|
|
Odp: Dla Kogo Najwiekszy szacunek, a dla kogo najmniejszy... - 17/03/2005 23:54
Według mnie słowo "szacunek" lepiej byłoby zastąpić słowem "uznanie".
Tak więc największym uznaniem darzę tych kibiców, którzy nie odwrócili sie od swojej drużyny nawet wtedy, gdy ta pałętała się czy pałęta po niższych ligach. Do nich zaliczam Lechię, Arkę, Śląsk, Zagłębie Sosnowiec, Lecha Poznań (chociaż w tym przypadku różnie z tym bywało). Dla Lecha uznanie za np.przyjęcie kibiców Legii na finale Pucharu Polski gdy praktycznie zabroniono im oficjalnie wejścia na trybuny w Poznaniu czy za pożegnanie naszych kibiców w Poznaniu gdy Pogoń spadała do II-giej ligi.
Osobne uznanie dla Legii za doping, nowe pomysły i oprawy.
Moje "uznanie" dotyczy tylko kwestii jakie wymieniłem, nie wnikam w honorowość ekip ponieważ nie jestem blisko "kumatych" chociaż parenaście ładnych lat chodzę na wszystkie mecze.
Co do braku uznania czy szacunku- Cracovia- zbieranina bandytów, nożowników i gwałcicieli kóz 
Rozwalił mnie jeden argument, że brak szacunku dla drużyny wynika stąd, że Pogoń przegrała z nimi wysoko w lidze. To w takim przypadku, Legia nie powinna mieć u nas szacunku bo regularnie nam spuszcza bańki. Rzeczywiście argument nie do przebicia.
|
Kocham Szczecin=kocham Pogoń
|
|