| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 10:46
Napierała to zawsze wyróżniający
> się gracz rezerw, jednak szansy nie dostaje. Za to Kaźmierczak który jest jego
> rówieśnikiem w formie czy bez gra (dlatego pewnie go tak nie lubię - nie nawidzę
> układów!). Wystarczy być pupilkiem prezesa... Napierałe można wypoyżyczyć, a na
> pewno jak nowy kllub da mu szanse to pokaże na co go stać.
No i całkowicie się z tobą zgadzam.
P.S. Co do Kaźmierczaka też delikatnie mówiąc nie przepadam za tym panem
|
Babilon Team
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 10:56
A to moje bramkarskie typy:
1.Kuszczak (bardzo trudno bedzie go sciagnąć, największy talent piłkarski w historii polskiej piłki)
2.Szamotulski( dobry , doświadczony)
3.Bęben ( ma wpadiki ( patrz z mecz z Górnikiem P.) ale i tez śwetne występy ( patrz mecz z Wisłą K)
4.Kapsa (młody utalentowany)
Myśle że kazdy tych w/w bramkarzy bedzie lepszy niz Wyparlo
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 10:59
Tyle tylko że Kaźmierczak jest ciagle w dobrej formie tej wiosny i nie rouzmiem jak moglby go Baniak nie wystawiac.Zgadzam sie z Viceroyem, ze Rachwal jest nam raczej niepotrzebny skoro mamy wlasnie Kazmierczaka , Labedzkiego i do tego Bilinskiego.Ta trojka powinna sobie dac rade w 1 lidze.Zgadzam sie tez ze ani Mierzejewski, ani Kapsa, ani Nawotczynski to nie sa gracze ktorzy sa nam teraz potrzebni.I wszyscy tu pisza z pzrekonaniem iz na pewno przychodza Grzelak i Kaczmarek.A ja mysle, ze to raczej niemozliwe.Bezsensem byloby kupowanie dwoch graczy na te sama pozycje (zwlaszcza tez ze to zawodnicy o porownywalnych umiejetnosciach).Oczywiscie ze mozna by bylo robic eksperymenty i pzresunac takiego Grzelaka na prawa strone, ale chyba kazdy zdaje sobie sprawe, iz mija sie to z celem.
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 11:35
Dobra dyskusja... jedna z najbardziej rzeczowych na forum ostatnimi czasy A wiec proponuje cos takiego; Pozycje na boisku i grajacy na nich pilkarze oraz i zmiennicy i zobaczymy gdzie potzeba wzmocnien...
------BRAMKARZ------
Wyparlo - Pilarz -> tu nie trzeba robic transferu. Wyparlo dobry rowny poziom, ograny w I lidze.
------LEWA OBRONA------
Matlak - Rodrigo -> zdecydowanie Rodrigo jest za slaby by byl zmiennikiem Matlaka ktory gra ostro i na pewno za karki bedzie palzowal. Mozliwe sa inne kombinacje z ustawieniem kogos za Matlaka dlatego obronca mogacy grac na lewej stronie konieczny. Dla mnie Wisniewski pasuje.
------PRAWA OBRONA------
Michalski - Parzy? -> Ciezko tu wskazac kto jest zmiennikiem Michalskiego... Kto wie czy wlasnie Parzemu nie przypadnie taka rola. Raczej nie widze kandydatow do wzmocnien na tej pozycji.
------SRODEK OBRONY------
Marsternak, Julcilmar - Magdon,? -> Drugiego zmiennika ciezko wskazac, wzmocnienie niezbedne. Wisniewski rowniez moze grac jednego z dwojki stoperow, ale nie wiem czy nie leprzy byly Wawrzyczek. Julcilmar w ostatnich meczach zrobil duzy postep ale czy na I lige to wystarczy? Dlatego powinien tam grac Masternak oraz ktos w/w dwojki.
------DEFENSYWNI POMOCNICY------
Labedzki, Kazimierczak - Bilnski, Napierala -> Pierwszy duet ma szanse zawojowac ekstraklase ale nie wiem czy juz w tym sezonie. Oboje jeszcze nie grali w I lidze ale to doskonaly material na liderow druzyny. W brew pozorom gra w systemie Baniaka na tej pozycji wymaga duzej kreatywnosci i umiejtonosci rozegrania pilki. Dlatego wariant z Kompala ktory do czasu ogrania mlodych chlopakow moglby wniesc troche cwaniactwa i rutyny chyba nie jest zly. Zawsze mozna liczyc takze na Billiego.
