Odp: Captain Tsubasa - 23/11/2005 22:23
Z tych bajek jedyne co mi podchodzilo to byl serial "Yataman".. Fabula zawsze taka sama, Trójka Drombo robila ludzi w chuja na kase (pamietam zajebiscie jak w ktoryms odcinku sprzedawali garnitury, ktore potem okazaly sie papierowe), za kase budowali Tajemnicza Maszyne, ktorych najlepsza funkcja bylo autozniszczenie, co tez nastepowala na koniec kazdego odcinka.
Z tych bajek jedyne co mi podchodzilo to byl serial "Yataman".. Fabula zawsze taka sama, Trójka Drombo robila ludzi w chuja na kase (pamietam zajebiscie jak w ktoryms odcinku sprzedawali garnitury, ktore potem okazaly sie papierowe), za kase budowali Tajemnicza Maszyne, ktorych najlepsza funkcja bylo autozniszczenie, co tez nastepowala na koniec kazdego odcinka.
Z tego co pamiętam to chcieli oni wykraść jakąś czaszke
Coś mi mow Tygrysia Maska ale nie kojarze Mogłby ją ktoś przyblizyć:>
bajkowa wersja Wrestlingu , w czasie walki ludzie tam zabijali drugich ludzi.... jeden koles mial " fatality " takie ze wbijal lawke w typa czy jakos tak , a inny rozkrecal i rzucal glowa na slupek !
Banda Drombo - trzyosobowy zespół pechowych kryminalistów otrzymuje od swojego szefa polecenie odnalezienia tajemniczego i bezcennego kamienia Doguro. Powstrzymać ich może tylko para głównych bohaterów: Gan-chan i Ai-chan (w polskiej / włoskiej wersji - Janet) oraz ich gigantyczne roboty. Szalone plany i walki dziwacznych maszyn mają dla przestępców opłakane skutki.
Yattaman - po rejestracji mozliwość ściągnięcia kilku odc Yattamana oraz kilku innych anime (Tygrysia Maska, Kapitan Jastrząb)
Odp: Captain Tsubasa - 23/11/2005 23:31
kurcze - jak teraz to wszystko czytam to faktycznie wracają wspomnienia jak spędzało się godziny przed telewizorem oglądając te wszystkie bajki ;D
A tam wcześniej ktoś wspomniał o Yattodetamanie - to jest z kolei chyba ta bajka w której była księżniczka Poniedziałek i inni bohaterowie o imionach w tym stylu ;D
kurde no swietnie po prostu - fajnie gdyby znów to puścili to w TV
Odp: Captain Tsubasa - 23/11/2005 23:45
podajcie linki gdzie mozna sciagnac odcinki Tsubasy.Ja mam jeden http://www.osloskop.net/r/2741.html jest tam napisane odcinki od 1-31 itd. ale nie moge niczego sciagnac:/
Odp: Captain Tsubasa - 24/11/2005 00:19
bezsprzecznie najlepsze kreskówki z dzieciństwa to 1.Tygrysia Maska 2. Yataman 3. Generał Daimos 4. Kapitan Jastrząb 5. Gigi
wy sie martwicie o murawe podgrzewaną, ale w tej kreskówce Kapitan Jastrząb nawet równego boiska nie mieli
Nieznosiłem natomiast SALLY CZARODZIEJKI ale oglądałem bo to było przecie z ''tej'' serii... Nasuneła mi się refleksja - czy za kilka,kilkanaście lat nasze dzieci nie będą się śmiały z tych seriali tak jak my z Bolka i Lolka...
Tez nie znosilem tej bajki.
Wiesz czasy sie zmieniaja, wiec gusta tez. Jak ktos teraz spojrzal na te bajki - np. Gigi czy Yataman - nie patrzac na sentymenty to tez by sie lekko skrzywil -- ale ja tak jak Ty - Tamte dzieciństwo to było to,na nic bym go nie zamienił
Bajek prawie nie bylo, jedyne cos porzadniejszego - to te bajki na Polonii 1 czy co niedziele cos fajnego na TVP1
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Zapytam jeszcze raz . Czy mozna skad ściągnąć odcinki kapitana Hawka ?
na www.osloskop.net sa linki do chyba wszystkich czesci tsubasy tylko ze bez dubbingu z dubbingiem znalazlem 4 czesci z czego udalo mi sie sciagnac narazie outro czyli zakonczenie
Odp: Captain Tsubasa - 24/11/2005 14:15
mysle ze petycje nalezy skierowac do stacji ktora pierwsza emitowala wszystkie te bajki i jakis c zas temu tez puszczali yattamana czy daimosa
http://www.polonia1.com.pl/
a to mail
Barbara Gliszczyńska - Specjalista ds. programowych
tel. (22) 337 87 46 [email protected]
o 6.40 leci jakas tygrysia maska to moze po tym puszcza kapitana hawka tylko ktos musialby to wszystko zgrywac zeby bylo po polsku i w dobrej jakosci a potem na allegro jak wrzuci zysk ma gwarantowany
Ostatnio edytowany przez: kibic24, 24 listopada 2005, 14:37 [1 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763448134 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.