| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:02
SPORT ONET.PL
Do ogromnego skandalu doszło tuż po zakończeniu rewanżowego meczu finału Pucharu Polski, w którym Legia Warszawa pokonała Lecha Poznań 1:0. Lech, który wygrał w pierwszym meczu 2:0, wywalczył Puchar Polski.
Chwilę po zakończeniu spotkania wśród kibiców górę wzięły negatywne emocje. Fani Lecha zaczęli szarpać ogrodzenie, między trybunami zwolenników gospodarzy i gości latały różne przedmioty, a na murawę wdarło się kilkunastu kibiców Legii. Sytuację po kilku minutach opanowały służby porządkowe.
Jednak podczas dekoracji piłkarzy Lecha ponownie doszło do skandalicznej sytuacji. Kibice Legii rzucili w stronę zawodników gości i oficjeli Polskiego Związku Piłki Nożnej kilka przedmiotów. Poznaniacy w pośpiechu opuszczali trybunę honorową.
Piłkarskie święto popsuli chuligani, a zachowanie pseudokibiców mogło obejrzeć szereg znakomitych gości m.in. prezes PKOL Stanisław Stefan Paszczyk oraz związany w przeszłości z Legią Kazimierz Górski, Lucjan Brychczy, Jacek Gmoch, Robert Gadocha, Andrzej Strejlau.
[Ostatnio edytowane przez mornel: 2004-06-02 00:07]
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:06
> no tak na calej trybunie pod
> dachem vipy, jak nie wiesz kto siedzi na krytej to nie mamy o czym
> rozmawiac.
> Roberto - z Mielcarskim byla inna historia, jaszcze zanim gral w
> Pogoni, nie bluzgali na Pogon tylko na pilkarzyka, a u nas bluzgali na kibicow
> "pojeb...", jest roznica prawda, mowie, wina byla po obu stronach.
Wiem kto siedzi na krytej,ale "kibice" dostali sie do tej czesci, na ktorej siedzialy vipy-tam lech odbieral puchar..."Pojebani" krzyczelismy,bo nie potrafili sie zachowac na naszym stadionie,pamietasz pewnie...
|
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:10
> > ojebany jesteś koleś, za co plus, za
> wiejskie zachowanie.
Z legią tak zawsze, jak wygrywa to wszystko cacy, a jak
> przegrywa to by tylko dymili.
Jakoś podczas meczu, jak lech spiewał, POGOŃ
> ŚL****E SY**M JE***E, to jakoś nie słyszałem ma Łazienkowskiej dopingu dla
> Pogoni, a na twardowskiego co 5 min. Legia i Legia. Śmiechu warte.
Bo to
> niestety Pogon lize dupe Legii a nie odwrotnie
Zbrechtam cie i pozostawie to bez komentarza. Widze ze duzo osob z tego forum posiada jakas wrodzona nie nawisc do Legii... Teraz kazdy bedzie sie przescigal w szukaniu sensacji na onetach, polsatach tvn-ach, jak to ciezko pilkarze lecha zostali pobici i w ogole. Stalo sie i nic wam do tego, kto tam byl ten wie jak bylo naprawde... a czy wy myslicie ze jak podobna sytaucja byla by u nas, Lech, Lechia lub huj wie co jeszcze swietowalo by puchar Polski, to nikomu nie puscily by nerwy To sa emocje, stalo sie... A tu z tematu "Finał Pucharu Polski: Legia- Lech" robi sie jakis temat pt Anty Legia. Zajmijcie sie swoim podworkiem i sie tak nie bulwersujcie... Pozdro . POGON - LEGIA Do konca!!!
|
... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:13
Wiem kto
> siedzi na krytej,ale "kibice" dostali sie do tej czesci, na ktorej siedzialy
> vipy-tam lech odbieral puchar..."Pojebani" krzyczelismy,bo nie potrafili sie
> zachowac na naszym stadionie,pamietasz pewnie...
Przypomne Ci ze zachowac nie potrafilo sie kilku podchmielonych osobnikow, a Ci normalni uspokoili sytaucje. Nie wyrazaj zdania na temat ogolu na podstawie pojedynczych jednostek. Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:16
Zawsze dopinguje Legii w waznych meczach, co nie znaczy, ze musimy wlazic im w dupe i polowe dopingu na naszym stadionie poswiecac wlasnie Legii. Poza tym wiele razy mialem do czynienia z kibicami Legii, ktorzy nie sa tak fanatycznie zapatrzeni w nasza druzyne.
