Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 03/12/2006 13:56
Jestem zajebiście zadowolony ze srebra. Przed mundialem wielu z nas brało by 2gie miejsce w ciemno. Brawo za walkę i tyle pięknych poranków. Przegrać z tak grającą Brazylią to nie wstyd.
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 03/12/2006 14:34
bardzo sie ciesze z medalu ale jeszcze z jednaj rzeczy mianowicie- ze Brazylia nie pozostawila nam zludzen kto jest lepszy przynajmniej nie zrzucamy porazki na pecha sedziow czy jeden Bog wie kogo... no i mi sie wydaje ze to i tak ponad stan bo moge sie zalowzyc ze jakbysmy sie znaleźli w drugiej grupie to walczylibysmy o miejsca co najwyzej 7/8
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 03/12/2006 15:00
Na dzień dzisiejszy, nie ma na świecie lepszego zespołu niż Brazylia i naprawdę żaden wstyd, że przegraliśmy. Fakt, że pierwszy set, to jest totalny blamaż, ale my i tak wykonaliśmy swoje. Mamy srebro - jesteśmy drugą drużyną świata - i to jest wielkie, historyczne osiągnięcie!
Mnie też się wydaje, że Gacek powinien wejść ewentualnie na jedną piłkę, bo widać było, iż nie może grać na pełnych obrotach. Ba, nawet na 30% możliwości. Dziwi mnie również, że Lozano nie robił zmian - Świderski, był pierwszym do zejścia - nie nauczy się, że lepiej czasem kiwać, niż atakować "na pałę". W końcówce wziął, ciężar gry na siebie, lecz było już za późno.
Super zachowanie naszych siatkarzy - wyjście w koszulkach Arka Gołasia... Gratulacje dla Zagumnego, za bardzo dobry turniej, dla Wlazłego i dla całego naszego zespołu.
od razu zainteresowanie siatkówką wzrosło. Pewno wszyscy ogladali final i moze ktos sie Polska siatkowka zainteresuje czy zainwestuje w nia. albo urosnie teraz pokolenie siatkarzy a na początku w meczach 1 fazy grupowej nikt sie nie interesowal nawet - co widac i w tym temacie a pozniej szał. lecz nie wielkosci malyszomanii czy Kubicy
w Polską siatkówke zainwestował PLUS GSM i to kilka lat temu... ogólnie Polska liga nie jest zła.. sponsorami drużyn są potężne firmy( np. PZU, BOT ) jedynie co to teraz "wykorzystać" sukces polskiej drużyny np. wybudować narodową hale na jakieś 20 tysięcy miejsc
Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 3 grudnia 2006, 16:46 [1 raz(y)]
Typowa Polska mentalnosć, ja pier...
Serbowie sobie odpuścili z nami mecz, więc tylko dlatego wygraliśmy 3:0. Rosja przy stanie 2:0 już myślała o medalu, wiec tylko dlatego wygraliśmy z nimi 3:2. Bułgarzy w 3 secie przy stanie 23-21 też już pomyśleli, że mają tego seta i to TYLKO dzięki temu wygraliśmy. Nie zauważasz tutaj klasy i siły Polskiej reprezentacji? Kiedyś płakaliśmy, że przegrywamy ważne mecze, wyrównane końcówki... a gdy wygrywamy, to oznacza że rywal słaby, albo sobie odpuścił!?
Polacy grali w słabszej grupie? Według Ciebie tylko dlatego mamy medal heh... Zamiast się cieszyć, że mamy drugą drużynę na świecie to ty szukasz powodów, na to że na ten medal nie zasłużyliśmy! Zapewne jakbyśmy grali w tej "niby" trudniejszej grupie i nie weszli do pierwszej 4, napisałbyś... ehh gdybyśmy byli w tej drugiej "łatwiejszej" grupie to może wtedy.
