Odp: Zaslyszane, Polecone... - 05/01/2005 16:43
Dobra wpadla mi w rece ostatnio plyta Ashanti - "Concrete rose"...jezeli ktos lubi troche spokojniejsza muze to zdecydowanie polecam...zajebista!
Druga plyta do polecenia jest 2Pac..(tak tak ten sam ) - "Loyal to the game"..Fakt..featuringi nie za bardzo mi sie podobaja (Za duzo tam "shadych" a za malo prawdziwych ziomkow Pac'a)...ale plyta rowniez jest zajebista...non top jej slucham..Eminem wykonal kawal dobrej roboty...choc mowie...goscie troche mi nie pasuja..ale nic...wazne ze 2Pac jest
GangStarr "Moment Of Truth" - ta plytke mam od ponad roku i nie ma dnia zeby chociaz jeden kawalek z niej nie polecial, normalnie dzielo sztuki, jedna z najlepszych plyt hh ktore wogole sie ukazaly. kilku ciekawych gosci na plycie jak np. M.O.P., Inspectah Deck, Scarface. tak jak lubie eminema tak przy Guru i podkladach Premiera moze sie schowac i nakryc uszami normalnie zajebista: kupowac/sciagac w ciemno a sie nie zawiedziecie najlepsze kawalki: wszystkie Work, Royalty, Above The Clouds, Moment Of Truth, JFK 2 LAX, You Know My Steez, My Advice 2 You i inne...
GangStarr "The Ownerz" - najnowszy album. gorszy od wyzej wymienionego co nie znaczy ze zly tez zajebisty a na necie mozna upolowac rodzynek w postaci albumu z samymi instrumentalami Premiera super sprawa. najlepsze kawalki: tez wszystkie Skillz, Riot Akt, Playtawin i inne...
Siekiera "Nowa Aleksandria" - troche inne klimaty niz wyzej plytka bodajze w moim wieku albo troche mlodsza, jej sie nie da opisac, trzeba posluchac. niby ambitna ta muzyka nie jest, teksty tak samo ale przyjemnie sie tego slucha i wpada w ucho. najlepsze kawalki: Na Zewnatrz, Jest Bezpiecznie, Misiowie Puszysci, Czerwony Pejzaz.
Biohazard "Uncivilisation" - hehe troche hardcoru jak dla mnie zajebista sprawa, ciezka muza ale nie takie bezsensowne napierdalanie. do tego kilku gosci m.in. z Sepultury, Pantery, Cypress Hill, Type O Negative. podobna sprawa jak z Moment Of Truth - codziennie leci najlepsze kawalki: Wide Awake, Get Away, Domination, Cross The Line
Guru "JazzMatazz" - wszystkie 3 częsci, polaczenie jazzu z Guru(GangStarr) na mikrofonie fajna sprawa
Heh to jestes w tej nielicznej grupie ktorej podoba sie plytka Ale co gust to gust. Tj piszesz featuringi slabe, wepchniete na sile G-Unit, niejako po znajomości.. Podklady Eminema: coś tam z nich mi sie podoba ("Uppercut") ale ogolnie nie za ciekawie to wyglada. To co zrobił z "Hennessy" czy "Out on bail" to juz kompletna klapa :/ Jak dla mnie podkladami powinien zajac sie DJ Quik a nie Eminem
Ostatnio wpadla mi w rece plytka Kanye West'a "College Dropout" - calkiem przyjemnie sie slucha, kilka kawalkow godnych uwagi.
Odp: Zaslyszane, Polecone... - 09/01/2005 12:42
Ostatnio wpadła mi w ręce plytka : Małolat & Ajron - "W Pogoni Za Lepszej Jakości Życiem" i bez dwoch zdan jak dla mnie zajebista, mało kawałkow bo zaledwie 13 ale gorąco polecam. Goście tacy jak Włodi, Ero, Sokól, Katar, TenTypMes, Rap miejski, Eis, Pezet.
Po prostu kumam schemat, jak wszyscy liżą się po dupach, to progresu nie ma.
Odp: Zaslyszane, Polecone... - 09/01/2005 13:03
Polecam album Tunnel Trance Force Vol. 22 i Tunnel Trance Energy Vol. 22
Dj Schwede - Techno Madchen
Dj Schwede - The Ultimate
Ziggy X - X Rules
Z tych pierwszych dwoch albumów po 2 płytki jest łącznie 80 kawałków wiec mam czego słuchac polecam
Odp: Zaslyszane, Polecone... - 09/01/2005 16:07
Właśnie słyszałem 30 sekundowe próbki z tego albumu Małolata i Ajrona i musze przyznać, że jestem coraz bardziej jego ciekaw. Od czwartku miał być w Empiku, więc jak wpadnie coś hajsu to wciągam.
