no tak niektorych filmow nie da sie ustawic ale teraz glownie ``robia`` 25 klatek a filmy oznaczeone dvdscr badz sam screener przewaznie sa w wersji kinowej nagrywane kamera lub sciagniete w takiej wersji a DVDRIP sa w jakosci DVD inaczej DVDripped czyli przerobiony film z DVD na Divx.
Odp: temat ogórkowy - 05/02/2006 11:24
przeciez wiekszosc screenerwo to teraz zajebista jakos i ciezko odroznic od dvdripa, ts i tc to sa z kamerki przeciez i jakosc i dzwiek beznadziejna, no ale czasem sie oglada jak dvd wychodzi za 3 miechy
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
przeciez wiekszosc screenerwo to teraz zajebista jakos i ciezko odroznic od dvdripa, ts i tc to sa z kamerki przeciez i jakosc i dzwiek beznadziejna, no ale czasem sie oglada jak dvd wychodzi za 3 miechy
Tc i TS to oznaczenia mowiace, ze obraz i dzwiek pochodza bezposrednio z tasmy filmowej. CAM to kamerka. Obecnie mozna dorwac TC i TS w bardzo dobrej jakosci (nie jak w DVD, ale dajace sie oglądać). DVDScreenery to zripowany materiał, który był przeznaczony dla komisji np. Oscarowej badz konkursowej (albo wytworni) w celu obejrzenia obrazu. DVD Rip to juz obraz i dzwiek zripowany bezposrednio z DVD, najlepszej jakosci (choc nie zawsze, bo zdarzaja sie gowniane wydania DVD np. Kill Bill, ktory obraz miał fatalny).
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
no tak niektorych filmow nie da sie ustawic ale teraz glownie ``robia`` 25 klatek a filmy oznaczeone dvdscr badz sam screener przewaznie sa w wersji kinowej nagrywane kamera lub sciagniete w takiej wersji a DVDRIP sa w jakosci DVD inaczej DVDripped czyli przerobiony film z DVD na Divx.
glupoty gadasz wersje kinowe to sa: CAM, TS i TC.
Screener (SCR)
Pre kaseta vhs, wysyłana do sklepów i w różna inne miejsca w celach promocyjnych. Screener jest dostarczany na kasecie vhs i jest zwykle w stosunku boków 4:3 (pełnoekranowy), chociaż screener'y letterboxed też się trafiają. Głównym problemem jest tu wiadomość, która przewija się na dnie ekranu tzw. Wstawki filmowe (prawa autorskie i antypirackie informacje). Kasety te czasami zawierają unikalny numer seryjny, do którego przypisuje się osobę, do której kaseta została wysłana. Taki kod oczywiście musi być usunięty, dlatego możecie się spodziewać czarnego prostokąta przysłaniającego cześć obrazu. Czasami trwa to kilka sekund, ale na niektórych kopiach dzieje się tak przez cały czas trwania filmu. Z zależności od kopii i konwersji jakości screener'ów różnią się, mogą być doskonałe (robione z kopii Master), a także bardzo słabe (stara nagrywarka vhs...) Film taki moze miec lekko obniżona ostrość. Screene'y w większości są przenoszone na VCD, zadko do SVCD.
a DVDRIP jest zblizony do jakosci DVD. dvdrip o jakosci dvd by musial byc 1:1. a tak jak zmniejszasz wielkosc pliku to obraz traci na jakosci i masz gorszy dzwiek. i w zaleznosci od stopnia kompresji pliku masz gorsza lub lepsza jakosc. znam maniaka ktory kiedys po 2 filmy na 1 cd upychal
teraz dopiero zauwazylem ze te napisy do Dumy i Uprzedzenia maja byc do screenera jezeli do teraz sie nie pojawily to trudno bedzie znalezc. bo juz dawno dvdrip jest
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
heh najsmiieszniejesze jest to, ze niektore dvdripy sa w lepszej jakosci niz dvd do gazet dodawane
No bo DVD to tylko nosnik Dla porownania wlacz sobie jakis film dodany do Naj i np. najnowsze Gwiezdne Wojny Dzwieku i obrazu nawet nie ma sensu porownywac. Na jakosc filmu na DVD inwestuje sie dużą kasę i takie Gwiezdne Wojny (chyba najlepszy przykład) maja dzwiek Sorround Ex (5.1), a zwykle filmy zazwyczaj 2.0 Dolby. Ktory lepszy, chyba nie trzeba dodawac
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: temat ogórkowy - 05/02/2006 13:19
Z tego co slyszalem, to bawisz sie w robienie hh, a wczoraj na poczatku Wudoo Aha wymianiala gosci, i znalazl sie wsrod nich "Borsuk", takze pytam czy to Ty byles.
