Odp: WOSP - 13/01/2010 02:39
Wiadomo jeden bedzie za drugi przeciw. Kasa jest? Jest...A ile bylo by gdyby nie orkiestra? Nic..Co z tego ze Owsiak cos bierze,niech bierze... Pomogli juz tysiacom dzieci. Lepiej zeby biedne szpitale dostawaly sprzet za miliony niz nie dostawaly go wcale. Ludzie powinnismy sie cieszyc ze ratowane sa kolejne dzieci nie pozostawiane na pastwe losu...Pozdr
Tu była ogólna rozprawka w całkiem inny deseń, bo nikt nie kwestionuje idei i sensu tego przedsięwzięcia.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Wszyscy grają za darmo, jak ktoś żąda kasy to nie gra - proste.. A jeśli ci na tym zależy, to sam sobie policz, jesteś tak błyskotliwy, ze pewnie z głowy weźmiesz liczby no i bez kalkulatora dajesz radę. Poza tym wiele ludzi dzięki temu się dobrze bawi. Mozę ty nie chcesz na to płacić - ja nie chcę na innej rzeczy, ale na tym polega społeczeństwo i demokracja.
Odp: WOSP - 13/01/2010 17:30
Wow , Maryna ty świrusie! Nie poznaje cie , chyba pierwszy raz na forum napisałeś w jednym poscie więcej niż dwa zdania. Gratuluje , robisz postępy!
Wszyscy grają za darmo
Miał być koniec z graniem koncertów na finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy za pieniądze. Ale nic z tego.
Artyści brali od organizatorów honoraria, choć zazwyczaj nieco niższe niż jak za zwykłe koncerty.
Po odwołującym się do sumień muzyków apelu Jurka Owsiaka tylko zespół Bracia zrezygnował z części gaży. Wziął jednak pieniądze za dojazd, jedzenie, nocleg i usługi techników. Razem: 5 tys. zł. Wcześniej muzycy byli umówieni z organizatorami na 11 tys. zł.
Ale wielu artystów nie miało tak dobrego serca. Od organizatorów lokalnych koncertów brali większe pieniądze. Ile? Najczęściej mniej więcej połowę standardowej komercyjnej stawki. Ceny w całej Polsce wahały się od od kilku do kilkunastu tysięcy złotych. Wszyscy twierdzili, że to tylko koszty podróży.
Przykładowo, we Wrocławiu 12 tys. zł za kameralny występ wzięła Arka Noego. Lider zespołu w oświadczeniu tłumaczył, że jego ekipa liczy ponad 30 osób i tyle potrzebuje na przyjazd i nocleg we Wrocławiu. Organizator się zgodził. - Nie mieliśmy podstaw, by im nie wierzyć. Stać nas było na taką sumę, nie wydawała się wygórowana, więc zapłaciliśmy. Trudno jest wyliczyć dokładnie, ile pochłaniają noclegi, obiady, dojazd - przyznaje Maciej Kieres z Ośrodka Kultury i Sztuki.
Grające w Jeleniej Górze Elektryczne Gitary też nie zrezygnowały z zarobku. Za występ na połączonej imprezie komercyjnej z finałem WOŚP muzycy zainkasowali 20 tys
A jeśli ci na tym zależy, to sam sobie policz, jesteś tak błyskotliwy, ze pewnie z głowy weźmiesz liczby no i bez kalkulatora dajesz radę.
Kalkulator nie jest potrzebny , nie interesują mnie dokładne sumy , ale tutaj gołym okiem widać ze na orgazniacje i wszystkie koszta związane z promocją WOŚP idą grube miliony , które można by wykorzystać dla dzieci.
Odp: WOSP - 13/01/2010 17:35
Gdyby nie te wydane miliony, nie byłoby dużo większych zarobionych milionów. Chcesz zarobić - musisz zainwestować.
Podałeś przykład z zeszłego roku. Poza tym WOŚP nie zgadza się na płacenie. Płaci jak już miasto, w którym jest dany koncert, ale robi to wbrew wskazówkom WOŚPu, które doradza rezygnację z usług artysty. Jak powiedział Kazik - wszyscy artyści to prostytutki.
Gdyby nie te wydane miliony, nie byłoby dużo większych zarobionych milionów. Chcesz zarobić - musisz zainwestować.
