Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Andrzej Gołota << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
DeeMeN.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6671 dni

Odp: Andrzej Gołota - 07/10/2007 11:48

Cytat:  
Andrzej Gołota pokonał przez techniczny nokaut w szóstej rundzie Irlandczyka Kevina McBride'a podczas gali w Nowym Jorku. To 40. zwycięstwo w karierze polskiego boksera. Stawką pojedynku był mało znaczący pas IBF Ameryki Północnej w wadze ciężkiej.

Być może po tej wygranej Gołotą otrzyma kolejną, piątą już szansę zdobycia tytułu zawodowego mistrza świata. Dotychczasowe próby były nieudane.

Niedzielny (czasu polskiego) pojedynek w Madison Square Garden rozpoczął się nieźle w wykonaniu Gołoty, ale jeszcze w pierwszej rundzie inicjatywę przejął McBride, który kilka razy mocno trafił ciosami sierpowymi. Polak wytrzymał napór przeciwnika, m.in. dzięki swemu doświadczeniu (wypluł ochraniacz na szczękę, co spowodowało chwilowe przerwanie walki - PAP), a od kolejnego starcia to on dyktował warunki w ringu.39-letni Gołota coraz częściej uderzał lewymi prostymi, na które nie miał sposobu McBride. Poza tym polski pięściarz był znacznie szybszy od cięższego o ponad 20 kg rywala. W piątej rundzie Irlandczyk doznał rozcięcia łuku brwiowego. W tym momencie było już niemal przesądzone, że nie odeśle Gołoty na sportową emeryturę, jak mówił w licznych wywiadach.

Gołota sporo uderzał także sierpami, a po kolejnej serii ciosów z tzw. odwrotnej pozycji, w szóstym starciu, sędzia Arthur Mercante Jr. odesłał McBride'a (pogromcę Mike'a Tysona) do narożnika.

Andrzej Gołota zanotował 40. zwycięstwo, a jego bilans uzupełnia sześć porażek i remis. 34-letni McBride legitymuje się rekordem 34- 6-1.

Pierwotnie Gołota w nowojorskiej MSG (wcześniej nie wygrał żadnego z trzech swoich pojedynków w tej hali) miał skrzyżować rękawice z Nigeryjczykiem Samuelem Peterem - o pas tymczasowego (interim) mistrza świata WBC, ale na kandydaturę Polaka nie zgodziła się współfinansująca imprezę stacja telewizyjna ShowTime.

Źródło wp.pl

Brawo Andrzej :)

Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
chtwo
Kibic
Na forum od 7290 dni

Odp: Andrzej Gołota - 07/10/2007 12:34
powiem szczerze-jak ogladalem ta walke to myslalem ze bedzie juz po ptakach;)w 1 rundzie kiedy to Andrzej przyjal kilka sierpow na dynie-chwala mu za to ze potrafil sie z tego ogarnac i z rundy na runde walczyl coraz lepiej nie liczac 6 rundy gdzie McBride znowu go zaskoczyl-podsumowujac golym okiem bylo widac ze na Andrzeja jedyny sposob to ruszyc falowymi atakami odrazu w 1 rundzie-wtedy jest najlatwiej go polozyc na deski-Andrzej to dlugodystansowiec:) co poraz kolejny pokazal rozwalajac irlandczyka...Brawo Golota!!

Szacunek dla Braci - Pogarda dla frajerów
Truszeg
Kibic
Na forum od 7052 dni

Odp: Andrzej Gołota - 07/10/2007 12:43
Faktycznie, pierwsza runda wyglądała nieciekawie. Na szczęście Andrzej potem pokazał klasę:) Najważniejsze że wygrał nie dlatego że przeciwnik był słaby, ale sam boksował fantastycznie. Oby tak dalej, pas mistrzowski w końcu musi być ! ;)

"W życiu piękne są tylko chwile"
Rch.
Kibic
Na forum od 6965 dni

Odp: Andrzej Gołota - 07/10/2007 13:45

Dyzio napisał:  
Pogratulować to możesz sobie braku ogłady... Głębsza polemika wydaję się bezsensowna więc powiem jedynie, iż wynik walki mnie nie interesuje. Aczkolwiek życzę zwycięstwa Gołocie co nie znaczy, że muszę w niego wierzyć czy też kibicować jego osobie tyle.

