Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Polacy za granicą << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Michał51
*zablokowany
IP: zapisany
Na forum od 7237 dni

Odp: Polacy za granicą - 25/03/2006 17:20
Hamburg-B.Dortmund 2-2 . Smolarek strzelił gola i zaliczył asyste.

kto nie skacze ten z policji hop hop hop
Rosa
Kibic
Na forum od 7624 dni

Odp: Polacy za granicą - 25/03/2006 21:49
Łukasz Sosin nie zwalnia swego strzeleckiego tempa. W 22. kolejce cypryjskiej ekstraklasy Polak zdobył bramkę dla Apóllonu w wygranym 2-1 meczu z Ethnikósem Áchnas.

Polski napastnik, Radosław Gilewicz zdobył dwie bramki dla SV Pasching w wyjazdowym meczu 28. kolejki austriackiej Bundesligi z Grazer AK. To trzecie i czwarte ligowe trafienie Polaka w tym sezonie.

Walczyć, Trenować Pogoń musi panować!
Cycek.
Kibic
Na forum od 7486 dni

Odp: Polacy za granicą - 26/03/2006 22:39
Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Marek Saganowski (Vitoria Guimaraes), Łukasz Sosin (Apollon Limassol) i Radosław Gilewicz (SV Pasching) zdobyli bramki dla swych drużyn w meczach pucharowych i ligowych rozegranych podczas kończącego się weekendu.

Maciej Żurawski zdobył bramkę w wygranym przez jego Celtic Glasgow 2:0 wyjazdowym meczu z Livingston. Na listę strzelców wpisał się w 47. minucie. Było to 14. trafienie ligowe napastnika reprezentacji Polski.

W bramce Celticu cały mecz rozegrał Artur Boruc. Szkockiej drużynie wystarczy zwycięstwo w najbliższym meczu z Hearts (5 kwietnia) by cieszyć się ze zdobycia 40. tytułu mistrza kraju.

Cały mecz rozegrał bramkarz Hibernianu Edynburgh Zbigniew Małkowski. Jego drużyna uległa na własnym boisku Iverness 0:2. Bartosz Tarachulski z Dunfermline rozegrał 6 minut w przegranym 0:1 spotkaniu z Glasgow Rangers.

Strzelecką niemoc przełamał Euzebiusz Smolarek - zdobył bramkę w wygranym przez Borussię Dortmund meczu z Hamburgerem SV 4:2 (1:1) w 27. kolejce ligi niemieckiej. Reprezentant Polski trafił w 25. minucie. To jego 13. gol w tym sezonie Bundesligi. W klasyfikacji strzelców zajmuje trzecie miejsce ex aequo z Royem Makaayem z Bayernu Monachium.

Napastnik Arminii Bielefeld Artur Wichniarek rozpoczął spotkanie w wyjściowej jedenastce, ale nie zdołał pokonać bramkarzy rywali i został zmieniony w 74. minucie. Arminia bezbramkowo zremisowała z 1.FC Nuernberg. Dariusz Żuraw grał przez 90 minut, a jego Hannover 96 uległ na wyjeździe Werderowi Brema 0:5. W składzie Bayeru Leverkusen zabrakło Jacka Krzynówka.

23. bramkę w obecnym sezonie ligi cypryjskiej zdobył powołany przez selekcjonera reprezentacji Polski Pawła Janasa do kadry na mecz towarzyski z Arabią Saudyjską Łukasz Sosin. Jego zespół Apollon Limassol wygrał 2:1 z Ethnikosem Achnas. Sosin prowadzi w klasyfikacji strzelców.

Radosław Gilewicz zdobył dwie bramki dla SV Pasching w wygranym 2:1 wyjazdowym meczu ligowym z Graz AK. Polski napastnik celnie strzelił w 16. i 68. minucie. To jego trzecia i czwarta bramka w tym sezonie. Goście wygrali, mimo że od 41. minuty grali w dziesiątkę.

Marek Saganowski zdobył bramkę dla Vitorii Guimaraes, ale jego klub odpadł w półfinale Pucharu Portugalii - przegrał z Vitorią Setubal po rzutach karnych. Saganowski wpisał się na listę strzelców w 109. minucie. Trzy minuty później Polak zszedł z boiska.

Jerzy Dudek całe spotkanie spędził na ławce rezerwowych, a jego Liverpool wygrał 3:1 z Evertonem. Jarosława Fojuta (Bolton Wanderers) zabrakło w składzie meczowym, natomiast WBA Tomasza Kuszczaka w poniedziałek zmierzy się Tottenhamem Hotspur.

