Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Transfery na I lige !!!!!! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
FLN
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8139 dni

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 15/06/2004 22:57
Co do 4 zawodnikow, ktorych Pogon bylaby w stanie pozyskac to:
Rzezniczak
Grzelak
Wisniewski
Pawel Brozek
Sa to w wiekszosci zawodnicy grajacy na pozycjach na ktore Pogon potrzebuje wzmocnien.Do tego ich pozyskanie nie byloby zbyt kosztowne, a gracze ci napewno sprawiliby ze Pogon stalaby sie jeszcze silniejsza.

muniek
Kibic
Na forum od 8383 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 15/06/2004 23:06
Jest troche o transferach... no i sam wywiad tez cielawy:

Baniak: Druga młodość

- Mając 44 lata można się jeszcze wiele nauczyć. Przeżywam teraz drugą młodość, dużo czytam, oglądam kasety z meczami europejskich potentatów, szlifuję warsztat trenerski. Pasjonuje mnie taktyka – mówi szkoleniowiec Pogoni Szczecin, Bogusław Baniak, który w wielkim stylu, po raz kolejny w karierze awansował ze swym klubem do ekstraklasy.

Jak smakuje awans do pierwszej ligi?

Znakomicie. Ktoś, kto awansuje, wygrywa ponad 30 meczy, przeżywa tyleż samo kapitalnych radości. Tyle, że nie można za długo świętować, trzeba wstać w poniedziałek rano, powiedzieć sobie: „szkoda, że tak krótko” i myśleć już o przyszłości, o nowym sezonie, by nie popełnić tych samych błędów, co choćby w Lechu.

Co było receptą na sukces w drugoligowej Pogoni?

Atmosfera, kapitalni kibice i stabilność finansowa, a także dobra organizacja klubu przez prezesa.

To dla pana największe osiągnięcie w karierze?

Nie. Triumfy święciłem jeszcze w Amice Wronki, Lechu Poznań oraz Odrze Opole. W Pogoni sukces rodził się w bólach. Dla mnie miał on duże znaczenie, gdyż to stąd pochodzę, tu zaczynałem kopać piłkę. Adaptacja przebiegała tutaj jednak ciężko, bo ja odbierany byłem w Szczecinie jako człowiek stąd, a Pogoń pana Antoniego Ptaka jako obcy, zewnętrzny twór.

Pomówmy o przyszłości...

...muszę przyznać, że jak na razie z niecierpliwością oczekuję przyjazdu pana prezesa Antoniego Ptaka, gdyż nie podpisałem jeszcze nowego kontraktu. Nie ukrywam, że innych ofert nawet nie rozważam, bo moja misja w Szczecinie jeszcze się nie skończyła i chciałbym nadal prowadzić ten klub.

Ale nie obawia się pan chyba zwolnienia?

Może i tak się stać. Misja Baniaka może polegać na wykonywaniu pracy w innym miejscu. To jest wkalkulowane w mój zawód. Raz odnosi się sukcesy, innym razem porażki typu zerwanie kontraktu. Myślę jednak, że jakoś się dogadamy i wspólnie zaczniemy przygotowywać do nowego sezonu.

Gdzie?

Przygotowania oparłyby się głównie na jednym obozie – w centrum piłkarskim pana Antoniego Ptaka w Łodzi. We wtorek jadę zobaczyć, jak wygląda ono z bliska. Po zgrupowaniu w Łodzi wyjechalibyśmy na tydzień do Niemiec, gdzie naszymi rywalami byłyby takie zespoły, jak Hertha Berlin, czy Energie Cottbus.

Macie już zespół, który może powalczyć z najlepszymi?

Zdaję sobie sprawę, że oczekiwania kibiców i prezesa są przeogromne, ale z doświadczenia z beniaminkami wiem, że pierwszy rok w ekstraklasie to jest takie „witaj pierwsza ligo”. Po cichu będziemy adaptować się w nowym otoczeniu i powoli budować zespół, który w kolejnym sezonie powalczy już o coś większego.

O co? Środek tabeli?

O nie! W życiu! Nie środek tabeli, a jej górne rejony. Będziemy chcieli namieszać w czołówce ekstraklasy!

Ilu wzmocnień potrzebuje Pogoń w najbliższej przerwie letniej?