Podałeś przykład z zeszłego roku. Poza tym WOŚP nie zgadza się na płacenie. Płaci jak już miasto, w którym jest dany koncert, ale robi to wbrew wskazówkom WOŚPu, które doradza rezygnację z usług artysty. Jak powiedział Kazik - wszyscy artyści to prostytutki.
Czyli, że nie ma pięknej bezinteresowności, tylko ludzie wrzucają do puszek, bo jest mocno skomercjalizowana impreza?
Marny, brawo!
zostawiam więzy, wola odzyskała niepodległość
siłę i pewność, jeśli czujesz to chodź ze mną
jak nie zostawiam na którymś przystanku strach
i tych słabych, co marzenia umieją spełnić tylko w snach
To gdzie są wyliczenia ile zostało tych milionów „zainwestowanych” ? Sama organizacja finału w Katowicach miał kosztować 300 tys. zł.( ile w końcu kosztowała w Poznaniu? nie wiem... ) Koncerty WOŚP odbywają się w każdym mieście w kraju , organizacja każdego z nich to najmniej 20 tyś złotych ( mam tu na myśli te mniejsze ) za które płacą samorządy.Fajerwerki , lasery , światełka do nieba też raczej nie są za darmo.Swoją drogą to dziwie się że jeszcze Jur nie pojechał firm odpowiedzialnych za "pirotechnike" ktore jakby nie było , są "bezduszne" i pobierają pieniędze za wykonaną prace! Za zabezpieczenie imprez przez straż pożarną , pogotowie i dodatkowe patrole policji również płaci podatnik ( w każdym mieście ) .W skali całej Polski są to ogromne „inwestycje” które łącznie sięgają pewnie kilkunastu milionów. Dodaj jeszcze czas antenowy w PUBLICZNEJ TV, studio na cały dzień , transmisje , koszty logistyczne ekip , wynagrodzenie dla dziennikarzy czy osobisty samolot od LOT-u. Wychodzi jednak na to , iż tych twoich zarobionych „na czysto” milionów nie jest tak wiele.Za wszystko płacimy MY , nie „dobroduszny” Jur!
Może lepiej od razu niech ustawowo od każdego podatnika sciągają złotówkę rocznie na WOŚP? Wtedy nie będzie całej tej szopki , corocznych kontrowersji i na jedno wyjdzie.
Chociaż nie , sorry , kto wtedy ci Brudstock zasponsoruje i gdzie będziesz się tarzał w błocie?
Podałeś przykład z zeszłego roku.
Owszem z zeszłego roku , tak samo jednak było przez 16 poprzednich WOŚP-ów , czyli dopiero od tego roku Owsiak zainterweniował i coraz mniej artystów dostaje gaże ( co nie znaczy że wszyscy , jak sam z reszta przyznałeś ).
Jak powiedział Kazik - wszyscy artyści to prostytutki.
Niby Kazik ma racje , ale dlaczego artyści mają nie zarabiac skoro Owsiak zarabia i to "grubo"? Jeśli rzeczywiscie wszystko robi z "potrzeby serca" to niech tez się zrzeknie gaży.Proste.
Ostatnio edytowany przez: eM, 13 stycznia 2010, 22:19 [4 raz(y)]
Czyli, że nie ma pięknej bezinteresowności, tylko ludzie wrzucają do puszek, bo jest mocno skomercjalizowana impreza?
Marny, brawo!
przeciez ma tu racje! gdyby nie cala ta medialna otoczka, WOSP bylby kolejna "fundacja" zbierajaca kase. ile ludzi wrzuca kase do skarbonki wospu, a ile do jakis andrzejow co po hipermarketach chodzi i zbiera na np gluche dzieci?
Chociaż nie , sorry , kto wtedy ci Brudstock zasponsoruje i gdzie będziesz się tarzał w błocie?
kurde, em, daj juz sobie spokoj z tym "argumentem"
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Jak powiedział Kazik - wszyscy artyści to prostytutki.
Niby Kazik ma racje , ale dlaczego artyści mają nie zarabiac skoro Owsiak zarabia i to "grubo"? Jeśli rzeczywiscie wszystko robi z "potrzeby serca" to niech tez się zrzeknie garzy.Proste.