W drugiej lidze na boisku pojawił się tylko Tomasz Frankowski i Kamil Kosowski. Frankowski grał przez 90 minut, ale nie zdołał strzelić gola i Wolverhampton Wanderers ulegli Sheffield Wednesday 1:3. Kosowski grał przez 45 minut, jednakże nie zdołał uchronić Southampton od porażki 0:3 z Sheffield United.

Marcin Kuś (Queens Park Rangers), Tomasz Hajto (Derby County), Grzegorz Rasiak i Bartosz Białkowksi (obaj Southampton) nie znaleźli się w składach na mecze ligowe.

...spójrz na te dziurawe szosy, anonimowe blokowiska i stare kamienice, gdzie każdy zna wszystkich sąsiadów z nazwiska. Spójrz na podmiejskie oazy...
Rosa
Kibic
Na forum od 7624 dni

Odp: Polacy za granicą - 15/04/2006 20:16
Grzegorz Rasiak zdobył dwie bramki dla FC Southampton w wygranym 2:1 (2:0) wyjazdowym meczu piłkarskiej drugiej ligi angielskiej z zespołem Stoke City.

Reprezentant Polski wpisał się na listę strzelców w 23. (z rzutu karnego) i 30. minucie.

Michał51
*zablokowany
Na forum od 7237 dni

Odp: Polacy za granicą - 15/04/2006 21:09
Marek Saganowski strzelił bramke w wygranym przez jego zespół meczu ligi portugalskiej z Fc Penafiel 3-1.było to dwunaste trafienie Saganowskiego w obecnych rozgrywkach ekstraklasy portugalskiej.

kto nie skacze ten z policji hop hop hop
krzysieek
Kibic
Na forum od 7750 dni

Odp: Polacy za granicą - 17/05/2006 13:39

"Dziennik napisał:  

Kuszczak blisko MU, to może być najwyższy transfer w historii!
Sensacyjną informację podał środowy "Dziennik". Jego zdaniem Tomasz Kuszczak, bramkarz West Bromwich i reprezentacji Polski, jest bardzo bliski przeniesienia się do Manchesteru United i to za rekordową sumę w polskiej piłce nożnej.
Działacze "Czerwonych Diabłów", którzy już finalizują transfer, są skłonni wyłożyć za Polaka aż 7 milionów funtów. Byłby to więc najwyższy transfer w historii polskiego futbolu! Dotychczas najdroższym polskim piłkarzem był Jerzy Dudek, którego Liverpool kupił z Feyenoordu Rotterdam za 5 mln funtów.
Więcej szczegółów w "Dzienniku"

Nie wiem na ile wiarygodne jest to źródło ale gdyby doszło do takiego transferu naprawde była by to wielka rzecz dla Kuszczaka.

Dawidos92
Kibic
Na forum od 7144 dni

Odp: Polacy za granicą - 17/05/2006 14:44

krzysieek napisał:  

"Dziennik napisał:  

Kuszczak blisko MU, to może być najwyższy transfer w historii!
Sensacyjną informację podał środowy "Dziennik". Jego zdaniem Tomasz Kuszczak, bramkarz West Bromwich i reprezentacji Polski, jest bardzo bliski przeniesienia się do Manchesteru United i to za rekordową sumę w polskiej piłce nożnej.
Działacze "Czerwonych Diabłów", którzy już finalizują transfer, są skłonni wyłożyć za Polaka aż 7 milionów funtów. Byłby to więc najwyższy transfer w historii polskiego futbolu! Dotychczas najdroższym polskim piłkarzem był Jerzy Dudek, którego Liverpool kupił z Feyenoordu Rotterdam za 5 mln funtów.
Więcej szczegółów w "Dzienniku"

Nie wiem na ile wiarygodne jest to źródło ale gdyby doszło do takiego transferu naprawde była by to wielka rzecz dla Kuszczaka.

Ja myśle że wiarygodne jak w Fucktcie też pisało to.Jak dwie gazety naraz to napisały to jest to możliwe

http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35013645
AL
Kibic
Na forum od 7385 dni

Odp: Polacy za granicą - 17/05/2006 17:22

Dawidos92 napisał:  

Ja myśle że wiarygodne jak w Fucktcie też pisało to.Jak dwie gazety naraz to napisały to jest to możliwe

Dziennik i Fakt wydaje to samo niemieckie wydawnictwo Axel Springer
Dziennik = Fuckt !!!

