Nie za bardzo wiem gdzie to wrzucić, więc ogórek będzie dobrym miejscem. Jakie są wasze opinie nt. felietoniku zamieszczonym na v.pl ?
(Link do felietonu)
Moim zdaniem on sam przypomina wytkany w nim propagandowy charakter niektórych stron (wiadomo, iż autor miał na myśli oficjalną stronę Pogoni, jednak czemu nie napisał tego wprost?)
Brakuje mu obiektywizmu- biedna redakcja v.pl jest strasznie krytykowana za (jak to nazywa autor) literówki.
Ciekawe czy do "lierówek" zaliczana jest np. ostatnia nieprawdziwa wiadomość o Rafale Grzelaku, która obnażyła brak profesjonalizmu.
Owszem, redakcja wkłada jakiś wysiłek w prowadzenie strony, ale niech nie robią z siebie męczenników, gdyż spora część pracy polega na kopiowaniu i wklejaniu gotowych informacji.
Ale wracając na samego tekstu, to nie podoba mi się również (czasami krzywdzący) podział zawarty w ostatnich linijkach. Kibice popierajacy Ptaka "którzy pójdą za nim w ogień", kibice, którzy nie popierają Ptaka i chorągiewki. Podział taki jest (jak dla mnie) zbyt płytki.
Takie moje skromne zdanie, nieobiektywne bo takie miało być.
Mi sie wydaje, ze ten umowny podzial na 3 grupy kibicow jest w praktyce widoczny i uciazliwy tylko w wirtualnym swiecie. Taka to juz specyfika Internetu, ze sporo ludzi lubi sobie w nim nawrzucac (szczegolnie w anonimowych komentarzach).
W tzw. realu ten podzial, wg mnie, nie jest istotny. Porownujac nasza sytuacje do innych klubow (np. Jaga, czy dawniej Korona lub Cracovia) to wlasciwie powaznych podzialow wsrod kibicow to u nas nie ma i cale szczescie.
Podsumowujac, felietonik moze i ma sens...ale charakter typowo wirtualny.
Odp: temat ogórkowy - 27/06/2006 15:53
Co najbardziej pomaga na opalenizne chodzi mi o to zę zbyt mocno się opalilem :/ i wszytko to szczypie :/ - Jak to szybko ukoić jakis porady ?
''...to my przeżyjemy życie tak jak się powinno.. na całego! ''
Co najbardziej pomaga na opalenizne chodzi mi o to zę zbyt mocno się opalilem :/ i wszytko to szczypie :/ - Jak to szybko ukoić jakis porady ?
babciny sposob to kefir na opalona czesc ciala i przykryc cienka scierka (zajebiscie chlodzi)
ale najlepiej to wyslac kogos do apteki po masc jakas na opalenizne
zimne oklady, zimna kapiel i kup pentanol tudziez alantan, bepanthen (specyfiki na oparzenia). Jesli chcesz inny sposob - to maslanka albo kefir. Jednak jest niefajny zapach, zwlaszcza jak sie zsiadzie maslanka na nagrzanym ciele...
„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
Odp: temat ogórkowy - 27/06/2006 16:21
wie ktos na jakim kanale zagranicznym (brak Polsatu Sport) mozna obejrzec mecz Francja - Hiszpania? moze to byc jakis kanal znajdujacy sie np. na Cyfrze+
wie ktos na jakim kanale zagranicznym (brak Polsatu Sport) mozna obejrzec mecz Francja - Hiszpania? moze to byc jakis kanal znajdujacy sie np. na Cyfrze+
Odp: temat ogórkowy - 27/06/2006 19:06
Wie ktos o co chodzi z tymi kamizelkami odblaskowymi na przednich siedzeniach w samochodzie? Bardzo duzo ludzi ma taka kamizelke ostatnio na przednim siedzeniu powieszona...
