Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> temat ogórkowy << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Junior
Pogoń Szczecin
IP: zapisany
Na forum od 8567 dni

Odp: temat ogórkowy - 06/05/2006 18:01
z relacji wisla - gornik
4' - "Mogłeś być żywą legendą. Jesteś zwykłym /przekreślony numer 21/ judaszem" - tej treści transparent kibice wywiesili na płocie. Jej adresatem Tomasz Frankowski.

Safe
Kibic
Na forum od 7403 dni

Odp: temat ogórkowy - 07/05/2006 10:21
http://epitafium.aircity.pl/freestyle-sawik.wmv
dla leniwych ;)
wchodzic i sciagac, bufforowac, ogladac :)
dodam tylko ze jest to zawodnik rocznika 89 Salos-u Szczecin ...
Filmik oceniam na 7~/ 10

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
maluch
Kibic
Na forum od 7362 dni

Odp: temat ogórkowy - 07/05/2006 11:59
oo mój znajomy:) fajny filmik :)

>>>Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham Cie ---->>>

Jednak wszystko co złe ma swoje dobre strony :)
Gucio
Kibic
Na forum od 7361 dni

Odp: temat ogórkowy - 07/05/2006 12:16

KloceK napisał:  
http://epitafium.aircity.pl/freestyle-sawik.wmv
dla leniwych ;)
wchodzic i sciagac, bufforowac, ogladac :)
dodam tylko ze jest to zawodnik rocznika 89 Salos-u Szczecin ...
Filmik oceniam na 7~/ 10

a teraz mi powiedz czemu Sawik siedzi na lawce w starszych?,przyznam potrafi robic triki,ale na meczach sie kopie w czoło....

"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
nara
Kibic
Na forum od 7292 dni

**

Odp: temat ogórkowy - 07/05/2006 18:55
Mam pytanko, czy jest na forum użytkownik który posiada całą dyskografię Pink Floyd i mógłby nagrać za jakaś małą opłatą ?

maciek5510
Kibic
Na forum od 6809 dni

oddam zdjęcie - 07/05/2006 19:55
Posiadam unikatowe zdjęcie z meczu Górnik Łęczna - Pogoń 0-1 (runda jesienna) prześlę gratis. Nie ma takiego zdjęcia w żadnej galeri, ani też w archiwum. Zdjęcie wykonałem osobiście. Pozdrawiam kibiców którzy byli na tym właśnie meczu ( byłem pod sektorem wraz z synem ). Świnoujście to prócz kochanej Floty to tylko Pogoń. Pozdrawiam
mój adres : [email protected]

Cywil
Kibic
Na forum od 7164 dni

Odp: temat ogórkowy - 07/05/2006 20:46

.SkOcZ3K. napisał:  
Mam pytanko, czy jest na forum użytkownik który posiada całą dyskografię Pink Floyd i mógłby nagrać za jakaś małą opłatą ?

ja nie mam całej dyskografii ale mam następujące albumy:

The Piper At The Gates Of Dawn
A Saucerful Of Secrets
The Dark Side of the Moon
Wish You Were here
The Wall
A Momentary Lapse of Reason
The Division Bell
PULSE

"On An Island" Gilmoura

Moge nagrac za frajer jakby co to gg --> 1057689

Pilar
Kibic
Na forum od 7747 dni

Odp: temat ogórkowy - 07/05/2006 22:50
Lekkoatletyka

nara
Kibic
Na forum od 7292 dni

**

Odp: temat ogórkowy - 07/05/2006 23:55

piLAr napisał:  

jak już coś to gimnastyka ;)

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7691 dni

Odp: temat ogórkowy - 08/05/2006 09:39

Cytat:  
Działacz PiS chce kar cielesnych w szkołach

Henryk Urban, działacz PiS z Bielska-Białej, zapowiada, że będzie zabiegał o powrót kar cielesnych do szkół. - Zbyt pochopnie zerwano z wielowiekową tradycją - uważa

W latach 1999-2001 Urban był członkiem zarządu miasta, odpowiadał m.in. za edukację. Teraz działa w PiS, należy do Rady Politycznej tej partii. Nie dostał się do Sejmu. W wydawanej przez Forum Młodych PiS gazecie "W prawo zwrot!" opowiada o swoich pomysłach na uzdrowienie sytuacji w oświacie. Jego zdaniem nauczycieli należy rekrutować tylko spośród wychowawców pasjonatów, "których trzeba wyposażyć w odpowiednie dla prawidłowego wychowania kompetencje. Myślę tu nie tylko o systemie nagradzania uczniów, ale i o konieczności karania, z karą chłosty włącznie".