------PRZEDNIA TROJKA-----
Moskalewicz, Batata, Tralka? -> w tej formacji jest spory wybor. Pewniaki to Batata oraz Olo i na pewno trzeba tu kogos dokupic. Czy bedzie to Guiliano? Jakby gral tak jak kiedys w Legii to prawa strona "jest nasza". Tralka z meczu na mecz prezentuje sie lepiej. Zobaczcie sobie powtorke pierwszej bramki z Belchatowem... Akcja zaczela sie w srodku pola wlasnie od niego po zwodzie ala' Zidan. Niemniej wzocnienaia koniczne. Zawsze bedzie takze Grzelak, silny punkt po lewej oraz moze Kaczmarek ktory takze gra po lewej. Moze Baniak wymysli im nowe pozycje?
------NAPASTNIK------
Bugaj ew. Moskalewicz -> W systemie 4-2-3-1 wiele zalezy od klasy napastnika. Musi byc to osoba ktora jest klasycznym srodkowym nastnikiem. Bugaj z calym szaunkiem juz sie wypal. Olo typowym sepem tez nie jest. Lepiej chyba zaoszczedzic gdzie indziej zeby na napastnika wydac wiecej forsy.Mieciel bylby idealny ale dokonca nie uwieze w ten transfer... Moze Debinski? Szczerze mowiac maly wybor na rynku. A ci co sa i sie nadaja Jelen, Wlodarczyk poza naszym zasiegiem.
|
Kto nie pije ten donosi....
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 12:18
muniek ja tak tylko do tych napastników
myśle że ustawienie Batata , Mięciel , Moskalewicz było by najlepsze ale pierw to musi dojść do transferu Marcina co do Dębińskiego to może jednak NIE ! Ma takie dziwne poznańskie nazwisko i rodowód [Ostatnio edytowane przez ToMeK MKS: 2004-06-10 12:19]
|
Na Ziemi Choszczeńskiej Wychowani Z Pogonią Od Zawsze Związani...
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 12:23
------BRAMKARZ------
Wyparlo - Pilarz -> tu nie trzeba robic
> transferu. Wyparlo dobry rowny poziom, ograny w I lidze.
Zgadzam sie.
------LEWA
> OBRONA------
Matlak - Rodrigo -> zdecydowanie Rodrigo jest za slaby by byl
> zmiennikiem Matlaka ktory gra ostro i na pewno za karki bedzie palzowal. Mozliwe
> sa inne kombinacje z ustawieniem kogos za Matlaka dlatego obronca mogacy grac na
> lewej stronie konieczny. Dla mnie Wisniewski pasuje.
Tu tez zgoda, choc sa wazniejsze pozycje do obsadzenia.
------PRAWA
> OBRONA------
Michalski - Parzy? -> Ciezko tu wskazac kto jest zmiennikiem
> Michalskiego... Kto wie czy wlasnie Parzemu nie przypadnie taka rola. Raczej nie
> widze kandydatow do wzmocnien na tej pozycji.
To jest wlasnie nerwalgiczna pozycja, na ktorej w Pogoni kompletna posucha.Michalski to nie jest gracz na pierwsza lige, dlatego nie zdziwilem sie iz Ptak zapowiedziasl poszukiwania prawego obroncy.
------SRODEK
> OBRONY------
Marsternak, Julcilmar - Magdon,? -> Drugiego zmiennika ciezko
> wskazac, wzmocnienie niezbedne. Wisniewski rowniez moze grac jednego z dwojki
> stoperow, ale nie wiem czy nie leprzy byly Wawrzyczek. Julcilmar w ostatnich
> meczach zrobil duzy postep ale czy na I lige to wystarczy? Dlatego powinien tam
> grac Masternak oraz ktos w/w dwojki.
Pewniez eby sie pzrydalo wzmocnienie, ale Ptak zapowiada tylko 3, 4 transfery.
------DEFENSYWNI
> POMOCNICY------
Labedzki, Kazimierczak - Bilnski, Napierala -> Pierwszy duet
> ma szanse zawojowac ekstraklase ale nie wiem czy juz w tym sezonie. Oboje
> jeszcze nie grali w I lidze ale to doskonaly material na liderow druzyny. W brew
> pozorom gra w systemie Baniaka na tej pozycji wymaga duzej kreatywnosci i
> umiejtonosci rozegrania pilki. Dlatego wariant z Kompala ktory do czasu ogrania
> mlodych chlopakow moglby wniesc troche cwaniactwa i rutyny chyba nie jest zly.
