Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Mistrzostwa Świata 2010 w RPA << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
DeeMeN.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6671 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:10
Gwiazdorzy mistrzostw - Szpakowski, Lubański, Gmoch - "Czabi", "Szwajcajger", "Inesta", "Harold Łeb" - można by dalej wymieniać
Cichy bohater - Ośmiornica

biskup

Ostatnio edytowany przez: DeeMeN., 11 lipca 2010, 23:16 [1 raz(y)]

Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
kiko
Kibic
Na forum od 6971 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:11

eJay napisał:  
Niech już nikt nie mówi, że zapisy wideo nie są potrzebne. Webb zjebał Holendrom rzut rożny, poszła kontra i Hiszpanie wcisnęli gola. Takie coś nadaje się do Piłkarskich Dowcipów. Brawa za determinacje Holendrów, brawa dla Hiszpanów za ładną i składną grę, a Webbowi wymierzam karę 40 batów z polewaniem pleców octem.

Bez przesady. Mieli po drodze tyle czasu i możliwości przerwać tą akcję lub jej zapobiec, że takie tłumaczenie jest śmieszne. Niedługo będziemy rozważać, czy błąd sędziego z 5min wpłynął na gola w 30min.

Zasłużone zwycięstwo Hiszpanów. Gracz Mundialu - Forlan :]

Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7488 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:11

eF^ napisał:  
[cytat]No ta...caly turniej gral slabo,niewiem jakim cudem do finalu doszli z tak slabym bramkarzem,maja farta chlopaki:]

Nie, ale nie uważam, żeby zagrał na tyle wybitnie, żeby go od razu uznawać najlepszym bramkarzem turnieju.

Według mnie to miano należy się bez dwóch zdań Diego Forlanowi.

A wedlug mnie zagral wybitnie,2 bramki stracone przez Hiszpanow mowia same za siebie,obrona obroną ale mając tak pewny punkt zespolu jak Casillas to polowa sukcesu.

Co ciekawe przed MŚ jako faworytow do zdobycia trofeum stawialem na Hiszpanie i Holandie:]

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
Janek80
Kibic
Na forum od 6656 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:12
Final faktycznie strasznie nudny, ale jednak Hiszpanie byli troche lepsi, mieli wiecej sytuacji od Holendrow. Stawka meczu chyba sparalizowala nieco finalistow. Ja mam troche satysfakcji, bo stawialem na zwyciestwo Hiszpanii juz przed mistrzostwami :)

Orło
Kibic
Na forum od 8251 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:14
Jedyny plus zakonczenia mistrzostw to to ze bedzie mozna odpocząc od pierdolenia Szpaka :D

Babilon Team
Sampaio
Kibic
Na forum od 8077 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:17
Webb to powinien chyba tylko ligowe spotkania sędziować, bo w meczach o taką stawkę oraz w dogrywkach wyraźnie gubi resztki swojej przeciętnej formy. Poza tym finał godny fazy grupowej - jedni skupili się na biciu rekordu w podaniach piłki (naprawdę ktoś powinien im wytłumaczyć o co biega z tymi bramkami) a drudzy z kolei skoncentrowali się na nogach tych pierwszych.

PS. Pozdro dla Ośmiornicy, dla Czabiego oraz Włodka "Włodku pamiętasz" Lubańskiego

EDIT:

kiko zwycięstwo jak najbardziej zasłużone, ale mimo wszystko z tą bramką (konsekwencja wcześniejszego błędu Webba) wyszła wielka chujnia... a jeśli chodzi o zapisy wideo - działacze spotkają się, pogadają, przy drinku poplumkają sobie o tym i o tamtym, a za kilka tygodni i miesięcy sprawa ucichnie, znikną piłkarscy rewolucjoniści i malkontenci i wszyscy będą żyć w szczęściu i radości, a sędziowie dalej będą indywidualnie rozliczani za nieudolność i zacofanie dziadów z FIFA

Ostatnio edytowany przez: Sampaio, 11 lipca 2010, 23:26 [1 raz(y)]

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7488 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:19

Sampaio napisał:  
Webb to powinien chyba tylko ligowe spotkania sędziować, bo w meczach o taką stawkę oraz w dogrywkach wyraźnie gubi resztki swojej przeciętnej formy. Poza tym finał godny fazy grupowej - jedni skupili się na biciu rekordu w podaniach piłki (naprawdę ktoś powinien im wytłumaczyć o co biega z tymi bramkami) a drudzy z kolei skoncentrowali się na nogach tych pierwszych.

