Odp: temat ogórkowy - 23/02/2006 15:09
``Jeden z najsłynniejszych piłkarskich zespołów świata - Real Madryt - zagra w Polsce. Spotkanie z gwiazdami polskiego sportu odbędzie się 20 maja, a dochód z niego zostanie przeznaczony na cel dobroczynny. Nie wiadomo jeszcze gdzie odbędzie się mecz.
Przed rokiem na zaproszenie firmy Gefco przyjechały do Polski byłe gwiazdy francuskiego futbolu, z Michelem Platinim na czele. Środki uzyskane z meczu z byłymi reprezentantami Polski zasiliły konto stowarzyszenia opiekującego się rodzinami dzieci chorych na dystrofię mięśniową.``
Odp: temat ogórkowy - 23/02/2006 15:12
Nie żebym się czepiał bo głęboko mam Błękitnych i jego zgody ale, od kad pisze się razem odkąd, i nie wspomuc tylko wspomóc.
Kto zna jakieś hasła o IMPRESJONIZMIE ? Bardzo mi potrzebne
tzn? chodzi ci o odmiany impresjonizmu typu np puentylizm itd? czy o znaczenie terminu impresjonizm?
Coś w stylu '' puentylizm '' tylko jak bys mogl np .. napisac pare i po jakiemu to jest napisane !
A Bozia Ci raczek nie dala Jakbys chcial to bys poszukal na google... Ja jakos znalazlem ale dla zasady Ci nie wkleje... Nie to, ze nie chce Ci pomoc ale... qrde jak jest w googlach to sam powinenes poszukac...
tzn? chodzi ci o odmiany impresjonizmu typu np puentylizm itd? czy o znaczenie terminu impresjonizm?
Coś w stylu '' puentylizm '' tylko jak bys mogl np .. napisac pare i po jakiemu to jest napisane !
A Bozia Ci raczek nie dala Jakbys chcial to bys poszukal na google... Ja jakos znalazlem ale dla zasady Ci nie wkleje... Nie to, ze nie chce Ci pomoc ale... qrde jak jest w googlach to sam powinenes poszukac...
Szkoda bo ja szukam i jakoś nie mogę znalezc Ale coz jak nie chcesz pomoc to nie !
Zarząd Agory SA informuje, że podjął decyzję o zaprzestaniu wydawania dziennika "Nowy Dzień". Ostatni numer dziennika ukaże się w dniu 23 lutego 2006 roku.
Pierwszy numer "Nowego Dnia" ukazał się 14 listopada 2005 roku. Zgodnie z założeniami dziennik powinien osiągnąć docelowo średnią sprzedaż egzemplarzy na poziomie 250.000 aby projekt był rentowny. Zgodnie z wynikami badań ilościowych przeprowadzonych przed startem "Nowego Dnia" osiągnięcie ww. poziomu sprzedaży było bardzo prawdopodobne.
Niestety, mimo stworzenia zespołu składającego się z wspaniałych i utalentowanych osób, zarówno po stronie redakcyjnej, jak i wydawniczej, mimo ciężkiej pracy i zaangażowania tego zespołu oraz przeznaczenia znacznych środków na działalność promocyjną, nie udało się osiągnąć zakładanych celów. Sprzedaż "Nowego Dnia" w 2005 roku kształtowała się poniżej 200.000 egz. i wykazywała trend spadkowy. Rok 2006 przyniósł pogłębienie tego trendu mimo dokonywanych zmian redakcyjnych i nowych akcji promocyjnych . Zarząd dokonał głębokiej analizy zaistniałej sytuacji i doszedł do wniosku, że odwrócenie negatywnych tendencji i osiągnięcie docelowego poziomu sprzedaży nie jest możliwe, a ponoszenie dalszych wydatków związanych z wydawaniem dziennika nie leżałoby w interesie Spółki i jej akcjonariuszy.
