Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Małyszomania 2006/2007- czyli wszystko o skokach << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Jo
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7198 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 13/01/2007 12:04
PŚ w Vikersund: wszystko będzie zależało od wiatru

Kamil Stoch i Robert Mateja na treningach w Vikersund byli lepsi od Adama Małysza, kwalifikacje przerwał wiatr. Konkursy w sobotę i niedzielę.

Jeśli jesteśmy w Vikersund, to znaczy, że będzie wiało. Puchar Świata wraca na norweskiego mamuta po dziewięciu latach przerwy i w tym czasie zmieniło się tutaj niemal wszystko, ale nie kaprysy pogody.

Warszawa !!!!!! Warszawa , Warszawa CWKS Legia !!!!!!!!!!!! Warszawa , Warszawa !!!!!
Zieny
Kibic
Na forum od 7882 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 12:20
dziś pierwszy konkurs w Zakopanem gdzie będzie skakać 5 naszych zawodników, licze na dobre skoki Stocha, bo Małysz w czołówce powinien być

Łobez zawsze z Pogonią
Pit.
Kibic
Na forum od 7975 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 19:20
a popierdoleńcy z TVP delektują się jeszcze tym upadkiem Mazocha...

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
robso
Kibic
Na forum od 7064 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 19:41
bo skoki to najbierdziej debilny sport jaki powstał. podnieta wszystkich ogarnela ze Mazoch sie przewrocil.i prawie caly konkurs zalezy od wiatru- jak zawieje tak skoczysz :/ Trzymaj sie Mazoch

pchela
Kibic
Na forum od 7701 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 20:02

robso napisał:  
bo skoki to najbierdziej debilny sport jaki powstał. podnieta wszystkich ogarnela ze Mazoch sie przewrocil.i prawie caly konkurs zalezy od wiatru- jak zawieje tak skoczysz :/ Trzymaj sie Mazoch

No bez przesady robson , ale fakt pojeby z tych organizatorow - Kasa , kasa i jeszce raz kasa , kasa ponad zdrowie a niedajboże życie :( trzymaj sie JAN!

http://www.soccerclips.net/compilations2.php?page=24&q=&cond=

Patrzcie i podziwiajcie Ryśka! :D

Obrazek jpg wstawiony na forum
Lrd
Moderator**
Na forum od 7577 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 20:10
tez nie wiem co ludzie widza w tych skokach... 40 kolesi ktorzy skacza jeden za drugim... Straszna monotonia... I szczerze mowiac jeszcze chyba nigdy nie udalo mi sie obejrzec calego konkursu. Albo zasypialem, albo odchodzilem od telewizora ;]

Against modern wszystko!

Kibic
Na forum od 7888 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 21:55
Błąd Mazocha.. jakoś wszystkim się udało w tych warunkach skoczyć.. konkurs powinni jakoś dociągnąć do końca.. mimo wszystko, ostro uderzył.. miejmy nadzieję, że nic mu się nie stało..

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Ramzes_
Kibic
Na forum od 7105 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 22:07

śmielaq89 napisał:  
Błąd Mazocha.. jakoś wszystkim się udało w tych warunkach skoczyć.. konkurs powinni jakoś dociągnąć do końca.. mimo wszystko, ostro uderzył.. miejmy nadzieję, że nic mu się nie stało..

Jeden z przedstawicieli szpitala powiatowego w Zakopanem udzielił informacji, że życie Jana Mazocha jest zagrożone. Zawodnik przechodzi szczegółowe badania, w tym tomografię mózgu.

Czech Jan Mazoch miał wypadek podczas drugiej serii skoków na Wielkiej Krokwi. Nadal nie odzyskał przytomności.