Mysle ze eM tym zdaniem uchwycil sedno sprawy niech Jur ktory uwarza kibiców za bandytow(propaganda ITI w koncu Jur w tvn-ie tez mial wejscia) zrzeknie sie pensyjki z procentow a przekaze to na chore dzieci i bez tlumaczen ze to sie nalezy jak wolontariat to wolontariat i ani grosza do prywatnej kiermany...
Co do samej orkiestry kto chcial ten dal przymusu nie ma (podatki nigdy nie beda wydawane tak zeby wszystkich zadowolic)
Woodstocku nie zamierzam komentowac nigdy nie bylem wiec nie oceniam podobno ostatnio poziom kulturalny poszedl w gore(akademia sztuk przepieknych czy cos takiego) ale taplanina w blocie jest faktem
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
kurde, em, daj juz sobie spokoj z tym "argumentem"
Staram trzymac się faktów , więc nie omieszkałem , zupełnie przypadkowo "napomknąć" o małym "tarzanku" w błocie które jeśli tylko pogoda pozwoli , ma miejsce na sponsorowanej przez Jura imprezie.Chyba nie zaprzeczysz że ten haniebny proceder ma miejsce na Woodstocku?
A wracając do sedna sprawy , Korwin na swoim blogu:
Dlaczego nie znoszę p.Jerzego Owsiaka?
Nie znoszę – i to bynajmniej nie osobiście. Osobiście to mogę z Nim nawet z przyjemnością rozmawiać. Natomiast nienawidzę ideologii, jaką On reprezentuje.
„Vis pacem – para bellum”. I odwrotnie zatem: kto szykuje ludzi do pokoju, przygotowuje wojnę. Delikatne obchodzenie się z obwiesiami, wszechobecna tolerancja – musi skończyć się rzezią. Stąd moja pryncypialna wrogość do p.Owsiaka i Jego „Róbta co chceta”.
Bo w haśle tym wcale nie chodzi, byśmy w ramach normalności robili co chcemy, prywatnie; chodzi o to, by zniszczyć normalność, by zniszczyć reguły.
Przypominam, że Zasady bardzo urozmaicają życie – bo można je łamać... albo też czerpać satysfakcję ze skrupulatnego ich przestrzeganie. Gdy p.Owsiak i Jemu podobni zniszczą Zasady, obydwie te przyjemności zostaną nam odjęte...
A poza tym ten Woodstock... To pakowanie młodych ludzi w g***o; tłumaczenie, że tytłanie się w błocku to wspaniała rzecz, bo jest to „łamanie konwencji”. To z „dzieci Woodstock” wyrośli nie tylko ci kretyni i szubrawcy bankierzy, którzy gdzieś przeputali i rozkradli bilion dolarów; ale i ci sędziowie, na złość wielkim kapitalistycznym korporacjom orzekający $300.000 „odszkodowania” dla kobiety, która sparzyła się gorącą kawą (od McDonalds), miliardy dla „nieświadomych zagrożenia” palaczy (od koncernów tytoniowych); a nawet pieniądze dla włamywacza, który poślizgnął się na niezabezpieczonym szklanym dachu okradanej szkoły; uwalniający morderców i żądający zniesienia karu śmierci. To te sk***syny z błocka Woodstock – obecnie niszczący Amerykę z wysokości stanowisk, które objęli.
Oczywiście: stanowisk! Normalni Amerykanie działają w prywatnych firmach, a nie na reżymowych posadach! I ONI tych normalnych z satysfakcją grabią i niszczą.
P.Owsiak jest najwyraźniej po ICH stronie.
To tyle o p.Owsiaku. A teraz o Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy.
Wbrew niektórym krytykom jestem przekonany, że p.JO wymyślił WOŚP nie po to by zyskać nimb potrzebny do głoszenia i popularyzacji Jego wrednych idei. Sadzę, że On sam szczerze wierzy, że zbiera pieniądze dla pomagania tym i owym – z dziećmi na czele.
Niestety: w ustroju socjalistycznym jest to NIEMOŻLIWE!
Nie dlatego, że ktoś tego zakazuje. Dlatego, że jest to niemożliwe te-o-re-tycz-nie. Z natury socjalizmu.
Już tłumaczę, dlaczego.