Czytelników, którzy polubili "Nowy Dzień" serdecznie przepraszamy. Mamy świadomość, że decyzja o zamknięciu dziennika jest bolesnym rozczarowaniem dla zespołu, który włożył w ten projekt ogrom energii, pracy i serca. Inicjowanie nowych projektów jest jednak nieodłączną częścią działalności wydawniczej i jest obarczone dużym ryzykiem niepowodzenia. W wielu nowych projektach odnosimy sukcesy (np. książki, "Metro", "Avanti"). Żałujemy, że tym razem stało się inaczej. Nie jesteśmy w stanie uniknąć wielu negatywnych skutków związanych z decyzją o zaprzestaniu wydawania "Nowego Dnia", ale postaramy się ograniczyć te z nich, które dotyczą pracowników.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Nowy Dzień już padł czekamy na Gazetę Wyborczą...
franc. point = punkt) technika malarska wywodząca się z dywizjonizmu, stosowana przez neoimpresjonistów; polega na nakładaniu farb o czystych barwach (podstawowych), drobnymi, regularnymi punktami; kolorowe punkty zlewają się w oku widza dając wrażenie jednolitej plamy barwnej o bogatej tonacji walorowej; p. inspirowany był zasadami optyki, fizjologii i psychologii widzenia; twórca i gł. przedstawiciel - G. Seurat; stosowali go też m.in. P. Signac, C. i L. Pissarro.
Od siebie moge dodać że G. Seurat malował obrazy korzystając tylko i wyłacznie z podstawowej palety barw - nawarstwial barwy na płótnie uzyskując porządane barwy, nie mieszał ich na palecie i nie nakładał gotowego, zmieszanego już koloru.
franc. point = punkt) technika malarska wywodząca się z dywizjonizmu, stosowana przez neoimpresjonistów; polega na nakładaniu farb o czystych barwach (podstawowych), drobnymi, regularnymi punktami; kolorowe punkty zlewają się w oku widza dając wrażenie jednolitej plamy barwnej o bogatej tonacji walorowej; p. inspirowany był zasadami optyki, fizjologii i psychologii widzenia; twórca i gł. przedstawiciel - G. Seurat; stosowali go też m.in. P. Signac, C. i L. Pissarro.
Od siebie moge dodać że G. Seurat malował obrazy korzystając tylko i wyłacznie z podstawowej palety barw - nawarstwial barwy na płótnie uzyskując porządane barwy, nie mieszał ich na palecie i nie nakładał gotowego, zmieszanego już koloru.
Dzieki za info !!! Napewno mi sie przydadza !!! Wielkie dzieki !
Odp: temat ogórkowy - 24/02/2006 12:40
"W związku z robotami budowlanymi wokół stadionu przy ulicy Szczepaniaka w Kielcach istnieje duże prawdopodobieństwo, że kibice Pogoni nie zostaną wpuszczeni na spotkanie Korona Kielce – Pogoń Szczecin, które odbędzie się 4 marca o godzinie 13:00.
Decyzja w tej sprawie zostanie podjęta przez kieleckich działaczy w najbliższy poniedziałek."
"W związku z robotami budowlanymi wokół stadionu przy ulicy Szczepaniaka w Kielcach istnieje duże prawdopodobieństwo, że kibice Pogoni nie zostaną wpuszczeni na spotkanie Korona Kielce – Pogoń Szczecin, które odbędzie się 4 marca o godzinie 13:00.
Decyzja w tej sprawie zostanie podjęta przez kieleckich działaczy w najbliższy poniedziałek."
Nosz wpzidu zajebana mać.. :/
Ale w tym kraju dbaja o nasze bezpieczenstwo. Pewnie ktos wykopal 20 cm dolek obok drogi i boja sie, ze w niego wpadne bo nie jestem tamtejszy i w niego wpadne... : Jakos w poprzedniej rundzie im to nie przeszkadzalo...
Nie sa wstanie spelnic wymogow licencyjnych walkower....
Odp: temat ogórkowy - 24/02/2006 13:44
kupilem sobie plyte nowa OSTRego przed chwila, otwieram ksiazeczke a tam na przedostatniej strony nie zgadniecie kto na zdjeciu w koszulce Liverpoolu(albo ja mam trzaski i to nie on) a nie powiem na razie, moze ktos zgadnie albo looknie
kupilem sobie plyte nowa OSTRego przed chwila, otwieram ksiazeczke a tam na przedostatniej strony nie zgadniecie kto na zdjeciu w koszulce Liverpoolu(albo ja mam trzaski i to nie on) a nie powiem na razie, moze ktos zgadnie albo looknie
btw dzisiaj moj 666 dzien na forum
faktycznie podobny
2003/2004- Mistrzostwo Klasy B juniorów z Chrobrym Lisie Pole
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.