| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 24/05/2004 10:06
no szkoda, że się nie udało
ale teraz jak ktoś wspomniał Pan prezydent i Pan Czesny wywiążą się ze swoich obietnic danych przed referendum 
biorą się ostro za meodernizację stadionu i za lotnisko w Dąbiu - zobaczymy kiedy i jak to zrobią ??
W niedziele do urn poszło blisko 61 tys. szczecinian. Prawie 56,5 tys. spośród tych, co wzięli udział w referendum, czyli 94 proc., było za odwołaniem Jurczyka. Niecałe 4 tys., czyli 6 proc. było przeciwko zmianie prezydenta.
P.S.
wspomniana demokracja - zgadzam się co do słów przedmówców jest tylko jedno ważne ale - ten kto olał, zbojkotował, nie poszedł znalazł się w grupie ludzi, którzy poparli jego działania i chcieli żeby został, będzie łatwo sie o tym przekonać pewno w jego dzisiejszych wypowiedziach jak to będzie dziękować szczecinionom za to, że siedzieli w domu i nie poszli do urn - czyli ten co nie poszedl jest właśnie w tej grupie!!!
liczby nie kłamią 56,5 tys. poszła o na "tak" - około 4 000 na "nie" i właśnie to pokazuje jakby poszło te wymagane 96 tysięcy ile byłoby przewagi nad tym aby go odwołać??
pozostaje nam przyglądać się jego działaniom i sądzić, że teraz będzie lepiej
jednym słowem sensacji nie było
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 24/05/2004 10:33
> SZKODA
>
!!!!KONIEC SZCZECINA!!!!
Nie! Koniec bedzie dopiero wtedy kiedy sie poddamy!!!!
Kiedy pozwolimy by Szczecin grabiono, wysprzedawano, by opluwano jego imie. Znalazlo sie wielu malkontentow np. Zoe ktorzy nie zechcieli walczyc o lepsze jutro. Zoe wytoczyl gro argumentow za swoja decyzja - szczerze mowiac zbyt wiele nie przekonywujacych jak dla mnie...ale niektore byly calkiem do rzeczy. Mam nadzieje ze teraz wlasnie Zoe i jemu podobni beda przewodzic w propozycjach i przede wszystkich w dzialaniach na rzecz uzdrowienia Szczecina. W obecnej sytuacji powinni czuc sie jak ryby w wodzie - przeciez woleli by to wlasnie Jurczyk nadal tu rzadzil i z nim wiazali nadzieje na lepsza przyszlosc. Nich wiec teraz pokaza nam NIEDOWIARKOM co mamy robic by bylo tu lepiej. Jestem gotow isc za kazdym glosem byleby tylko byl ROZSADNY.
pozdrawiam
|
Zawsze wierni. Emigracja 2004.
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 24/05/2004 11:31
> Mozna bylo go odwolac wczesniej nie robiac zadnej szopki mogli to zrobic radni
> niestety sld niechcialo poprzec odwolania jurczyka ale mysle ze to kwestia czasu
> albo sam sie poda do dymisji albo rada go odwola ,co sie odwlecze ...
bo gdyby sie nie udalo tak go odwolac to by stracili posadki.... automatycznie rada sie rozwiazuje w przypadku nie odwolania prezydenta.
naprawde nie rozumiem tych, co nie poszli do urn. widac jak bardzo im zalezy na miescie. nie sadze zeby ktos inny byl gorszy od jurczyka (mam nadzieje ze wkrotce zostanie odwolany z innego powodu )
|
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 24/05/2004 11:47
> Jedynm słowem kto teraz zmarnował kase miejska ?? hehe
Zoe a za czyje pieniądze zapłacono odszkodowanie 10 mln PLN dla tej firmy 
za Jurczyka czy miasta ??
w sądzie toczy się jeszcze sprawa związana z Pogonią Gondorową - odszkodowanie 25 mln PLN i z tego co wiem może mnie ktoś poprawi sprawę w jednym sądzie miasto już przegrało teraz jest w innym sądzie wyższej istancji, nie oficjalnie pisano, że miasto sprawę przegra
no cóż każdy ma prawo do swoich poglądów
pozdrawiam tych co byli czy na TAK czy na NIE
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 24/05/2004 14:13
> > Niektorzy po prostu nie dorosli do demokracji
a co uważasz pod pojeciem
> demokracji ? Dla mnie to właśnie była demokracja ,ze wybrałem aby nie pójść na
> wybor. Ja się nie cieszę, że Jurczyk zostanie, ale cieszę się, że nie pryzjdzie
> nikt go czekał juz przy korycie. Lubińska pewnie bardzo przeżyła, nie będzie
> mogła siękasiory nachapać, przykre jest to, żę ludzie zwalającałą winę na
> Jurczyka. A może tak pomyślec, kto podpisywał umowy z róznymi firmami na ziemie
> ktoe były juz sprzedane. Wieczorek, Bartnik tez mają swoję wielkie zasługi w
> rozpieprzaniu tego miasta. A co jest śmieszne, że partie z któych oni sie
> wywodzą teraz obarczają całą winą Jurczyka.hehe kolwa zawinił, cygana powiesili
> ? może nie do końca ale ludzie którzy znów chciel dojść do władzy byli juz przy
> niej i to oni równiez doprowadzili miasto do ruiny ... !!