Jestem za zgoda, ale nie za lizusostwem. [Ostatnio edytowane przez Realista: 2004-06-02 00:17]
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:22
> Zawsze dopinguje Legii w waznych meczach, co nie znaczy, ze musimy wlazic im w
> dupe i polowe dopingu na naszym stadionie poswiecac wlasnie Legii. Poza tym
> wiele razy mialem do czynienia z kibicami Legii, ktorzy nie sa tak fanatycznie
> zapatrzeni w nasza druzyne.
Jestem za zgoda, ale nie za
> lizusostwem.
[Ostatnio edytowane przez Realista: 2004-06-02 00:17]
I taki tok myslenia jest najrazsodniejszy... Tylko sytuacja taka ze w Wawce nie wszyscy sa tak fanatycznie zapatrzenii w nasza druzyne, wystepuje rowniez u nas, patrz np te forum. Ale o to chodzi ze takowych antyzwolennikow prosilbym o uciszenie sie bo i tak nie maja nic do gadania w tych kwestiach. Nikt nikomu nie karze ich kochac ubostwiac, DOCENCIE TRADYCJE I MIEJCIE SZACUNEK!!!
|
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:24
> Zawsze dopinguje Legii w waznych meczach, co nie znaczy, ze musimy wlazic im w
> dupe i polowe dopingu na naszym stadionie poswiecac wlasnie Legii.
Nie pierdol ze polowe... Legia leci max 2-3 razy w ciagu meczu. A przypominam ostatni mecz z udzialem naszy druzyn w Szczecinie. U nas katastrofa i w zasadzie caly doping dla nas robila Legia.
|
Kto nie pije ten donosi....
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:24
> Przypomne Ci ze zachowac nie
> potrafilo sie kilku podchmielonych osobnikow, a Ci normalni uspokoili sytaucje.
> Nie wyrazaj zdania na temat ogolu na podstawie pojedynczych jednostek. Pozd
Przeciez ja nie ogolniam...Ja stwierdzilem,ze tych ktorzy to zrobili nie mozna nazwaz kibicami.Zakaz dozywotni wejscia na wszystkie stadiony do konca zycia dla takich...
|
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:28
> To sa
> emocje, stalo sie... A tu z tematu "Finał Pucharu Polski: Legia- Lech" robi sie
> jakis temat pt Anty Legia. Zajmijcie sie swoim podworkiem i sie tak nie
> bulwersujcie... Pozdro . POGON - LEGIA Do konca!!!
Ja zuwazylem takie dzialanie, ze po jakis akcji w ktorej uczestniczy Legia to odrazu na forum odrazu odzywaja sie przeciwnicy zgody. Np. w tym temcie, ze kibice Legi porozumieli sie z kibicami Lecha w sprawie wejscia na stadion odrazu nie pasuje, zaczely male zaczepki miedzy kibicami tych druzyn tesh nie pasuje. Mnie nasuwa takie pytanie gdzie byli przeciwnicy zgody.... 20.01.2003 czy pamietaja taka rzecz.... Manifestacja także w Warszawie
|
Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:30
mhm nie bylem na krytej a poza tym nie chcialem patrzec jak oni odbieraja medale wiec sie zawinalem. ale musze przyznac ze bicie pilkarzy to jest KASZANA wielka! i to jest fakt i wiekszosc kibicow Legii tak uwaza. To tyle jesli chodzi o ta jedna sprawe.
Jezeli chodzi o mecz .... to kilka komentarzy ze Legia zagrala beznadziejnie.... ktos napisal ze Sagan zagral dobrze :O a Wlodar zle :O.... zupelnie uwazam ze bylo na odwrot. Legia nie grala nic wspanialego ale zagrala dosc dobrze walecznie i stworzyla kilka sytuacji z ktorych powinny byc gole i tu jest bol bo 2:0 to powinno byc z palcem w dupie....:/
Na kazdym meczu jest skadnowane nie raz POGOŃ SZCZECIN... na tym meczu faktycznie tak wyszlo ze nie pozdrawialismy ZADNEJ ze zgod. A co do narzekania na zajscia miedzy kibicami Legii i Lecha to nie bede nawet komentowal ale przesadzacie..... oczywiscie nie mowie o wszystkich.
pozdrawiam.
|
Legiaaaa Legiaaaa Warszawaaaa!!!
