Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> temat ogórkowy << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Kuba L.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7466 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 06/02/2006 21:45

Porto napisał:  
Ze swej strony dodam ze jeszcze za nim pojawilem na tym forum owarzalem konkurencyjna strone za najlpesza teraz po tych wszystkich Zgapiaczach jest za tym by ich udupic !!!

masakra
nie to, ze chce Ci skrzydelka podcinac, ale uwazam, ze powinines troche ortografie pocwiczyc

A co do tematu to mnie z jednej strony smuci taki konflikt miedzy online a v.pl, wszak Pogon powinna nas jednoczyc.
Z drugiej natomiast mi tez sie wydaje, ze co niektorzy z v.pl nie graja czysto.

Trybik w machinie zwanej Pogonią.
BNY
Kibic
Na forum od 7757 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 06/02/2006 21:49

qwerty napisał:  
Witam,

Nie wiem na ile moja wypowiedź zostanie potraktowana serio, ale prosiłbym aby na chwile odłożyć emocję i spróbować spojrzeć na przedstawioną przeze mnie wersję z boku.

Dziś przeczytałem w Głosie o tym, że D. Ptak chce zatrudnć rosłego napastnika z byłego klubu Ediego. Postanowiłem odszukać stronę tego klubu oraz spróbować wytypować tego piłkarza. Jak pewie zauważyliście (i później zostało to podane na v.pl) wybór nie był trudny, gdyż ten klub posida tylko jednego takiego wysokiego napastnika. Informację tę wysłałem od razu do serwisu Pogoń.v.pl. O tym, że ta informacja mogła się już gdzieś pojawić, dowiedziałem się z komentarza benneg'o, z którego jasno wynikało że chodzi o Wasze forum (oficjalka go nie ma). Wcześniej wchodziłem do Waszego serwisu. Trochę mnie dziwi, że skoro faktycznie macie takie informacje pierwsi to nie publikujecie ich na stronie głównej. Forum (czy to wasze czy v.pl) odwiedzam średnio raz na pół roku - większość kibiców interesują tylko newsy.

Czytałem archiwum tego tematu i wyszedłem z założenia, że to nie pierwszy tego typu problem. Może gdybyście publikowali tego typu informacje na stronie głównej nie było by tych wszystkich niedomówień? Wiem, że jako stali bywalce forum jest to dla Was nierozłączna, a może nawet najważniejsza częśc serwisu, ale wierzcie mi, że nie każdy je odwiedza. Mam tu na myśli szczegółnie ludzi, którzy pracują lub / i nie mają wiele czasu, a chcą się jednocześnie dowiedzieć czegoś nowego o Pogoni.

Natomiast wracając do głównego tematu mojej wypowiedzi, to w tym momencie musze wziąć całą odpowiedzialność za cały ten "burdel" na siebie. Nie wiem natomiast czy popełniłem błąd. Shown nie ma chyba licencji czy tez jakiegos monopolu na pozyskiwanie na tego typu pomysłów, a jestem niemal pewny, że właśnie tak doszedł do tej informacji. A jeśli chcecie na drugi raz uniknąć takich sytuacji, to publikujcie po prostu taką wiadomość na głównej.

Pozdrawiam serdecznie.

hmmm.... po tym co napisales juz nawet mogl bym sie nie czepiac w ktorym z serwisow pojawila sie ta wiadomosc jako pierwsza ale zrobili tez niewlasciwie w stosunku do ciebie. Mianowicie chodzi mi o zrodlo. napisali wlasne. powinni napisac np. jak zauwazyl jeden z czytelnikow albo jak poinformowal nas jeden z czytelnikow do opisu Ptaka pasuje taki i taki zawodnik a nie pisac "Po raz kolejny próbujemy odszukać zawodnika, którego zapowiadają media."

qwerty
Kibic
Na forum od 7225 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 06/02/2006 22:02
No ale nie wiem czy pamietasz polityke przegladu zanim odszedl zarzeczny. Przeciez ta gazeta opierala sie wlasnie na tym, ze bylo pelno jakis dywagacji, a co wiecej - one byly pisane w formie "Olisadebe na 99% w Juventusie". PS z tamtego czasu to straszny szmatlawiec, nie dziw ze pod kazdym artykulem publikowanym np. na wp.pl bylo pelno komentarzy "ech, to znow przeglad". Teraz nie ma juz, tego, a przynajmniej nie w takim stanie. Zmierzam do tego, ze mimo iz polowa informacji byla wtedy (hmmm to trwalo kilka lat), nikt niczego nie prosowal. A dlaczego? Bo mimo ze caly artykul byl pisany w tonie "to na pewno sie wydarzy", to zawsze byl gdzies ukryty wyraz "moze" lub "pewnie". Chodzi mi o to, ze kibice zyja nadziejami, kibice to kochaja - zobacz co sie dzieje teraz - ptak (znowu, sic!) mowi o lidze mistrzow a ludzie to lapia! Nie twierdze ze lm nie bedzie, chodzi mi tylko o zachowanie - o to czego potrzebuja kibice.

Wcale nie bronie teraz v.pl. Raczej staram sie zrozumiec takie zachowanie. Przeciez w sumie jest to (tak jak online) strona nieoficjalna i jak sama nazwa wskazuje - informacje wcale nie musza byc sprawdzone. To w jakim stopniu sa one wymyslone i nie potwierdzone oraz to jak czesto sie one ukazuja (czyli jak sa zachowane proporcje) to juz sprawa kazdej redakcji - nie wazne czy to jest v.pl, czy online, czy strona gornika zabrze czy nawet kuriera. To jest tez takie ryzyko - mozna wiele zyskac... ale tez i wiele stracic!