i to jest wytlumaczenie ,nie pojde bo przyjda jeszcze gorsi ?? !! nie no sorry ,ale pewnie najlepiej bylo za komuny bo i ludzie prace mieli ,na jedzenie mieli (huj ze sie stalo w kolejco po pare dni a mieso sie jadlo jak znjomy mial swiniaka i cichaczem ubil) mieli mieszknia (huj ze sie czekalo po 15 laat) , kurwa bez przesady ,najgorsze co moze byc to biernosc, skoro sam mowisz ze nie podoba ci sie jurczyk ale boisz sie ze przyjdzie kto inny i tylko nakradnie ,to po huj wogole w polsce mamy demokracje ?? przecierz zawsze jest jakas nadzieja ,bo nie wierze ze nie ma uczciwych ludzi
PS aa co do pojecia demokracji to masz racje, mozesz powiedziec Tak lub Nie ,mozesz tez nie isc, ale po co ludziom demokracja skoro decyzje o tym kto bedzie sprawowal wladze w ich miescie podejmuje niecale 20 % uprawnionych do glosowania, to dajcie spokoj, to tu jest cos nie tak, trzebaa ludziom pootwierac glowy na pewne kwestie ,nie podoba sie Jurczyk to niech spierdala ,nie podoba sie nastepny ,niech spierdala ,ale kiedys w koncu trafi sie jakis porzadny , Pozdro
|
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 24/05/2004 17:52
Moim zdaniem głupi jest przepis o o progach frekwencyjnych, powinien liczyć się głos większości zaiteresowanej tym co się dzieje w ich mieście, gdyby nie było wymogów frekwencyjnych to wiele więcej ludzi by poszło....Jak to się mówi nieobecni nie mają głosu i tak powinno być....
Co do wyników to brak mi słów, znowu przez ludzką ignorancję i lenistwo wygrywa jakiś pajac i teraz się będzie chełpił, że wszyscy Ci którzy nie poszli są za nim, a to g.... prawda.
Jurczyk imał się wszystkiego, przykład - pracownicy urzędu miejskiego mieli odgórny zakaz udziału w referendum pod groźbą - nieoficjalną oczywiście - utraty pracy....
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 24/05/2004 19:56
> Moim zdaniem głupi jest przepis o o progach frekwencyjnych
Dzisiaj gdzies przeczytalem ze w Australii glosowanie jest obowiazkowe -- no i z frekwencja nie ma problemu ;]
|
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 24/05/2004 20:18
Co z tego ze stracili by posadki napewno by wiekszosc klubow ponownie znalazla sie w radzie bo niebylo by tam juz ludzi jurczyka .Jurczyk po raz kolejny oklamal i nas i swoich slepych zwolennikow gdyz jeszcze jakis czas temu niewiem rok moze kilka miesiecy ze jak liczba jego przeciwkikow bedzie wieksza od zwolennikow to poda sie do dymisji... [Ostatnio edytowane przez RUSH: 2004-05-24 20:23]
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 25/05/2004 08:53
> dziwi mnie to ze ludzie podpisuje potycje co do odwolania Jurczyka a nastepnie
> nie chodza na referendum.
haha przeciez pisalem ze ci co podpisuja to sa ludzie z lapanki (zlapali go to podpisze) a co innego isc do urn
chcialem tylkona pisac ze te bezsensowne referendum kosztowalo miasto 400000zl jestem ciekawy kto za to zaplaci i kogo obciazyc ?? moze tych co podpisywali ? wkoncu sa nazwiska na listach i pesele ... bedzie najuczciwiej nie prawda ??
jak pislaem wielokrotnie bylem i jestem przeciwny odwolaniu jurczyka i swoja wole wyrazilem tak jak 81 % uprawnionych. czyli poprostu nie poszedlem glosowac.
i jak ktos mi wyskoczy o prawie wyboru , obowiazku albo jeszcze o pomyslach typu trzeba uczestniczyc w referendum bo kulka w leb .. to sie chba orzygam... jak w panstwie demkratycznym mozna pod grozba kar zmuszac kogos do oddania glosu ? to podchodzi raczej pod totalitaryzm.
teraz zywie nadzieje ze jak jurczyk juz skonczy kadencje w szczecinie bedzie jakas osoba ktora bedzie godna przejac wladze ... i nie bedzie to zaden z bylych prezydentow , lubinska czy jakies palanty z samoobrony.
|
POGOŃ WALCZĄCA , POGOŃ WALCZĄCA DO KOŃCA !!!