Nie wolno rozbić tej drużyny, która awansowała do ekstraklasy. Taki błąd popełniono w Lechu Poznań. Ale również nie można zapominać o wzmocnieniach. Myślę o 4-5 nazwiskach. Gramy innym systemem niż wszyscy w Polsce. Heniek Kasperczak preferuje np. ustawienie 4-4-2, ja wprowadziłem 4-2-3-1 i pod niego będziemy czynić wzmocnienia, o ile przedłużę kontrakt z Pogonią. Myślimy nad zakupem nowej wysuniętej „igiełki” – Marcina Mięciela, z którym jesteśmy nawet po wstępnych rozmowach. Za nim chętnie zobaczyłbym prawego, wchodzącego do ataku pomocnika Kaczmarka, grającego obecnie w Stasiaku KSZO Ostrowiec. Uważnie przyglądam się też rozwojowi sytuacji w Widzewie Łódź. Nie ukrywam, że interesują mnie także niektórzy gracze Odry Wodzisław.

A kto odejdzie z Pogoni?

3-4 graczy, choć bardzo ciężko będzie nam się z nimi rozstać. Są to w końcu ludzie, którzy osiągnęli sukces, zrobili wiele dobrego dla Szczecina.

Podsumujmy miniony sezon: co było waszym najsilniejszym punktem?

Atmosfera.

A na płaszczyźnie sportowej?

Taktyka. Zaryzykowałem z nowym ustawieniem i się udało. Moim osobistym sukcesem jest więc nie tylko awans sam w sobie, ale także fakt, iż preferowana przeze mnie dość nowoczesna koncepcja, odniosła efekt. Niektórzy forowali poglądy, że ktoś pomógł Pogoni w tym awansie, co jest kompletną bzdurą. Ci co widzieli jak gramy, podkreślali naszą doskonałą organizację gry. To cieszy.

Nie jestem fachowcem trenerskim jak pan, ale wasze ustawienie, w Europie nazywa się chyba mianem „diamentowego”. Mam rację?

Brawo! Może pana wiedza wcale nie jest taka mała, skoro operuje pan takimi pojęciami (śmiech). Gdy rozrysuje się ustawienie 4-2-3-1, to rzeczywiście wygląda ono, jak taki diamencik. Ktoś to kiedyś dobrze porównał i tak się przyjęło. Aby to dobrze funkcjonowało, z przodu grać musi wysoki zawodnik, a formację defensywną zabezpieczać dwóch defensywnych pomocników. Proszę spojrzeć jak gra Grecja...

Albo Francja...

Brawo! Będziemy mogli dokładnie zobaczyć, jak to wszystko funkcjonuje, chociażby właśnie na przykładzie mistrzów Europy.

Jeśli jesteśmy już przy Euro 2004, to kto jest pana faworytem?

Po meczu naszej reprezentacji z Grecją w Szczecinie powiedziałem, że drużyna Rehhagela jest dla mnie cichym faworytem. Wówczas śmiano się, mówiono: trenerze, co pan gadasz, Grecja zagrała słaby mecz i odpadnie pewnie już w pierwszej fazie mistrzostw. A ja odpowiadałem spokojnie: to tylko porażka w meczu towarzyskim. W drużynie Rehhagela widziałem straszliwe zdyscyplinowanie taktyczne, dojrzałość. Może Grecja nie będzie typowym faworytem, ale czarnym koniem na pewno. Natomiast jeśli chodzi o faworyta: kocham futbol włoski, wiem jak oni pracują, jaką mają organizację pracy i chciałbym bardzo, żeby wreszcie osiągnęli sukces. Niektórzy stawiają na Czechów. Ale moim zdaniem drużyna ta nie odegra większej roli w tych mistrzostwach.

Wracając do ligi. W barażach zagra Cracovia z Polkowicami. Kto awansuje i kogo wolałby pan widzieć w ekstraklasie?

Na takie pytanie ciężko mi odpowiedzieć, gdyż co bym nie powiedział, to kogoś obrażę. Powiem tak - cieszę się, że Cracovia gra w barażach. Ta drużyna ma świetnego trenera i zawodników, a także „ciekawego” prezesa. Jeśli będzie miała jeszcze obiekt zbliżony do tego w Polkowicach, to z całego serca życzyć będę jej awansu. Wierzę w to, że Kraków będzie miał dwa kluby w ekstraklasie.

A czy kibice Cracovii nie będą stanowić zagrożenia, nie tylko dla fanów drużyn przeciwnych, ale także dla zawodników i trenerów? Pana zaatakowali w tunelu już po spotkaniu...

