POMOCNA DŁOŃ BRATA czyli pomagamy , promujemy - 30/05/2010 23:33
Do założenia tematu skłoniły mnie wstępne rozmowy nad pewnym przedsięwzięciem promującym Pogoń.
Pewnego czasu ktoś wspominał a tym by wprowadzać ranking dzielnic, co bardzo mocno podchwyciłem, ale osobiście uważałem, że nic tak bardzo nie zmotywuje NAS do działania jak własne działanie. Dlatego, też wraz z kilkoma chłopakami z G. postanowiliśmy wziąść się do pracy jako inicjatywa kolejnej z północych dzielnic (szacunek za malunki Gocławia) nad pracami z Domami Dziecka etc. Wybór działalności promowania Pogoni i kibiców był nieco przypadkowy, co nie znaczy że wielu z nas właśnie tam lub w podobnych tego typu placówkach mogło zaczynać swe początki kibicowania i zamiłowania w ukochanej Pogoni. Wiem, że SKPS prowadziło podobne akcje, ale teraz my chcemy wyjść z taką inicjatywą i praktykować ja wielokrotnie. Każdy z was zapewne wie że wiąże się to z jakimś tam hajsem i dlatego tez oprócz własnych środków pomoc nam będzie potrzebna i tu właśnie liczę na WAS. Już wkrótce pojawia się aukcje Allegro z kilkoma przedmiotami, których całkowita sprzedaż pokryje koszta gadżetów Pogoni które rozdamy w tych placówkach (jak na razie ugadana jest jedna).
I ty mamy pewien dylemat.... temat napisany jako POMOCNA DŁOŃ, ale nie wiem jak się przyjmie, bo w sumie można temat podciągnąć pod temat pomocy każdemu z nas na zasadzie:
- mam wolne miejsce w pracy - piszę i szukam chętnego
- mam rower który nie jest mi potrezbny wieć go oddam
Z drugiej strony może potraktowac go jako POMOC DZIECIAKOM i po prostu poruszać tu kwestie dzielności jaką mamy zamiar praktykować
Liczę na Wasze sugestie, pomysły - jak Wy to widzicie??
PS. do Modów - temat przyklejamy (na jakiś czas), przenosimy do HP czy usuwamy?... myślę, że posty forumowiczów dadzą na to odpowiedź
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: POMOCNA DŁOŃ BRATA czyli pomagamy , promujemy - 31/05/2010 21:13
Dzięki za jakiś tam odzew i wielkie dzięki dla Jun-a za podklejenie.
Temat trochę "zboczył", bo pomocna dłoń to coś, co ma ktoś do zaoferowania (nie musi być to na naszą akcję) a nie, że ktoś szuka czegoś (sorry za ktoś kogoś czegoś).
Zamiarem tematu było albo oddzielenie go od innych i podpięcie pod PROMOWANIE POGONI lub też podpięcie pod POMAGAM INNYM KIBICOM etc. Jaka drogę obierze - nie wiem, ważne by była to SŁUSZNA DROGA. A tymczasem nie będę się rozwodził nad całą resztą bo tak jak wspomniałem - czas pokaże
PS. Każdy kto ma coś do oddania proszę o info na [email protected] podając co to za rzecz oraz kontakt do siebie (najlepiej gg lub telefon)
PS2: chetnych grafików przygarnę
Ostatnio edytowany przez: HardcoreCitySzczecin, 31 maja 2010, 21:59 [2 raz(y)]
Odp: POMOCNA DŁOŃ BRATA czyli pomagamy , promujemy - 07/06/2010 23:26
W czwartek pierwsze propagowanie Pogoni na DD Police. Jak będzie - zobaczymy. Szczerze mówiąc spodziewałem się w tej kwestii nieco więcej, ale pierwsze koty za płoty. Mimo wszystko dziękujemy za odzew i wsparcie na początku działalności. Część rzeczy miała obrać inny obrót, część miał być inaczej zorganizowana, część porostu nie dopilnowaliśmy z braku własnego czasu. Wiem, że każdy robi to z własnej woli, a w zasadzie woli własnego serca i nie chce rozgłosu ale wypadało podziękować:
- wszytskim rozumiejącym tą akcję
- wszystkim licytującym
- eF za hojność
- FzG za vlepki
- FC Chojna za vlepki
- Arikowi za pomoc i chęć współpracy
- KousDąbie za czas poświęcony grafice
- Wysokiej Kamieńskiej za .... (jeszcze się odezwę )
- samochodziażowi za.... (również się odezwę )
- chłopakom, za podzielenie się koszulkami
- całej reszcie o której zapomniałem
Na dniach relacja z wizyty oraz rozliczenie
PS. Dla reszty chętnych którzy mają coś do zaoferowania i ewentualnie do zlicytowania kontakt to: [email protected] ...szczególnie Ci co oferowali w tym temacie pomoc