To po chuj się tu udzielasz. Jak nie interesuję Cię Boks, to masz inne tematy do konwersacji. Bez ODBIORU!

Andrzej Wygrał to najważniejsze!

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Andrzej Gołota - 07/10/2007 17:13
Czytanie ze zrozumieniem się kłania...

Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili

Obrazek gif wstawiony na forum
Rch.
Kibic
Na forum od 6965 dni

Odp: Andrzej Gołota - 27/11/2007 11:49
No to Andrzej stoczy kolejną walkę z Mike'm Mollo już 19 stycznia w Madison Square Garden.

Cytat:  
Dajcie mi Gołotę. Pokonam go, a później zdobędę mistrzowski pas – wydzierał się po walce z Arturem Binkowskim Mike Mollo. Życzenie Amerykanina szybko się spełniło. Zmierzy się z Polakiem już 19 stycznia w Madison Square Garden.

Gołota to już zgrana karta. Kiedyś był najlepszy, ale przegapił swoją szansę – opowiadał Mollo kilkanaście dni temu. Teraz zmienił zdanie.
PRZEGLĄD SPORTOWY: Gołota jest wciąż jednym z najlepszych bokserów wagi ciężkiej?

MIKE MOLLO: Jest silny, wielki i bardzo doświadczony. W dobrej formie ciągle może pokonać każdego na świecie. Ale ja nie jestem każdy (śmiech). Szanuję go, ale na pewno się nie boję.

Czyli Gołota będzie groźny?

Z pewnością będzie niebezpieczny, ale spokojnie.

Pierwsza runda. Tuż po gongu Mike Mollo rusza do ataku i kończy walkę z Gołotą jak Lamon Brewster. Taki jest plan?

To najprostsze. Trafić go parę razy już na początku i skonczyć jak Brewster. Ale Gołota wie, że tak bym chciał, więc coś wymyśli, żeby nie być sztywnym na początku walki. Lecz jeśli go trafię i zranię, to zrobię wszystko, żeby go wykończyć jak najszybciej. Czytałem też, że mam słabą kondycję, co jest szansą Gołoty. No to zobaczymy.(...)

Dla Gołoty to może być ostatnia walka w karierze.

Jeśli przegra to tak. Z drugiej strony, on jest niezniszczalny. Na emeryturę wysyłali go: Lewis, Tyson i Brewster, a on i tak wraca. I teraz jest chyba bliżej mistrzostwa świata niż tamci.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

Źródło Artykuł z wp.pl

a tu zdjęcie rywala Gołoty Obrazek jpg wstawiony na forum

oraz inny artykuł z Super Expressu

Ostatnio edytowany przez: Rch., 27 listopada 2007, 12:06 [1 raz(y)]

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
phoenix
Kibic
Na forum od 6831 dni

Odp: Andrzej Gołota - 07/01/2008 21:50
19.01.2008 Fight Gołoty

Dobre chłopaki reprezentują JP.
Wszyscy razem JP.
Prw
Kibic
Na forum od 7274 dni

*

Odp: Andrzej Gołota - 07/01/2008 22:35
Kurde, ciemno widze te walke...Bilans Mollo to 19 wygranych, 1 porażka, 12 wygranych przez KO. Ale kurwa z tych 12 nokautow, az 9 mialo miejsce w 1. rundzie, potem kolejne dwa w 2. rundzie :| A jak wyglada Andrzej na poczatku walki to chyba nie trzeba nikomu przypominac. Mollo rzuci sie na Golote od pierwszej minuty, Andrzej bedzie zapewne usztywniony i dziwnie zamulony, i chuj wafel - najprawdopodobniej po walce, szybkie KO, a media znowu polewka z Goloty :/ Zeby nie bylo, mam gleboka nadzieje ze moje przewidywania sie nie spelnia, Andrzej pierdolnie Mike'a i zamknie geby wszystkim krytykom :)

p.s. Zobaczcie co Mollo zrobil 1,5 roku temu Kevinowi McBride'owi, z ktorym badz co badz Golota w pierwszych 2. rundach mial duze problemy...