Zagrały emocje. Grupka kibiców występująca z nożami nie powinna tworzyć wizerunku kibiców Cracovii. Ci prawdziwi potrafią bowiem stworzyć naprawdę fajną atmosferę. Mistrza ma Wisła, ale Cracovia też chce coś znaczyć. Mówię szczerze - chciałbym żeby ta drużyna wróciła na boiska pierwszoligowe. Bo to jest jednak drużyna z olbrzymią tradycja, to jest kapitalny klub.

(rozmawiał Wojciech Szaniawski)

zrodlo: Lechsport.pl

Kto nie pije ten donosi....
FLN
Kibic
Na forum od 8139 dni

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 15/06/2004 23:13
No skoro Baniak sam mowi o rozmowach z Miecielem to moze cos z tego bedzie.

mike
Kibic
Na forum od 8078 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 15/06/2004 23:17
> Za nim chętnie zobaczyłbym prawego, wchodzącego do ataku pomocnika Kaczmarka,
> grającego obecnie w Stasiaku KSZO Ostrowiec.

Prawego? Baniak chyba napatrzyl sie na gre Polski z Wlochami z listopada. Zamarzylo mu sie wystawiac na flankach dwoch lewych, by chlopaki co chwile zmieniali strony i mieszali... No zobaczymy co ten Baniak wykombinuje. Co raz bardziej robi sie ciekawie :D

mark_oni
Kibic
Na forum od 8164 dni

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 00:21
> > Za nim chętnie zobaczyłbym prawego, wchodzącego do ataku pomocnika Kaczmarka,
>
> grającego obecnie w Stasiaku KSZO Ostrowiec.

Prawego? Baniak chyba napatrzyl
> sie na gre Polski z Wlochami z listopada. Zamarzylo mu sie wystawiac na flankach
> dwoch lewych, by chlopaki co chwile zmieniali strony i mieszali... No zobaczymy
> co ten Baniak wykombinuje. Co raz bardziej robi sie ciekawie :D

Ja juz w tym temacie pisalem, ze raczej nie ma szans aby przyszedl Kaczmarek, gdyz po co nam 2 lewych pomocnikow.Pisalem tez ze oczywiscie mozna by ktoremus zmienic pozycje na parwa flanke, ale to mijaloby sie z celem.A tu prosze.Pan Baniak uwaza inaczej i chce z Kaczmarka zrobic prawego pomocnika!Nie wiem czy to dobry pomysl, a to co sugerujesz-ze zmienialiby pozycje jak Polacy z Wlochami tez jest niemozliwe (w sytemie gry preferowanym przez Baniaka.Ale moze trzeba zaufac Baniakowi skoro twierdzi ze z Kaczmarka moze byc prawy skrzydlowy...

mike
Kibic
Na forum od 8078 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 00:51
> (...) Nie wiem czy to dobry
> pomysl, a to co sugerujesz-ze zmienialiby pozycje jak Polacy z Wlochami tez jest
> niemozliwe (w sytemie gry preferowanym przez Baniaka). (...)

Ja nic nie sugeruje. Dla mnie osobiscie transfer (ewentualny) Kaczmarka to nieporozumienie. Ten transfer to jakies prywatne interesy Ptaka i Stasiaka, a nie realne wzmacnianie zespolu...

Ciekawy news/artykul na temat Brozkow jest na stronie 90minut.pl
Fragment:

Szkoleniowiec mistrzów Polski poinformował już Pawła i Piotra Brożków, że wstawi ich na listę transferową. Kibice "Białej Gwiazdy" darzą obu piłkarzy olbrzymią sympatią, więc pewnie ich ucieszy, że sprzedaż bliźniaków nie wchodzi w rachubę (z uwagi na stanowisko właściciela klubu Bogusława Cupiała). Bliźniacy zostaną wypożyczeni najpewniej do Górnika Zabrze bądź Górnika Łęczna.

reszta artykulu

[Ostatnio edytowane przez .mike.: 2004-06-16 01:00]

muniek
Kibic
Na forum od 8383 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 07:47
Jakub Rzeźniczak z Widzewa Łódź to kolejny zawodnik, którym zainteresowana jest szczecińska Pogoń.

Rzeźniczak to jeden z najbardziej uzdolnionych polskich juniorów. W październiku skończy 18 lat, a jego przyszłością zajmuje się na razie... mama.

To właśnie do niej mieli dzwonić menadżerowie pierwszoligowych klubów, w tym i Dawid Ptak, zajmujący się transferami w ekipie Pogoni. Obok portowców Rzeźniczaka chcą pozyskać także Legia Warszawa, Górnik Zabrze i Wisła Płock.