Z nowszych pozycji gorąco polecam HG - Klucz. Jazzurekcja Ostrego też godna polecenia.
BTW: plany wytwórni "Prosto" na 2005 rok:
- Małolat Ajron - styczeń
- Deszczu Strugi - Mixtape Prosto - luty
- Juras i Wigor - marzec
- WWO - połowa roku 2005
- Pono i Fred - druga połowa roku 2005
- Kuba O. - album producencki - koniec 2005
Trzeba zacząć kołować hajs
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Dziwisz się? Ja go usłyszałem jeszcze na"muzyce klasycznej wtedy udowodnił że jest zajebisty i nieważne czyim bratem jest... dlatego jestem pewien że płyta będzie świetna (w końcu w "Prosto" też udowodnił swoją wartość)...
Co do amerykańskiego rapu to przesłuchałem właśnie nową płytę Ludacrisa i BARDZO się zawidołem. Jeden z moich ulubionych raperów, wszystkie płytki słuchałem do oporu i teraz dość przeciętną wydał... chociaż intro jest extra!
Odp: Zaslyszane, Polecone... - 22/01/2005 13:07
O$ka - "Przez $ jak...." spodziewałem się przede wszystkim dobrych bitów i paru dobych piosenek, a tu bity są zajebiste jak na polską scenę, a większość piosenek jest dobrych, w tym jedna wręcz kandydująca już teraz do piosenki roku... Mes f. Trish "Tak zapomnieć" Mes potwierdza że obecnie jest najlepszy na scenie.
Odp: Zaslyszane, Polecone... - 25/01/2005 21:10
Ice Cube - War & Peace Vol. 1 (The War Disc): co by nie ukrywac, zajebisty album, nie ma zadnych slabych kawalkow, na plycie goscie: nawet KoRn sie udziela gitarowo w 1 kawalku serdecznie polecam
Ice Cube - War & Peace Vol. 1 (The War Disc): co by nie ukrywac, zajebisty album, nie ma zadnych slabych kawalkow, na plycie goscie: nawet KoRn sie udziela gitarowo w 1 kawalku serdecznie polecam
a ja polecam Vol.2 czyli (The peace disc), nie gorszy od jedynki
Odp: Zaslyszane, Polecone... - 26/01/2005 13:49
wlasnie sciagnelem pioseneczke Korn'a. mimo, ze nie slucham prawie wcale tego rodzaju muzyki to ta na maxa mi sie podoba, jest to cover Pink Floyd - "Another Brick in the wall". naprawde dobrze sobie poradzili z odtworzeniem tej miuzyczki.
Odp: Zaslyszane, Polecone... - 26/01/2005 14:18
Ja właśnie ściągnołem nowy kawałek Gurala (Drewnianej małpy rok - remix) i wydaję mi się, że płytka która ma wyjść na początku lutego może być naprawde dobra...
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Odp: Zaslyszane, Polecone... - 26/01/2005 15:11
A ja polecam dla tych co lubią klimaty naprawdę rockowe - zespół INVADERS i jego płytę Legend - która ukaże się w sklepach w lutym 2005. Istnieje możliwość sprzedaży wysyłkowej :-) Poniżej podaję link do recenzji. Dodam że zespół jest z Zachodniopomorskiego czyli od Nas - tym bardziej zachęcam do wsparcia. Dla naprawdę zainteresowanych służę dodatkowymi informacjami.
Odp: Zaslyszane, Polecone... - 29/01/2005 23:36
moze niekoniecznie w temacie, ale nawiazuje to do mojego poprzedniego posta/u:
01 lutego (Wtorek) w klubie PUNKT (Warszawa ul. Koszykowa 55) odbędzie się specjanly koncert zorganizowany przez wytwórnie PROSTO. Całkowity dochód z biletów przekazany zostanie na wynagodzenie dla adwokata MAŁOLATA.
Na tym wyjątkowym wydarzeniu zagrają:
MAŁOLAT/AJRON (Wszystkie zwrotki MAŁOLATA nawinie PEZET)
HEMP GRU
WWO
ZIPERA
JURAS i WIGOR
konkretna impreza, szkoda ze Malolat poszedl lezec, pewnie za dragi...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763442649 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.