Gdyby faje nie przynosiły budżetowi takich dochodów to może ktoś by o tym pomyślał, ale jest to po prostu nierealne
coś w tym jest, bo jak zamykali "dopalacze", to byłem zdania, że gucio to da, bo jak ktoś będzie chciał zdobyć towar to go zdobędzie. Kluczem tutaj jest należyte wychowanie, które trzeba wynieść z domu i odpowiednia edukacja, po to by człowiek sam mógł dokonać odpowiedniego wyboru. Rządowa pokazówka skończy się tym, że ten ziomek od dopalaczy dostanie gigantyczne odszkodowanie
Wielu z Was mówi o wydzielaniu jakiś stref itp. - śmiem twierdzić, że gdyby wydano rozporządzenia wyodrębnienia w lokalu dwóch stref z odpowiednią wentylacją itp. to wielu przedsiębiorców narzekałaby, że muszą wyłożyć sporo kasy na takie strefy itp. Przy takich sprawach, decyzjach zawsze będzie ktoś niezadowolony/poszkodowany.
Odp: Co palicie?? Bylo juz co pijecie a wiec moze.... - 17/11/2010 12:39
Z tymi oddzielnymi salami to tez mozna tylko stracic gdyz taka modernizacja lokalu troche kosztuje. W Kanadzie na poczatku zezwolili a pozniej bez wiekszej zapowiedzi wprowadzili calkowity zakaz palenia i bylo po ptakach. Obecnie ludzie pala przed lokalami a czy wplynelo to na zyski/straty? Z tego co mi wiadomo to na poczatku knajpy troche stracily ale obecnie juz jest wszystko w normie. Wedlug mnie to jest kolejna akcja wymierzona przeciwko wolnosci oraz dodatkowego zrodelka $$$ w postaci mandatow. Gdyby rzadowi chodzilo o zdrowie to by refundowali preparaty i wszystko to co pomaga palaczowi zerwac z nalogiem.
Odp: Co palicie?? Bylo juz co pijecie a wiec moze.... - 17/11/2010 13:25
wyobraźmy sobie towarzystwo gdzie połowa pali a połowa nie, są to czesto spotykane kombinacje, jak wpływa ten przepis na te osoby? A wiec mamy kilka rozwiązań zaznaczamy ze osobnycy nie bedą zrywać przyjaźni lub siedzieć oddzielnie dlatego że wprowadzono taką zasade. Albo osoby palące zrezygnują z nałogu przy piwku - raczej nie realne. Drugie rozwiązanie osoby niepalące godzą sie siedzieć z palącymi w wyznaczonej strefie, czyli jeszcze gorzej to wpływa na ich zdrowie niż przed zakazem. Wniosek jak zwykle przepis do dupy.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Odp: Co palicie?? Bylo juz co pijecie a wiec moze.... - 17/11/2010 15:15
Powiem wam że jako nałogowy palacz w dużym dystansem podchodziłem do tematu ale... siedziałem wczoraj ze znajomymi przy piwku i przez to że nikt dookoła nie palił sam zapomniałem o tym, tylko czasami mi się przypominało ale w dobrym towarzystwie nie było to uciążliwe. I co jeszcze, rano wstałem bez kaca, bólu głowy itd. chyba nie jest ten zakaz taki głupi jakby się mogło wydawać
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Co palicie?? Bylo juz co pijecie a wiec moze.... - 17/11/2010 20:55
Ogólnie opisałem sytuację w której dostrzegłem pozytywy nie palenia, bo nie miałem kaca, natomiast nie ukrywajmy że za zapalenie papierosa mandat wysokości 500zł to szczyt idiotyzmu, tak samo jak nie podoba mi się to że nie mogę na ławce w parku wypić sobie legalnie piwa z kolegą bo dostanę mandat 100zł.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763361837 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.