Nauczyciele, którym cytowaliśmy słowa Henryka Urbana, na początku reagowali śmiechem. Potem jednak powtarzali to samo: - To nie pierwsze skandaliczne pomysły przedstawicieli PiS!

Kilka tygodni wcześniej w tym samym piśmie poseł PiS Stanisław Pięta, również z Bielska-Białej, nazwał nauczycieli, którzy należeli do PZPR "postpezetpeerowską lumpeninteligencją". Tadeusz Cymański, wiceprzewodniczący Klubu Parlamentarnego PiS, zapewniał wówczas, że porozmawia ze swoim partyjnym kolegą. Miał mu powiedzieć: "następnym razem, bracie, lepiej precyzuj".

- Zwróciłem mu uwagę - zapewnia Cymański. - Z panem Urbanem też będę musiał porozmawiać, bo chyba trochę przesadził. Kary cielesne w szkole nie wchodzą w grę, choć przyznaję, że w Nowym Stawie, gdzie się uczyłem, była stosowana. Za wygłupy nie raz dostałem linijką, a ręka piekła bardzo. Jeden z profesorów karał nas maszyną elektrostatyczną. Jak uczeń był niegrzeczny, kazał mu wyciągnąć rękę, w którą uderzała iskra. Czuło się takie małe kopnięcie. Jak karaną była dziewczyna, to profesor pytał, który z chłopców ma ochotę taką iskrę wywołać. Jak uczennica była ładna, chętnych było wielu. Ja też się zgłaszałem.

Cymański w rozmowie z nami tłumaczył, że kary, choć cielesne, nie były wówczas groźne. - To była świetna szkoła, a nauczyciele cieszyli się wielkim autorytetem. Dziś tego brakuje. Do szkół na pewno trzeba wprowadzić większy rygor! Bicie nie wchodzi oczywiście w grę, ale trzeba zastanowić się nad systemem kar i nagród dla uczniów - mówi.

Podobnego zdania jest Maria Nowak, posłanka PiS, wiceprzewodnicząca komisji edukacji.

W szkole brakuje dyscypliny

- Nie wiem, co pan Urban miał na myśli, mówiąc "chłosta" - zastanawia się posłanka Nowak.

- Chłosta to "bicie rózgą, batem itp., cięgi, plagi" - czytamy pani poseł definicję ze "Słownika języka polskiego" PWN.

- Myślę, że pan Urban użył pewnej przenośni, bo w polskiej szkole na pewno brakuje dyscypliny - mówi Nowak.

Od piątku nowym ministrem edukacji jest Roman Giertych z LPR. - Myślę, że rygor, który panuje w młodzieżówkach wszechpolskich, nie zostanie przeniesiony do szkół - uważa Maria Nowak. - Z drugiej strony jednak nadszedł czas na wytyczenie jasnej granicy, co młodzieży wolno. Przeciwna jestem hasłom typu "Róbta co chceta".

Mariusz Herwich, wiceprezes katowickiego oddziału ZNP: - To już nie pojedyncze zdania i że coś się komuś wyrwało. Widać tu pewien rodzaj myślenia. Politycy zapominają tylko, że żyją w kraju, gdzie obowiązuje konstytucja, prawa człowieka, również dziecka. To nie tylko brak wiedzy, ale też kompletne wyzucie z jakiejkolwiek wrażliwości!

- Wypowiedzi o chłoście budzą przerażenie - mówi Teresa Baranowska, dyrektor III LO w Katowicach. Pomysł wzbudza przerażenie wśród uczniów i rodziców: - Gdyby rzeczywiście wprowadzono bicie w majestacie prawa, zabroniłabym dziecku chodzić do szkoły. I to bez względu na konsekwencje - mówi bielszczanka Katarzyna Wydra, matka gimnazjalistki.