> Zawsze mozna liczyc takze na Billiego.
W tej formacji na pewno nie bedzie transferu, gdyz nie ma takiej potrzeby.Co do Kompały to mylisz sie.On nie gra na tej pozycji.W taktyce jaka gra Pogon musialby zajac miejsce srodkowego ofensywnego pomocnika, ktory gra tuz za napastnikiem.Ja podtrzymuje swoje zdanie, ze wolalbym aby tam gral Łatka niz Kompala.
------PRZEDNIA
> TROJKA-----
Moskalewicz, Batata, Tralka? -> w tej formacji jest spory wybor.
> Pewniaki to Batata oraz Olo i na pewno trzeba tu kogos dokupic. Czy bedzie to
> Guiliano? Jakby gral tak jak kiedys w Legii to prawa strona "jest nasza". Tralka
> z meczu na mecz prezentuje sie lepiej. Zobaczcie sobie powtorke pierwszej bramki
> z Belchatowem... Akcja zaczela sie w srodku pola wlasnie od niego po zwodzie
> ala' Zidan. Niemniej wzocnienaia koniczne. Zawsze bedzie takze Grzelak, silny
> punkt po lewej oraz moze Kaczmarek ktory takze gra po lewej. Moze Baniak wymysli
> im nowe pozycje?
Ptak zapowiedzial poszukiwania prawego pomocnika i wcale sie nie dziwie.Wszyscy ktorzy grali na trej pozycji (Mauro, Parzy,Tralka) generalnie zawodzili mimo paru udanych meczow kazdego z nich.No i do tego dolozmy Grzelaka i uzupelnienia w tej formacji gotowe (jak pisalem wyzej nie sadze aby Ptak sciagnal 2 graczy na te sama pozycje, wiec Kaczmarek raczej odpada).
------NAPASTNIK------
Bugaj ew. Moskalewicz -> W systemie
> 4-2-3-1 wiele zalezy od klasy napastnika. Musi byc to osoba ktora jest
> klasycznym srodkowym nastnikiem. Bugaj z calym szaunkiem juz sie wypal. Olo
> typowym sepem tez nie jest. Lepiej chyba zaoszczedzic gdzie indziej zeby na
> napastnika wydac wiecej forsy.Mieciel bylby idealny ale dokonca nie uwieze w ten
> transfer... Moze Debinski? Szczerze mowiac maly wybor na rynku. A ci co sa i sie
> nadaja Jelen, Wlodarczyk poza naszym zasiegiem.
Zgadzam sie.Na tej pozycji musi gracz klasowy i z pewnoscia takim pilkarzem jest Mieciel.Tylko ze jak dosbzre wiemy transfer ten jest malo prawdopodobny.Miejmy nadzieje ze Ptak nie bedzie zalowal kasy na napastnika z prawdziwego zdarzenia i sciagnie kogos z gornej polki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 15:56
> Widzę że Shawn wrócił 
Ależ Jay-J, o czym Ty mówisz 
> Czy ja mówie żebyśmy ściągali Rambo czy inne rzesze chińczyków?
Nie mówisz, i dobrze, ale w Górniku gra też sporo "superzdolnych" Polaków (Wojciechowski, Bukowiec, Białkowski, Laskowski, Juszkiewicz). I wcale nie są lepsi od obcokrajowców. A drużynę ciągną tak zwani "wypaleni", czyli: Lech, Probierz, Moskal, Bukalski i Popiela...
Jestem za młodzieżą, ale musi być zachowana jakaś ciągłość, starsi zawodnicy zawsze i wszędzie są i będą potrzebni. A u nas takich jest za mało, a jak są, to niczego specjalnego młodszych nie nauczą (np. Bugaj, który poza motorkiem w dupie nie ma właściwie nic).
> Kolejny Romaniuk nam potrzebny? Dobrze gra ale często pauzuje za kartki...
> Wasilewski odchodzi z Wisły, to jest dopiero zawodnik na prawą obronę!
