Odp: temat ogórkowy - 04/03/2006 18:14
Kupował ktoś z was jakies buty, ubrania w sklepie LOTTO z jaką kolwiek zniżką ? Czy przyjmują je bez zadnych problemow ? ?
nawet nie pytaja co i jak....wpadasz do kasy mowisz dwa słowa i zniżka gotowa
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
Odp: temat ogórkowy - 04/03/2006 21:46
O własnie w dobrym momenci trafiłem na wątek o zniżkach.
Planuje zakup koszulki Pogoni i szukam kogoś kto byłby w stanie użyczyć (może być za drobną opłatą) jakiejkolwiek "karty zniżkowej" na moment zakupu.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
O własnie w dobrym momenci trafiłem na wątek o zniżkach.
Planuje zakup koszulki Pogoni i szukam kogoś kto byłby w stanie użyczyć (może być za drobną opłatą) jakiejkolwiek "karty zniżkowej" na moment zakupu.
patent jest prosty...podbij na gadu dogadamy szczegoly
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
Odp: temat ogórkowy - 05/03/2006 00:43Jeżeli ktoś posiada konto na Allegro z ponad 20 pozytywnymi komentarzami i chce troche dorobić to zapraszam na priv - 4974083. Sprawa raczej pilna
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Odp: temat ogórkowy - 05/03/2006 09:54Syndrom Pogoni
Od roku w polskim futbolu nie stosuje się limitu narodowościowego zawodników. Wątpliwości rozwiązał np. rok temu Trybunał Sprawiedliwości Wspólnot Europejskich wydając orzeczenie w sprawie rosyjskiego piłkarza Igora Simutenkowa i jego chęci gry w hiszpańskim klubie CD Tenerife, na co nie zgadzały się inne tamtejsze kluby.
Pani rzecznik Trybunału, Christine Stix-Hackl oświadczyła wówczas, iż rosyjscy piłkarze zatrudnieni w krajach Unii Europejskiej będą mieli nieograniczone prawo uczestniczenia w rozgrywkach tych krajów. Podstawę do takiego stanowiska stanowiła m.in. umowa z 1994 roku między wspólnotą Europejską a Federacją Rosyjską o partnerstwie. Korzystając z zapisu tej umowy Simutenkow uzyskał pozwolenie na pobyt i pracę w Hiszpanii, miał odpowiednią umowę o pracę i hiszpańską licencję związkową dla zawodników spoza Wspólnoty Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Licencję wydał Królewski Związek Piłkarski, zastrzeżenia miały kluby.
UEFA zgadza się na nielimitowane kontrakty krajów Europy z piłkarzami z innych kontynentów, przede wszystkim z Afryki i Karaibów. Podstawą jest dwustronna umowa między zainteresowanymi krajami.
UEFA jednak nie zamierza tego zjawiska "puścić na żywioł". Opracowała trzyletni program, do sezonu 2008/09, zakładający "limitowanie" zawodników w klubach, uczestniczących w rozgrywkach organizowanych przez Unię. Jednym z celów wprowadzenie takiego limitu, jest chęć ochrony tzw. rynku wewnętrznego. Praktycznie będzie to dotyczyło większości klubów, bo który nie chce grać w Lidze Mistrzów czy Pucharze UEFA.
I tak w sezonie 2006/07 kluby w kadrach 25-osobowych będą zgłaszać: 21 zawodników nie objętych żadnym ograniczeniem (rodzimych czy cudzoziemców) plus dwóch wychowanków i dwóch z krajowej federacji. pod pojęciem wychowanka UEFA rozumie piłkarza w wieku 15-21 lat, szkolonego w jednym klubie co najmniej przez 36 miesięcy. W następnych latach cyfry będą się układać następująco - sezon 2007/08: 19-3-3; 2008/09: 17-4-4. Zestawienie cyfr odnosi się do podstawowej listy zgłaszanych zawodników. Kluby będą mogły sporządzać także listę rezerwowych (lista B), zawierającej wyłącznie nazwiska młodych piłkarzy, w praktyce wychowanków, którzy bez ograniczeń będą mogli zastąpić tych z podstawowej listy.
W Polsce liczby te będą się wahać w następujących granicach - sezon 2006/07: 17-2-6; 07/08: 17-3-5 i 08/09: 17-4-4. Oznacza to w praktyce, że szczecińska Pogoń w obecnym sezonie może sobie pozwolić na zatrudnienie 21 zagranicznych piłkarzy (obecnie 20 Brazylijczyków plus bramkarz, Słowak Boris Pesković). W następnym liczbę cudzoziemców będzie musiała ograniczyć do co najwyżej 17. ``
Odp: temat ogórkowy - 05/03/2006 18:25
Dzięki za zniżki, ale zanim wybiorę się do sklepu zapytam, czy ktoś oreintuje się po ile są teraz koszulki (meczowe) Pogoni? (i ewentulanie ile kosztuje zrobienie npaisu itp)
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Czytal ktos z was PANA TADEUSZA ? Albo ktos ogarnia cos z tej lektury ? Mam takie pytanie ?
Mam napisac Zyciorys Hrabiego ! Hrabia to był Jan Soplica Moze ktos mi na to odpowiedziec kim był Hrabia !
Mogę zrozumieć, że nie chce Ci się przeczytać Pana Tadeusza, choć na pewno przyda Ci się na maturze
ale, że nawet nie chce Ci się wziąć jakiegokolwiek opracowania to już mnie rozbroiłeś...
Czytal ktos z was PANA TADEUSZA ? Albo ktos ogarnia cos z tej lektury ? Mam takie pytanie ?
Mam napisac Zyciorys Hrabiego ! Hrabia to był Jan Soplica Moze ktos mi na to odpowiedziec kim był Hrabia !
lol no nie, po pierwsze nie było żadnego jana Soplicy, był Jacek Soplica ale to inna bajka, a Hrabia to daleki krewny Stolnika Horeszki którego zajebał owy Jacek Soplica
to jest takie streszczenie ekstremalne
lepiej popatrz na sciągach napewno coś znajdziesz
Wszystkie żywioły mają moc tworzenia i niszczenia. Ale tylko w wodzie, która stała się twarda jak skała, wszystko stanie się słupem soli, na którym życie jest
niemożliwe.
Iskra życia płonie w huczącym ogniu tego świata. A przecież ogień spala całe życie, pozostawiając po nim ledwie garstkę popiołu.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763437619 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.