Kara cielesna to przejaw miłości

Urban uważa jednak, że powrót kar cielesnych do szkół bardzo pomógłby w wychowaniu. - Kary cielesne były stosowane przez tysiąclecia i nikt nie uważał ich za coś złego. Zrezygnowano z nich i na efekty w postaci przemocy w szkołach i szerzącego się zwyrodnialstwa nie trzeba było długo czekać - mówi.

Dlatego Urban będzie zabiegał o stworzenie przepisów umożliwiających kary cielesne w szkołach.

- Nie obawia się pan, że zezwolenie na kary cielesne to furtka do nadużyć ze strony nauczycieli? - pytamy posła.

- Nie, jeśli nauczyciele będą dobierani naprawdę spośród pasjonatów, osób kochających dzieci. Kara cielesna nie może być zemstą na uczniu, a jedynie przejawem miłości do niego i troski o odpowiednie wychowanie - wyjaśnia. - Takie kary muszą być wymierzane w zgodzie z ogólnoludzkim zasadami, w zgodzie z dobrem zadanym nam przez Boga.

Gazeta: - Czy Panu Bogu na pewno spodobałoby się bicie dzieci?

Urban: - A czy Jezus nie wziął bicza do ręki i nie przepędził przekupniów bezczeszczących świątynię?

:|

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
Tony Montana
Kibic
Na forum od 7200 dni

Odp: temat ogórkowy - 08/05/2006 14:39
Przepraszam ze wczesniej nie moglem odpowiedziec

narodowiec napisał:  

Po pierwsze mój drogi Tony Montano zajrzyj kilka postów wcześniej i przeczytaj co napisałem, a wyraznie jest napisane że RW po ukończeniu w 2002r. studiów na wydziale prawa i administracji zdaje na aplikacje i tutaj uwaga jak już to sądową a nie sedziowską ( ja napisałem że adwokacką - faktycznie mój błąd ), więc zadne jeden zero dla Ciebie. Sądowa a nie sędziowska dlatego że tak jest zapisane w ustawie, mało tego ze jako przyszły prawnik nie wiesz jak się nazywa prawidłowo aplikacja to jeszcze szwankuje logika u Ciebie, bo udowadniasz mi coś pisząc to samo co ja napisałem.

Przyznaje sie popelnilem wielkkiego babola piszac sedziowska zamiast sadowa. Mimo, ze wiadomo o co chodzi to bije sie w piers. Nie powinno mi sie cos takiego zdarzyc, nie sprawdzilem to mam. Na swoja obrone mam jedynie to ze, ta aplikacja sadowa lezy poza sfera moich zainteresowan. [1:0 dla ciebie]. to jedno. Drugie nie szwankuje u mnie logika, tylko u kogo innego umiejetnosc skladnego pisania. Npisales we wczesniejszym poscie cytuje: "zdał egzamin/aplikacje sedziowska i jednoczesnie ma też uprawnienia adwokackie" - wiec ani nie napisales ze zdawal na adwokacka, a z twojego zdania wynika ze zdal od razu egzamin po aplikacji. W zaden sposob nie mozna zinterpretowac z twojego zdania, ze zzdal egzamin na aplikacje. wiec [1:1]

Cytat:  

Cytat:  
aplikacja trwa 3,5 roku.

Aplikacja sądowa trwał o ile sie nie myle kiedyś 2 lata - teraz natomiast jest to 3 lata. Heh - dobra niebede tego już komentowałhihi [/cytat]
Teoretycznie trwa 3 lata, faktycznie trwa tak jak pozostale (tj. adwokacka i radcowska) dluzej. (okres pomiedzy slubowaniem a egzaminem). Jednak z racji, ze rzeczywiscie w ustawie jest zapis 3 lat, tego powinienem sie trzymac, a nie stanu faktycznego. wiec [2:1 dla ciebie]

Cytat:  

Cytat:  
wczesniej konieczny byl okres co najmniej 3 lat praktyki jako sedzia lub prokurator