Odp: POMOCNA DŁOŃ BRATA czyli pomagamy , promujemy - 30/06/2010 20:44
Witam panowie,wiecie moze jak mozna zkontaktowac sie z osobami odpowiedzialnymi za ta aukcje,odrazu napisze ze na odpowiedz mailową nie mogę sie doczekac,a chodzi o to ze wygrałem aukcje szalika i niebawem minie miesiąc a szalika jak nie było tak i nie ma,a podobno został wysłany://///
Witam
i jestem w mega szoku, bo cały czas czekam na kase za pobranie z myślą że juz dawno cieszysz się szalikiem... żadnych meili nie otrzymałem że jest coś nietak. Jako, że jutro jadę na poczte dowiem sie jak wygląda sprawa, bo dla mnie ta kwestia też jest dość pilna (na kolejne spotkanie nie pójdziemy z pustymi łapami). Jesli nie jest to problemem na gg 6336015 zostaw nr swojego aktualnego fona a skontaktuję się jutro jak będę coś wiedział i wyjaśnimy sytuację. Pozdrawiam
Odp: POMOCNA DŁOŃ BRATA czyli pomagamy , promujemy - 01/07/2010 18:11
Witam,kilka dni temu wysyłałem juz maila do osoby która wystawiała szal na allegro,aby może dowiedzaiała sie cos na poczcie,bo ja tak samo spotykam sie 1 raz z taka sytuacja aby przesyłka tak dlugo szła,no ale wkoncu to Poczta Polska heh
Odp: POMOCNA DŁOŃ BRATA czyli pomagamy , promujemy - 02/07/2010 18:38
Szukałem tematu do którego to mógłbym wsadzić. Po raz drugi umieszczam tu apel o pomoc dla psa "Gryfek" o umieszczenie tego ogłoszenia na forum poprosiła mnie przyjaciółka z SKLW która poza życiem kibicowskim na Legii zajmuję się także działaniem w fundacji ratującej i pomagającej psom rasy rodwailer.
o to treść wiadomości którą mam przekazać:
GRYFEK UMRZE, JEŚLI MU NIE POMOŻESZ!
Gryfino - podszczecińska miejscowość, długa ulica, nawet nie każdy z najbliższych sąsiadów wie, że tuż obok nich, na tyłach miejskiego przedsiębiorstwa, znajduje się niewielkie, prowizoryczne przytulisko dla psów. Przytulisko, to dużo powiedziane - ot, kilka kojców, w których przejściowo przebywają psiaki z terenu gminy - odebrane w wyniku interwencji, porzucone, wyłapane z ulic... Nie zostaną tutaj wiecznie. Po odbyciu kwarantanny trafią do schroniska w Szczecinie. Pół biedy, jeśli są zdrowe i ładne. Gorzej, jeśli któryś z nich jest chorym rottweilerem – wtedy czeka go śmierć...
Gryfek jest młodym rottweilerem o chwytającym za serce spojrzeniu i radosnym usposobieniu. Jest w nim tak silne pragnienie życia! Życia, w które przecież dopiero co wkroczył… Nieznane są jego wcześniejsze dzieje, nie miał jednak szczęścia, skoro trafił za kraty przytuliska. (Prawdopodobnie ktoś porzucił go przywiązanego do drzewa.)
Pozbawiony opieki lekarskiej, z zapaleniem spojówek, strasznie wychudzony, bezskutecznie usiłuje zwrócić na siebie ludzką uwagę, odstawiając tańce radości przy kratach. To psie dziecko nie zdaje sobie sprawy, że wyrok na niego już zapadł - jest "psem mordercą", rottweilerem, w dodatku nie w pełni zdrowym - jest "nieadopcyjny" - czeka go śmierć...
Los się do niego uśmiechnął, dał szansę. Całkowitym przypadkiem wpadł w oko wrażliwej na psią krzywdę kobiecie, która zgłosiła się do Fundacji z rozpaczliwym błaganiem o pomoc. Teraz my robimy wszystko, aby go uratować. Potrzebne są jednak pieniądze - bez nich nie opłacimy hotelu i wyżywienia dla psa (ok. 400zł miesięcznie), leczenia (kolejnych kilkaset zł)... Mamy zadeklarowaną pomoc przy transporcie Gryfka - ale co dalej...?
Zwracamy się do wszystkich ludzi dobrej woli z serdeczną prośbą o pomoc!
Koszt jednej cegiełki - dyplomu ratownika, to 5zł.
Dwie cegiełki, czyli 10zł, to jeden dzień pobytu psa w hotelu.
10zł to cena 3 piw, 2 butelek coca-coli, 1 kolorowego miesięcznika, 4 batoników.
Dla Gryfka 10zł - to JEDEN DZIEŃ ŻYCIA.
Błagamy o pomoc, pomóżcie nam uratować życie Gryfka!
Link do aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1106314762
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763366083 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.