Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> peer2peer << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Dzn
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7430 dni

peer2peer - 29/04/2006 17:24
poszukuje jakiegoś dobrego programu do sieci torrent teraz używam bittorrent i jak ktośby miał na zbyciu zaproszenie na polish tracker bardzo prosze mój mail to [email protected]

Macieq
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8892 dni

Odp: peer2peer - 29/04/2006 20:59

johny.o napisał:  
poszukuje jakiegoś dobrego programu do sieci torrent teraz używam bittorrent

utorrent

johny.o napisał:  
jak ktośby miał na zbyciu zaproszenie na polish tracker bardzo prosze mój mail to [email protected]

mam. a ty masz na jakis? ;]

... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
ihaaaa tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia || :X
eF^
Kibic
Na forum od 7987 dni

*

Odp: peer2peer - 29/04/2006 21:21
Azureus jest dobry, latwy w obludze i konfiguracji

skarbnik
Kibic
Na forum od 8392 dni

Odp: peer2peer - 30/04/2006 11:29

Macieq napisał:  

utorrent

uTorrent? ;-)

Ten program zostal wydany przez firme ktora walczy z piractwem, wysyla on dane uzytkownikow, pozniej z tej grupy beda wybierane i odwiedzane osoby prywatne, info potwierdzone. Najlepiej wylaczcie sobie uTorrenta i sprawdzcie jakims programem dlaczego dziwnym trafem cos sie mimo wszystko wysyla ;) Szit szpiegowski. Kolejnym minusem uTorrenta jest to ze przy wiekszym downloadzie pokazuje komunikat " O zapychaniu dysku hdd " dzieki czemu mamy ograniczony dw/up co jest smieszne.

Obecnie najlepszym programem do sciagania, bo watpie by ktos stad udostepnial jest BC, bo forcuje on DHT i wpycha sie w kolejki, dzieki czemu macie maxymalny transfer, lecz jest pewne ryzyko - BAN.

Azureus? Wysylam 5 mb/s - sciagam okolo 4 mb/s i juz sie krztusi, czyli dla szybszych lacz lepszy bedzie BC, dla neo / chello pozostaje Azor, lub male prywatne programiki.

Ostatnio edytowany przez: skarbnik, 30 kwietnia 2006, 11:35 [1 raz(y)]

Obrazek jpg wstawiony na forum
Macieq
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8892 dni

Odp: peer2peer - 30/04/2006 11:52

Skarbnik napisał:  

uTorrent? ;-)

Ten program zostal wydany przez firme ktora walczy z piractwem, wysyla on dane uzytkownikow, pozniej z tej grupy beda wybierane i odwiedzane osoby prywatne, info potwierdzone. Najlepiej wylaczcie sobie uTorrenta i sprawdzcie jakims programem dlaczego dziwnym trafem cos sie mimo wszystko wysyla ;) Szit szpiegowski. Kolejnym minusem uTorrenta jest to ze przy wiekszym downloadzie pokazuje komunikat " O zapychaniu dysku hdd " dzieki czemu mamy ograniczony dw/up co jest smieszne.

Skoro raczysz nas takimi rewelacjami, to moze podasz gdzie jest potwierdzona ta informacja?
Bo sądze że było by o tym głośno na forach trackerowych.

Ostatnio edytowany przez: Macieq, 30 kwietnia 2006, 12:38 [1 raz(y)]

... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
ihaaaa tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia || :X
skarbnik
Kibic
Na forum od 8392 dni

Odp: peer2peer - 30/04/2006 13:59

Cytat:  
Jak donosi PeerFactor, główny developer w projekcie uTorrent, Ludvig Strigeus, postanowił podpisać specjalną umowę, na mocy której program będzie udostępniany do legalnej dystrybucji plików w Internecie. Co gorsze, PeerFactor jest ścisłym współpracownikiem francuskiej, antypirackiej grupy o nazwie RetSpan. Najbardziej znaną akcją tej grupy, było w 2004 roku, przekupywanie użytkowników sieci P2P do rozprowadzania specjalnych, sfałszowanych plików, a także promowanie legalnych serwisów.

uTorrent zadebiutował we wrześniu 2005 roku. W przeciwieństwie do innych klientów sieci BitTorrent, zajmuje niewiele zasobów pamięci komputera. Dzieki temu cieszy się ogromną popularnością wśród użytkowników posiadających słabsze komputery. Jednocześnie kod źródłowy programu od samego początku był zamknięty, co jest raczej niespotykane w sieci BT. Spekuluje się, że umowa była zaplanowanym od samego początku krokiem.