CENTRALNY WOJSKOWY KOCHANY SPORTOWY
.Krzysiek
Kibic
Na forum od 7703 dni

Odp: Polacy za granicą - 20/08/2006 12:56
Piłkarze Fulham Londyn zremisowali na stadionie Craven Cottage z Boavistą Porto 1:1 (1:0) w meczu towarzyskim. W barwach Boavisty zadebiutowali Przmysław Kaźmierczak i Rafał Grzelak.

Zdjęcia z tego meczu

avelyn
Kibic
Na forum od 8409 dni

Odp: Polacy za granicą - 20/08/2006 15:15
rasiak dwie brameczki walnal :) http://homepages.tesco.net/~simon.mc-cormick/mccormicks/mccormicksphotos/Saints%20Images/GoalOne.avi
http://www.youtube.com/watch?v=h4o4YfR3HYU&NR
a to co kibice spiewaja :) http://www.youtube.com/watch?v=b1p5L5SxG-w&mode=related&search=

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
avelyn
Kibic
Na forum od 8409 dni

Odp: Polacy za granicą - 20/08/2006 15:19
rasiak dwie brameczki walnal :) http://homepages.tesco.net/~simon.mc-cormick/mccormicks/mccormicksphotos/Saints%20Images/GoalOne.avi
http://www.youtube.com/watch?v=h4o4YfR3HYU&NR
a to co kibice spiewaja :) http://www.youtube.com/watch?v=b1p5L5SxG-w&mode=related&search=

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
1973
Kibic
Na forum od 7761 dni

*

Odp: Polacy za granicą - 27/08/2006 10:24
... i znow Rasiak raz w meczu z Preston (1:1),za to "Mietowy" zaszalal i zaliczyl hattricka w derbach Salonik (Paok-Iraklis 3:1)

krzysieek
Kibic
Na forum od 7750 dni

Odp: Polacy za granicą - 23/09/2006 18:29

interia.pl/ napisał:  
Grzegorz Rasiak zdobył dwa gole, prowadząc FC Southampton do wyjazdowego zwycięstwa nad FC Burnley 3:2 w meczu angielskiej Championship.Dla naszego rodaka było to siódme i ósme trafienie w tych rozgrywkach w trwającym sezonie.Rasiak, który w minionym tygodniu został powołany do szerokiej kadry reprezentacji Polski, wyrównał na 1:1 w 18. minucie. Polak wykorzystał dośrodkowanie z lewej strony Chrisa Makina i strzałem głową z sześciu metrów pokonał Briana Jensena.Później gospodarze znów jednak wrócili na prowadzenie za sprawą Andy'ego Graya (33. min), ale niedługo po przerwie znów był remis (bramka dla "Świętych" Rudiego Skacela).
Decydujące trafienie zadał znów Rasiak (73. min), który ponownie popisał się celnym uderzeniem głową. Tym razem jednak strzał był bardziej efektowny, bo zdobyty strzałem z aż 17 metrów!

Rasiak oszalał :P

Lrd
Moderator**
Na forum od 7577 dni

Odp: Polacy za granicą - 23/09/2006 19:10

krzysieek napisał:  

interia.pl/ napisał:  
Grzegorz Rasiak zdobył dwa gole, prowadząc FC Southampton do wyjazdowego zwycięstwa nad FC Burnley 3:2 w meczu angielskiej Championship.Dla naszego rodaka było to siódme i ósme trafienie w tych rozgrywkach w trwającym sezonie.Rasiak, który w minionym tygodniu został powołany do szerokiej kadry reprezentacji Polski, wyrównał na 1:1 w 18. minucie. Polak wykorzystał dośrodkowanie z lewej strony Chrisa Makina i strzałem głową z sześciu metrów pokonał Briana Jensena.Później gospodarze znów jednak wrócili na prowadzenie za sprawą Andy'ego Graya (33. min), ale niedługo po przerwie znów był remis (bramka dla "Świętych" Rudiego Skacela).
Decydujące trafienie zadał znów Rasiak (73. min), który ponownie popisał się celnym uderzeniem głową. Tym razem jednak strzał był bardziej efektowny, bo zdobyty strzałem z aż 17 metrów!