Mollo - McBride (1)
Mollo - McBride (2)

Lutuj Andrzej!

To nie są leszcze Stefan...
Cywil
Kibic
Na forum od 7489 dni

Odp: Andrzej Gołota - 08/01/2008 01:20
Strasznie niewygodny rywal dla Andrzeja. Wprawdzie Mollo to miernota i nie sądzę żeby cokolwiek kiedyś osiągnął ale z Andrzejem ma spore szanse właśnie ze względu na postawę Gołoty w pierwszych rundach. Mollo to taka sporo gorsza wersja Brewstera ale na obecnego, sztywnego Gołotę może to wystarczyć. No ale Andrzej nie jest na straconej pozycji bo obiektywnie patrząc jest pięściarzem dużo lepszym niż Mollo. Jeśli przetrwa pierwsze dwie rundy to potem będzie już dobrze. Szykuje się nerwowa noc ale nie pozostaje nic innego jak wstać i kibicować.

A tutaj kilka fotek z urodzinowego treningu Andrzeja

D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Andrzej Gołota - 12/01/2008 19:37

Cytat:  
Za tydzień w nowojorskiej Madison Square Garden Andrzej Gołota stoczy pojedynek z Mike'em Mollo. Walkę pokaże telewizja publiczna.

"Potwierdzam. To starcie i całą galę będzie można obejrzeć w TVP2, a wszystko skomentuje Sebastian Szczęsny. Jeszcze tego samego dnia na antenie puścimy powtórkę, a później najbarwniejsze fragmenty walki. Oby tylko tych fragmentów było dużo" - powiedział w "Przeglądzie Sportowym" szef sportu w Telewizji Polskiej Robert Korzeniowski.

"To decyzja ostatnich kilkudziesięciu godzin. Zresztą, my nigdy nie straciliśmy zainteresowania boksem. Tyle, że raz gale pokazujemy my, innym razem ktoś inny" - dodał Korzeniowski.

Prawa do pokazywania gali z Nowego Jorku kosztowały TVP około 150 tysięcy dolarów.

Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7488 dni

*

Odp: Andrzej Gołota - 17/01/2008 22:29
Bedzie mozna obejrzec walke Goloty w jakims pubie? bo dosyc pozno walczy a niektore kluby zamykaja wczesnie

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
frajer
Kibic
Na forum od 6776 dni

Odp: Andrzej Gołota - 17/01/2008 23:10

Dyzio napisał:  

Cytat:  
Za tydzień w nowojorskiej Madison Square Garden Andrzej Gołota stoczy pojedynek z Mike'em Mollo. Walkę pokaże telewizja publiczna.

"Potwierdzam. To starcie i całą galę będzie można obejrzeć w TVP2, a wszystko skomentuje Sebastian Szczęsny. Jeszcze tego samego dnia na antenie puścimy powtórkę, a później najbarwniejsze fragmenty walki. Oby tylko tych fragmentów było dużo" - powiedział w "Przeglądzie Sportowym" szef sportu w Telewizji Polskiej Robert Korzeniowski.

"To decyzja ostatnich kilkudziesięciu godzin. Zresztą, my nigdy nie straciliśmy zainteresowania boksem. Tyle, że raz gale pokazujemy my, innym razem ktoś inny" - dodał Korzeniowski.

Prawa do pokazywania gali z Nowego Jorku kosztowały TVP około 150 tysięcy dolarów.

czyżby Pan Dyzio sie nawrócił? Ponoć walki Gołoty nie interesują cie...

wczoraj frajerem,jutro premierem ;)
D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Andrzej Gołota - 18/01/2008 12:22

frajer napisał:  

Dyzio napisał:  

Cytat:  

frajer czy też o ile pozwolisz frajerze, zwróć swe "inteligentne" ślepia na wytłuszczony przeze mnie fragment wypowiedzi Roberta Korzeniowskiego zapewne zmysł dedukcji pomoże znaleźć odpowiedź na postawione wyżej pytanie.