Właśnie takiego twardziela jak Wiśniewski (Romaniuk to sprzedawczyk, poza tym on kosi dla przyjemności, a Wiśniewski kosi na polecenie trenera, poza boiskiem to ponoć całkiem przyjazny typ ) nam potrzeba. W Wiśle jest Mijailović, w Legii Choto, w Amice Bąk, w Lechu Świerczewski, w Grodzisku Pawlak. Takiego twardziela zabrakło takim drużynom jak Bayern, Real czy MU (Effenberg, Hierro, Keane).
A Wasilewski to sprzedawczyk, wiadomo to nie od dzisiaj. To właśnie on - wraz z Kapsą i Kobylańskim - pilnowali, aby przegrać z Widzewem.
> Jestem pewien że gdyby przeszedł do nas to wygryzł by Julcimara (wątpie by se w
> ekstraklasie poradził, już w Radomsku miał spore problemy).
Może by go wygryzł, może by go nawet zagryzł (bardziej prawdopodobna opcja), ale to drewniak. Julcimar za czasów gry w Radomsku był młody i cieniutki. Teraz poczynił kolosalne postępy (przecież na początku sezonu Julcimar z Kaźmierczakiem byli obiektem kpin, a teraz... Julcimar gra jak profesor, a Kaźmierczak zagrywa lepsze piłki niż Drumlak).
> Bo sorry, ale Kaźmierczak musi mieć pewne miejsce w składzie (układy) a w 1 lidze już Łabędzki
> może mieć problemy z naprawianiem bez przerwy jego głupich błędów.
A gdzie tam układy. Chyba mi nie powiesz, że najlepiej asystujący gracz LIGI (8 asyst), lepszy pod tym względem od Iwańskiego, Kompały, Pawlusińskiego, Kowalskiego itd... ma miejsce na kredyt. Dla mnie jego gra bardzo się podoba.
A Łabędzki... Fantastyczny zawodnik, takiego sprzątacza przedpola nie było u nas od czasów... Hmmm... Nie mogę sobie przypomnieć nawet... A Rachwał jest kreowany na wielkiego zawodnika i lidera Widzewa oraz młodzieżówki, tymczasem to on zesrał się przed meczem z Białorusią i było 0:4, to on niczym nie wyróżnia się w Widzewie i zresztą nie wyróżniał się nigdy.
Miałbym wielkie wątpliwości, czy Rachwał jest lepszy od Łabędzkiego.
> 3. Kapsa (i mam w dupie co o nim sądzicie, bardzo mi się podobał w tym sezonie, jak
> na kolesia który pierwszy raz bronił jako pierwszy bramkarz w klubie ekstraklasy).
Kapsa broni w I lidze od czterech lat (przedtem KSZO, zaś od dwóch lat w Płocku). W Ostrowcu był obiektem kpin, w Płocku także. Ta runda jest stosunkowo najlepsza w jego wykonaniu, ale jeżeli tak ma wyglądać optimum formy jednego z dwóch najzdolniejszych naszych bramkarzy, to ja spierdalam na Kamczatkę...
--------------
> ------LEWA OBRONA------
> Dla mnie Wisniewski pasuje.
Mhmhmhm... Wiśniewski jest prawym obrońcą.
> Wisniewski rowniez moze grac jednego z dwojki stoperow, ale nie wiem czy nie leprzy byly Wawrzyczek.
Wawrzyczek to defensywny pomocnik, a ustawienie tak brutalnego zawodnika jak Wiśniewski na stoperze byłoby kiepskim pomysłem.
> ------DEFENSYWNI POMOCNICY------
> Dlatego wariant z Kompala ktory do czasu ogrania mlodych chlopakow moglby wniesc
> troche cwaniactwa i rutyny chyba nie jest zly.
Coraz ciekawszych rzeczy się dowiaduję. Kompała to ofensywny pomocnik, bądź napastnik.
> Moze Debinski? Szczerze mowiac maly wybor na rynku.
DEMbiński podpisał kontrakt z Amiką, poza tym zbyt długo by nie pograł (choć na 1 sezon, jako "ratownik", byłby dobry).
Chyba, że masz na myśli Rafała DĘbińskiego, ale to atrapa lewego pomocnika.
Pozdrawiam.
|
Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 20:17
> Z nieoficjalnych, acz bardzo wiarygodnych źródeł wiem, iż Pogoń w przerwie
> letniej pozyska Tomasza Frankowskiego z Wisły Kraków. Rozmowy są już praktycznie
> w fazie podpisania umowy i najprawdopodobniej zasili on szczecińską Pogoń gdyż
> do wisły wraca M. Kuźba, S. Svitlica .......