Przypuśćmy, że rządzę państwem socjalistycznym – i dzielę pieniądze na poszczególne dziedziny. Na szkolnictwo 200 mln, na lecznictwo 100 mln, na aparaturę podsłuchową 50 mln. Nie robię tego na zasadzie kciuka – tylko prowadzę rzetelne badania, które udowodnią, że taka właśnie proporcja jest optymalna.
Przypuśćmy teraz, że w moim państwie co roku gra WOŚP. I wiem, że zbiera ona co roku ±35 mln zł...
Jeśli tak, to natychmiast inaczej planuję budżet: szkolnictwo 220, lecznictwo 75 i podsłuchy 55 !
Teraz WOŚP dołoży do lecznictwa 35 mln – i otrzymamy znów optymalną proporcję: 4: 2 : 1.
Ja tego nie robię złośliwie! Jeśli zostałem przez ekspertów (przypominam: w socjalizmie ludzie, nie potrafiący ułożyć własnego budżetu domowego, „nieomylnie” orzekają, ile miliardów "trzeba" wydać na to i na tamto...) przekonany, że optymalna proporcja wydatków to 4 : 2 : 1 – to ja MUSZĘ w ten sposób postąpić. Inaczej dopuściłbym do marnotrawstwa.
I wszystko jest w porządku – tyle, że p.Owsiak, wcale o tym nie wiedząc, zebrał tylko 10 mln na lecznictwo, za to 5 mln na pluskwy i 20 mln na szkolnictwo...
Jest to konsekwencja nieunikniona.
Dlatego (choć w tym roku w pewnym sensie sam gram w WOŚP – w szachy, w Karczewie...) z powodów pryncypialnych nigdy nie dałem ani grosza na WOŚP. Natomiast jeśli obalimy socjalizm, to deklaruję co roku $1000 na WOŚP.
Liczę, że po tej deklaracji p.Jerzy Owsiak - w dobrze teraz rozumianym interesie WOŚP - dopomoże nam w tym zbożnym dziele...
PS. P.Piotr Ochwał zauważył, czytając to:
http://www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/11/2/1/5906
że np. zespół "Arka Noego" gra dla WOŚP za darmo; ale płacą podatnicy.
Nie będę przywracał moderacji komentarzy; proszę wytrzymać jeszcze ten bełkot przez dwa tygodnie...
Odp: WOSP - 13/01/2010 20:54
eM pytanie zwiazane-cos czuje że masz awersje do takiej muzyki i ludzi ja słuchajacej. Jarocin też Ci nie pasował? W takim razie jeśli ktos inny by prowadził WOŚP blizszy Ci ideologicznie już bys szukał argumentów na "nie" mimo że robił by to co samo co Owsiak? Cos cvzuje że to jest frontalny atak personalny. Przeciez tak po prawdzie wszystkie te fundacje czy karitas czy Ochojskiej są funta kłaków warte-jedna wielka pralnia pieniedzy. To od nas tylko jest uzależnione czy damy czy nie. Na marginesie-nie lubie Jura i mnie drażni jego buta i arogancja.
eM pytanie zwiazane-cos czuje że masz awersje do takiej muzyki i ludzi ja słuchajacej. Jarocin też Ci nie pasował? W takim razie jeśli ktos inny by prowadził WOŚP blizszy Ci ideologicznie już bys szukał argumentów na "nie" mimo że robił by to co samo co Owsiak? Cos cvzuje że to jest frontalny atak personalny. Przeciez tak po prawdzie wszystkie te fundacje czy karitas czy Ochojskiej są funta kłaków warte-jedna wielka pralnia pieniedzy. To od nas tylko jest uzależnione czy damy czy nie. Na marginesie-nie lubie Jura i mnie drażni jego buta i arogancja.