P.S. Uprzejmię proszę o konsekwencje zaczynasz od formy per pan a kończysz na cię...Żólta kartka

frajer
Kibic
Na forum od 6776 dni

Odp: Andrzej Gołota - 18/01/2008 13:09

Dyzio napisał:  

frajer napisał:  

Dyzio napisał:  

Cytat:  

frajer czy też o ile pozwolisz frajerze, zwróć swe "inteligentne" ślepia na wytłuszczony przeze mnie fragment wypowiedzi Roberta Korzeniowskiego zapewne zmysł dedukcji pomoże znaleźć odpowiedź na postawione wyżej pytanie.

P.S. Uprzejmię proszę o konsekwencje zaczynasz od formy per pan a kończysz na cię...Żólta kartka

widze że nawet sarkazmu twoja skromna inteligentna osoba nie potrafi wyczuć. jak już wspomniałem na pana trzeba zasłużyć. ty dla mnie jesteś zwykłym bucem,który tylko mądrzyć sie potrafi, zawsze musi wcisnąć swoje 5 groszy by tylko zabłysnąć. ciekaw czy w realu też byś był taki wygadany i butny...

D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Andrzej Gołota - 18/01/2008 14:10

frajer napisał:  

widze że nawet sarkazmu twoja skromna inteligentna osoba nie potrafi wyczuć. jak już wspomniałem na pana trzeba zasłużyć. ty dla mnie jesteś zwykłym bucem,który tylko mądrzyć sie potrafi, zawsze musi wcisnąć swoje 5 groszy by tylko zabłysnąć. ciekaw czy w realu też byś był taki wygadany i butny...

Sarkazm to cecha rozumnych ludzi więc nie przypisuj sobie zasług o których nie masz pojęcia. Natomiast co do formy per pan również nie masz racji, gdyż jest to zwrot grzecznościowy (w tym miejscu odsyłam do słownika języka polskiego).

frajer
Kibic
Na forum od 6776 dni

Odp: Andrzej Gołota - 18/01/2008 14:34

Dyzio napisał:  

frajer napisał:  

Sarkazm to cecha rozumnych ludzi więc nie przypisuj sobie zasług o których nie masz pojęcia. Natomiast co do formy per pan również nie masz racji, gdyż jest to zwrot grzecznościowy (w tym miejscu odsyłam do słownika języka polskiego).

cała ta dysputa jest grzecznościowa jak cholera...no tak,ja nic nie wiem ale ty za to wszystko wiesz-typowy okaz omnibusa i megalomana-byś sie nadawał do pis-u tam takich potrzebują. ciekaw czemu nie odniosłeś soe do ostatniej kwestii mojej wypowiedzi..no ale ja wiem-twój fetysz to oratorka komputerowa-tak samo bezpłciowa i bezproduktywna jak ty sam. takim logopedą internetowym to potrafi być nawet doda elektrtoda czy wisniewski.

D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Andrzej Gołota - 18/01/2008 15:05

frajer napisał:  

cała ta dysputa jest grzecznościowa jak cholera...no tak,ja nic nie wiem ale ty za to wszystko wiesz-typowy okaz omnibusa i megalomana-byś sie nadawał do pis-u tam takich potrzebują. ciekaw czemu nie odniosłeś soe do ostatniej kwestii mojej wypowiedzi..no ale ja wiem-twój fetysz to oratorka komputerowa-tak samo bezpłciowa i bezproduktywna jak ty sam. takim logopedą internetowym to potrafi być nawet doda elektrtoda czy wisniewski.