Rasiak oszalał :P

Szkoda ze tak nie szalal przed mundialem, to moze Janas by go wystawil i mogloby to sie inaczej skonczyc

Against modern wszystko!
jns
Kibic
Na forum od 7667 dni

Odp: Polacy za granicą - 23/09/2006 21:40
Ja i tak zdania o Grzesiu nie zmienie. Jego miejsce jest w Championship i tam niech sobie strzela, natomiast Premier League, to już za wysokie progi, co zresztą dobitnie pokazał w Tottenhamie, gdzie był wyśmiewany przez kibiców "Kogutów"...

wacek57
Kibic
Na forum od 7155 dni

Odp: Polacy za granicą - 25/09/2006 14:22

Mietow napisał:  
Ja i tak zdania o Grzesiu nie zmienie. Jego miejsce jest w Championship i tam niech sobie strzela, natomiast Premier League, to już za wysokie progi, co zresztą dobitnie pokazał w Tottenhamie, gdzie był wyśmiewany przez kibiców "Kogutów"...

Co Ty za głupoty piszesz? Grzesiu debiutował w Kogutach w meczu z Liverpoolem (0:0) na White Heatr Line i strzelił nawet gola głową - sędzia niestety dopatrzył się spalonego. Rozegrał wtedy 80 minut - schodząc z boiska żegnały go gromkie brawa. Jestem zdania, że gdyby wtedy bramka była uznana to do dzisiaj by sypał bramki w Premier League.
Kibicuję Drewniakowi bo jest rodowitym Szczecinianem i jestem przekonany, że wróci do najwyższej klasy rozgrywkowej w Anglii.

Jay-J
Kibic
Na forum od 8346 dni

Odp: Polacy za granicą - 25/09/2006 15:26

lukassen napisał:  

Mietow napisał:  

Co Ty za głupoty piszesz? Grzesiu debiutował w Kogutach w meczu z Liverpoolem (0:0) na White Heatr Line i strzelił nawet gola głową - sędzia niestety dopatrzył się spalonego. Rozegrał wtedy 80 minut - schodząc z boiska żegnały go gromkie brawa. Jestem zdania, że gdyby wtedy bramka była uznana to do dzisiaj by sypał bramki w Premier League.
Kibicuję Drewniakowi bo jest rodowitym Szczecinianem i jestem przekonany, że wróci do najwyższej klasy rozgrywkowej w Anglii.

A ja sie z Mietowem zgadzam, co prawda Rasiak mial niezly deibut (wlasciwie to pierwsza polowe i potem ten nieuznany gol) ale potem gral taka zalosc ze za gardlo mnie sciskalo. Gral to co w reprezentacji, czyli nic. A kibice Tottenhamu jak odchodzil pisali na forach, ze juz rozumieja dlaczego sie w Polsce z niego smieja i ze to byl najgorszy pilkarz u nich od wielu lat ("I hope he will never come back").

A z Rasiaka taki szczecinianin jak z Podolskiego Polak.

Obrazek gif wstawiony na forum
jns
Kibic
Na forum od 7667 dni

Odp: Polacy za granicą - 25/09/2006 18:09

lukassen napisał:  

Mietow napisał:  

Pfffffff, nie mów mi że fakt, iż sędzia nie uznał jego gola w debiucie, był przyczyną jego dalszych niepowodzeń... Skoro był taki dobry, to dlaczego nie wywalczył sobie miejsca w składzie? Dlaczego grzał ławę? Odpowiedź jest prosta. Rozegrał tylko jedno niezłe spotkanie i na tym się skończyło.

Rosa
Kibic
Na forum od 7624 dni

Odp: Polacy za granicą - 25/09/2006 18:30

Mietow napisał:  

lukassen napisał:  

Mietow napisał:  

Pfffffff, nie mów mi że fakt, iż sędzia nie uznał jego gola w debiucie, był przyczyną jego dalszych niepowodzeń... Skoro był taki dobry, to dlaczego nie wywalczył sobie miejsca w składzie? Dlaczego grzał ławę? Odpowiedź jest prosta. Rozegrał tylko jedno niezłe spotkanie i na tym się skończyło.

No dobra ale on przynajmniej strzela a co z gwiazdą Frankowskim za którym tak wszyscy płakali że nie pojechał na mundial ?

SamAxe
Kibic
Na forum od 7756 dni

Odp: Polacy za granicą - 25/09/2006 18:49
Jak sam Rasiak powiedział Championship to liga, w której gra się siłowo. Czy Frankowski wygląda na takiego, który gra siłowo ?

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763368767 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.08 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005