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 00:33
Fakt, za akcje rok temu sznuje bardzo kibicow Legii. Bylem rok temu na meczu i co by nie mowic, to przy wyniku 0:4 łatwo kibicowac zaprzyjaznionej druzynie. Nie twierdze, ze w przypadku przegranej Legii bylo by inaczej. Jednak doping byl rozlozony rowno i dopingowali wszyscy, zarowno Legia, jak i Pogon.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 02:44
Chciałam tylko powiedzieć, że potwierdza sie smutny fakt, że jak dojdzie do nieprzyjemncy incydentów to ludzie prześcigają sie w komentarzach, to bez sensu przecież juz i tak jest po fakcie. Szkoda, że niektórzy nasi piłkarze ucierpieli a cześć utraciła nawet medale ale najważniejsze jest to że chłopaki wywalczyli ten Puchar tego nikt im a także nam kibicom nie odbierze i że wracamy na areny europejskie. A rozdmuchiwanie tego co sie stało jest zupełnie bezcelowe dlatego najrozsądniej byłoby zakończyć dyskusje na ten temat
|
...byc gwiazdą, gwiazdą, ludzi fantazją, wyzwalać zazdrośc, ja chce być gwiazdą...
To jest ta bejbe Vasyla?
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 07:39
Powiem tylko tyle:
Na forum nawiecej do powiedzenia maja osoby ktore nic nie udzielaja sie na meczach na zywo.Sa to osoby ktore tylko tu moga zaistniec.Duza wiekszosc z nich w ogole nie jezdzi na mecze wyjazdowe,nie zna realiow co dzieje sie na polskich stadionach.Nie byliscie w Warszawie-nie wiecie co sie dzialo a piszecie typu"Warszawskie bydlo' itp.
Ile wy macie lat?
|
Pogon&Legia
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 07:42
Kurwa, ludzie od dłuższego czasu zauważam że po byle jakim incydencie, mniejszym czy większym czepiacie się Legii. Co wam ona zrobiła Już kilka osób tutaj chwaliło policję za różne akcje na stadionie np. mecz z Jagą, ale i to mogę zrozumieć bo to były pojeby typu fan57 czy jakoś tak. Uszanujcie tą zgodę. Już nieraz wielu na tym forum wchodziło w dupę Lechowi lub Arce. Może byście wolli z nimi zgodę, albo z Wisełką? Jak tak bardzo chcecie to sobie kurwa róbcie, jak wam się uda cwaniaczki ale wielu ludzi nie chce i się na to nie pisze, nawet za 100lat
|
Babilon Team
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 08:06
No dobra to teraz Ja.
Co do samego meczu to Legia grała kiepsko i w zasadzie tylko 3 piłkarzy mogę pochwalić za wczorajszy występ:Choto,Zieliński i Włodarczyk.
Vukovic to kurwa o odejściu z Legii myśli od początku rundy bo z meczu na mecz gra coraz bardziej chujowo.Zresztą podobnie jak Surma.
Sagan wczoraj to poprostu żenada.Tak beznadziejnego występu Sagana jeszcze nie widziałęm...DWA RAZY POTKNĄŁ SIĘ O PIŁKĘ i to tuż przed polem karnym Lecha.
A Puchar Legia przegrała bo jak frajerzy zagrali w Poznaniu.
I teraz to Lech będzie rozstawiony a nie Legia w UEFA.
Co do dopingu to na Żylecie był beznadziejny.Oprawy prawie żadnej.
Lech miał lepszą oprawę przygotowaną niż Legia...przecież to paranoja!
A co do burd w trakcie meczu i po to kibice Lecha od początku nas prowokowali, ale to nie usprawiedliwia kretynów którzy zepsuli to na co inni pracowali przez ostatnie 2 lata.
Mam nadzieje, że PZPN podejmie stosowne kroki w sprawie wczorajszych zajść...może kretyni którzy robią burdy na własnym stadionie w końcu coś zrozumieją...przegrywać też trzeba umieć.
|
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
|
|
|
|
Odp: Finał Pucharu Polski: Legia- Lech - 02/06/2004 09:16
Żałuje że Legia nieprzeszła miałem nadzieje że wygra no szkoda.
Ale to co zrobiła ta banda debili piłkarzom Lecha to poprostu Żenada, Wstyd i Skandal teraz cała polska będzie gadać ze Legia jest taka i owaka. Ja tak niesądze bo to pewnie zrobiła jakaś banda jebniętych ustawkowiczów. (odrazu mówię że niejestem jakimś zlapsiałym hipisem i rozumiem wszelkie burdy itp bo to są wielkie emocje). To jeszcze niebyło by aż takie gdyby oni polecieli do sektora Lecha i tam zaczeli ich napieprzać to też bym może i zrozumiał ale pobić piłkarzy piłkarzy.... Podsumuje to tak ta banda debili z takim zachowaniem to niech se weźmie po butterflyu i koktajlu mołotowa jedzie do Krakowa i kibicuje tym prawdziwym cwelom.
Zachowali się bez honoru i to chyba w podzięce za to że lech im udostępnił wejście na mecz, i pokazali że nieumieją przegrywać. SZKODA!! Naszczęszczęście to tylko grupa kilku osób. [Ostatnio edytowane przez max_dal: 2004-06-02 09:18]
|
Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
-