Dla porównania: Rosja 3miejsce w rankingu FIVB, Serbia 4, Argentyna 7, My 8, Japonia 10, a w durgiej grupie Brazylia 1, Włochy 2, USA 5, Francja 6, Bułgaria 18!... Jak widać w obu grupach były po 4 drużyny z pierwszej 8 rankingu, to na jakiej podstawie stwierdzasz, że byliśmy w słabszej? Na tej, ze Polacy z wszystkimi wygrali?? Jak w tym kraju ma być lepiej, skoro sami siebie uważamy za gorszych od innych (przynajmniej co poniektórzy).
Trochę się uniosłem, więc przepraszam... ale denerwuje mnie fakt, że wiele osób szuka "dziury w całym". Jesteśmy 2 drużyną na świecie, przegraliśmy na MŚ tylko jeden mecz... w finale i z tego się cieszmy
a niby gdzie napisałem ze sie nie ciesze? ale badzmy swiadomi jaka jest przepasc jeszcze miedzy nami a Brazylią... I dlatego musimy jeszcze długo i duzo trenowac a nie usiasc na laurach i cieszyc sie to co mamy bo to tez jest typowe dla Polaków...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
a niby gdzie napisałem ze sie nie ciesze? ale badzmy swiadomi jaka jest przepasc jeszcze miedzy nami a Brazylią... I dlatego musimy jeszcze długo i duzo trenowac a nie usiasc na laurach i cieszyc sie to co mamy bo to tez jest typowe dla Polaków...
Napisałeś, że się cieszysz, ale powiedz co to za radość mając świadomość że graliśmy ze słabszymi niż Brazylia...
Ja też nie napisałem, ze teraz możemy usiąść na laurach, bo staliśmy się postrachem i następne mecze same się wygrają.
Dodam że ogromnej przepaści pomiędzy nami a Brazylią również nie zauważam, mieli dzisiaj swój dzień i wygrali w pełni zasłużenie... u nas nie funkcjonował poprawnie blok, a przyjęcie i rozegranie również było dalekie od ideału, więc wnioskuje że nie mieliśmy dnia, a Brazylijczykom wręcz przeciwnie wszystko wychodziło . Wielkim atutem Brazylijczyków jest fakt, że oni finałów o dużą stawkę mają rozegranych znacznie więcej niż my, wiec i kwestia doświadczenia była zdecydowanie po stronie naszych rywali. Jeżeli Lozano pozostanie na stanowisku to za 4 lata(?) w kolejnym finale MŚ z Brazylią stoczymy bardziej wyrównaną walkę i mam nadzieję, że będziemy się cieszyć ze złota. A przed nami jeszcze Igrzyska Olimpijskie
P.S. nie ma już się o co sprzeczać, cieszmy się bo ta niedziela była wyjątkowo udana dla Polskiego sportu: Siatkarze, Gwizdoń, Małysz
Most Valuable Player: Gilberto Godoy Filho ('Giba')
Best Scorer: Hector Soto (PUR)
Best Spiker: Dante Amaral Guimaraes (BRA)
Best Blocker: Alexey Kuleshov (RUS)
Best Server: Matey Kaziyski (BUL)
Best Setter: Pawel Zagumny (POL)
Best Libero: Alexey Verbov (RUS)
Players of the European teams were represented amongst the top in the individual statistics tables, namely:
Best Scorers: 2. Ivan Miljkovic (SCG), 3. Alessandro Fei (ITA), 4. Frantz Granvorka (FRA), 5. Matey Kaziyski (BUL)
Best Spikers: 3. Sebastian Swiderski (POL), 4. Ivan Miljkovic (SCG), 5. Alessandro Fei (ITA)
Best Blockers: 1. Alexey Kuleshov (RUS), 2. Stefan Hübner (GER), 3. Ralph Bergmann (GER), 5. Daniel Plinski (POL)
Best Servers: 1. Matey Kaziyski (BUL), 2. Lukasz Kadziewicz (POL), 3. Semen Poltavsky (RUS), 4. Björn Andrae (GER)
Best Diggers: 1. Alexey Verbov (RUS), 3. Thomas Kröger (GER), 5. Jean-François Exiga (FRA)