Jaki sędzia ?? lub prokurator??!! chyba cos ci się pomyliło taki ktoś jest asesorem a nie sędzią lub prokuratorem, a asesor jest dopiero kandydatem do zawodu - przynajmniej tak kiedyś było - powiedzmy że jest to etat sędziego co najwyzej a jest to duża różnica. Teraz aplikant jesli ma dobre wyniki to mamożliwość wyboru pomiedzy aplikacja pozaetatową bądź etatową.[/cytat]
I znow problemy ze zrozumieniem tekstu: napisalem, ze aby wpisac sie na liste adwokatow to potrzeba miec 3 letni okres praktyki jako sedzia i prokurator. I to bylo prawda w poprzednim stanie prawnym. Z mojego zdania dobitnie wynika ze potrzeba bylo miec okres 3 lat praktyki jako sedzia, a sedzia sie staje po po powolaniu przez prezydenta RP po okresie asesury. Wiec twoj zdanie mija sie kompletnie z sensem. A co do wyboru aplikacji. Nieprawda jest ze aplikant ma prawo wyboru aplikacji etatowej lub bezetatowej. Aplikacje sa etatowe lub bezatatowe, ale aplikanci aplikacji do etatowych sa wybierani (oczywistoscia jest ze wybiera sie najlepszych), nie maja wiec prawa wyboru. no to [2:2]

Cytat:  

Cytat:  
i zlozyl wniosek o wpis na liste adwokatow- ta nowelizacja dawala prawo osoba, ktore zdaly egzamin sedziowski albo prokuratorski mozliwosc bez wczesniejszej praktyki w tych zawodach wpisac sie na ta liste. {wczesniej konieczny byl okres co najmniej 3 lat praktyki jako sedzia lub prokurator}.[2:0 dla mnie ] RW uzyskal wpis na liste adwokatow i tym samym w zaden sposob nie mogl sprawowac od tego momentu stanowiska sedziego. Wynika to m.in. z konstytucyjnego zakazu polaczalnosci stanowiska sedziego z innymi zawodami.

I tutaj niebede dyskutował nad dwoma ostatnimi zdaniami, bo dokładnie to miałem na myśli i mi jako studentowi architektury nic tutaj takiego nieudowadniasz bo mam prawo nie wiedzieć takich rzeczy, ale tą akurat wiedziałem tylko że inny był charakter mojej wypowiedzi a chodziło dokładnie o to samo - zajrzyj do wcześniejszego postu.

Skad ja mam wiedziec co miales na mysli? ja moge wiedziec co napisales, a napisales na zasadzie "piąte przez dziesiąte uslyszalem i pisze". Wiem, ze jednoznaczne formulowanie zdan to wielka sztuka, ale mysle ze warto pocwiczyc. To bardzo przydaje sie w zyciu, takze studentowi architektury.[wiec 3:2 dla mnie, ale sam widzisz ze idzie tobie coraz lepiej. Nastepnym razem moze wygrasz, albo wygrasz calkiem szybko, jesli wezmiesz siobie sedziego Malka do pomocy :P]

Cytat:  
[cytat]Widze ze slabo w Mlodziezy wszechpolskiej uczycie sie zyciorysow przywodcow. Jestescie daleko za Koreą Polnocna, tam to dopiero je umieja.
powiedz smialo Wiecheckiemu, to Giertych zaordynuje wam komplety z zyciorysow przywodcow

Hehe mi nietrzeba oferować takich rzeczy, ale Tobie jako studentowi prawa chyba by się coś przydało hihi

zaprawde nie wiem po co mi na prawie zyciorysy przywodcow, nawet jesli sa tak swiatli jak Romcio Giertych :D <ironia> Prawo to nie historia.

Cytat:  
[cytat]ps. wiezienia sie nie boje. Procesy polityczne nie udaja sie nawet zbytnio na bialorusii, a co dopiero u nas. Ale w razie czego bede meczennikiem za wolnosc nasza i wasza . Ciekawe czy ty teraz rozumiesz zart.