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 25/05/2004 09:43
> > dziwi mnie to ze ludzie podpisuje potycje co do odwolania Jurczyka a
> nastepnie
> nie chodza na referendum.
haha przeciez pisalem ze ci co podpisuja to sa
> ludzie z lapanki (zlapali go to podpisze) a co innego isc do urn
chcialem
> tylkona pisac ze te bezsensowne referendum kosztowalo miasto 400000zl jestem
> ciekawy kto za to zaplaci i kogo obciazyc ?? moze tych co podpisywali ? wkoncu
> sa nazwiska na listach i pesele ... bedzie najuczciwiej nie prawda ??
jak
> pislaem wielokrotnie bylem i jestem przeciwny odwolaniu jurczyka i swoja wole
> wyrazilem tak jak 81 % uprawnionych. czyli poprostu nie poszedlem glosowac.
i
> jak ktos mi wyskoczy o prawie wyboru , obowiazku albo jeszcze o pomyslach typu
> trzeba uczestniczyc w referendum bo kulka w leb .. to sie chba orzygam... jak w
> panstwie demkratycznym mozna pod grozba kar zmuszac kogos do oddania glosu ? to
> podchodzi raczej pod totalitaryzm.
teraz zywie nadzieje ze jak jurczyk juz
> skonczy kadencje w szczecinie bedzie jakas osoba ktora bedzie godna przejac
> wladze ... i nie bedzie to zaden z bylych prezydentow , lubinska czy jakies
> palanty z samoobrony.
Sluchaj laiku sraiku!!! ja zaplace sam 400 000 zl za referendum, a ty zaplacisz 10 mln za zerwane umowy cwela Jurczyka. A propos Lubińskiej to chyba nie wiesz ze ma tytuł profesora universyteckiego i jest kierownikiem katedry finansow na wydziale nauk ekonomicznych. ale coz, pojebani szczecinianie wola zlodzieja, bandyte i cwela na fotelu prezydenckim!
|
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 25/05/2004 10:42
> A propos
> Lubińskiej to chyba nie wiesz ze ma tytuł profesora universyteckiego i jest
> kierownikiem katedry finansow na wydziale nauk ekonomicznych. ale coz, pojebani
> szczecinianie wola zlodzieja, bandyte i cwela na fotelu prezydenckim!
Wtrace sie do nie swojej dyskusji. Ja wiem kim jest Lubinska, ale tez wiem co sadze o niej najblizsi wspolpracownicy. skoro oni chca miec z nia jak najmiej wspolnego, to dlaczego cale miasto ma ja znosic w skrocie gosciowa ma zapedy dyktatorskie, a kasiora to wyznacznik jej zycia...
|
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 25/05/2004 11:04
Wtrace
> sie do nie swojej dyskusji. Ja wiem kim jest Lubinska, ale tez wiem co sadze o
> niej najblizsi wspolpracownicy. skoro oni chca miec z nia jak najmiej wspolnego,
> to dlaczego cale miasto ma ja znosic w skrocie gosciowa ma zapedy
> dyktatorskie, a kasiora to wyznacznik jej zycia...
Wolisz jurczyka?? mowisz i masz!!!
|
|
|
|
|
Odp: Szczecin wzywa 23 maja - referendum ... - 25/05/2004 11:23
> > A propos
> Lubińskiej to chyba nie wiesz ze ma tytuł profesora universyteckiego i jest
> kierownikiem katedry finansow na wydziale nauk ekonomicznych. ale coz, pojebani
> szczecinianie wola zlodzieja, bandyte i cwela na fotelu prezydenckim!
Wtrace
> sie do nie swojej dyskusji. Ja wiem kim jest Lubinska, ale tez wiem co sadze o
> niej najblizsi wspolpracownicy. skoro oni chca miec z nia jak najmiej wspolnego,
> to dlaczego cale miasto ma ja znosic w skrocie gosciowa ma zapedy
> dyktatorskie, a kasiora to wyznacznik jej zycia...
Tu nie chodzi o to kto ile tytulow profesorskich ma ale jakim jest czlowiekiem!!!
Lubinska nie jest altruistka i ma zrabany charakter - potwierdzic to moze wiele osob nie tylko z US ale i PS z ktorymi mialem okazje rozmawiac. Jakby to podsumowac jednym ze slawniejszych cytatow "kasa misiu, kasa" 
Tylko ze oprocz Lubinskiej byliby napewno takze inni kandydaci na stolek prezydenta wiec slowa Lepiej ze J zostal bo przyszla by L. mnie bardzo smiesza. Myslcie pozytywnie...wszystko nie moze isc zle...nie caly czas- ale jak sie nie ruszycie to sie nic nie zmieni
|
Zawsze wierni. Emigracja 2004.
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4