REKLAMA Czytaj dalej

U zawodnika nie stwierdzono poważniejszych obrażeń zewnętrznych, poza obrzękiem twarzy i otarciami ciała. Lekarze nie wykluczają natomiast obrażeń wewnętrznych - urazów śródczaszkowych i krwotoku w jamie brzusznej. Czech jest w trakcie badań diagnostycznych, przeszedł już USG brzucha, zostanie poddany tomografii brzucha.

jns
Kibic
Na forum od 7667 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 22:19
W skokach jest tak, że wypadki są wpisane na stałe w ten sport. Wiatr w czasie skoku Mazocha wcale nie był strasznie silny, przypuszczam że Jan popełnił błąd stąd jego tragiczny upadek. Nie zdarza się to pierwszy raz - vide Morgenstern w Kuusamo kilka lat temu, Kranjec w Planicy, Ammann albo nawet Pochwała, czy Małysz w Salt Lake City. Organizatorzy nie mogą sobie nic zarzucić, bo wiatr był dopuszczalny, co nie zmienia faktu, iż niezwykle żal mi jest Mazocha, młody chłopak, a upadł okropnie - nie mogłem na to patrzeć... :(

Trzymam za niego kciuki, by wyszedł z tego cało, już nie myślę tu o to by wrócił jeszcze w tym sezonie do zawodów, bo ma najprawdopodobniej poważny uraz czaszki, także wątpię by był wstanie wrócić, ale oto by w ogóle mógł jeszcze kiedyś normalnie żyć i funkcjonować.

Wielu skoczków powróciło do skakania po tego typu upadkach np. wcześniej wspomniany Morgenstern, który miał również fatalny upadek, fatalny... Wierzę, że tu będzie podobnie...

Szkoda, że tak to się potoczyło - miała być świetna zabawa, a tymczasem jest oczekiwanie na wieści ze szpitala...

Zen
Kibic
Na forum od 7279 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 23:25
Lekarze z zakopiańskiego szpitala podjęli w sobotę w nocy decyzję o przewiezieniu czeskiego skoczka Jana Mazocha, który uległ poważnemu wypadkowi na Wielkiej Krokwi, do jednej z krakowskich klinik - poinformował zastępca dyrektora szpitala w Zakopanem Sylweriusz Kosiński.

"Pacjent jest w trakcie przewożenia do Krakowa. Nie mogę podać nazwy specjalistycznego ośrodka, do którego został skierowany. Zawodnik wciąż jest nieprzytomny" - powiedział Kosiński.

REKLAMA Czytaj dalej

Lekarz zakopiańskiego szpitala dodał, że stan czeskiego zawodnika jest ciężki, a obrażenia, których doznał, zagrażają jego życiu. Podkreślił, że na prośbę opiekunów sportowca nie może udzielić bliższych informacji o stanie jego zdrowia.

Mazoch jest przewożony do specjalistycznego ośrodka neurotraumatologii w Krakowie karetką, bo w nocy śmigłowce ratownictwa medycznego nie mogą latać.

Lekarze nie informują szczegółowo o rodzaju obrażeń wewnętrznych, jakie ostatecznie zdiagnozowano u skoczka. Tuż po przyjęciu do szpitala w Zakopanem podejrzewano uraz śródczaszkowy i krwawienie w obrębie jamy brzusznej.

Wiadomo, że u zawodnika nie stwierdzono poważniejszych obrażeń zewnętrznych, górne i dolne kończyny są całe. Na skutek uderzenia o podłoże zawodnik doznał obrzęku twarzy i otarć ciała.

Jan Mazoch uległ wpadkowi w drugiej serii konkursu Pucharu Świata w skokach narciarskich w Zakopanem na Wielkiej Krokwi. Tuż po wyjściu z progu spadł pionowo na zeskok, kilkakrotnie odbijając się od niego i stracił przytomność.

ehhh....przykre....pozostaje nadzieja i modlitwa.Oby wyszedł z tego

Slim
Kibic
Na forum od 8324 dni

Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 21/01/2007 09:30
A ten co wczoraj puszczal zawodnikow to chyba ostro pochlal dzien przed bo jednych puszczal z takim wiatrem ze lecieli na dobre odleglosci a jedenych w ogole nie puszczal choc mial wiatr przy ktorym mogl skakac.