Natomiast co do tych 3-4 zawodnikow, no to nie wiem. Ja widze na tej stronie 3 napastnikow (sa na dole, wiec dedykuje ze to napastnicy), a tylko jeden ma wiecej jak 180 cm wzrostu, wiec mi pasuje tylko jeden. Po prostu wydaje mi sie ze powinniscie albo zaryzykowac i wrzucac takie informacje na glowna (przeciez tez jestescie nieoficjalni), albo nie miec pretensji o to, ze kto inny to wykorzystuje. Oczywiscie mowie caly czas o sytuacjach nie takich ze ktos z v.pl wejdzie na Wasze forum i "zerznie zywcem" info. Zauwaz, ze moze dochodzic takze do sytuacji, ze ktos cos u was na forum przeczyta, podlapie pomysl (czyli np. tak jak ja odszuka strone klubu) i podesle do nich ta informacje. Ja czesto pisze do nich z roznymi pomyslami. Niestety, oni nie maja obowiazku sprawdzac (przed opublikowaniem informacji), czy danego infa nie ma na forum.... choc wydaje mi sie, ze gdyby taka informacja byla na glownej to byla by juz zupelnie inna "spiewka".

qwerty
Kibic
Na forum od 7225 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 06/02/2006 22:05

benny napisał:  
powinni napisac np. jak zauwazyl jeden z czytelnikow albo jak poinformowal nas jeden z czytelnikow do opisu Ptaka pasuje taki i taki zawodnik a nie pisac "Po raz kolejny próbujemy odszukać zawodnika, którego zapowiadają media."

Bez przesady :) Nie naleze do ludzi co to zalezy na rozglosie. Tym bardziej, ze to informacja niepotwierdzona, a wrecz czysty strzal.

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 7978 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 06/02/2006 23:09

qwerty napisał:  
Dziś przeczytałem w Głosie o tym, że D. Ptak chce zatrudnć rosłego napastnika z byłego klubu Ediego. Postanowiłem odszukać stronę tego klubu oraz spróbować wytypować tego piłkarza. Jak pewie zauważyliście (i później zostało to podane na v.pl) wybór nie był trudny, gdyż ten klub posida tylko jednego takiego wysokiego napastnika. Informację tę wysłałem od razu do serwisu Pogoń.v.pl.

to chyba jaja sobie z nas robisz i nie traktuje tego serio

v.pl napisał:  
Po raz kolejny próbujemy odszukać zawodnika, którego zapowiadają media.

to kto to ustalił?? Ty czy oni?? nie przeszkadza Ci, że nie ma tam wzmianki o Tobie??

qwerty napisał:  
O tym, że ta informacja mogła się już gdzieś pojawić, dowiedziałem się z komentarza benneg'o, z którego jasno wynikało że chodzi o Wasze forum (oficjalka go nie ma). Wcześniej wchodziłem do Waszego serwisu.

no cóż myślę, że jeśli jesteś takim poszukiwaczem newsów o transferach Pogoni i zrobiłeś to dla v.pl to mam Ci uwierzyć, że nie czytasz naszego forum??! zwłaszcza tematu wzmocnienia i osłabienia Pogoni.
nie chce mi się w to wierzyć i za żadne teksty tego nie zmienią! coś tam z oficjalki można przeczytać, ale żadna droga nie prowadzi do strony dla której to niby napisałeś

qwert napisał:  
Trochę mnie dziwi, że skoro faktycznie macie takie informacje pierwsi to nie publikujecie ich na stronie głównej. Forum (czy to wasze czy v.pl) odwiedzam średnio raz na pół roku - większość kibiców interesują tylko newsy.

jakie mamy informacje?? typy mniej precyzyjne lub bardziej, to, że mamy wśród nas kolegę Szołna i paru szperaczy nie oznacza, że mam to zaraz wrzucać na stronę jako pewnik, gdzie przczyta to parę set osób
mógłbym to zrobić tylko wtedy strona się stanie gazetą Fakt, czy Super Expressem
z pewnością znasz historię Edilsona, którego redakcja v.pl wyszukała i co? totalna porażka - do tego brak jakiegoś wyjaśnienia, przyznania się do błędu
znam się troszkę na prowadzeniu strony i wiem jak pozyskiwać informację, ale strzału na chybił trafił nie praktykuje, można oprzeć to na info z klubu, coś ktoś powiedział, gdzieś coś dzwoni
w sumie jeśli taki Lincom rzeczywiście będzie tym pikarzem to git, dla mnie po prostu śmierdzi sposób w jaki to zostało ogłoszone

poza tym mógłbym to ciągnąć i ciągnąć.... co już mnie męczy
cisze się z komentarzy, które potepiają takie działania i chcem uciąć wszelkie spekulacje, że nasza redakcja jak się mówi kręci bata na konkurencje, to oni sami sobie taki klimat stworzyli, mając swoich czytelników za głupców, co gorzej udając, że nie mają żadnej konkurencji w postaci strony online.
linka w komentarzach do strony Pogońonline.pl czy do forum nigdy tam nie zobaczymy, bo ktoś myśli, że jak to umieści to zrobi reklamę konkurencji, nieźle trzeba mieć nasrane

P.S.
benny w cale się nie dziwie, że wyzwał Cię jeden z redaktorów tego serwisu, bo w innym przypadku taki głupi tekst nie zostałby zatwierdzony

Szołn
Kibic
Na forum od 7837 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 06/02/2006 23:23

qwerty napisał:  
Witam,

Nie wiem na ile moja wypowiedź zostanie potraktowana serio, ale prosiłbym aby na chwile odłożyć emocję i spróbować spojrzeć na przedstawioną przeze mnie wersję z boku.