Narazie ucz się i jeszcze raz się ucz to napewno będą z Ciebie ludzie ( chociaz moim zdaniem minąłeś się z powołaniem - juz nawet patrzac na całokształt twoich wypocin to chluby studentowi prawa to nieprzynosi - chodzi o okres kiedy zaczalem z Tobą dyskutować kilka miesiecy temu), a później się zastanowie czy bedziesz męczennikiem za moją wolność hihi

Czemu minales sie z powolaniem? "Wczesniejsze posty" to masz na mysli te na temat aborcji? Ja zdania nie zmienilem, a powiec ci, ze wiekszosc studentow prawa ma podobne. Moje posty byly pisane wprawdzie troszke prowokacyjnie, mialy w koncu wprowadzic pewien ferment myslowy, ale sens ich byl taki, by uzmyslowic co na ten temat sadzi czesc spoleczenstwa inna od radiomaryjnej. Uczyc sie musze, wiec zyczenia twoje przyjmuje z wdziecznoscia :D. Tylko drobna uwaga. Nie mozesz oceniac czy przynosze chlube studentom czy tez nie, znajac mnie tylko z drobnego wycinka mojego zycia.
A co do walki za wolnosc nasza i wasza. zacytuje ci, nie sparafrazuje, bo nie pamietam dokladnie cytat Oscara Wellesa: "Nie podobasz mi sie ty, nie podobaja mi sie twoje poglady, twoja religia, towj kolor skory, ale do ostatniej kropli krwi bede walczyl o twoja wolnosc." Taki jest sens liberalizmu, kwintesencja to wolnosc nie zaleznie czy jest wszechpolakiem, czy obywatelem polskim afrykanskiego pochodzenia.
a zeby nie bo zbyt slodko sparafrazuje ciebie: (a napisze to do ciebie)
hihihi student hhihihhihihhi

ps. zeby nie zajmowac forum to proponuje dyskutowac przez e-mail:
Moj to [email protected]
Pozostawiam tobie prawo wyboru drogi.

https://media.giphy.com/media/3ohc0SrzhBrmKfudTW/giphy.gif
Święty
Kibic
Na forum od 7096 dni

Odp: temat ogórkowy - 08/05/2006 15:06
http://www.metacafe.com/watch/91884/real_game/

Świetny filmik - polecam

Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
IS
Kibic
Na forum od 6973 dni

Odp: temat ogórkowy - 08/05/2006 16:28
Tony Montana chetnie z Tobą podyskutuje - moj nr gg to 9374416 , chociaż nieukrywam ze wolłbym na forum Pogoni w temacie o polityce, albo cos podobnego - czekam z niecierpliwością. Tak na marginesie dodam ze znowusz bawisz się w punktowanie co naprawde Tobie chluby nieprzynosi bo ja jestem studentem architektury ( oczywiscie tez mam tam prawo, ale tylko budowlane ) a ty prawa; ja tego nie robie ( tzn. nieprzyznaje sobie punktow ), ale gdybym chciał to jednak raczej na moje by wyszło. Co do zrozumienia tekstu to widze ze sam masz wieksze problemy juz tak ogolnie napisze: nie wiem po co mi napisałeś że kiedyś etat sedziego wynosił 3 lata skoro ja wyraźnie napisałem że tak było i dałem do zrozumienia ze dzis już tego niema, tym sposobem aplikacja sądowa i zdanie egzaminu końcowego jest najłatwiejszym sposobem zostania adwokatem; odniosłem się to twojej wypowiedzi która traktowała tamten okres a nie dzisiejszy, pozatym jak ty uwazasz ze wtedy ktos kto był na etacie był sedzią no to sorry chyba coś nie tak z twoją wiedzą. Natomiast w czasach dzisiejszych to z tego co sie orientuje etat mozna podjąć w czasie aplikacji juz po pierwszym kolokwium - w ogóle to czy ja mam sie powtarzać czy Ty naprawde nierozumiesz co się pisze. Po drugie miałem na mysli ksiązki typu historia doktryn prawnych i politycznych i inne ksiazki do prawa a nie komplety do studiowania życiorysów członków MW - po co Tobie komplety członków MW?? - myślałem że zrozumiesz tamtą wypowiedź; i na końcu jeszcze raz dodam że punkty przyznajesz sobie za nic. Co do powołania juz niebede dyskutował, ale fakt faktem że troche szwankuje twoja wiedza, a przeciez jest to zakres twoich konmpetencji, czyżby ( ja ) student architektury lepiej sie orientował od Ciebie?? - pewnie nie jesli chodzi o ogólną wiedze z tej profesji którą Ty kiedyś pewnie w jakiś sposob bedziesz miał zaszczyt pełnić ( może jako adwokat, radca o ile dobrze Tobie pojdzie na studiach ), ale akurat w tej sprawie nie popisałeś się moim zdaniem. To ja powinienem mieć prawo nie wiedzieć takich rzeczy, a jednak okazuje sie że to student prawa nie ma w tym zakresie zbyt kompetentnego zdania. Pozdr.