Tego nikt się nie spodziewał. Rozróbą zakończył się sparing Znicza z Hutnikiem Warszawa. Pijana grupa pseudokibiców drużyny z Bielan chaiała pobić pruszkowskich piłkarzy. Na szczęście nikomu nic się nie stało. Znicz wygrał 2:0.
Rozróba zaczęła się kilka minut przed końcem spotkania. Nerwy poniosły brutalnie faulowanego po prawej stronie naszego obrońcę Grzegorza Szokę. Zawodnik niepotrzebnie kopnął faulujacego go gracza Hutnika. Na boisko wtargneła kilkuosobowa grupa pseudokibiów Hutnika. Dopiero po kilku minutach udało się ich uspokoić. Wszyscy gracze Znicza bezpiecznie wrócili do domów. Na meczu nie było żadnej ochrony, mimo tego że powszechnie wiadomo o dużej niechęci kibiców z Bielan do Znicza.
Przegralismy w finale z Dynamem Brzesc. A do tych, ktorzy tam byli polecalbym wiecej turniejowego zrozumienia i luzu.
Bawią sie chlopaki hehe
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
sprawdzilem linki i co sie okazalo.. iz jest to gosciu ktory kiedys wykrecil mnie na szal,co ciekawe komentarze ma w wiekszosci pozytywne
ale coz ja bym mu nie ufal..szuja i tyle
Odp: temat ogórkowy - 05/02/2006 21:38
o 22.00 na MTV POLSKA nowy program autorstwa Ryana Dunna(Jackass,Vivala BAM) o kiepskim jak na Polske tlumaczeniu`` RYAN DEMOLKA`` cos jak ``kto was tak urzadzil?`` tylko ze jezdzi po chatach i ``stylowo `` je niszczy , zobaczymy jak mu to wyszlo dzis 1 odcinek.
sprawdzilem linki i co sie okazalo.. iz jest to gosciu ktory kiedys wykrecil mnie na szal,co ciekawe komentarze ma w wiekszosci pozytywne
to co za problem go odnalezc jezeli jest ze Szczecina to jeszcze prostsze,zarejestruj sie pod innym nickiem kup cos odniego objetnie za jaka cene i niech ci wysle poczta na odwrocie bedzie jego adres juz tak zrobilem 2 razy i niektore osoby mialy przez to klopoty ale chodzilo o sume wyzsza niz wartosc szaliku ale....z drugiej strony szalik naszego klubu jest BEZCENNY hehe pozdro
Z tego co slyszalem, to bawisz sie w robienie hh, a wczoraj na poczatku Wudoo Aha wymianiala gosci, i znalazl sie wsrod nich "Borsuk", takze pytam czy to Ty byles.
Co do pierwszej czesci to masz racje a co do Wudoo to nic nie wiem...moze jest jeszcze jakis Borsuk
to co za problem go odnalezc jezeli jest ze Szczecina to jeszcze prostsze,zarejestruj sie pod innym nickiem kup cos odniego objetnie za jaka cene i niech ci wysle poczta na odwrocie bedzie jego adres juz tak zrobilem 2 razy i niektore osoby mialy przez to klopoty ale chodzilo o sume wyzsza niz wartosc szaliku ale....z drugiej strony szalik naszego klubu jest BEZCENNY hehe pozdro
..wlasnie w tym problem iz jest on z Wrzesni,jakby byl ze Szczecina to napewno bym go trafil
latem mialem sie wybrac z kuzynem wlasnie w poszukiwaniu tego typa gdyz zwykle co roku bywam w tamtych stronach ale niestety zbraklo czasu...mozliwe iz wybiore sie w te wakacje
a co do samego szala to byl Lecha nie Pogoni takze tak jakby mniejsza strata
..wlasnie w tym problem iz jest on z Wrzesni,jakby byl ze Szczecina to napewno bym go trafil
latem mialem sie wybrac z kuzynem wlasnie w poszukiwaniu tego typa gdyz zwykle co roku bywam w tamtych stronach ale niestety zbraklo czasu...mozliwe iz wybiore sie w te wakacje
a co do samego szala to byl Lecha nie Pogoni takze tak jakby mniejsza strata
a o czym byla sprawa ? bo ja nie pamieam, a niechce mi sie szukac, wlasnie chce od niego kupic te 2 proporczyki..
prosze o przypomnienie
Odp: temat ogórkowy - 06/02/2006 14:13
Podajcie jakies strony gdzie znajduja sie darmowe antywirusy ... lub cos abym mogl szybko usunąć insekta z mojego komputera !
Halo ludzie by ktoś mógł mi pomoc Prosze kogoś ...
Ostatnio edytowany przez: Mateusz, 6 lutego 2006, 14:24 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.