Odp: wojna z Irakiem - 08/04/2003 20:14
Nie Szwabom, Nie Husajnowi, Nie Ossamie i kurwa nie teroryzmowi. Trzy słowa do pana Raba : "Chuj Ci w dupę"!!! Zastanawiam się kto nas okradł ze dużej ilości dzieł sztuki podczas drugiej wojny. Pozatym pierdolic szwabów. Ja jestem za udziałem wojsk Polskich w operacji i za całą operacją też
Poza tym, niby taki mundry, a nie wie, że koła w czołgach yto tylko podpora dla gąsienic stanowiących rzeczywisty sposób poruszania się czołgów. [Ostatnio edytowane przez One_of_Them: 2003-04-08 20:39]
Odp: wojna z Irakiem - 08/04/2003 22:47
Zastanawiają się czy Husajn żyje...tego się pewnie nie dowiemy,tak samo jak z Bin Ladenem...ma tylu sobowtórów,że nigdy nie było wiadomo który jest prawdziwy... [Ostatnio edytowane przez christoph: 2003-04-08 22:48]
Odp: wojna z Irakiem - 09/04/2003 21:47
Na pewno masz, tylko jeszcze o tym nie wiesz Ja miałem sobowtóra w liceum, ale, kurde, jakoś nie można go było namówić, żeby mnie zastępował na pracach klasowych
Odp: wojna z Irakiem - 28/10/2004 14:40
pozwolilem sobie skozystac pierwszy raz z opcji search i podbic temat do gory... powodem bylo porwanie Polki w iraku... w zwiazku z tym narzuca sie znow pytanie co my tam robimy... czy ta OKUPACJA jest konieczna... ile jeszcze Polakow zginie...
Z tego co napisałeś wychodzi że uważasz ją już za zabitą...ale pewnie tak będzie bo Polacy nie mają zamiaru się wycofywać.I dobrze.Skoro już tam jesteśmy to nie będziemy uciekać jak tchórze.A wogule ona wiedziała gdzie jedzie i wcale nie musiała.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: wojna z Irakiem - 28/10/2004 17:20
Ona byla tam od 30 lat juz mniej wiecej... a co do tego czy musimy tam byc...Polska tez byla pod okupacja... a teraz okupuje inne panstwo... nie rob drugiemu co tobie nie mile
Ok niewiedziałem że tam była 30 lat My ich nie okupujemy, my im pomagamy.Przecież Irakijczycy chcą nas tam to tylko jakieś grupy teror. ciągle mają jakieś problemy.Przecież jak Polska z tamtąd wyjedzie to oni się po zabijają.Przecież to Araby....
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: wojna z Irakiem - 28/10/2004 18:15
sprawdz w slowniku slowo popmoc...slowo stabilizacja...i slowo okupacja i rada na przyszlosc nie daj soba manipulowac bo nazwanie strefy polskiej strefa stabilizacyjna to czysta manipulacja
Odp: wojna z Irakiem - 28/10/2004 21:48
a ja zacytuje kawalek pewnego utworu ("Bagdad") z tworczosci Kazika:
"Ta wojna nie jest dla wolności,
to wojna dla korzyści..."
"Ta wojna nie jest boża,
to wojna o ropę blisko morza..."
Odp: wojna z Irakiem - 28/10/2004 22:00
BarcisH widze ze twoja wiedza na temat okupacji chyba nie jest zbyt rozległa Odbudowę kraju, utrzymywanie porządku i cywilne misje humanitarne nazywasz okupowaniem? Obrażasz w ten sposób ludzi, którzy tam pojechali po to aby nieść pomoc społeczeństwu które doświadczyło wojny. To że Amerykanie zrobili tam niezłą rozwałkę szukając niewiadomo czego nie oznacza ze można sie dalej pastwić nad Irakijczykami przyglądając sie jak ich kraj umiera z głodu i od anarchii.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: wojna z Irakiem - 28/10/2004 22:11
a ja dodam ze prawda leży po dwóch stronach, amerykanie są tam z dwóch powodów, oficjalny to ten że po wojnie trzeba stabilizować kraj, a ze jest w nim ropa to tylko kożyść dla ameryki i to właśnie jest drugi powód dla którego wojska amerykańskie są w iraku
Odp: wojna z Irakiem - 28/10/2004 23:39
BarcisH -> Z okupacją mamy do czynienia wtedy, gdy w grę wchodzi wkroczenie na czyjeś terytorium przy użyciu siły zbrojnej bez zgody tamtejszych władz.
Przypominam, że władze irackie nie są przeciwne obecności wojsk "koalicji" - wręcz przeciwnie.
Irak nie jest więc okupowany - co nie zmienia faktu, że głównym celem wkroczenia USA do Iraku prawdopodobnie nie była walka z terroryzmem. USA uprawia więc jakieś swoje gierki, ale samą misję z pewnością można nazwać "misją stabilizacyjną" (inna sprawa, że nieudaną).
Nie kracz z tym ostatnim zdaniem.
Matka tej kobiety dobrze mówi, że nie widzi potrzeby wycofywać naszych żołnierzy z powodu jednej kobiety pod groźbą terrorystów. I śmieszą mnie gadki typu "co to za matka". Myśli po prostu o innych, głębiej, dużo głębiej. Jestem za tym, aby wojska pozostały, chcieliśmy NATO to mamy. Z nimi nie ma co rozmawiać nawet, pertraktować. Wyjebać ich tam wszystkich, od zawsze były przez nich same problemy. Dasz palec, wezmą całą rękę, pójdą za ciosem. Niestety.
Życie choć piękne, tak trudne jest.
...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
Dla przypomnienia:
1. Wojska tzw. koalicji wkroczyły do Iraku siłą.
2. Obecne władze irackie nie pochodzą z wyboru mieszkańców Iraku ale zostali wybrania przez wyselekcjonowanych przez Amerykanów przedstawicieli więc można je uznać za władze okupacyjne.
Czyli jest to okupacja przez wojska obce. Nie potępiam tego bo wiem, że inaczej tego palanta z wąsikami nie można było usunąć.
To co teraz dzieje się w Iraku jest głównie działaniem grup terrorystycznych. NIe można powiedzieć, że są to działania partyzanckie, bo poza Faludżą nie ma działań o charakterze wojennym. Porwania dla okupu, zamachy bombowe to są typowe akty terroru. W takiej sytuacji popieram to co napisał SADU. Z terrorystami nie wchodzimy w układy. Filipińczycy ustąpili i teraz my i inne kraje koalicji za to płacą.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1772473299 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.