Dziś przeczytałem w Głosie o tym, że D. Ptak chce zatrudnć rosłego napastnika z byłego klubu Ediego. Postanowiłem odszukać stronę tego klubu oraz spróbować wytypować tego piłkarza. Jak pewie zauważyliście (i później zostało to podane na v.pl) wybór nie był trudny, gdyż ten klub posida tylko jednego takiego wysokiego napastnika. Informację tę wysłałem od razu do serwisu Pogoń.v.pl. O tym, że ta informacja mogła się już gdzieś pojawić, dowiedziałem się z komentarza benneg'o, z którego jasno wynikało że chodzi o Wasze forum (oficjalka go nie ma). Wcześniej wchodziłem do Waszego serwisu. Trochę mnie dziwi, że skoro faktycznie macie takie informacje pierwsi to nie publikujecie ich na stronie głównej. Forum (czy to wasze czy v.pl) odwiedzam średnio raz na pół roku - większość kibiców interesują tylko newsy.

Czytałem archiwum tego tematu i wyszedłem z założenia, że to nie pierwszy tego typu problem. Może gdybyście publikowali tego typu informacje na stronie głównej nie było by tych wszystkich niedomówień? Wiem, że jako stali bywalce forum jest to dla Was nierozłączna, a może nawet najważniejsza częśc serwisu, ale wierzcie mi, że nie każdy je odwiedza. Mam tu na myśli szczegółnie ludzi, którzy pracują lub / i nie mają wiele czasu, a chcą się jednocześnie dowiedzieć czegoś nowego o Pogoni.

Natomiast wracając do głównego tematu mojej wypowiedzi, to w tym momencie musze wziąć całą odpowiedzialność za cały ten "burdel" na siebie. Nie wiem natomiast czy popełniłem błąd. Shown nie ma chyba licencji czy tez jakiegos monopolu na pozyskiwanie na tego typu pomysłów, a jestem niemal pewny, że właśnie tak doszedł do tej informacji. A jeśli chcecie na drugi raz uniknąć takich sytuacji, to publikujcie po prostu taką wiadomość na głównej.

Pozdrawiam serdecznie.

Najdelikatniej rzecz ujmując, Twoja wersja wydarzeń nie wydaje mi się specjalnie wiarygodna. To po pierwsze. Po drugie zawodnik nie urodził się w "Natural di Birigui", lecz w BIRIGUI ("natural di" to po portugalsku "urodzony w"). Po trzecie, nie ma takich klubów jak "Lemense 03", "Matonense e Santaritense 04" czy "Araçatuba e Portuguesa S. 05" - wydaje mi się, że nie trzeba wielkiej inteligencji, by domyśleć się co oznaczają liczby przy nazwach klubów. Jeżeli coś kopiujecie, róbcie to przynajmniej umiejętnie - bo ten Wasz "nius" możnaby zamieścić co najwyżej na Joemonster. Po czwarte, jeżeli o mnie piszesz, to bądź łaskaw pisać mojego nicka prawidłowo. Po piąte, nie mam żadnego "monopolu na pozyskiwanie jakichkolwiek pomysłów", co nie oznacza że czuję się fajnie gdy jakiś pseudoredaktorek wykorzystuje podane przeze mnie informacje bez mojej zgody. Inna sprawa, że w tym akurat przypadku nie ja wpadłem na trop zawodnika.
A co do publikacji wiadomości na głównej - kompletnym idiotyzmem byłoby zamieszczanie czystej SPEKULACJI, strona główna ma służyć do publikacji informacji faktycznych. Ale o tym v.pl już dawno zapomniało, każdy chyba zdążył się przyzwyczaić.

Pozdrawiam.

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
muniek
Kibic
Na forum od 8279 dni

*

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 06/02/2006 23:23

Cobra_S napisał:  

qwerty napisał:  
Dziś przeczytałem w Głosie o tym, że D. Ptak chce zatrudnć rosłego napastnika z byłego klubu Ediego. Postanowiłem odszukać stronę tego klubu oraz spróbować wytypować tego piłkarza. Jak pewie zauważyliście (i później zostało to podane na v.pl) wybór nie był trudny, gdyż ten klub posida tylko jednego takiego wysokiego napastnika. Informację tę wysłałem od razu do serwisu Pogoń.v.pl.

to chyba jaja sobie z nas robisz i nie traktuje tego serio

v.pl napisał:  
Po raz kolejny próbujemy odszukać zawodnika, którego zapowiadają media.

to kto to ustalił?? Ty czy oni?? nie przeszkadza Ci, że nie ma tam wzmianki o Tobie??

qwerty napisał:  
O tym, że ta informacja mogła się już gdzieś pojawić, dowiedziałem się z komentarza benneg'o, z którego jasno wynikało że chodzi o Wasze forum (oficjalka go nie ma). Wcześniej wchodziłem do Waszego serwisu.

no cóż myślę, że jeśli jesteś takim poszukiwaczem newsów o transferach Pogoni i zrobiłeś to dla v.pl to mam Ci uwierzyć, że nie czytasz naszego forum??! zwłaszcza tematu wzmocnienia i osłabienia Pogoni.
nie chce mi się w to wierzyć i za żadne teksty tego nie zmienią! coś tam z oficjalki można przeczytać, ale żadna droga nie prowadzi do strony dla której to niby napisałeś

qwert napisał:  
Trochę mnie dziwi, że skoro faktycznie macie takie informacje pierwsi to nie publikujecie ich na stronie głównej. Forum (czy to wasze czy v.pl) odwiedzam średnio raz na pół roku - większość kibiców interesują tylko newsy.

