004 15:38
>Hanki -> nie sądzę, aby SLD zagłosowało za odrzuceniem
> ustawy tylko dla tego, aby się podlizać wyborcom. Jak łatwo zauważyć, nawet
> całkowity sprzeciw SLD nie wpłynąłby bowiem na wynik głosowania.

Widzę, że wbyt poważnie traktujesz moją wypowiedź w tej kwestii, jak można zauważyć na jej końcu jest jeden taki emot...I chyba wszystko jasne...:) Pozdro!

Llibertat per a Catalunya!
 - 1  - 2  - 3  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772534182 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005