PS. Pozdro dla Ośmiornicy, dla Czabiego oraz Włodka "Włodku pamiętasz" Lubańskiego

1 miejsce

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
YAKIN
Kibic
Na forum od 7569 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:20

eF^ napisał:  

Cytat:  
No ta...caly turniej gral slabo,niewiem jakim cudem do finalu doszli z tak slabym bramkarzem,maja farta chlopaki:]

Nie, ale nie uważam, żeby zagrał na tyle wybitnie, żeby go od razu uznawać najlepszym bramkarzem turnieju.

Cytat:  
Niech już nikt nie mówi, że zapisy wideo nie są potrzebne. Webb zjebał Holendrom rzut rożny, poszła kontra i Hiszpanie wcisnęli gola.

Dokladnie, ta sytuacja w której Snejder strzelał i piłka odbiła się bodajże od łokcia Fabregasa to kpina. W ogóle Webb mylił się w obie strony często - w pierwszej połowie ewidentna czerwień dla czarnucha, który wjechał Alonso w klatę, w dogrywce dla Robbena (konsekwencja 2 zółtych).

Szkoda bo trzymałem za Holendrów, ale spuchli w dogrywce i chyba jednak Hiszpanie byli właśnie o tego jednego gola lepsi w tym finale. Co do piłkarza turnieju to się zgadzam że wybór powinien paść na Forlana bo to jednak on ciągnął ten Urugwaj przez całe mistrzostwa i na to cvzwarte miejsce bez jego udziału raczej nie było by szans, ale nie ma co liczyć na taki wybór.

POGOŃ 100% SZCZECIN
ManeS
Kibic
Na forum od 5886 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:24
jak jest z królem strzelców ? bo gdzieś słyszałem, że jeżeli mają tą samą ilość bramek to wygrywa ten, którego zespół zajął lepsze miejsce czyli byłby Villa?

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
eF^
Kibic
Na forum od 7987 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:24

ManeS napisał:  
jak jest z królem strzelców ? bo gdzieś słyszałem, że jeżeli mają tą samą ilość bramek to wygrywa ten, którego zespół zajął lepsze miejsce czyli byłby Villa?

Komentatorzy parę razy wspominali, że w przypadku takiej samej ilości bramek wygrywa ten, który ma więcej asyst.

kiko
Kibic
Na forum od 6971 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:25

ManeS napisał:  

Wczoraj Iwański wspominał, że niby wygrywa ten kto miał więcej asyst i chyba jest to Muller.

Sampaio
Kibic
Na forum od 8077 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:28

kiko napisał:  

ManeS napisał:  

Wczoraj Iwański wspominał, że niby wygrywa ten kto miał więcej asyst i chyba jest to Muller.

Muller - bo rozegrał najmniej meczów spośród wszystkich z 5 bramkami na koncie

KLIK

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
ManeS
Kibic
Na forum od 5886 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:28
a niech go chuj a miałem taki drobny zakładzik MŚ/król strzelców ESP/Villa po kursie 21 ;)

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
YAKIN
Kibic
Na forum od 7569 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:37

Sampaio napisał:  

kiko napisał:  

ManeS napisał:  

Muller - bo rozegrał najmniej meczów spośród wszystkich z 5 bramkami na koncie

KLIK

raczej decydowało to że miał najwięcej asyst spośród nich, liczba rozegranych minut była w następnej kolejności

POGOŃ 100% SZCZECIN
eF^
Kibic
Na forum od 7987 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:46
Ogólnie MŚ rozegrane pod znakiem

1) Rozczarowań: Francja, Włochy, Brazylia - indywidualnie: Anelka, Messi, Ronaldo, Rooney, Van Persie, Torres;

2) Katastrofalnych błędów sędziowskich;

3) Wuwuzeli - na szczęście im dalej w turnieju tym mniej słyszalne;

4) Niespodzianki na plus: Urugwaj z Forlanem, mimo złego nastawienia do Niemców ich fajna gra w paru meczach.