jns
Kibic
Na forum od 7667 dni

Odp: Małyszomania 2006/2007- czyli wszystko o skokach - 27/01/2007 16:38
Małysz znów wygrywa :)

pchela
Kibic
Na forum od 7701 dni

Odp: Małyszomania 2006/2007- czyli wszystko o skokach - 27/01/2007 19:46

Mietow napisał:  
Małysz znów wygrywa :)

Super:D Dobrze , że ustał ten skok :D. i jeszcze lepiej , ze Mazoch powraca w szybkim tempie do zdrowia!!!

ps:A nasze pozostale gągoły hehe ,,super'' :P

http://www.soccerclips.net/compilations2.php?page=24&q=&cond=

Patrzcie i podziwiajcie Ryśka! :D

Obrazek jpg wstawiony na forum
1973
Kibic
Na forum od 7761 dni

*

Odp: Małyszomania 2006/2007- czyli wszystko o skokach - 27/01/2007 21:39
Cieszylismy sie w pracy z kolesiami jakby conajmniej zdobyl krysztalowa kule... a to chyba dlatego ze tak nas "wyposcil" z tymi wygranymi, mam nadzieje ze jutro powtoreczka... ;)

jns
Kibic
Na forum od 7667 dni

Odp: Małyszomania 2006/2007- czyli wszystko o skokach - 27/01/2007 22:52
...no ja też mam taką nadzieję, wcześniej Małysz nie miał szczęścia do pogody, zawsze coś brakowało. Teraz złapał dobrą formę, a mistrzostwa tuż tuż... ;)

Co do naszych pozostałych "Orłów przestworzy" to dziś pokazali jak... skakać nie należy - czyli w normie ;) Na Stocha liczę, ale na tę pozostałą dwójkę mam dziwne obawy... :)

jns
Kibic
Na forum od 7667 dni

Odp: Małyszomania 2006/2007- czyli wszystko o skokach - 28/01/2007 15:50
Dzisiaj Mateja mnie rozpierdolił totalnie lol Jemu chyba płacą żeby tak skakał, by było z czego się pośmiać... :D

FLN
Kibic
Na forum od 8034 dni

Odp: Małyszomania 2006/2007- czyli wszystko o skokach - 28/01/2007 16:23

Mietow napisał:  
Dzisiaj Mateja mnie rozpierdolił totalnie lol Jemu chyba płacą żeby tak skakał, by było z czego się pośmiać... :D

wiesz ktos musi przecierac najazd, zeby inni dalej skakali

eF^
Kibic
Na forum od 7987 dni

*

Odp: Małyszomania 2006/2007- czyli wszystko o skokach - 28/01/2007 18:34
A mnie zadziwia nasz Adam Małysz, jako jedyny ze "starszych" się ostał i w tegorocznym sezonie naprawdę imponuje formą, może to nie jest taka forma aby co zawody być na podium ale poza 10-15stkę nie wypada.

jns
Kibic
Na forum od 7667 dni

Odp: Małyszomania 2006/2007- czyli wszystko o skokach - 28/01/2007 22:32

F. napisał:  

Mietow napisał:  

wiesz ktos musi przecierac najazd, zeby inni dalej skakali

Chyba nie pisałeś tego na serio...? :)

A swoją drogą Hula jest niemniej tragiczny i dla niego jest już zarezerwowany specjalny przydomek "Bula"...

Mati.
Kibic
Na forum od 8075 dni

Odp: Małyszomania 2006/2007- czyli wszystko o skokach - 28/01/2007 22:57

Mietow napisał:  

Za 20 lat Klimek Murańka trener reprezentacji Polski po zawodach : Robert Mateja oddał dwa poprawne skokilollol:

A tak serio mówiąc nie mam pojęcia po co oni go biorą na zawody. Liczą, że jego talent(jeśli on w ogóle jest, a śmiem wątpić) eksploduje? Lepiej niech wezmą kogoś młodego niech się obywa z atmosferą, a nie zapewniają kibicom dawke śmiechu przy skokach Roberta...

Jedno brzmienie tysiąca serc - Pogoń Szczecin MKS
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763389676 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005