jakie mamy informacje?? typy mniej precyzyjne lub bardziej, to, że mamy wśród nas kolegę Szołna i paru szperaczy nie oznacza, że mam to zaraz wrzucać na stronę jako pewnik, gdzie przczyta to parę set osób
mógłbym to zrobić tylko wtedy strona się stanie gazetą Fakt, czy Super Expressem
z pewnością znasz historię Edilsona, którego redakcja v.pl wyszukała i co? totalna porażka - do tego brak jakiegoś wyjaśnienia, przyznania się do błędu
znam się troszkę na prowadzeniu strony i wiem jak pozyskiwać informację, ale strzału na chybił trafił nie praktykuje, można oprzeć to na info z klubu, coś ktoś powiedział, gdzieś coś dzwoni
w sumie jeśli taki Lincom rzeczywiście będzie tym pikarzem to git, dla mnie po prostu śmierdzi sposób w jaki to zostało ogłoszone

poza tym mógłbym to ciągnąć i ciągnąć.... co już mnie męczy
cisze się z komentarzy, które potepiają takie działania i chcem uciąć wszelkie spekulacje, że nasza redakcja jak się mówi kręci bata na konkurencje, to oni sami sobie taki klimat stworzyli, mając swoich czytelników za głupców, co gorzej udając, że nie mają żadnej konkurencji w postaci strony online.
linka w komentarzach do strony Pogońonline.pl czy do forum nigdy tam nie zobaczymy, bo ktoś myśli, że jak to umieści to zrobi reklamę konkurencji, nieźle trzeba mieć nasrane

P.S.
benny w cale się nie dziwie, że wyzwał Cię jeden z redaktorów tego serwisu, bo w innym przypadku taki głupi tekst nie zostałby zatwierdzony

Widze ze znow maly offtopic nam sie zrobil... ale sytuacja chyba wymaga napietnowania. Widzialem Cobra_S ze udzielales sie w tzn "marsjanskiej aferze" i slusznie bo ktos tam zasugerowal ze ludzie stad celowo pisza nieprzychylne teksty w komentarzach! To juz jest szczyt. Niedlugo sie dowiemy ze jestesmy w zmowie z Rzogow Press itp.

Kto nie pije ten donosi....
Adriano
Kibic
Na forum od 8058 dni

Odp: temat ogórkowy - 07/02/2006 01:15
mam takie pytanie do "informatykow" otoz zainstalowalem sobie programik do przyspieszania netu co sie zowie Gameboost.. nastepnie zdobylem seriala.. przyjelo go potwierdzilo i sie zaczelo:D zrestartowalo mi komputer a po ponownym wlaczeniu ukazla sie komunikat ze korzystam z nielegalnego oprogramowania ze ble ble ble... jest moje IP jest dokladna godzina.. i teraz co najgorsze ten komunikta dosc spory - prawie caly srodek pulpitu pojawia mi sie za kazdym razem gdy wlaczam komputer...pytanie moje co zrobic ? jak sie tego cholerstwa pozbyc... odrazu uprzedze ze probowalem programem typu: Spybot - Search & Destroy i nie pomoglo ! czy sa jakies inne dobre programy czy mozna to zrobci jakos "recznie" ?

EDIT: plansza znika dopiero po otworzeniu linka ktory znajduej sie na planszy.. link do producenta
aaa i na planszy wielkimi literami jest SOFTWARE PIRACY ALERT ..co nie zmienia faktu, ze dalej to przeszkadza

dziekuje za wszelka pomoc :D

Ostatnio edytowany przez: Adriano, 7 lutego 2006, 09:17 [2 raz(y)]

"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."

"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"

"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
qwerty
Kibic
Na forum od 7225 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 07/02/2006 09:43

Szołn napisał:  
Najdelikatniej rzecz ujmując, Twoja wersja wydarzeń nie wydaje mi się specjalnie wiarygodna. To po pierwsze.

Bo? Trudno sie domyslic (sprawdzic), ze Edi gral ostatnio w Portuguesa Santista (bez osmieniania) i wpisac t w google? Sam sprawdz jaka strona na poczatku wychodzi!

Szołn napisał:  
Po drugie zawodnik nie urodził się w "Natural di Birigui", lecz w BIRIGUI ("natural di" to po portugalsku "urodzony w"). Po trzecie, nie ma takich klubów jak "Lemense 03", "Matonense e Santaritense 04" czy "Araçatuba e Portuguesa S. 05" - wydaje mi się, że nie trzeba wielkiej inteligencji, by domyśleć się co oznaczają liczby przy nazwach klubów.

Czy ja cos pisalem o tych klubach? Chyba mnie z kims mylisz! Ja tylko odnalazlem te infoarmacje!

Szołn napisał:  
Jeżeli coś kopiujecie, róbcie to przynajmniej umiejętnie - bo ten Wasz "nius" możnaby zamieścić co najwyżej na Joemonster.

Czemu uzywasz liczby mnogiej w drugiej osobie?

Szołn napisał:  
Po czwarte, jeżeli o mnie piszesz, to bądź łaskaw pisać mojego nicka prawidłowo.

Sorry, pomylilem Cie z kims innym

Szołn napisał:  
Po piąte, nie mam żadnego "monopolu na pozyskiwanie jakichkolwiek pomysłów", co nie oznacza że czuję się fajnie gdy jakiś pseudoredaktorek wykorzystuje podane przeze mnie informacje bez mojej zgody.