I po części r3m1x ma racje i wiarygodne źródła........
Za onetem : Niemcy: Svitlica zawodnikiem Wisły
Na niemieckiej stronie internetowej, transfermarkt.de, widnieje informacja, że Stanko Svitlica, zawodnik Hannover 96, przeszedł do Wisły Kraków na zasadzie wolnego transferu - poinformował o tym serwis wislakrakow.com
Informacji tej nie potwierdził Zdzisław Kapka, wiceprezes Wisły Kraków SSA.
|
Pozdrawiam.
Mikman
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 21:45
to tylko gdybanie i daleko posunięta fantazja pozwala nam tworzyć nowy (wzmocniony) skład .
Ale jak się bawić to się bawić.
opcja że Baniak zostaje a my gramy dalej tym systemem
b r a m k a:
bez zmian
o b r o n a:
-Wawrzyczek jak najbardziej
-Węgrzyn -jeśli cracovia nie wejdzie
ś r o d e k:
-Łatka z Jagielonii
n a p a st n i c y:
-Mielcarski o ile nie odcina kuponów
-Kolendowicz (Bełchatów)
Jeśli BB poleci to trudno nawet gdybać bo pewnie będzie zupełnie nowa koncepcja grania.
|
tylko Pogoń i nikt inny
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 22:52
Po pierwsze: Jak chcecie typować kogo ściągnąć na jaką pozycję to polecam ankiety mojego autorstwa 
Po drugie: Serbowie którzy zaklinali się na wszystko że za żadne skarby nie przejdą do innego polskiego klubu niż Legia udowodnili że kolesiom z Bałkanów nie można ufać...
> Kuszczak (bardzo trudno bedzie go sciagnąć, największy talent piłkarski w historii polskiej piłki)
Przesadziłeś i to sporo...
Ja mam tylko nadzieję że nie zasili nas masa słabych graczy z Bałkanów i Brazyli.
Ja tez mam taką nadzieje Orło
A teraz Shawn 
> Nie mówisz, i dobrze, ale w Górniku gra też sporo "superzdolnych" Polaków (Wojciechowski, Bukowiec, Białkowski, Laskowski, Juszkiewicz). I wcale nie są lepsi od obcokrajowców. A drużynę ciągną tak zwani "wypaleni", czyli: Lech, Probierz, Moskal, Bukalski i Popiela...
> Jestem za młodzieżą, ale musi być zachowana jakaś ciągłość, starsi zawodnicy zawsze i wszędzie są i będą potrzebni. A u nas takich jest za mało, a jak są, to niczego specjalnego młodszych nie nauczą (np. Bugaj, który poza motorkiem w dupie nie ma właściwie nic).
Nie zgadzam się że ci zawodnicy z Górnika których wymieniłeś są "superzdolni". Wojciechowski gra z nich tylko dobrze, a niektórzy wcale szans nie dostają. Wiadomo że starsi są potrzebni i nie podważam tego 
> Właśnie takiego twardziela jak Wiśniewski (Romaniuk to sprzedawczyk, poza tym on kosi dla przyjemności, a Wiśniewski kosi na polecenie trenera, poza boiskiem to ponoć całkiem przyjazny typ ) nam potrzeba. W Wiśle jest Mijailović, w Legii Choto, w Amice Bąk, w Lechu Świerczewski, w Grodzisku Pawlak. Takiego twardziela zabrakło takim drużynom jak Bayern, Real czy MU (Effenberg, Hierro, Keane).
Czytałem kiedyś o jego życiu. Lał się za pieniądze i dopiero po przejściu do Górnika na zawodowy kontrakt porzucił "gangsteskie" życie. Twardziel nam potrzebny, ale nie wydaje mi się by to był właśnie Wiśniewski.
> A Wasilewski to sprzedawczyk, wiadomo to nie od dzisiaj. To właśnie on - wraz z Kapsą i Kobylańskim - pilnowali, aby przegrać z
> Widzewem.
Nie wiem, nie widziałem tego meczu. Wiem tylko że jak oglądałem mecze Wisły P. to Wasilewski grał zajebiście na prawej obronie.