Schizofrenia w klasycznej formie... Dlaczego się nie odniosłem do ostatnich słów - gdybyś stał na poziomie ewolucji ciut większym niż pierwotniaki zapewne wpadłbyś na pomysł aby odezwać się na gg. Ale przecież próbujesz za wszelką ceną pokazać jak wybitnie kontrowersyjną osobowość reprezentuje twoje ego, które ja scharakteryzowałbym raczej kabotyńską tandetą.

frajer
Kibic
Na forum od 6776 dni

Odp: Andrzej Gołota - 18/01/2008 15:42

Dyzio napisał:  

frajer napisał:  

Schizofrenia w klasycznej formie... Dlaczego się nie odniosłem do ostatnich słów - gdybyś stał na poziomie ewolucji ciut większym niż pierwotniaki zapewne wpadłbyś na pomysł aby odezwać się na gg. Ale przecież próbujesz za wszelką ceną pokazać jak wybitnie kontrowersyjną osobowość reprezentuje twoje ego, które ja scharakteryzowałbym raczej kabotyńską tandetą.

na twój stan psychiki ciężko znaleźć określenie-ale niewykluczone że twój przypadek jest tak rzadki że medycyna nawet nie głowi sie nawet nad tym,by określić go jakimś mianem. jednokomórkowce są już bardziej okiełznane niż twoja na siłe kreowana wszem i wobec postać. aż sam sie dziwie że jeszcze prowadze z tobą tą bezproduktywną polemike,wszak zakutej pale zalanej betonem,której sie zdaje że jest alfą i omegą ,a jest conajwyżej mierną kreaturą niczego sie nie przetłumaczy a o dojściu do jakiegoś konsesusu nawet nie ma mowy. jakbyś był choć troche cywilizowany wiedziałbyś co to jest szacunek,tolerancja i kompromis. ale czego można wymagać od kogoś kto ma buszmeńskie poglądy i zachowania,stara sie wysublimowaną retoryką,refleksjami a także światopoglądem kreować na jakiegoś guru vide Kopaliński i Miodek w jednym. wiec kończąc wątek zreasumuje kolokwialnie-daj se siana kolo bo twe pieprzenie na nikim nie robi wrażenia,conajwyżej tobie podobnym.

Cywil
Kibic
Na forum od 7489 dni

Odp: Andrzej Gołota - 18/01/2008 15:51
Musicie robić burdel w kolejnym temacie? Apeluje o dokończenie tej wymiany uprzejmości na gg albo na żywo.

D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Andrzej Gołota - 18/01/2008 16:20

frajer napisał:  

na twój stan psychiki ciężko znaleźć określenie-ale niewykluczone że twój przypadek jest tak rzadki że medycyna nawet nie głowi sie nawet nad tym,by określić go jakimś mianem. jednokomórkowce są już bardziej okiełznane niż twoja na siłe kreowana wszem i wobec postać. aż sam sie dziwie że jeszcze prowadze z tobą tą bezproduktywną polemike,wszak zakutej pale zalanej betonem,której sie zdaje że jest alfą i omegą ,a jest conajwyżej mierną kreaturą niczego sie nie przetłumaczy a o dojściu do jakiegoś konsesusu nawet nie ma mowy. jakbyś był choć troche cywilizowany wiedziałbyś co to jest szacunek,tolerancja i kompromis. ale czego można wymagać od kogoś kto ma buszmeńskie poglądy i zachowania,stara sie wysublimowaną retoryką,refleksjami a także światopoglądem kreować na jakiegoś guru vide Kopaliński i Miodek w jednym. wiec kończąc wątek zreasumuje kolokwialnie-daj se siana kolo bo twe pieprzenie na nikim nie robi wrażenia,conajwyżej tobie podobnym.

Ośmieszasz się z każdym kolejnym postem. Zarzucasz mi coś co sam nieudolnie zresztą próbujesz osiągnąć - nie tędy droga. Powielasz wszystkie moje konkluzje względem swojej osoby z moich poprzednich postów ubarwiając je nieznacznie co daje niezbyt efektowny skutek. Powyższy post dowodzi jedynie słuszności mojej hipotezie. W tej bajce to nie ja jestem tym złym ;)

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763374529 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.07 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005