Stary, musisz koniecznie udac sie do urzedu patentowego i zastrzec wpisywanie czegokolwiek do googla. Albo uwierzyc, ze sa ludzie ktorzy nie maja az tak ograniczonej inteligencji i wiedza jak mozna uzyc tego (i wielu innych) narzedzi. Troche wiecej pokory i wiary w innych. Nie jestes alfa i omega!

Co do czytania forum, to juz napisalem jak traktuje KAZDE forum - po prostu ich nie czytam. Nie mam takiego obowiazku. A chyba w polskim ani zadnym innym prawie nie jest zabronione odnajdywanie czegos co ktos wczesniej znalazl, co nie? Chyba ze zyjemy w Chinach i nie mozna nawet pierdnac.

eJay
Kibic
Na forum od 7787 dni

**

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 07/02/2006 09:49

qwerty napisał:  

Wcale nie bronie teraz v.pl. Raczej staram sie zrozumiec takie zachowanie. Przeciez w sumie jest to (tak jak online) strona nieoficjalna i jak sama nazwa wskazuje - informacje wcale nie musza byc sprawdzone. To w jakim stopniu sa one wymyslone i nie potwierdzone oraz to jak czesto sie one ukazuja (czyli jak sa zachowane proporcje) to juz sprawa kazdej redakcji - nie wazne czy to jest v.pl, czy online, czy strona gornika zabrze czy nawet kuriera. To jest tez takie ryzyko - mozna wiele zyskac... ale tez i wiele stracic!
.

Niezle bredzisz. Strony klubowe, nieoficjalne to strony, na które nie mają wpływu właściciele klubów. Ale pewna etyka zawodowa i rzetelność nadal obowiązuje. Jesli już trafiacie do dużej liczby kibiców w Zachodniopomorskim to nie wprowadzajcie ich w błąd, bo to obniża jakość strony i umiejętności dziennikarskie redaktorów. Poza tym chamstwem jest niepodpisywanie źródeł, skąd czerpiecie informacje. W niusach nie podajecie żadnych linków do tychże informacji, a jedynie dopisujecie "źródło własne". To już nawet oficjalka podaje takie detale, ale to jej zadanie, bo to strona oficjalna.

Cytat:  
Stary, musisz koniecznie udac sie do urzedu patentowego i zastrzec wpisywanie czegokolwiek do googla. Albo uwierzyc, ze sa ludzie ktorzy nie maja az tak ograniczonej inteligencji i wiedza jak mozna uzyc tego (i wielu innych) narzedzi. Troche wiecej pokory i wiary w innych. Nie jestes alfa i omega!

To już jest bezczelność. Dziwnym zbiegiem okoliczności info podane na tym forum, po 20 minutach ukazuje się na V.pl i do tego bez zmiany treści (to już chyba każdy widział - news o kilku brazylijskich piłkarzach żyuwcem zerżnięty stąd). Co za wyczucie czasu....

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
One_of_Them
Kibic
Na forum od 8446 dni

**

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 07/02/2006 10:38

qwerty napisał:  

Przeciez w sumie jest to (tak jak online) strona nieoficjalna i jak sama nazwa wskazuje - informacje wcale nie musza byc sprawdzone

Wow, to żeś, gościu, z grubej rury walnął... Może i nie muszą, ale powinny być, bo tego wymaga etyka dziennikarska, a w dodatku za niesprawdzenie informacji można w skrajnych wypadkach iść pod sąd... Znasz-li Ty casus pana Andrzeja Marka? Na pewno znasz - to ten dziennikarz, który oskarżył urzędnika i nie umiał swoich racji dowieść przed sądem, w związku z czym słusznie został ukarany.

Nie wiem, kim jesteś - czy zwykłym Internautą, czy redaktorem konkurencyjnego serwisu. Nie obchodzi mnie to. Jednak takie argumenty, że "informacje na stronie nieoficjalnej nie muszą być sprawdzone" to nie są żadne argumenty. W ten sposób v.pl powoli stacza się, jak to koledzy powyżej napisali, do poziomu "Fucktu" i "Saper Ekspresu". Być może to też jest jakiś sposób na popularność, ale za jaką cenę... To nie jest żadna radość, być popularnym, jeśli jest się skłóconym ze wszystkimi wokół.

Qwerty, sprawa z Lincomem to tylko wycinek większej całości. Polecam lekturę i pod rozwagę zostawiam:

http://www.pogononline.pl/index.php/news/6577
http://www.pogononline.pl/index.php/news/6616
http://www.pogononline.pl/index.php/felietony/149

Najprawdziwszy Piknik
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7489 dni

*

Odp: temat ogórkowy - 07/02/2006 14:31
Posiada ktos C&C: Red Alert2 i checi pogierzenia na necie?

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
qwerty
Kibic
Na forum od 7225 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 07/02/2006 15:08

eJay napisał:  
To już jest bezczelność. Dziwnym zbiegiem okoliczności info podane na tym forum, po 20 minutach ukazuje się na V.pl i do tego bez zmiany treści (to już chyba każdy widział - news o kilku brazylijskich piłkarzach żyuwcem zerżnięty stąd). Co za wyczucie czasu....