> Może by go wygryzł, może by go nawet zagryzł (bardziej prawdopodobna opcja), ale to drewniak. Julcimar za czasów gry w Radomsku był młody i cieniutki. Teraz poczynił kolosalne postępy (przecież na początku sezonu Julcimar z Kaźmierczakiem byli obiektem kpin, a teraz... Julcimar gra jak profesor, a Kaźmierczak zagrywa lepsze piłki niż Drumlak).
Nie do końca się z tym zgodzę. Nawotczyński wcale taki drewniany nie jest, coraz bardziej podoba mi się jego gra. Za to Julcimar cały czas jest dość słabo zbudowany jak na środkowego obrońce więc bałbym się go wystawiać w 1 lidze. Za to Nawotczński to byk - on mogłby zostać factem od czarnej robory 
> A gdzie tam układy. Chyba mi nie powiesz, że najlepiej asystujący gracz LIGI (8 asyst), lepszy pod tym względem od Iwańskiego, Kompały, Pawlusińskiego, Kowalskiego itd... ma miejsce na kredyt. Dla mnie jego gra bardzo się podoba.
Tak właśnie Ci powiem. Widzę przecież co się dzieje.
> A Łabędzki... Fantastyczny zawodnik, takiego sprzątacza przedpola nie było u nas od czasów... Hmmm... Nie mogę sobie przypomnieć nawet... A Rachwał jest kreowany na wielkiego zawodnika i lidera Widzewa oraz młodzieżówki, tymczasem to on zesrał się przed meczem z Białorusią i było 0:4, to on niczym nie wyróżnia się w Widzewie i zresztą nie wyróżniał się nigdy.
Miałbym wielkie wątpliwości, czy Rachwał jest lepszy od Łabędzkiego.
Ja też jestem zwolennikiem talentu Łabędzkiego, ale Rachwał jest już teraz dużo lepszym od niego graczem mimo iż rok młodszym (występy w młodzieżówce, debiut w reprezentacji, "gra" (co prawda w rezerwach) w zagranicznym klubie)... dużo się nauczył po tych barażach z Białorusią. Z resztą bardzo bolesnych bo tak zdolnych chłopaków naprawdę dawno nie mielśmy i długo możemy nie mieć.
> Kapsa broni w I lidze od czterech lat (przedtem KSZO, zaś od dwóch lat w Płocku). W Ostrowcu był obiektem kpin, w Płocku także. Ta runda jest stosunkowo najlepsza w jego wykonaniu, ale jeżeli tak ma wyglądać optimum formy jednego z dwóch najzdolniejszych naszych bramkarzy, to ja spierdalam na Kamczatkę...
Zapomniałeś dodać że nigdy nie był tym pierwszym. Zawsze rezerwowy.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/06/2004 23:48
Wielkie zmiany w Szczakowiance
Po sezonie kończą się kontrakty Jackowi Wiśniewskiemu, Witoldowi Wawrzyczkowi i Adamowi Kompale. Wiśniewski i Wawrzyczek prawdpodobnie odejdą do Pogoni Szczecin. Adam Kompała i Hubert Jaromin mają propozycje z Cracovii.
Transferami Dariusza Kozubka i Ryszarda Czerwca jest zainteresowana Korona Kielce. Robert Chudy jest na liście życzeń Zagłębia Sosnowiec. Trudno przypuszczać, żeby kolejny sezon w II lidze chciał spędzić Andrzej Bledzewski. W Szczakowiance nie chce też grać Maciej Iwański, którym w przerwie zimowej interesowały się katowicka "Gieksa" oraz kluby z Turcji. Grzegorz Król po okresie wypożyczenia wraca do Amiki Wronki. Z klubem pożegna się też Albin Mikulski, która ma być menedżerem Cracovii. Na stanowisku trenera zastąpi go prawdopodobnie Marek Koniarek.
źródło: Gazeta.pl
Z tego artykulu wynika ze bedzie i wisienka i Wawrzyczek. Czyli linia obrony moze wygladac natepujaco: Wisniewski - Wawrzyczek Masternak - Matlak. Jak dla mnie calkiem cool. Napewno mozna powiedziec ze jest rutynowana...