Best Setters: 1. Pawel Zagumny (POL), 2. Nikola Grbic (SCG), 4. Andrey Zhekov (BUL)
Best Receivers: 1. Alexey Verbov (RUS), 2. Plamen Konstantinov (BUL), 3. Michal Winiarski (POL), 4. Pavel Abramov (RUS)
Best Liberos: 1. Alexey Verbov (RUS), 2. Teodor Salparov (BUL), 4. Marko Samardzic (SCG)
Ostatnio edytowany przez: Zen, 3 grudnia 2006, 18:29 [1 raz(y)]
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 03/12/2006 18:25
kilka lat temu jak jeszcze chodziłem na WDS na mecze Morza, a tam rozgrywał taki tyczkowaty rudzielec to w życiu bym nie pomyślał, że po latach zostanie uznany najlepszym rozgrywającym świata
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 03/12/2006 18:30
madrze prawisz nie ma co sie sprzeczac bo to sukces niesamowity. nie zgodze sie tylko z jednym-braku doswiadczesnie tu doswiadczenie mamy a i owszem i to nie wcale mniejsze miz Brazylijczycy(Gruszka,Zagumny czy swiderski maja mistrzostwo swiata z 97 roku juniorow i lata gry w lidze swiatowej i tym podobnych turniejach),tylko sukcesów brak... Jesli idzie o dzisiejszy mecz to uważam ze Lozano popełnil kilka błędow o Gacku to wiedzą wszyscy,ale trzymanie bezproduktywnego Swiderskiego na boisku to troche niedopatrzenie..ale coz trener moze liczył ze wezmie ten zawodnik na barki ciezar zamiast zastapic go np Gruszką..ale było minęło jest super
bardzo sie ciesze z medalu ale jeszcze z jednaj rzeczy mianowicie- ze Brazylia nie pozostawila nam zludzen kto jest lepszy przynajmniej nie zrzucamy porazki na pecha sedziow czy jeden Bog wie kogo... no i mi sie wydaje ze to i tak ponad stan bo moge sie zalowzyc ze jakbysmy sie znaleźli w drugiej grupie to walczylibysmy o miejsca co najwyzej 7/8
Powiem tylko jedno! Pierdolisz głupoty! Nie bede tu sie wypisywal bo cała sytuacje wyjasnil kolega Pomidor. POLSKA SREBRNA hurrrra! Przegralismy z Brazylia bo po prostu nie mielismy dnia albo bylismy po prostu słabsi i jeszce musimy troche sie podszkolic.Ale i tak PRZEOGROMNE BRAWA!!!!!
Powiem tylko jedno! Pierdolisz głupoty! Nie bede tu sie wypisywal bo cała sytuacje wyjasnil kolega Pomidor. POLSKA SREBRNA hurrrra! Przegralismy z Brazylia bo po prostu nie mielismy dnia albo bylismy po prostu słabsi i jeszce musimy troche sie podszkolic.Ale i tak PRZEOGROMNE BRAWA!!!!!
ps: No i oczywiscie nie sprzeczajmy sie wszystko jest oki . Pozdro anathema.
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 03/12/2006 21:07
maja szczęscie ze sie zrekompensowali za te wszystkie poranki.. a tak na poważnie nigdy bym sie nie spodziewał takiego obrotu sprawy.. przyznam ze nie wierzyłem i napewno nie jeden z nas miał takie podejscie. Nic tylko pogratulować!!
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 03/12/2006 23:18
W 2 secie nawiazali walke tylko, Brazylia to kosmos jak powiedzial Winiarski. I tak jestescie wielcy, mozemy byc z nich dumni. Do anathemy - pamietaj jak sie wczoraj rozprawilismy z Bulgarami, ktorzy w 2 grupie ze wszystkimi sobie radzili oprocz Brazylijczykow.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763426344 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.