Poza tymi wyżej wymienionymi elementami ja tych MŚ raczej nie zapamiętam - jeśli chodzi o same mecze to w znakomitej większości masa asekuranckiej gry, mało technicznych fajerwerków, godne zapamiętania mecze można policzyć na palcach jednej ręki.

ManeS
Kibic
Na forum od 5886 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 11/07/2010 23:53
no i kurwa niech tvp nie wykupuje praw już do niczego bo ta banda chuja w studio i komentujących to o wylew potrafi przyprawić.

Ta asekurancka gra to myślę, że będzie już na wszystkich większych turniejach z drobnymi wyjątkami takimi jak na tych MŚ byli Niemcy

niech chociaż Xaviemu dadzą złotą piłkę to coś zainkasuję ;)

Przema
Kibic
Na forum od 6479 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 12/07/2010 00:04
O sedziowaniu jeszcze tylko chcialem. Tyle sie narzeka na tego Webba w tym meczu, co konkretnie mu zarzucicie? Ja moge napisac tylko tyle, ze z boiska wyleciec powinien wczesniej De Jong, no i Robben, ale chyba nie chcial psuc tego finalu i robic powtorki z meczu Holandia-Portugalia, co w pewnym sensie tlumaczy jego decyzje. Holendrzy grali tak lipnie, ze sami stwarzali powody dla takiego sedziowania. Brzydki mecz.

YAKIN
Kibic
Na forum od 7569 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 12/07/2010 00:43

YAKIN napisał:  

eF^ napisał:  

Cytat:  
No ta...caly turniej gral slabo,niewiem jakim cudem do finalu doszli z tak slabym bramkarzem,maja farta chlopaki:]

Cytat:  
Niech już nikt nie mówi, że zapisy wideo nie są potrzebne. Webb zjebał Holendrom rzut rożny, poszła kontra i Hiszpanie wcisnęli gola.

Dokladnie, ta sytuacja w której Snejder strzelał i piłka odbiła się bodajże od łokcia Fabregasa to kpina. W ogóle Webb mylił się w obie strony często - w pierwszej połowie ewidentna czerwień dla czarnucha, który wjechał Alonso w klatę, w dogrywce dla Robbena (konsekwencja 2 zółtych).

Szkoda bo trzymałem za Holendrów, ale spuchli w dogrywce i chyba jednak Hiszpanie byli właśnie o tego jednego gola lepsi w tym finale. Co do piłkarza turnieju to się zgadzam że wybór powinien paść na Forlana bo to jednak on ciągnął ten Urugwaj przez całe mistrzostwa i na to cvzwarte miejsce bez jego udziału raczej nie było by szans, ale nie ma co liczyć na taki wybór.

A jednak Forlan! i dobrze:D

POGOŃ 100% SZCZECIN
xAdamx90
*zablokowany
Na forum od 6222 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 12/07/2010 04:52
Ja tylko dodam od siebie ze ośmiornica znowu się nie myli..;))

Jeśli z Forlanem to prawda to zajebiście:D

To trzeba przeżyc aby to zrozumieć aby w to uwierzyć
Bzyku
Kibic
Na forum od 7826 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 12/07/2010 06:14

Przema napisał:  
O sedziowaniu jeszcze tylko chcialem. Tyle sie narzeka na tego Webba w tym meczu, co konkretnie mu zarzucicie? Ja moge napisac tylko tyle, ze z boiska wyleciec powinien wczesniej De Jong, no i Robben,

Trzeba Webbowi oddać, że to był bardzo trudny mecz do sędziowania.
Miał bardzo dużo roboty - mecz był momentami nawet brutalny (głównie za sprawą Holendrów). Wiadomo, kilka innych decyzji mógł podjąć, zwłaszcza w kwestii wyrzucania z boiska Holendrów. Także tutaj to raczej Hiszpanie mogą się skarżyć.

Ale fakt faktem, że raz się znacząco pomylił w dogrywce gdy Holendrzy strzelali z rzutu wolnego, piłka wyraźnie odbiła się od pleców stojącego w murze Hiszpana, potem jeszcze dotknął ją Casillas gdy leciała sobie obok bramki. Webb ewidentnego rzutu rożnego nie podyktował. I właśnie po tym wybiciu od bramki przez Casillasa była akcja z której padł gol.
Oczywiście gdyby tam podjął prawidłową decyzję to nie byłoby całej bramkowej akcji.

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763355109 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.12 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005