Ludvig Strigeus mówi: "Obecna umowa nie wpłynie negatywnie na dalszy rozwój programu uTorrent. To jest tylko podrzędny projekt. Ludzie lubią panikować. Nie moge im tego zabronić. uTorrent będzie użyty do legalnej dystrybucji różnych plików w Internecie. Powstanie specjalna wersja programu, z róznego rodzaju filtrami, które umożliwią pobieranie jedynie legalnej zawartości"

Strigeus zaprzecza jednocześnie, że w ten sposób pomaga firmie PeerFactor w walce ze społecznością P2P. Zaprzecza także, że znał historie ataków na sieci p2p, które przeprowadzała wcześniej wspomniana firma.

Hmm.. i jak tutaj nie panikować, jak ulubiony program P2P, przechodzi w ręce grupy antypirackiej? Zapewnienia Ludwig’a Strigeus’a są wg mocno naciągane.

Jesli wedlug Ciebie takie zachowania sa normalne to pozdrawiam ;)
Poza tym co do utrorrenta, to ze zajmuje malo miejsca i niby malo pamieci zjada to prosze, przetestuj i potem mow co jest lepsze. Brak banowania userow/ itd brak mozliwosci banowania fejkow, no ale przeciez on jest najlepszy bo zjada malo zasobow, a jak go wylacze to mimo wszystko info do netu idzie :o) BTW, skoro siedzisz w temacie torrentow to strone zrodlowa tego tekstu, powinnienes znac :o)
Aaaa jeszcze jedno, dlaczego kod programu jest nie udostepniony? Skoro wszystkie inne klienty torrent, maja udostepnione swoje kody, po to by userzy mieli wglad co sie dzieje z danymi wychodzacymi?

skarbnik
Kibic
Na forum od 8392 dni

Odp: peer2peer - 30/04/2006 14:06

Cytat:  
Jak donosiliśmy w newsie " uTorrent antypiracki ?", uTorrent przeszedł w ręce znanej z antypirackich akcji, firmy PeerFactor. Jak donosi na swojej stronie firma PhoenixLabs, developer znanego PeerGuardian'a, PG od dziś blokuje wszystko co jest związane z tym klientem BT.

Blokada wywołała dużą fale krytyki.. ale nie w kierunku uTorrenta, tylko PeerGuardiana. Ludzie nie rozumieją dlaczego się tak stało. To, że wsponiany klient BT, rozpoczął współprace z antypiracką organizacją, nie znaczy, że należy od razu całkowicie go zablokować. W internecie panuje wolność i nikt nie może nakażać nam co możemy oglądać, a czego nie powinniśmy.

<lol>

1973
Kibic
Na forum od 7761 dni

*

Odp: peer2peer - 26/05/2006 21:14
Ja jak na razie przerzucilem sie na Bitcometa i musze przyznac calkiem ciekawy programik,oczywiscie nie moze obyc sie bez problemow a mianowicie sciagnalem offica i plik ktory ma ponad 650 mb jest plikiem "iso" nie wiem czemu ale nie da rady go otworzyc oczy

Piona!
Kibic
Na forum od 7386 dni

Odp: peer2peer - 26/05/2006 21:53

Pogoniarz73 napisał:  
Ja jak na razie przerzucilem sie na Bitcometa i musze przyznac calkiem ciekawy programik,oczywiscie nie moze obyc sie bez problemow a mianowicie sciagnalem offica i plik ktory ma ponad 650 mb jest plikiem "iso" nie wiem czemu ale nie da rady go otworzyc oczy

Moze po prostu nie umiesz otworzyc. Wrzuc np. do Alcohola albo Daemon Tools.

blessmaster
Kibic
Na forum od 7725 dni

Odp: peer2peer - 26/05/2006 22:14
ja uzywam BitSpirit i jestem bardzo zadowolony, BitComet troszke mniej mi podpasowal

