Maja jednego z najlepszych atakujacych, siatkarzy swiata - M. Wlazly
Bardzo porzadny , doswadczony rozgrywajacy zaliczany rowniez do swiatowej czolowki - Zagumny
Plinski , Kadziewicz - specjalisci od bloku
Gruszka, Winiarski , Swiderski - swietni zawodnicy - duza konkurencja w skladzie bo jest jeszcze Bakiewicz
Gacek - super libero
Kurek Mozdzonek - potencjal wsrod mlodych jest
Lozano - swietny trener
Racja ZAgumny w końcu najlepszy rozgrywajacy na świecie . Polacy pokazali charakter w tym meczu poniewaz mieli ,,nóż na gardle'' i potrafili sie pozbierac.A myslalem ze bedzie podobna niespodzianka jaka sprawila nam dzisiaj Brazylia.Ale na szcescie nie
Odp: Liga Światowa - 11/07/2007 23:42
oczywiście polscy organizatorzy (bo chyba oni ustalali godziny spotkań wraz z telewizją) nie zapomnieli ustawić tak wszystkiego, żeby Polacy grali jako ostatnia drużyna z obydwu grup (czytaj: żeby wiedziala czy ma przegrać drugi mecz czy wygrać, byleby nie trafić na Brazylie)
A te seryjne straty punktów to chyba nasz element rozpoznawczy (dopóki będą wygrywać mecze to zostanie im to wybaczone heh)
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
mnie najgorzej wkurza ze traca punkty seriami,po 5-8pkt naraz w jednym ustawieniu to jest bez sensu-i jak oni jeszcze mimo tego wygrywaja nie wiem...chyba maja wiecej szczescia niz rozumu
Siatkowka jest sportem i psychicznym i fizycznym.Czasem sie zdarza ze moga byc takie przypadki ze zespol traci po 5 -8 pkt. z rzedu ale anszym to ostatnio sie czesto przytrafia i to w glupi sposob nad tym trzeba popracowac
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Liga Światowa - 14/07/2007 21:08
Meczyk super . Widac ze graja 2 najlepsze druzyny swiata. Jedyne co mi przeszkdadza to Swiderski - mysle ze lepszy bylby Gruszka. No i Wojtek Grzyb ktorego jestem fanem - jesli sie pojawi na boisku razem z Piotrem to zwyciestwo mamy w kieszeni
Odp: Liga Światowa - 14/07/2007 21:32
widze że wszystko wraca do starego-na Brazylie nie ma bata,nawet w słabszej formie bo w takiej są wygrywają. mimo wszystko bede jutro im kibicował a to na przekór kunktatorskim Ruskom-mieli wczoraj wygrać jednego seta i to zrobili,dzis na luzie wygrali i czekaja na podmeczonego przeciwnika...z drugiej strony napewno by woleli Polaków chociażby z tego względu że moralnie są przez nas stłamszeni-np 8 miejsce na świecie najgorszy wynik Rusklich w historii,a to sie zaczęło od porażki z Polakami
Krotki komentarz :
Ja p... po ch.. sie pchali z tymi amerykanami 3-0.. trzbya bylo zagrac rezerwa i przegrac "przypadkiem". Brazylia gra kosmiczna siatkowke. Podniecali sie podniecali sie a skonczylo sie jak zawsze - porazka. Niech nikt nie mowi ze trzeba walczyc w kazdym meczu. Skoro mecze sa u nas , wszystko pod nas jest ukladane to trzeba bylo to wykorzystac i przegrac. Rosja tez jest silna ale latwo ich zjechac psychicznie.
