No koleś pierwsza klasa, a co do Frytki to może i ładna ale nie podoba mi sie jej nos.
Koles wspominał że Frytka dawała w wannie w Big Brotherze, macie filmik z tego Incydentu ??
P.S- Rozwalil mnie moment co koles mówił ze babka na poczcie wali 8 godzin w papierach a w programie to inaczej
glosowanie na necie wciaz trwa, ale nie wiem co tam sie dzialo w galaxy, jakos nikt nic nie pisal wiec moze przelozyli to na pozniej. wiem ze na ta chwile Sandal prowadzi i tak ma zostac
If you continue to burn up d herbs, we gonna burn down d cane fields...
Odp: temat ogórkowy - 08/04/2006 09:20
A Vp.l znów pokazuje swój "profesjonalizm"... Do zapowiedzi meczu Pogoń - Górnik Łęczna dali fotke z oprawy owszem z Górnika ale... Zabrze
Odp: temat ogórkowy - 08/04/2006 14:49
Blad (chyba ;p) w newsie:
"...pierwszy triumf szczecinian na wyjeździe od czasu powrotu do ekstraklasy w 200 roku (i pierwszy po 16 miesiącach bez zwycięstwa na obcym boisku)."
Moze sie myle ale chyba w 2000 roku ;p [Macieq: poprawione, dzieki]
Czy ktoś zrobiłby to zadanie z chemii?? - 08/04/2006 18:14
Jak ktos umie zrobic to zadanie to bylbym wdzieczny.
Woda w stawie rybnym została zanieczyszczona pewnym insektycydem (środek ochrony roślin) o masie molowej 250g/mol. Stężenie bezpieczne tego insektycydu dla ryb wynosi 2.0*10-4 mol/dm3. W dniu wykonania analizy stężenie tego związku w wodzie wynosiło 0.25 g/dm3. Reakcja rozpadu (hydrolizy) tego związku przebiega zgodnie z kinetyką reakzji pierwszego rzędu a czas połowicznej przemiany (półrozpadu) wynosi 69.3 doby. Podaj, po ilu dniach od momentu wykonania analizy można staw zarybić.
Drugie zadanie.
Do 500 cm3 roztworu wodorotlenku potasu o stężeniu 0.5 mol/dm3 wprowadzono odpowiednio
a) 50 cm3 roztworu kwasu siarkowego(VI) o stężeniu 5 mol/dm3
b) 5.6 dm3 siarczku diwodoru odmierzonego w warunkach normalnych.
Podaj, jakie związki i jaką ich ilość otrzymano po odparowaniu rozpuszczalnika. Jaki jest odczyn roztworów wodnych otrzymanych związków?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.