Kamil Stoch i Robert Mateja na treningach w Vikersund byli lepsi od Adama Małysza, kwalifikacje przerwał wiatr. Konkursy w sobotę i niedzielę.
Jeśli jesteśmy w Vikersund, to znaczy, że będzie wiało. Puchar Świata wraca na norweskiego mamuta po dziewięciu latach przerwy i w tym czasie zmieniło się tutaj niemal wszystko, ale nie kaprysy pogody.
Warszawa !!!!!! Warszawa , Warszawa CWKS Legia !!!!!!!!!!!! Warszawa , Warszawa !!!!!
Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 20:10
tez nie wiem co ludzie widza w tych skokach... 40 kolesi ktorzy skacza jeden za drugim... Straszna monotonia... I szczerze mowiac jeszcze chyba nigdy nie udalo mi sie obejrzec calego konkursu. Albo zasypialem, albo odchodzilem od telewizora ;]
Jeden z przedstawicieli szpitala powiatowego w Zakopanem udzielił informacji, że życie Jana Mazocha jest zagrożone. Zawodnik przechodzi szczegółowe badania, w tym tomografię mózgu.
Czech Jan Mazoch miał wypadek podczas drugiej serii skoków na Wielkiej Krokwi. Nadal nie odzyskał przytomności.
REKLAMA Czytaj dalej
U zawodnika nie stwierdzono poważniejszych obrażeń zewnętrznych, poza obrzękiem twarzy i otarciami ciała. Lekarze nie wykluczają natomiast obrażeń wewnętrznych - urazów śródczaszkowych i krwotoku w jamie brzusznej. Czech jest w trakcie badań diagnostycznych, przeszedł już USG brzucha, zostanie poddany tomografii brzucha.
Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 22:19
W skokach jest tak, że wypadki są wpisane na stałe w ten sport. Wiatr w czasie skoku Mazocha wcale nie był strasznie silny, przypuszczam że Jan popełnił błąd stąd jego tragiczny upadek. Nie zdarza się to pierwszy raz - vide Morgenstern w Kuusamo kilka lat temu, Kranjec w Planicy, Ammann albo nawet Pochwała, czy Małysz w Salt Lake City. Organizatorzy nie mogą sobie nic zarzucić, bo wiatr był dopuszczalny, co nie zmienia faktu, iż niezwykle żal mi jest Mazocha, młody chłopak, a upadł okropnie - nie mogłem na to patrzeć...
Trzymam za niego kciuki, by wyszedł z tego cało, już nie myślę tu o to by wrócił jeszcze w tym sezonie do zawodów, bo ma najprawdopodobniej poważny uraz czaszki, także wątpię by był wstanie wrócić, ale oto by w ogóle mógł jeszcze kiedyś normalnie żyć i funkcjonować.
Wielu skoczków powróciło do skakania po tego typu upadkach np. wcześniej wspomniany Morgenstern, który miał również fatalny upadek, fatalny... Wierzę, że tu będzie podobnie...
Szkoda, że tak to się potoczyło - miała być świetna zabawa, a tymczasem jest oczekiwanie na wieści ze szpitala...
Odp: Małyszomania 2004/2005- czyli wszystko o skokach - 20/01/2007 23:25
Lekarze z zakopiańskiego szpitala podjęli w sobotę w nocy decyzję o przewiezieniu czeskiego skoczka Jana Mazocha, który uległ poważnemu wypadkowi na Wielkiej Krokwi, do jednej z krakowskich klinik - poinformował zastępca dyrektora szpitala w Zakopanem Sylweriusz Kosiński.
"Pacjent jest w trakcie przewożenia do Krakowa. Nie mogę podać nazwy specjalistycznego ośrodka, do którego został skierowany. Zawodnik wciąż jest nieprzytomny" - powiedział Kosiński.
REKLAMA Czytaj dalej
Lekarz zakopiańskiego szpitala dodał, że stan czeskiego zawodnika jest ciężki, a obrażenia, których doznał, zagrażają jego życiu. Podkreślił, że na prośbę opiekunów sportowca nie może udzielić bliższych informacji o stanie jego zdrowia.
Mazoch jest przewożony do specjalistycznego ośrodka neurotraumatologii w Krakowie karetką, bo w nocy śmigłowce ratownictwa medycznego nie mogą latać.
Lekarze nie informują szczegółowo o rodzaju obrażeń wewnętrznych, jakie ostatecznie zdiagnozowano u skoczka. Tuż po przyjęciu do szpitala w Zakopanem podejrzewano uraz śródczaszkowy i krwawienie w obrębie jamy brzusznej.
Wiadomo, że u zawodnika nie stwierdzono poważniejszych obrażeń zewnętrznych, górne i dolne kończyny są całe. Na skutek uderzenia o podłoże zawodnik doznał obrzęku twarzy i otarć ciała.
Jan Mazoch uległ wpadkowi w drugiej serii konkursu Pucharu Świata w skokach narciarskich w Zakopanem na Wielkiej Krokwi. Tuż po wyjściu z progu spadł pionowo na zeskok, kilkakrotnie odbijając się od niego i stracił przytomność.
ehhh....przykre....pozostaje nadzieja i modlitwa.Oby wyszedł z tego
Co do naszych pozostałych "Orłów przestworzy" to dziś pokazali jak... skakać nie należy - czyli w normie Na Stocha liczę, ale na tę pozostałą dwójkę mam dziwne obawy...
Dzisiaj Mateja mnie rozpierdolił totalnie Jemu chyba płacą żeby tak skakał, by było z czego się pośmiać...
Za 20 lat Klimek Murańka trener reprezentacji Polski po zawodach : Robert Mateja oddał dwa poprawne skokilol:
A tak serio mówiąc nie mam pojęcia po co oni go biorą na zawody. Liczą, że jego talent(jeśli on w ogóle jest, a śmiem wątpić) eksploduje? Lepiej niech wezmą kogoś młodego niech się obywa z atmosferą, a nie zapewniają kibicom dawke śmiechu przy skokach Roberta...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763389676 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.