Ostatnio edytowany przez: IS, 8 maja 2006, 17:06 [2 raz(y)]

-PaveL-
Kibic
Na forum od 7349 dni

Odp: temat ogórkowy - 08/05/2006 17:29
Minister Wiechecki jakiego nie znacie :P

To nasza desperacja powoduje, że nasi wrogowie muszą się z nami liczyć.
IS
Kibic
Na forum od 6973 dni

Odp: temat ogórkowy - 08/05/2006 18:22

-PaveL- napisał:  

To nie jest nowość te zdjecie ukazało sie na okladce polityki 9 lat temu ( ktos tam napisał że to była wybiórcza ). Zdjecie zrobione razem z widzewskim fc Tomaszów Maz. Po drugie to straciłem szacunek dla "dziennika" za tą publikacje, zachowuja sie jak fakt i inne gowna a myslalem że beda stanowic przeciwwage dla Gazety Wybiorczej. Po trzecie ktoś zwrocil uwage, ale w innym temacie że RW nie jest aż tak bardzo przywiazany do Szczecina jak to komus sie wydawało wczesniej; otóz chcialbym zapewnić wszystkich że RW czesciej pojawia sie na meczach Pogoni niż "swojego" Widzewa aczkolwiek sentyment jeszcze mu pozostal do druzyny ktorej kibicowal w latach młodzienczych - jak dla mnie zdjecie bez zadnej rewelacji i zapewne prawie kazdy ma takie zdjecia w swoich zbiorach, badz zbiorach kolegów - ach te liceum hihi też tak mialem hihi i zapewne wiekszosc forumowiczow też, wiec niedziwcie sie czlowiek jest tylko czlowiekiem i rozne zwariowane rzeczy robił w swoim życiu.

Ostatnio edytowany przez: IS, 8 maja 2006, 23:08 [1 raz(y)]

1973
Kibic
Na forum od 7436 dni

*

Odp: temat ogórkowy - 08/05/2006 21:52
Obrazek jpg wstawiony na forum

taki chlam sprzedaja w realu,az sie noz w kieszeni otwiera Aa

Zbyszek
Kibic
Na forum od 7283 dni

Odp: temat ogórkowy - 08/05/2006 22:07

Pogoniarz73 napisał:  
Obrazek jpg wstawiony na forum

taki chlam sprzedaja w realu,az sie noz w kieszeni otwiera Aa

a co to lolek lol krzyk
1 miejsce dla reala

mlotecze
Kibic
Na forum od 6930 dni

Odp: temat ogórkowy - 09/05/2006 05:45
Na Legii święto dla wybranych

AM
Kibic
Na forum od 7284 dni

Odp: temat ogórkowy - 09/05/2006 18:23
mam pytanko :) czy ktos mogl by mi podac program ktorym mozna otwierac torrenty ?? bo kompletnie nie kapuje o co chodzi :) z gory thx :)

http://nurek-poszukiwania.home.pl/home/
1973
Kibic
Na forum od 7436 dni

*

Odp: temat ogórkowy - 09/05/2006 19:06

M@ty$ napisał:  
mam pytanko :) czy ktos mogl by mi podac program ktorym mozna otwierac torrenty ?? bo kompletnie nie kapuje o co chodzi :) z gory thx :)

Jest ich troche; min. Azureus (sam go uzywam ;) ),Bit comet,Bit torrent itd.
poszperaj tutaj