Słuchaj. Ja nie mam nic do ukrycia, jeśli mi nie wierzysz, a z drugiej strony tak bardzo chcesz mi udowodnić, to że piszę nieprawdę, bardzo chętnie udam się z tobą na badanie wykrywaczem kłamst - w biurze dedektywistycznym kosztuje to (z tego co słyszałem) ok 200 zł. Nie wiem czy znasz się troche na obowiązujących prawach tego świata, ale jeśli tak, to wiesz pewnie, że to Ty musisz mi w tej chwili udowodnić winę - że to ja (a nie serwis Pogon.v.pl) skopiowalem te informacje (nie chce mi się tłumaczyć tej zasady - poszukaj w googlu jeśli nie znasz). W skrocie to oznacza tyle, ze albo przestaniesz Ty (i reszta) w dalszym ciągu mnie (a nie serwis Pogon.v.pl - zaznaczam to kolejny raz) oskarzac o plagiat rzucajac dziecinne argument "dziwnym zbiegiem", albo Ty (lub resta) zaplac za badanie wariografem. A zaswiadczam wam tu i teraz, ze jesli wskaze on to ze mowie i pisze nieprawde to wystosuje oswiadczenie do 3 stron o tym ze jestem kibicem klamca. Dla mnie jest to koniec tematu - przynajmniej w kwetii tego ostatniego newsa. Jak sie zdecydujecie na badanie wariografem dajcie znac na PW, to jakos sie umowimy.

eJay
Kibic
Na forum od 7787 dni

**

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 07/02/2006 15:50

qwerty napisał:  

eJay napisał:  

Słuchaj. Ja nie mam nic do ukrycia, jeśli mi nie wierzysz, a z drugiej strony tak bardzo chcesz mi udowodnić, to że piszę nieprawdę, bardzo chętnie udam się z tobą na badanie wykrywaczem kłamst - w biurze dedektywistycznym kosztuje to (z tego co słyszałem) ok 200 zł. Nie wiem czy znasz się troche na obowiązujących prawach tego świata, ale jeśli tak, to wiesz pewnie, że to Ty musisz mi w tej chwili udowodnić winę - że to ja (a nie serwis Pogon.v.pl) skopiowalem te informacje (nie chce mi się tłumaczyć tej zasady - poszukaj w googlu jeśli nie znasz). W skrocie to oznacza tyle, ze albo przestaniesz Ty (i reszta) w dalszym ciągu mnie (a nie serwis Pogon.v.pl - zaznaczam to kolejny raz) oskarzac o plagiat rzucajac dziecinne argument "dziwnym zbiegiem", albo Ty (lub resta) zaplac za badanie wariografem. A zaswiadczam wam tu i teraz, ze jesli wskaze on to ze mowie i pisze nieprawde to wystosuje oswiadczenie do 3 stron o tym ze jestem kibicem klamca. Dla mnie jest to koniec tematu - przynajmniej w kwetii tego ostatniego newsa. Jak sie zdecydujecie na badanie wariografem dajcie znac na PW, to jakos sie umowimy.

Typowe tłumaczenie i argumentacja kogoś, kto wykorzystuje anonimowość internetu:) Ale ok, wierze Ci, ze jakimś cudem nie skopiowałeś ŻADNYCH informacji z tego forum. Tylko, że fakty są inne (nieszczesny news o grupie brazylijskich piłkarzy zainteresowanych grą w Pogoni, skopiowany słowo w słowo) i być może ty nie jesteś odpowiedzialny za ostatnie "wybryki" v.pl, ale jesteś ich współpracownikiem i trzeba Cie traktować jak osobę z v.pl.

qwerty
Kibic
Na forum od 7225 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 07/02/2006 16:29

eJay napisał:  
Typowe tłumaczenie i argumentacja kogoś, kto wykorzystuje anonimowość internetu:)

Jaja sobie robisz? Serio tak uwazasz czy zartujesz, bo ja juz nie wiem. Jaka anonimowosc, czlowieku? Chce sie spotkac - twarza w twarz. Nie pisalem tego, bo bylo to dla mnie oczywiste, ale piszac o tym, ze napisze oswiadczenie podajac ze jestem klamca nie podpisalbym sie z nicka - tylko z imienia i nazwiska.

eJay napisał:  

Ale ok, wierze Ci, ze jakimś cudem nie skopiowałeś ŻADNYCH informacji z tego forum. Tylko, że fakty są inne (nieszczesny news o grupie brazylijskich piłkarzy zainteresowanych grą w Pogoni, skopiowany słowo w słowo)

To sie moze zdecyduj, czy wierzysz, czy po prostu skzoda ci kasy. Bo w jednym zdaniu piszesz tak, a w kolejnym sugerujesz ze jest skopiowane slowo w slowo. Ech...

eJay napisał:  

być może ty nie jesteś odpowiedzialny za ostatnie "wybryki" v.pl, ale jesteś ich współpracownikiem i trzeba Cie traktować jak osobę z v.pl.

Nie wiedziales tego? Jak za starych dobrych czasow, konspiracja rzadzi a kazdy moze byc eSBkiem! A co? Komuna rulezzz! Wszyscy w Szczecinie wspolpracuja z v.pl - a przynajmniej kazdy kto nie z online, to jest o to podejrzany. A jak?! (...)
Sie usmialem. Dobrze ze na stare lata czlowiek potrafi juz panowac nad swoimi emocjami...

happy2504
Kibic
Na forum od 7592 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 07/02/2006 16:37

eJay napisał:  

qwerty napisał:  

eJay napisał:  

Typowe tłumaczenie i argumentacja kogoś, kto wykorzystuje anonimowość internetu:) Ale ok, wierze Ci, ze jakimś cudem nie skopiowałeś ŻADNYCH informacji z tego forum. Tylko, że fakty są inne (nieszczesny news o grupie brazylijskich piłkarzy zainteresowanych grą w Pogoni, skopiowany słowo w słowo) i być może ty nie jesteś odpowiedzialny za ostatnie "wybryki" v.pl, ale jesteś ich współpracownikiem i trzeba Cie traktować jak osobę z v.pl.

