Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 26/02/2008 01:16
Żenada. Dziś Kosovo bedzie niepodległe a pózniej połaczy się z Albanami. Co do sondażu to jakas kpina. Nie wiem kogo oni badali chyba same sprzedajne kurwy dla, których brudny amerykański pieniądz jest najważniejszy. Troche mnie poniosło I może trochę to bzdury.
Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 26/02/2008 13:27
Szkoda słów, ten jak i poprzedni i z resztą każdy rząd w tym kraju jest po prostu kurewski co powie USA to święte ot to jest taka kurewska demokracja. To niech Baskowie we Francji i Hiszpani też ogłoszą niepodległość no wtedy zobaczymy czy nasz rząd ją poprze? Przecież każdy ma prawo do samo stanowienowienia o sobie. W takim wypadku należy uznać niepodległość Ślązka. W końcu jest tam jakaś tam miejszośc co chce niepodległości. A w imię zasady,że w dyplomacji najważniejsza jest stabilność i konsekwencja, to teraz takie ruchy separatystyczne powinny cieszyć się aplauzem naszych władz. Naprawde jest to zajebiście niebezpieczny precedens, którego później Europa będzie gorzko żałować.
Kosovo je Srbija
GW lubi manipulować faktami, ale tutaj już poszli na całość. Jednak przyszło opamiętanie z ich strony bo niedawno zmienili treść, lwidocznie zrozumieli, że przeholowali w manipulacji. Zresztą można poczytać komentarze ich na szczęście jeszcze nie usunęl i
Brzmiało to tak (zdążyli juz zmienić):
Zdania co do słuszności uznania przez Polskę Kosowa są niemal równomiernie rozłożone wśród internautów głosujących w sondażu portalu Gazeta.pl. Przeważają jednak zwolennicy uznania Kosowa.
Pytanie: Czy Polska powinna dzisiaj uznać niepodległość Kosowa?
* Tak, to dobra polityczna decyzja - 29%
* Nie, powinniśmy się wstrzymać jak sugeruje Prezydent - 24%
* W ogóle nie powinniśmy uznawać niepodległości Kosowa - 42%
* Nie wiem - 5%
Wstyd mi ogromnie za uznanie przez rząd, ze "słońcem kaszub" na czele, niepodległości tego dziwnego tworu.
Ostatnio edytowany przez: Olaf, 26 lutego 2008, 15:16 [2 raz(y)]
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 26/02/2008 16:34
Władysław Bartoszewski rzypomniał, że Kosowo to "dwumilionowy kraj, pozbawiony przemysłu i infrastruktury, w którym panuje ogromne bezrobocie". - Nie bardzo widzę życie tych ludzi - dodał profesor.
- Uczuciowo, odruchowo sympatyzuję oczywiście z krajami, które się emancypują. Jestem Polakiem a my takie doświadczenia, trudne mamy - tłumaczy swój stosunek do Kosowa Władysław Bartoszewski.
Profesor uznał, że Polska ws. Kosowa powinna "iść tak, jak większość krajów Unii Europejskiej". -To, że to się akurat mało podoba potężnemu państwu, Federacji Rosyjskiej, to oczywiście jest ważny czynnik, ale nie powinno nas to paraliżować - uważa Bartoszewski.
Moja osobista refleksja jest taka,że człowiek którego cenie i szanuje, który jest żyjącym autorytetem,wybitnym oratorem i myslicielem nie potrafi odciąć sie od politycznej logiki i powiedzieć co tak naprawde o tym sądzi. Brnąc dalej pw ten polityczny zaułek ciekaw jestem zdania naszych myslicieli na temat Suwerenności Kraju Basków, problemu Irlandii, Cypru, Kurdów tureckich, Abchazji i Osetii etc...JAKOS SYMPATII DLA PALESTYNCZYKOW I ICH NIEPODLEGLOSCI z ust Pana Bartoszewskiego nie slyszalem.Ciekawe dlaczego... Konkluzja jest taka że kolejny raz tańczymy jak nam zagrają i po raz kolejny staramy dać prztyczka w nos dumnej Rosji
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 26/02/2008 17:14
Te dwadzieścia- kilka procent co popiera w ankietach niepodległość Kosowa to wynik nieznajomości tematu i wynik kampanii prowadzonych w mediach przez dziennikarzy piejących z zachwytu nad tym faktem .
Podobnie politycy, którzy jeszcze nie dawno myśleli inaczej w tej sprawie, a teraz albo mają w tym jakiś interes, albo bezgranicznie dalej liżą dupę USA i głównym krajom Unii, które już nie raz pokazały że mają nasz kraj w głębokim poważaniu.
GW lubi manipulować faktami, ale tutaj już poszli na całość. Jednak przyszło opamiętanie z ich strony bo niedawno zmienili treść, lwidocznie zrozumieli, że przeholowali w manipulacji. Zresztą można poczytać komentarze ich na szczęście jeszcze nie usunęl i
Tutaj jest screen zrobiony przez typa z forum Legii: TUTAJ
Niezły ubaw...
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 26/02/2008 19:08
Wkurwiłem się. Poraz kolejny rząd polizał dupę amerykaną. Pierwszy raz zaskoczył mnie pozytywnie prezydent, który przynajmniej chciał się wstrzymać z tą decyzją. PO nie poszła za głosem ludu. Szkoda, że nie zaproponowali referendum. Chociaż pózniej by gadali ''po chuj" znowu wyrzucona kasa w błoto. eh żenada. Kosowo jest Serbskie!
Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 26/02/2008 19:58
Wstyd. Jako pierwsi, i okaże się czy nie jedyni wypieliśmy się na bratni kraj słowiański by polizać amerykańską dupę... Jak patrzę na ''siłę'' kolorowych państw zachodnich to śmiać mi się chcę. Szkoda że idziemy w tym kierunku zamiast pozostać społecznie silnym państwem słowiańskim, jakim przez wieki byliśmy.
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 26/02/2008 21:12
Ś.P Zoran Vujović to pierwsza ofiara rozbioru Serbii. Był 21 letnim Serbem, który na czwartkowe manifestacje w Belgradzie pojechał z młodszym bratem. Jego zwęglone ciało odnaleziono w ambasadzie USA. Według doniesień serbskich mediów, mieszkał w Kosowie - wcześniej prowincji Serbii, ale jego rodzina uciekła stamtąd obawiając się albańskiego ekstremizmu - zaraz po zakończeniu wojny z lat 1998-1999.
Olaf - mozesz pzretlumaczyc haslo na serbski to co napisalem wczesniej "o przeprosinach za rzad...
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 27/02/2008 07:57
Co do wczorajszej decyzji rządu, to oczywiście można było jej się spodziewać. Ogólnie rzecz biorąc, wstyd i hańba! Jako Słowianie "wypowiedzieliśmy" się przeciwko braciom z południa i to polskie "tak" dla niepodległego Kosowa niewątpliwie najbardziej zabolało Serbów. Większość Polaków jednak jest przeciwna temu niesprawiedliwemu rozbiorowi i solidaryzuje się z narodem serbskim, a "nasz" rząd no cóż, niech dalej służalczo na kolanach wykonuje polecenia USA i UE, przy wyborach naród wystawi im ocenę...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763374473 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.