Mam awersje do lewactwa i całej ideologi "róbta co chceta".W poście wyżej Korwin wszystko dokładnie wyjaśnił Domyślam się że nie tylko ludzie o takich poglądach bywają u Jura na imprezie ale chyba sam przyznasz ze stanowią oni zdecydowaną większość wsród obecnych. Muzyka i klimat Woodstocku to kompletnie nie moja bajka . Toleruję jedynie zespół Lao Che który pomimo "niejasnych" poglądów nagrał genialną płytę na temat Powstania Warszawskiego. Masz racje , wszystkie fundacje to wałki , ale tylko Owsiaka jest jedyna "porządna" , niosąca pomoc z "potrzeby serca" i nikt nie może złego słowa powiedzieć na organizatora bo zaraz zostanie zmieszany z błotem. On natomiast ma prawo ublizac na lewo i prawo.Rydzyk bierze hajs od emerytek - zle , Jur zarabia na procentach , gra na giełdzie , burzy się że ktoś mu da za mało lub umieści na 8 stronie - dobrze! Media pokazują go jako zbawce Polskiej służby zdrowia a tak naprawde pieniądze które "zbiera" to tylko kropla w morzu potrzeb. Irytuje mnie również lansowanie go na autorytet moralny i nie wiem jakim prawem taki prostak jak wyżej wymieniony Jąkała ma prawo zabierac głos w temacie "kiboli" skoro na meczu był tyle razy ile ja na Brudstocku czyli wcale. No ale nie to żebym nie lubił Jura...
Sie ma!
Ostatnio edytowany przez: eM, 13 stycznia 2010, 21:15 [3 raz(y)]
Mam awersje do lewactwa i całej ideologi "róbta co chceta".W poście wyżej Korwin wszystko dokładnie wyjaśnił Domyślam się że nie tylko ludzie o takich poglądach bywają u Jura na imprezie ale chyba sam przyznasz ze stanowią oni zdecydowaną większość wsród obecnych. Muzyka i klimat Woodstocku to kompletnie nie moja bajka . Może poza Lao Che którzy pomimo "niejasnych" poglądów nagrali genialną płytę na temat Powstania Warszawskiego. Masz racje , wszystkie fundacje to wałki , ale tylko Owsiaka jest jedyna "porządna" , niosąca pomoc z "potrzeby serca" i nikt nie może złego słowa powiedzieć na organizatora bo zaraz zostanie zmieszany z błotem, za to on ma prawo ublizac na lewo i prawo.Media pokazują go jako zbawce Polskiej służby zdrowia a tak naprawde pieniądze które "zbiera" to tylko kropla w morzu potrzeb. Irytuje mnie również lansowanie go na autorytet moralny i nie wiem jakim prawem taki prostak jak wyżej wymieniony Jąkała ma prawo zabierac głos w temacie "kiboli" skoro na meczu był tyle razy ile ja na Brudstocku czyli wcale. No ale nie to żebym nie lubił Jura...
Sie ma
Jestes niesprawiedliwy w tym kontekscie że przyklejasz gębę- wychodzi na to że masa zespołów jak Kult,Piersi,t.love,Hey i wiele wiele innych to lewacki syf. Juz nie wspominam o Big cycu Wrzucasz do jednego wora mimo wszystko ludzi którzy jeżdzą na takie imprezy-wierz mi że generalizujesz. Jeśli uwarzasz że ponad 100 tys ludzi papla sie w błocie to musi być ciekawe zjawisko to margines,zreszta na takie imprezy jeździ sie posłuchac dobrej muzy (rzecz gustu) pomelanzować(znane słowo) a nie bawic sie w polityczne aspekty. moze koś z hip hopu zacznie sie w tym udzielac ,juz widze jak taki z o maryna bedzie potepaiac to zjawisko. o to w tym chodzi? kurwa wszedzie sie widzi jebanych politykusów to jest głównym problemem. a generalizowanie wychodzi bokiem i to własnie tworzy pozywke dla takiego owsiaka by i on niesłusznie wrzucał wszystkich bywalców stadionów do jednago wora. jak człowiek patrzy na to wszystko z boku to wcale sie nie dziwi że społeczenstwo jest apatyczne i patrzy tylko na swój czubek nosa.
Odp: WOSP - 13/01/2010 21:40
Nie mam nic do Kukiza czy Kazika , pisałem wcześniej że istnieja wyjątki co do artystów koncertujących na Woodstocku tak samo jak w przypadku Lao Che mających na swoim koncie płyte o tematyce powstańczej . W życiu jednak nie przekonasz mnie iż wśród tych 100 tysięcy osób publiczności przynajmniej połowy nie reprezentuje wszelkiej maści lewactwo , antyfiy i inne przygłupy których stać jedynie na zniszczenie wystawy antyaborcyjnej po wcześniejszej alkoholizacji tanim winem. Nawet Jur nie ukrywa swoich poglądów politycznych więc nie dziw się że większość ludzi traktuje go jako typowego lewaka i tak samo odbiera bywalców koncertów które organizuje. Poza tym zaproszenie na Woodstock Bolka i Tadzia od „grubej kreski „ mówi samo za siebie. Reasumując , każdy robi to co lubi ,jeśli piszesz że są osoby które nie popierają Jąkały a liczy się dla nich jedynie muzyka i zabawa , to w porzadku , róbta co chceta, ja natomiast w życiu nie miałbym ochoty „melanżować” w takim towarzystwie!