Jakub Rzeźniczak to nie jedyny uzdolniony polski piłkarz, którego chce mieć u siebie Pogoń. Już wkrótce na testy mają zjechać do Szczecina najlepsi zawodnicy z kadry do lat 19, w której występuje już szczecinianin Piotr Celeban. Obecnie reprezentację Polski do lat 19 czeka turniej do Korei Południowej, gdzie zmierzy się z gospodarzami, Brazylią i USA.

Ma to być ostatni sprawdzian kadry przed mistrzostwami Europy w Szwajcarii. Być może w czempionacie tym wystąpi już więcej piłkarzy Pogoni. Wiele ma się wyjaśnić na przełomie czerwca i lipca.

Kto wzmocni Pogoń:

Rafał Grzelak - Lech Poznań

Kto w zainteresowaniu Pogoni:

Marcin Mięciel - Iraklis Saloniki
Arkadiusz Klimek - Panionios Ateny
Jakub Rzeźniczak - Widzew Łódź
Guliano (Brazylia) - Widzew Łódź
Adam Kompała - Szczakowianka Jaworzno
Jacek Wiśniewski - Szczakowianka Jaworzno
Dariusz Łatka - Jagiellonia Białystok
Mariusz Adaszek - Górnik Jastrzębie
Admir Adżem (Bośnia) - GKS Katowice
Piłkarze z Brazylii

Kto odejdzie?

Adrian Napierała - Jagiellonia Białystok

www.glosszczcinski.pl

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8082 dni

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 10:17
udało mi się wyłapać ciekawy fragment z artykułu o Lechu Poznań z dziesiejszego wydania Gazety Poznańskiej

.... trener Michniewicz, który na konferencji przed spotkaniem z Wisłą podkreślił, iż ma podpisany kontrakt do 2005 roku, ale umowa nie będzie ważna, jeśli Lech nie ureguluje wobec niego wcześniejszych finansowych zobowiązań. Szkoleniowiec odmówił Amice Wronki, ale aktualna jest propozycja Pogoni Szczecin. Antoni Ptak chętnie zatrudniłby zdolnego trenera w zespole beniaminka, podobnie jak Pawła Kryszałowicza.

hmmm, ciekawe wieści lecz nie realne chyba

i drugi fragment:

...Na razie bowiem wiadomo, że na pewno odejdzie z Lecha Rafał Grzelak, który był tylko wypożyczony do Lecha od Ptaka. Jego stratę można przeboleć. Grzelak w najważniejszych meczach był tylko rezerwowym.

no cóż wypada sobie życzyć, że piłkarz ten będzie wzmocnieniem Pogoni jak co i znajdzi emiejsce w zespole ( pod warunkiem, że sam będzie tego chciał!)

link do całości tutaj

mike
Kibic
Na forum od 8078 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 11:03
No to bitwa o Rzeźniczaka rozgorzala na dobre.

Bardzo dużym zainteresowaniem wśród zespołów ekstraklasy cieszy się też obrońca Widzewa Jakub Rzeźniczak. Niespełna 18-letni wychowanek łódzkiego klubu był wiosną jednym z najlepszych graczy w Widzewie. Otrzymał wiele ofert, m.in. z Legii Warszawa, Pogoni Szczecin, Wisły Płock i Górnika Zabrze. Ze Szczecina oferta jest najbardziej konkretna. Piłkarzowi zaproponowano wieloletni kontrakt. Do tej listy klubów być może dołączy też Zagłębie Lubin. Wiemy, że nazwisko Rzeźniczaka pojawia się w planach transferowych działaczy tego klubu.

Wyłowiony fragment z artykułu o Zaglebiu Lubin z 90minut.pl

wiecej o planach transferowych Zaglebie tutaj

L.
Kibic
Na forum od 8077 dni

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 15:24
No to teraz tak naprawde rozpoczela sie karuzela!! Jesstem bardzo ciekaw transferow nie tylko do Pogoni ale takze do czolowych klubow I ligi

