Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
laik
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8589 dni

Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 25/05/2004 11:58
Sluchaj laiku sraiku!!! ja zaplace sam 400 000 zl za
> referendum, a ty zaplacisz 10 mln za zerwane umowy cwela Jurczyka. A propos
> Lubińskiej to chyba nie wiesz ze ma tytuł profesora universyteckiego i jest
> kierownikiem katedry finansow na wydziale nauk ekonomicznych. ale coz, pojebani
> szczecinianie wola zlodzieja, bandyte i cwela na fotelu prezydenckim!

wiesz nie zamierzam dyskutowac z kims kto ma tak niski iloraz inteligencji.

napisze tylko tyle:
a co ty wiesz o jurczyku ? od kiedy jest zlodziejem ? podejrzewam ze wszystkie te cechy mozna przypisac tobie ...

a czy jurczyk zostanie czy nie i tak 10mln trzeba zaplacic + 400000 referendum + kilkadziesiat tysiecy zeby po nim posprzatac.

juz ktos wyzej napisal cos o lubinskiej ze to lasa na kase parowa ..i zapytaj sie studentow jakie o niej maja zdanie ... bo watpie ze ty studiujesz. pozatym sam tytul nie daje cie prawa do wystawienia pozytywnej oceny.

a pozatym wisi nad nami jeszcze dlug z czasow Pogońi bekdasa i kodora ok 50 mln zl i pewnie mase mniejszych dlugow ktore wsumie dadza bardzo pokazna kwote.
[Ostatnio edytowane przez laik: 2004-05-25 13:43]

POGOŃ WALCZĄCA , POGOŃ WALCZĄCA DO KOŃCA !!!
RUSH
Kibic
Na forum od 8159 dni

Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 25/05/2004 13:37
Strat z rzadzenia Jurczyka nie przeliczych na zadne pieniadze, to straty czasu i potensjalnych rzeczy ktore byly by w Szczecinie a ich niema dolisz do 10 mln jeszcze 25 za gondora ,pozatym trzeba bylo nie wybierac Jurczyka to by nie bylo referendum ,madry idiota po szkodzie .

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8083 dni

Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 25/05/2004 15:04
Oświadczenie Mariana Jurczyka, Prezydenta Miasta Szczecina

W minioną niedzielę odbyło się referendum w sprawie odwołania mnie ze stanowiska Prezydenta Miasta. Wyniki głosowania wszyscy znamy. Cieszy mnie rozsądek większości szczecinian, którzy przedłożyli spokój w mieście nad polityczną awanturę. Serdecznie im za to dziękuję. Wciąż uważam, że referendum było próbą przejęcia władzy w mieście, przez grupę politykierów, którzy nie kierowali się dobrem Szczecina, a jedynie własnymi interesami. Głosowanie nad moim odwołaniem zrobiło wiele złego. Skłóciło mieszkańców miasta, przyczyniło się do stworzenia negatywnego wizerunku Szczecina. Podczas kampanii referendalnej wielokrotnie byłem obrzucany błotem, ubliżano mi i poniżano. Niestety, dużą rolę odegrały w tym media. Z przykrością obserwowałem, w jak nieobiektywny sposób relacjonują kampanię referendalną, jak dużo uwagi poświęcają zarzutom wobec mojej osoby, z jaką niechęcią przedstawiają racje osób, które mnie popierają. Media jednoznacznie opowiedziały się przeciwko mnie. Stały się stroną w sprawie. To wypaczenie idei wolności słowa. Nie o taką wolność i Polskę walczyłem.

Niektórzy z pomysłodawców i organizatorów głosowania, zaledwie po ogłoszeniu wstępnych jego wyników stwierdzili, że trzeba zmienić przepisy dotyczące referendum. Inni obrazili szczecinian nazywając ich ludźmi obojętnymi na los ich miasta. Jeszcze inni swą przegraną, przedstawiają jako zwycięstwo. Apeluję do moich przeciwników, by z godnością przyjęli wyniki referendum i zastanowili się, czy taki a nie inny jego wynik, nie jest przypadkiem ich winą. Większość mieszkańców przejrzała nieczystą grę prowadzoną w imię szlachetnych haseł. Szkoda tylko, że za tę grę szczecinianie musieli zapłacić około 350 tysięcy złotych. Tyle wydano z budżetu Miasta. Nie wiem, ile wydał Komitet referendalny, ale wierzę, że zgodnie z obowiązującym prawem rozliczy się z kosztów kampanii. Jest to winien mieszkańcom miasta.