Wie ktos o co chodzi z tymi kamizelkami odblaskowymi na przednich siedzeniach w samochodzie? Bardzo duzo ludzi ma taka kamizelke ostatnio na przednim siedzeniu powieszona...
w niektorych krajach kamizelka odblaskowa dla kirowcy jest obowiazkowa, a musi znajdowac sie w miejscu dostepnym dla kierowcy ze srodka. brak kamizelki karany jest mandatem. potrzebne sa na pewno w Austrii, gdize jeszcze tego nie wiem. ludzie czesto po zakupie samochodu sprowadzonego ich nie zdjeli i dlatego sa widoczne
w niektorych krajach kamizelka odblaskowa dla kirowcy jest obowiazkowa, a musi znajdowac sie w miejscu dostepnym dla kierowcy ze srodka. brak kamizelki karany jest mandatem. potrzebne sa na pewno w Austrii, gdize jeszcze tego nie wiem. ludzie czesto po zakupie samochodu sprowadzonego ich nie zdjeli i dlatego sa widoczne
Dokladnie. Dodam jeszcze ze np. w Niemczech taka jest potrzebna, sluzy ona do tego, ze jak cos sie w samochodzie zepsuje i stajemy na poboczu, zakladamy taka kamizeleczke i jestesmy widoczni .
Z tego co mi wiadomo w Niemczech za brak takiej koszuleczki (8.99zl w Tesco) mmozna dostac od 100-200ojro mandatu : o
Dokladnie. Dodam jeszcze ze np. w Niemczech taka jest potrzebna, sluzy ona do tego, ze jak cos sie w samochodzie zepsuje i stajemy na poboczu, zakladamy taka kamizeleczke i jestesmy widoczni .
Z tego co mi wiadomo w Niemczech za brak takiej koszuleczki (8.99zl w Tesco) mmozna dostac od 100-200ojro mandatu : o
eeeeeeeeee tam oni promuja akcje : "Badz widoczny na drodze" nie ale tak na serio to na prawde chca zeby ich widziano noca np. jak zmieniaja kolo samochodu....
Woda zaleje Gdańsk
Naukowcy ostrzegają: grozi nam prawdziwa zagłada! Zanieczyszczenie środowiska i ocieplenie klimatu spowodują katastrofę
To brzmi jak apokalipsa. Gdańsk znajdzie się pod wodą. Szczecin spustoszą sztormy. Podlasie dotknie susza, a z Helu zostanie tylko mała wyspa! Katastrofy ekologiczne zniszczą cały świat.
Niby temat poważny, ale Szczecin i sztormy...? Zawsze myślałem, że sztormy są nad morzem Jakoś nie mogę sobie wyobrazić fali pokonującej 100km wgłąb Polski przy okazji zalewającej nasze miasto. No chyba, że autor artykułu jest z tych, którzy z Dworca Głównego chcą tramwajem nad morze jechać
Woda zaleje Gdańsk
Naukowcy ostrzegają: grozi nam prawdziwa zagłada! Zanieczyszczenie środowiska i ocieplenie klimatu spowodują katastrofę
To brzmi jak apokalipsa. Gdańsk znajdzie się pod wodą. Szczecin spustoszą sztormy. Podlasie dotknie susza, a z Helu zostanie tylko mała wyspa! Katastrofy ekologiczne zniszczą cały świat.
Niby temat poważny, ale Szczecin i sztormy...? Zawsze myślałem, że sztormy są nad morzem Jakoś nie mogę sobie wyobrazić fali pokonującej 100km wgłąb Polski przy okazji zalewającej nasze miasto. No chyba, że autor artykułu jest z tych, którzy z Dworca Głównego chcą tramwajem nad morze jechać
Link do artykułu
W tym artykule chodzi o zagrożenia, które mogą nam groźić z powodu podosącego się stanu Bałtyku, i co za tym idzie zalania terenów nadmorskich, tak więc Szczecin może wtedy stać się w pełni nadmorskim kurortem i tramwajem zamiest na Głebokie będziemy mogli dojechać nad morze.
Oczywiście to wszystko to tylko (pseudo?)naukowe wizje na bardzo daleką przyszłość.
Ostatnio edytowany przez: Plum, 28 czerwca 2006, 10:54 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
w Polsce obowiązkowa w samochodach dostawczych, chociaż sama psiarnia jeszcze nie zawsze o tym wie (bardziej przypierdala sie inspekcja ruchu drogowego), a zawieszane sa na siedzeniach zeby uniknac zbednych kontroli...
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.