Dac mu bana bo facet zaczyna robic sie wk ....jacy..Nie dyskutujemy tu co, kto i poco.. Fak jest faktem, jest to nie uczciwe i podpisywanie sie ze jest to informacja wlasna.. Nieraz byly informacje zywcem sciagane stad..
Dziwi mnie tez zachowanie tego goscia, ( napewno jest kims z v.pl), ktory twierdzi,ze nie ma czasu na forum, a widac go 3 x i to codziennie i w tej chwili tez tu jest:

.AK, cofe_shop, happy2504, Macias, MKSkibol, Mq, Pogoniarz73, qwerty, Radzio, Randall McMurphy

Zmien juz temat bo to robi sie nie smaczne a tylko winny sie tlumaczy..I nie pociskaj farmazonow tu..
Co raptem zapajales miloscia do udzielania sie na forum, czy czekasz na jakas ciekawa wiadomosc.

qwerty
Kibic
Na forum od 7225 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 07/02/2006 16:53

happy2504 napisał:  

Dziwi mnie tez zachowanie tego goscia, ( napewno jest kims z v.pl), ktory twierdzi,ze nie ma czasu na forum, a widac go 3 x i to codziennie

Ja po prostu nie dowierzam. Człowieku spojrz na moje konto - istnieje jeden dzień! Zarejestrowałem się tu, bo chce wyjasnic sytuacje. Dyskusja trwa - musze odpierac (czasami dziecinne - tak jak twoje) argumenty, to chyba logiczne ze zagladam i de facto uczestnicze w rozmowie? Chyba ze tu mozna wchodzic tylko raz dziennie nowym uzytkownikom. Tak na marginesie: od wczoraj bylem i jestem na tym forum bardzo czesto - pewnie dlatego, ze chce wyjasnic cala ta sytuacje.

happy2504 napisał:  
i w tej chwili tez tu jest.

Niestety nie znam sposobu na to by odpisac i nie byc zalogowanym. Chetnie poznam te tajniki.

happy2504 napisał:  
Zmien juz temat bo to robi sie nie smaczne a tylko winny sie tlumaczy..I nie pociskaj farmazonow tu..
Co raptem zapajales miloscia do udzielania sie na forum, czy czekasz na jakas ciekawa wiadomosc.

Dziwisz sie ze nie zagladalem tutaj wczesniej? Twoje wypowiedzi sa tak cholernie konstruktywne... tylko z toba gadac. Dialog "Czemu?" "bo temu". Po prostu chce wyjasnic sytuacje, nie chce aby (nawet podtekstami) uwazano mnie za jakiegos oszusta. I wierz mi, ze gdy ten temat zostanie tu wyjasniony - zgodnie z moimi wczesniejszymi wypowiedziami, na forum zagladne po ok. pol roku.

To nie jest zadna grozba, ale jesli moje IP zostanie zbanowane, to potwierdzicie tylko jak niepowaznym serwisem jestescie i ze nie da sie z wami w zaden sposob rozmawiac.

Pozdrawiam.

hPS
*zablokowany
Na forum od 7596 dni

Odp: temat ogórkowy - 07/02/2006 17:25
mam problem z otwarzaniem filmow na kompie :/ Czy znalazła by sie osoba ktora by poleciła jakies dobre sterowniki no i ewentualnie skad mogłbym je sciagnąc :> pozdrawiam

Podniesiona adrenalina to Śródmiejska siła
eJay
Kibic
Na forum od 7787 dni

**

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 07/02/2006 17:40

qwerty napisał:  

eJay napisał:  
Typowe tłumaczenie i argumentacja kogoś, kto wykorzystuje anonimowość internetu:)

Jaja sobie robisz? Serio tak uwazasz czy zartujesz, bo ja juz nie wiem. Jaka anonimowosc, czlowieku? Chce sie spotkac - twarza w twarz. Nie pisalem tego, bo bylo to dla mnie oczywiste, ale piszac o tym, ze napisze oswiadczenie podajac ze jestem klamca nie podpisalbym sie z nicka - tylko z imienia i nazwiska.

eJay napisał:  

Ale ok, wierze Ci, ze jakimś cudem nie skopiowałeś ŻADNYCH informacji z tego forum. Tylko, że fakty są inne (nieszczesny news o grupie brazylijskich piłkarzy zainteresowanych grą w Pogoni, skopiowany słowo w słowo)

To sie moze zdecyduj, czy wierzysz, czy po prostu skzoda ci kasy. Bo w jednym zdaniu piszesz tak, a w kolejnym sugerujesz ze jest skopiowane slowo w slowo. Ech...

eJay napisał:  

być może ty nie jesteś odpowiedzialny za ostatnie "wybryki" v.pl, ale jesteś ich współpracownikiem i trzeba Cie traktować jak osobę z v.pl.

Nie wiedziales tego? Jak za starych dobrych czasow, konspiracja rzadzi a kazdy moze byc eSBkiem! A co? Komuna rulezzz! Wszyscy w Szczecinie wspolpracuja z v.pl - a przynajmniej kazdy kto nie z online, to jest o to podejrzany. A jak?! (...)
Sie usmialem. Dobrze ze na stare lata czlowiek potrafi juz panowac nad swoimi emocjami...