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 66  - 67  - 68  - 69  - 70  - 71  - 72  - 73  - 74  - 75  - 76  - 77  - 78  - 79  - 80  - 81  - 82  - 83  - 84  - 85  - 86  - 87  - 88  - 89  - 90  - 91  - 92  - 93  - 94  - 95  - 96  - 97  - 98  - 99  - 100  - 101  - 102  - 103  - 104  - 105  - 106  - 107  - 108  - 109  - 110  - 111  - 112  - 113  - 114  - 115  - 116  - 117  - 118  - 119  - 120  - 121  - 122  - 123  - 124  - 125  - 126  - 127  - 128  - 129  - 130  - 131  - 132  - 133  - 134  - 135  - 136  - 137  - 138  - 139  - 140  - 141  - 142  - 143  - 144  - 145  - 146  - 147  - 148  - 149  - 150  - 151  - 152  - 153  - 154  - 155  - 156  - 157  - 158  - 159  - 160  - 161  - 162  - 163  - 164  - 165  - 166  - 167  - 168  - 169  - 170  - 171  - 172  - 173  - 174  - 175  - 176  - 177  - 178  - 179  - 180  - 181  - 182  - 183  - 184  - 185  - 186  - 187  - 188  - 189  - 190  - 191  - 192  - 193  - 194  - 195  - 196  - 197  - 198  - 199  - 200  - 201  - 202  - 203  - 204  - 205  - 206  - 207  - 208  - 209  - 210  - 211  - 212  - 213  - 214  - 215  - 216  - 217  - 218  - 219  - 220  - 221  - 222  - 223  - 224  - 225  - 226  - 227  - 228  - 229  - 230  - 231  - 232  - 233  - 234  - 235  - 236  - 237  - 238  - 239  - 240  - 241  - 242  - 243  - 244  - 245  - 246  - 247  - 248  - 249  - 250  - 251  - 252  - 253  - 254  - 255  - 256  - 257  - 258  - 259  - 260  - 261  - 262  - 263  - 264  - 265  - 266  - 267  - 268  - 269  - 270  - 271  - 272  - 273  - 274  - 275  - 276  - 277  - 278  - 279  - 280  - 281  - 282  - 283  - 284  - 285  - 286  - 287  - 288  - 289  - 290  - 291  - 292  - 293  - 294  - 295  - 296  - 297  - 298  - 299  - 300  - 301  - 302  - 303  - 304  - 305  - 306  - 307  - 308  - 309  - 310  - 311  - 312  - 313  - 314  - 315  - 316  - 317  - 318  - 319  - 320  - 321  - 322  - 323  - 324  - 325  - 326  - 327  - 328  - 329  - 330  - 331  - 332  - 333  - 334  - 335  - 336  - 337  - 338  - 339  - 340  - 341  - 342  - 343  - 344  - 345  - 346  - 347  - 348  - 349  - 350  - 351  - 352  - 353  - 354  - 355  - 356  - 357  - 358  - 359  - 360  - 361  - 362  - 363  - 364  - 365  - 366  - 367  - 368  - 369  - 370  - 371  - 372  - 373  - 374  - 375  - 376  - 377  - 378  - 379  - 380  - 381  - 382  - 383  - 384  - 385  - 386  - 387  - 388  - 389  - 390  - 391  - 392  - 393  - 394  - 395  - 396  - 397  - 398  - 399  - 400  - 401  - 402  - 403  - 404  - 405  - 406  - 407  - 408  - 409  - 410  - 411  - 412  - 413  - 414  - 415  - 416  - 417  - 418  - 419  - 420  - 421  - 422  - 423  - 424  - 425  - 426  - 427  - 428  - 429  - 430  - 431  - 432  - 433  - 434  - 435  - 436  - 437  - 438  - 439  - 440  - 441  - 442  - 443  - 444  - 445  - 446  - 447  - 448  - 449  - 450  - 451  - 452  - 453  - 454  - 455  - 456  - 457  - 458  - 459  - 460  - 461  - 462  - 463  - 464  - 465  - 466  - 467  - 468  - 469  - 470  - 471  - 472  - 473  - 474  - 475  - 476  - 477  - 478  - 479  - 480  - 481  - 482  - 483  - 484  - 485  - 486  - 487  - 488  - 489  - 490  - 491  - 492  - 493  - 494  - 495  - 496  - 497  - 498  - 499  - 500  - 501  - 502  - 503  - 504  - 505  - 506  - 507  - 508  - 509  - 510  - 511  - 512  - 513  - 514  - 515  - 516  - 517  - 518  - 519  - 520  - 521  - 522  - 523  - 524  - 525  - 526  - 527  - 528  - 529  - 530  - 531  - 532  - 533  - 534  - 535  - 536  - 537  - 538  - 539  - 540  - 541  - 542  - 543  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.31 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005