MW'03
km
Kibic
Na forum od 7952 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 15:49
cytat z gazety wyborczej (4 str. o Pogoni)
"Penetrujemy polski rynek i naprawdę mamy dobre rozeznanie. Przedstawiłem wizję sztabu szkoleniowego: ja jako tzw. coach, czterech trenerów, fizjolog. Może będzie jeszcze Francuz lub Czech, chcemy porozmawiać z Markiem Leśniakiem. Prawdopodobnie dołączy do nas na konsultacje Jan Tomaszewski." to slowa Baniaka. jak ma byc 4 trenerow to nie dziwie sie ze ma byc tez Michniewicz.Ale z Kryszałowiczem to juz chyba plotka...
P.S niech bedzie Mieciel a jesli to prawda to i Kryszał (ale drodzy zawodnicy to watpie ze zawitaja do nas)

mike
Kibic
Na forum od 8078 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 16:03
Krystian Bolimowski (ŁKS), Karol Gregorek (Arka) i Przemysław Kaźmierczak (Pogoń) to piłkarze, którzy być może zasilą skład Jagiellonii w nadchodzącym sezonie. Wszyscy trzej to młodzi, utalentowani napastnicy oraz reprezentanci Polski w niższych kategoriach wiekowych.

Z kolei z Jagiellonią żegna się Jacek Kocur, który trafił do Białegostoku w przerwie zimowej ubiegłego sezonu.

źródło: jagiellonia.neostrada.pl

Ale bzurdy pieprza ci nasi byli rywale..

Pit.
Kibic
Na forum od 8080 dni

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 16:08
> "Krystian Bolimowski (ŁKS), Karol Gregorek (Arka) i Przemysław Kaźmierczak
> (Pogoń) to piłkarze, którzy być może zasilą skład Jagiellonii w >nadchodzącym sezonie. "

Baju baju będziem w raju:P Dobre bajki sypią w tym Białymstoku;)

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
km
Kibic
Na forum od 7952 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 16:11
Buhahah!!!! jaka bajka! a ci w bialymstoku juz tam sie pewnie ciesza ze bedea ich mieli heheheh Kazika nie oddadza chca go w 1 lidze a on che zadebiutowac w tej klasie rozgrywkowej:] brechtam nadal z tego:D

muniek
Kibic
Na forum od 8383 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 17:49
Chyba z tym Kazimierczakiem to im s e porobalo... Pewnie chodzi o Napierale? Swoja droga bardzo mi sie podoba pomysl z Rzezniczakiem oraz ze sciagnieciem pilakrzy z reprezentacji U19!

km
Kibic
Na forum od 7952 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 17:57
> Chyba z tym Kazimierczakiem to im s e porobalo... Pewnie chodzi o Napierale?
> Swoja droga bardzo mi sie podoba pomysl z Rzezniczakiem oraz ze sciagnieciem
> pilakrzy z reprezentacji U19!
a tak jasniej to o jakich Ty mowisz bo ja nie przypominam sobie o jakis mlodziencach poza Rzezniczakiem!;] [Ostatnio edytowane przez Memphis: 2004-06-16 17:58]

Jay-J
Kibic
Na forum od 8451 dni

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 18:09
Pomylił im się Napierała z Kaźmierczakiem. Zresztą jak dla mnie Kaźka też mogą wziąć.

Obrazek gif wstawiony na forum
muniek
Kibic
Na forum od 8383 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 19:05
>a tak jasniej to o jakich Ty mowisz bo ja nie

To czytaj posty powyzej a potem pytaj... Specjalnie dla Cibie fragment artykulu z Glosu cytowany przeze mnie dzis rano kilka postow u gory:

"Jakub Rzeźniczak to nie jedyny uzdolniony polski piłkarz, którego chce mieć u siebie Pogoń. Już wkrótce na testy mają zjechać do Szczecina najlepsi zawodnicy z kadry do lat 19, w której występuje już szczecinianin Piotr Celeban."

km
Kibic
Na forum od 7952 dni

*

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 20:13
OoOo...a to checa:P sorry jakos wczesniej tego nie widzialem:|
i thx za info;]

Faster
Kibic
Na forum od 8795 dni

Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 16/06/2004 20:14
(...)Nie ma natomiast tematu odejścia Dariusza Łatki (informację tą podała jedna ze szczecińskich gazet) na zasadzie wymiany z Pogonią Szczecin za Adriana Napierałę. Ten ostatni ma zostać wypożyczony co najmniej na rok ze szczecińskiego klubu z opcją definitywnego transferu.
- Plotki o odejściu Łatki to bzdura - powiedział krótko Wiesław Wołoszyn, wiceprezes Jagiellonii. - Zamierzamy przedłużyć umowę z Darkiem o kolejne trzy lata, a nie pozbywać się tak dobrego piłkarza(...)
Źródło: Gazeta Współczesna

Więc Łatki najprawdopodobniej nie bedzię.
[Ostatnio edytowane przez PiTER48: 2004-06-16 20:16]

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772452837 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005