Nie. Po prostu nie chce sie bawić w wykrywacze kłamstw bo nie jestem administratorem tego serwisu, tylko zwykłym uzytkownikiem:) Admini sami zadecyduja co z tym fantem zrobić. Mają swoje dowody i przekonania. Dla mnie sprawa jest oczywista.

I koncze gdybanie w tym temacie.

Ostatnio edytowany przez: eJay, 7 lutego 2006, 18:01 [1 raz(y)]

Rzeznik
*zablokowany
Na forum od 7494 dni

Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 07/02/2006 17:50
sory ale po co komu ta głupia rywalizacja fałki z onlajn ? Chodzi o dobro naszego klubu !! a nie kto zamieści pierwszy info z jakiś tam źródeł bo ważne jest chyba to żeby kibice sie dowiedzili o tej wiadomości a nie kto ją znalazł prawda czy nie ?

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 66  - 67  - 68  - 69  - 70  - 71  - 72  - 73  - 74  - 75  - 76  - 77  - 78  - 79  - 80  - 81  - 82  - 83  - 84  - 85  - 86  - 87  - 88  - 89  - 90  - 91  - 92  - 93  - 94  - 95  - 96  - 97  - 98  - 99  - 100  - 101  - 102  - 103  - 104  - 105  - 106  - 107  - 108  - 109  - 110  - 111  - 112  - 113  - 114  - 115  - 116  - 117  - 118  - 119  - 120  - 121  - 122  - 123  - 124  - 125  - 126  - 127  - 128  - 129  - 130  - 131  - 132  - 133  - 134  - 135  - 136  - 137  - 138  - 139  - 140  - 141  - 142  - 143  - 144  - 145  - 146  - 147  - 148  - 149  - 150  - 151  - 152  - 153  - 154  - 155  - 156  - 157  - 158  - 159  - 160  - 161  - 162  - 163  - 164  - 165  - 166  - 167  - 168  - 169  - 170  - 171  - 172  - 173  - 174  - 175  - 176  - 177  - 178  - 179  - 180  - 181  - 182  - 183  - 184  - 185  - 186  - 187  - 188  - 189  - 190  - 191  - 192  - 193  - 194  - 195  - 196  - 197  - 198  - 199  - 200  - 201  - 202  - 203  - 204  - 205  - 206  - 207  - 208  - 209  - 210  - 211  - 212  - 213  - 214  - 215  - 216  - 217  - 218  - 219  - 220  - 221  - 222  - 223  - 224  - 225  - 226  - 227  - 228  - 229  - 230  - 231  - 232  - 233  - 234  - 235  - 236  - 237  - 238  - 239  - 240  - 241  - 242  - 243  - 244  - 245  - 246  - 247  - 248  - 249  - 250  - 251  - 252  - 253  - 254  - 255  - 256  - 257  - 258  - 259  - 260  - 261  - 262  - 263  - 264  - 265  - 266  - 267  - 268  - 269  - 270  - 271  - 272  - 273  - 274  - 275  - 276  - 277  - 278  - 279  - 280  - 281  - 282  - 283  - 284  - 285  - 286  - 287  - 288  - 289  - 290  - 291  - 292  - 293  - 294  - 295  - 296  - 297  - 298  - 299  - 300  - 301  - 302  - 303  - 304  - 305  - 306  - 307  - 308  - 309  - 310  - 311  - 312  - 313  - 314  - 315  - 316  - 317  - 318  - 319  - 320  - 321  - 322  - 323  - 324  - 325  - 326  - 327  - 328  - 329  - 330  - 331  - 332  - 333  - 334  - 335  - 336  - 337  - 338  - 339  - 340  - 341  - 342  - 343  - 344  - 345  - 346  - 347  - 348  - 349  - 350  - 351  - 352  - 353  - 354  - 355  - 356  - 357  - 358  - 359  - 360  - 361  - 362  - 363  - 364  - 365  - 366  - 367  - 368  - 369  - 370  - 371  - 372  - 373  - 374  - 375  - 376  - 377  - 378  - 379  - 380  - 381  - 382  - 383  - 384  - 385  - 386  - 387  - 388  - 389  - 390  - 391  - 392  - 393  - 394  - 395  - 396  - 397  - 398  - 399  - 400  - 401  - 402  - 403  - 404  - 405  - 406  - 407  - 408  - 409  - 410  - 411  - 412  - 413  - 414  - 415  - 416  - 417  - 418  - 419  - 420  - 421  - 422  - 423  - 424  - 425  - 426  - 427  - 428  - 429  - 430  - 431  - 432  - 433  - 434  - 435  - 436  - 437  - 438  - 439  - 440  - 441  - 442  - 443  - 444  - 445  - 446  - 447  - 448  - 449  - 450  - 451  - 452  - 453  - 454  - 455  - 456  - 457  - 458  - 459  - 460  - 461  - 462  - 463  - 464  - 465  - 466  - 467  - 468  - 469  - 470  - 471  - 472  - 473  - 474  - 475  - 476  - 477  - 478  - 479  - 480  - 481  - 482  - 483  - 484  - 485  - 486  - 487  - 488  - 489  - 490  - 491  - 492  - 493  - 494  - 495  - 496  - 497  - 498  - 499  - 500  - 501  - 502  - 503  - 504  - 505  - 506  - 507  - 508  - 509  - 510  - 511  - 512  - 513  - 514  - 515  - 516  - 517  - 518  - 519  - 520  - 521  - 522  - 523  - 524  - 525  - 526  - 527  - 528  - 529  - 530  - 531  - 532  - 533  - 534  - 535  - 536  - 537  - 538  - 539  - 540  - 541  - 542  - 543  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763432069 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.14 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005