FC Gryfice
Dzn
Kibic
Na forum od 7430 dni

Odp: peer2peer - 26/05/2006 22:45

Macieq napisał:  

johny.o napisał:  
jak ktośby miał na zbyciu zaproszenie na polish tracker bardzo prosze mój mail to [email protected]

mam. a ty masz na jakis? ;]

już jest niepotrzebne ale mam na x264.us jak chesz to pisz na GG:5967727 powiedz że jesteś z forum Pogońi

Ostatnio edytowany przez: Dzn, 27 maja 2006, 11:09 [1 raz(y)]

skarbnik
Kibic
Na forum od 8392 dni

Odp: peer2peer - 28/05/2006 00:14

Pogoniarz73 napisał:  

Alcohol albo DeamonTools.
Osoboscie polecam ten pierwszy.
Jesli to nie pomoze tzn ze za wczesnie wylaczyles sciaganie... :)

1973
Kibic
Na forum od 7761 dni

*

Odp: peer2peer - 28/05/2006 19:18
W porzadalu,sciagnalem inny plik z officem ztym ze troche mniejszy,mam nadzieje ze wszystko bedzie hulac..
dzieki za porady ;)

1973
Kibic
Na forum od 7761 dni

*

Odp: peer2peer - 05/06/2006 22:06
Jak nie urok to sraczka... sciagnalem nero i teraz seeduje trzeci dzien ale nie wiem czemu na dysku zapisaly mi sie pliki w postaci bin..??? nie rozumiem co jest piec... wie ktos moze jak to "ugryzc" ???

Macias
Kibic
Na forum od 7727 dni

Odp: peer2peer - 05/06/2006 22:12

Pogoniarz73 napisał:  
Jak nie urok to sraczka... sciagnalem nero i teraz seeduje trzeci dzien ale nie wiem czemu na dysku zapisaly mi sie pliki w postaci bin..??? nie rozumiem co jest piec... wie ktos moze jak to "ugryzc" ???

Jeżeli chcesz otworzyć rozszerzenie *.bin to trzeba załadować plik do Daemona :)
Chyba, że ja nie zrozumiałem....

Zbyszek
Kibic
Na forum od 7608 dni

Odp: peer2peer - 28/07/2006 22:25
Kazaa wypłaca gigantyczne odszkodowanie
Program p2p Kazaa ma się przekształcić w legalny sklep z plikami muzycznymi. Dodatkowo, jego właściciele wypłacą 100 mln dolarów odszkodowania na rzecz przemysłu muzycznego.
Oświadczenie pojawiło się po opublikowaniu raportu, według którego w zeszłym roku około 20 mld utworów zostało ściągniętych nielegalnie.

John Kennedy z Międzynarodowej Federacji Przemysłów Fonograficznych powiedział: "Wygraliśmy kolejną bitwę w trwającej obecnie wojnie. Z każdym kolejnym krokiem zbliżamy się do rozwiązania".

W najlepszym okresie Kazaa miała ponad 4 mln użytkowników. Sam program został ściągnięty 239 mln razy.

Według wstępnych szacunków, legalne serwisy sprzedające muzykę są warte 1,1 mld dolarów.

Wymiękam 100 mln dolarów odszkodowania

Dzn
Kibic
Na forum od 7430 dni

Odp: peer2peer - 05/08/2006 13:50
mam 2 zaproszenia na pb jak ktos by chciał

1973
Kibic
Na forum od 7761 dni

*

Odp: peer2peer - 04/09/2006 20:56
Pytanie do uzywajacych emula; czemu jak sciagne niektore filmy to wyskakuje mi ze sa chronione i nie mozna odpalic zadnym progsem,czy moze chodzi o jakies haslo... oczy

RosSi
Kibic
Na forum od 8091 dni

Odp: peer2peer - 04/09/2006 21:10

Pogoniarz73 napisał:  
Pytanie do uzywajacych emula; czemu jak sciagne niektore filmy to wyskakuje mi ze sa chronione i nie mozna odpalic zadnym progsem,czy moze chodzi o jakies haslo... oczy

Czasami jest tak, że trzeba wejść na jakąś stronkę i wykupić dostęp do tego filmu(czyli hasło lub jakieś inne badziewie).

W przypadku torrenta to nie ma to jak stary poczciwy BitLord 1.1+torrentz.com:)

avelyn
Kibic
Na forum od 8409 dni

Odp: peer2peer - 04/09/2006 21:14

johny.o napisał:  
mam 2 zaproszenia na pb jak ktos by chciał

ja chce :)

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763382336 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005