A tak poza temat to nie zle jaja z tym Mikulskim. Craxa zaproponowala mu funkcje menagera i jutro juz nie poprowadzi Szczkowianki w meczu... z Cracovia
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 11/06/2004 00:08
a wlasnie propo Mikulskiego. Szczakowa nawet mimo wygranej w Krakowej (ewentualnej) nie wskoczy na 3 miejsce, bo Belchatow wygra jutro z Aluminium. A wiec pytanie jest takie: czy ta cala sprawa z Mikulskim to nie jest zaslona dymna dla prawdzwej sytuacji Mianowicie mecz jest ulozony za ciezsza kase. wygra Cracovia i to ona utrzyma 3 miejsce. Obym sie mylil i wygral sport ponad moneta. Ale powiedzcie sami, czy to nie jest dziwne?? Cracovia nagle, ni z gruchy, ni z pietruchy oferuje prace Mikulskiemu, mimo iz Stawowy bardzo dobrze wykonuje swoja robote...
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 11/06/2004 04:30
> > Kapsa broni w I lidze od czterech lat (przedtem KSZO, zaś od dwóch lat w
> Płocku). W Ostrowcu był obiektem kpin, w Płocku także. Ta runda jest stosunkowo
> najlepsza w jego wykonaniu, ale jeżeli tak ma wyglądać optimum formy jednego z
> dwóch najzdolniejszych naszych bramkarzy, to ja spierdalam na
> Kamczatkę...
> Zapomniałeś dodać że nigdy nie był tym pierwszym. Zawsze rezerwowy.
Trudno się dziwić, skoro ma niesamowity talent do wpuszczania szmat Chyba nigdy nie zapomnę jego paralitycznej interwencji w finale PP 2002/03, kiedy to Żurawski oddał strzał z 40 metrów, piłka zeszła mu z nogi, leciała wolno, prosto w ręce Kapsy, a ten wrzucił ją sobie do bramki (fajna była reakcja strzelca, po oddaniu strzału był zrezygnowany i odwrócił się, dopiero kiedy podbiegli koledzy, zorientował się że strzelił bramkę ).
Zresztą w nie tak dawnym meczu z Wisłą w lidze (4:4) wpuścił strzał Frankowskiego, taki półgórny, w sam środek bramki...
Rozumiem, że można puścić piłkę pod brzuchem, między nogami, zdarza się nawet najlepszym od czasu do czasu... Ale takie interwencje, jak te wymienione (a było ich jeszcze kilka) moim zdaniem dyskwalifikują go jako bramkarza... Doprawdy nie wiem, co Ty w nim widzisz.
Co do Kaźmierczaka, powiem tak - jeżeli gościu gra "po układzie" na takim poziomie, to niech całą jedenastkę pod stołem wybiera Ptak - mistrza mamy w kieszeni 
Ktoś wspomniał o Kolendowiczu. Super zawodnik, prawdopodobnie najszybszy gracz w Polsce (ciekawe ile ma na setkę, myślę że bankowo poniżej 11 sekund), oglądając go przy piłce, miałem wrażenie że ktoś wcisnął przycisk "fast forward" Może grać na flankach i w napadzie, przydałby się, tylko czy będzie do kupienia...
Co do graczy z Bałkanów - Maretić jest podobno bez klubu 
[Ostatnio edytowane przez Viceroy: 2004-06-11 04:33]
|
Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 11/06/2004 10:01
Z tego co przeczytalem na stronie 90minut.pl o Juliano stwierdzilem ze niepotrzebny jest nam,slabe zagrania itp. Nie wiem czzy to prawda ale jezeli tak to ja bym podziekowal...Co do lini OBRONY:
Wisniewski i Wawrzyczek - cool i starczy
POMOC:
mysle ze Latka wystarczy
ATAK:
Jak wejdzie MIECIEL bedzie git
dalej KOLENDOWICZA to sie zgodze -zajebicho gracz
no a MIELCARSKI to nie wiem chcialbym aby gral ale myslisz ze wroci??:/
jezeli takie transfery by weszly to jestem pewien ze Pogon za rok ma wicemistrza za LEGIA!!
a i jeszcze jedno WEGRZYN NAM NIEPOTRZEBNY!!!!
|
MW'03
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 11/06/2004 10:05
No fakt ktos z tym Wegrzynem przesadzil Gdyby transefery obroncow doszly do skutku to mam takie mala zagadke: 189 - 188 193 - 177 co to jest? Potencjalne zestawienie obrony pod zwgledem wzrostu! Tylko Matlak by sie wylamywal a reszta to nie zla sciana
|
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4