| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: 22% VAT na internet - 11/03/2004 22:54
> Hanki, to jest troche inaczej. Unia stawia miniamalny prog Vatu i to od panstwa
> zalezy czy utrzyma ten prog, czy vat zwiekszy (nie zmniejszy).
No widzisz, a mi się zawsze wydawało, że Unia zobowiązuje kraje członkowskie do nakładania na internet i tego typu usługi podstawowej stawki VAT...A skoro podstawowej, czyli tej obowiązującym w danym państwie. Ale skoro mówisz, że to ma być w każdym przypadku te nieszczęsne 22% no to widocznie źle myślałem, ale mimo wszystko chciałbym na to jakichś konkretniejszych dowodów...Pozdro!
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
|
Odp: 22% VAT na internet - 11/03/2004 23:31
Dowodow? prosze bardzo:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5017681&kat=23354
jak sam widzisz, w Unii panuje 22% vat na net i to jest PODSTAWOWA stawka podatku vat. i o to sie tutaj rozchodzi. chcemy miec takie same prawa dla naszych rodzimych firm, jakie maja firmy zagraniczne, a sami chcemy nagiac troche zasady zdrowej konkurencji, obnizajac (lub w tym przypadku - likwidujac) podatek. to (raczej, pewnosci nie mozna miec nigdy) nie przejdzie.
ps. popcorn czeka 
ps. (nr2) co do tego minimalnego progu Vat to nie chodzilo mi o 22%, tylko o tyle, na ile panuje vat dla konkretnego towaru lub uslugi w Unii, czyli np. Unia mowi 22%, ma byc 22%. Unia mowi 7%, ma byc 7%. [Ostatnio edytowane przez .mike.: 2004-03-11 23:43]
|
|
|
|
|
Odp: 22% VAT na internet - 12/03/2004 08:01
nom udało się bedzie 0% !!!
|
"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."
"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"
"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
|
|
|
|
Odp: 22% VAT na internet - 12/03/2004 12:05
> nom udało się bedzie 0% !!!
Nie cieszyłbym się przedwcześnie. Zgodę na to musi wyrazić UE, co może okazać się nieosiągalne. Jeżeli UE twardo postawi sprawę i zażąda ścisłego przestrzegania prawa unijnego, nie będziemy mieli nic do gadania - ustawa zakładająca 22% VAT zostanie ponownie wniesiona do Sejmu. A wtedy Sejm będzie musiał to przyjąć - w przeciwnym razie grożą nam poważne sankcje finansowe.
Hanki -> nie sądzę, aby SLD zagłosowało za odrzuceniem ustawy tylko dla tego, aby się podlizać wyborcom. Jak łatwo zauważyć, nawet całkowity sprzeciw SLD nie wpłynąłby bowiem na wynik głosowania.
|
|
|
|
|
Odp: 22% VAT na internet - 12/03/2004 12:53
to jest smieszne ,i co z tego ze w uni jest 22% VAT skoro ze wszystkich krajow obecnych juz w uni i tych ktore do niej wejda po 1 maja polska ma jedne z najwyzszych cen za dostep do internetu ,ja licze ze jak wejdziemy do tej calej uni to w koncu ktos zdemonopolizuje tepse i pojawi sie wiecej tanszych opcji dostepu do netu i wtedy nawet z 22% VATem bedzie taniej niz teraz
|
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
|
|
|
|
Odp: 22% VAT na internet - 12/03/2004 15:38
>Hanki -> nie sądzę, aby SLD zagłosowało za odrzuceniem
> ustawy tylko dla tego, aby się podlizać wyborcom. Jak łatwo zauważyć, nawet
> całkowity sprzeciw SLD nie wpłynąłby bowiem na wynik głosowania.
Widzę, że wbyt poważnie traktujesz moją wypowiedź w tej kwestii, jak można zauważyć na jej końcu jest jeden taki emot...I chyba wszystko jasne... Pozdro!
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
- 1
- 2
- 3
-
|