Ehhhhh
Ostatnio edytowany przez: stahu, 14 lipca 2007, 22:11 [1 raz(y)]
Odp: Liga Światowa - 14/07/2007 22:37
no jak przewidziałem Brazylia pomimo że gra przeciętnie wygrała. Ruscy to cwaniacy i przeiwdzieli to że beda bardziej wypoczęci dlatego wygrali jednago seta i mecz odpuścili z Brazylijczykami a wygrali by chociaż jeszcze jadego i mielibyśmy Bułgarów..no ale cóż. Dzis wszyscy sie podniecają świetnym Ricardo na rozegraniu,ja widziałem inny klucz-znakomite przyjecie szcvzególnie ich klibero-bez tego rozegrania nie ma...musimy popracować nad zagrywką,bo nie oszukujmy sie-nie mamy jej wcale! Ruscy ja mają i tu widze szanse dla nich,ale mimo wszystko będe za Brazylijczykami-za całokształt a także że nie znosze bufonów z Azji
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
no jak przewidziałem Brazylia pomimo że gra przeciętnie wygrała. Ruscy to cwaniacy i przeiwdzieli to że beda bardziej wypoczęci dlatego wygrali jednago seta i mecz odpuścili z Brazylijczykami a wygrali by chociaż jeszcze jadego i mielibyśmy Bułgarów..no ale cóż. Dzis wszyscy sie podniecają świetnym Ricardo na rozegraniu,ja widziałem inny klucz-znakomite przyjecie szcvzególnie ich klibero-bez tego rozegrania nie ma...musimy popracować nad zagrywką,bo nie oszukujmy sie-nie mamy jej wcale! Ruscy ja mają i tu widze szanse dla nich,ale mimo wszystko będe za Brazylijczykami-za całokształt a także że nie znosze bufonów z Azji
Zauwaz, ze mozna dobrze przyjac serw ale rozegranie moze byc lipne. W dzisiejszym meczu Brazylia wiekszosc atakow miala na pojedynczym bloku, czasem nawet na czystej siatce. Nasz srodkowy ciagle byl oszukiwany i jak skakal w ciemno na srodek pilka szla na skrzydlo. Nie ma co sie jednak dziwic bo jesli w druzynie Brazyli do ataku rusza cala druzyna poza Sergio to niezwykle latwo rozgrywac - szczegolnie tak szybkie pilki jakie graja Brazylijczycy.
Tak na spokojnie oceniajac mecz : Winiarski - bardzo slaby mecz - bez zagrywki, bez przyjecia .. Swiderski - jego czas minal niestety :/ z kazdym meczem sie utwierdzam w tym przekonaniu, Wlazly - nie w pelni formy .. Ale cieszy fakt ze momentami bylismy zespolem lepszym , potrafilismy walczyc z Brazylia jak rowny z rownym. Przegralismy koncowki. W 1. secie mielismy dwie pilki w gorze ktorych nie skonczylismy. Gdyby tamten set wygralaby Polska , i po 2 setach prowadzilibysmy 2-0 mogloby wydarzyc sie wszystko. Niestety przegralismy. Czas wyciagnac wnioski bo znow w zdobyciu tytulu przeszkodzil nam ten sam zespol - dobrze ze nie bedzie ich na ME.
ps Sa juz jakies grupy tych mistrzostw europy ? bo cos mi sie obilo o uszy ze gramy z Rosja w grupie.. wie ktos co i jak z tymi mistrzostwami ? i kiedy one sa ?
Odp: Liga Światowa - 15/07/2007 18:08
jeszcze 2 dni temu wygrali z przecietna ekipa USA 3-0 ..w ciagu 2 dni mozna zapomniec podstawowych zasad gry..?
Polska ma najslabszy serwis z tych ekip co braly udzial i bardzo slabe przyjecie..i przez to traca seriami mase pkt...
serwis to wogole porazka to co serwuje Zagumny czy np. Plinski to szczerze ja lepiej serwuje...oni oddaja pilke za darmo byle jakos przebic,klasowa druzyna jak Brazylia przyjmuje i wbija nam tzw. gwozdzia gubiac calkowcie blok.
i co taki zajebisty ten Ricardo?? jest agresywna zagrywka skończyło sie cudowne rozegranie...
MVP turnieju?;]
spoko-wygrali lige to i splendory zbierają-choc fakt,zwalaliśmy na zagrywke Ruscy zdobyli chyba z 10 jak nie wiecej punktów bezposrednio po niej i tak chujnia. ale powoli spójrzmy na średnią wieku w Brazyli-pokolenie sie konczy na to poki co nie ma bata
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763368632 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.