W minioną niedzielę do urn w zdecydowanej większości poszły osoby, które źle oceniają moją prezydenturę. Szanuję ich opinię. Pragnę im powiedzieć, że pilnie wsłuchuję się w głosy krytyki. Biorę do serca uwagi dotyczące mojej osoby i funkcjonowania Urzędu Miejskiego. Wszelkie uwagi zostaną przeanalizowane a wyciągnięte wnioski staną się podstawą do zmian w funkcjonowaniu Urzędu Miejskiego. Zaręczam, że zrobię wszystko, aby za dwa lata liczba osób, które mają o mnie złe zdanie zmniejszyła się, a moje prezydentura była dobrze oceniana. Przede wszystkim kontynuować będę zamierzenia, o których ja i moi współpracownicy informowaliśmy przed referendum. Miasto otrzymało oferty od kilkunastu poważnych firm i przedsiębiorców, którzy pragną zainwestować w Szczecinie. Najważniejszym zadaniem jest stworzenie im takich warunków, aby rzeczywiście swe plany realizowali w naszym mieście. Wierzę, że to się uda i w Szczecinie po wielu latach, bezrobocie w końcu zacznie spadać. Od kilku tygodni mamy opracowany program rozwoju miasta na lata 2004-2007. Wkrótce przedstawię go podczas sesji Rady Miasta. Nie uczyniłem tego wcześniej, bo chciałem, by szczecinianie mogli w spokoju odpowiedzieć sobie na pytanie, czy chcą mego odwołania. Do osób niezadowolonych z mojej prezydentury zwracam się z gorącym apelem: odłóżmy na bok wzajemne uprzedzenia, porzućmy jałowe spory, skupmy się na realizacji zadań, dzięki którym nasze Miasto zyska szansę dynamicznego rozwoju. Nie zmarnujemy tej okazji, jeśli będziemy działać wspólnie.

Marian Jurczyk
Prezydent Miasta Szczecina
Szczecin, dn. 25.05.2004.

pożyjemy zobaczymy

k(c)ompanyPL
Kibic
Na forum od 8019 dni

Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 25/05/2004 17:44
Marian niestety to zwykła marionetka... Nie potrafi odpowiedzieć na najprostrze pytanie... Nawet to oświadczenie mu napisali... Prawda jest taka że miastem rządzi Czesny + kilku dorobkiewiczów... i dobrze wiedzą że przy następnych wyborach koryto wywróci im się do góry dnem... Wiadomo co sie teraz będzie działo... Więc panie i panowie... pozostaje nam tylko zacisnąć pasa... i zęby w ścianę... Marian zc złowieka który dla Polski coś zrobił... stał się zasłoną dla złodzieji którzy wystawiają go na pośmiewisko... I za to stracił u większości ostatnią kroplę szacunku... Kiedy skończy swoją prezydenture... będzie wytykany i wyśmiewany na ulicy... Cóż sam sobie to zafundował... Jeżeli nie macie źródeł w UM, chcecie się przekonać kto pociąga za sznurki w UM obejzyjcie sobie kilka sesji z UM, lecą w TV Gryf...
Marian i Czesny... WON...
Tyle na temat

Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
mike
Kibic
Na forum od 8079 dni

*

Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 25/05/2004 18:37
>Tylko ze oprocz Lubinskiej byliby
> napewno takze inni kandydaci na stolek prezydenta wiec slowa Lepiej ze J zostal
> bo przyszla by L. mnie bardzo smiesza. Myslcie pozytywnie...wszystko nie moze
> isc zle...nie caly czas- ale jak sie nie ruszycie to sie nic nie zmieni

Dla jasnosci, bo widze, ze wiekszosc najpierw krzyczy, potem mysli (to akurat nie tyczy sie autora postu, ktory cytuje, tylko nie jakiego Kamyka). Glosowalem za odejsciem Jurczyka, ale to nie znaczy, ze od razu mam przyjac Lubinska z otwartymi ramionami. a co do innych kandydatow... wskaz mi chociaz jednego...

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772505034 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005