Nie mam nic do Kukiza czy Kazika , pisałem wcześniej że istnieja wyjątki co do artystów koncertujących na Woodstocku tak samo jak w przypadku Lao Che mających na swoim koncie płyte o tematyce powstańczej . W życiu jednak nie przekonasz mnie iż wśród tych 100 tysięcy osób publiczności przynajmniej połowy nie reprezentuje wszelkiej maści lewactwo , antyfiy i inne przygłupy których stać jedynie na zniszczenie wystawy antyaborcyjnej po wcześniejszej alkoholizacji tanim winem. Nawet Jur nie ukrywa swoich poglądów politycznych więc nie dziw się że większość ludzi traktuje go jako typowego lewaka i tak samo odbiera bywalców koncertów które organizuje. Poza tym zaproszenie na Woodstock Bolka i Tadzia od „grubej kreski „ mówi samo za siebie. Reasumując , każdy robi to co lubi , ja natomiast w życiu nie miałbym ochoty „melanżować” w takim towarzystwie!
ależ tego nie neguje-debili wszelakiej maści na deficyt nigdzie nie mozna narzekać. Tylko nie unos sie że o kibolach też jest takie zdanie jakie jest. Słusznie czy niesłusznie-co za różnica. Musimy sobie z tym stereotypem radzić.
Ja rydzyka też nie znosze,mimo że nie czepiam sie tych chodzących do koscioła. Niewnikam juz w jakim celu tam chodzą i na co idzie ich kasda dana na tace. Nie czepaim sie też tych co słuchaja hip hopu mimo że "wzyscy to zakapturzeni łysole,którzy nie maja pomysłu na zycie,czekaja by komus gebe obić i jakieś fanty zabrać. Oczywiscie na amfie czy innym takim" Krzywdzace?
Za stary jestem by stanąc po jakiejkolwiek barykadzie-nie wierze po prostu w altruizm i bezinteresowność.
Odp: WOSP - 13/01/2010 23:01
Mowienie, tarzanie sie w blocie na woodstocku to norma jest tak samo prawdziwe, jak to ze na stadionach kibice tylko wyrywaja krzeselka.
Nie bylem tam, nie widzialem nigdy aby ktos sie gdzies kiedys tarzal sie w blocie.
Na kazdego typu imprezie sa odpaly wiec, wg. Ciebie wszytskie sa patologiczne i powinno sie nic nie organizowac? Jakis koncert techno pewnie
Na takim pewnie wiekszy % osob jest tak przecpanych jak ten ziomek, niz na Woodstocku ludzi tarzajacych sie w blocie.
Kazdy robi to co lubi
Odp: WOSP - 13/01/2010 23:09
Vega , gratuluje dedukcji , ale chyba coś umkneło Twojej czujnej uwadze! Dla mnie moga sobie organizować 10 Woodstocków w roku , kto chce niech delektuje się dzwiękami zespołów typu Piersi czy Kult , inni niech się tarzają w błocie , ćpają , chleją tanie wina i dymają w namiotach. Róbta co chceta! Wydaje mi sie jednak że większość ludzi dajacych pieniądze na cele charytatywne nie ma ochoty sponsorować tego typu imprez. Tyle!
Widać tyle bierze w kieszeń ze styknie mu nawet na "koncert dla brudasów"
Jur to jednak prawdziwy "bizmesmen" tylko na giełdzie szczęscia nie ma , bidulek...
abstrahując-nawiążesz do mojej wcześniejszej wypowiedzi? wiem że zaraz watek bedzie sie podciagał pod off topic,ale co tam. mirezi mnie że sie polityke miesza w to wszystko od lewej po prawą strone. pamietajmy ze w takim kpnie był błazem niesiołowski. a ci sami kaczynscy błaźnili sie na kazdym polu. ktoś tam jest bez winy? w tym bagnie? rzuc kamieniem
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763362851 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.