no dobrze stoi, bo zlapal kontuzje.... a co w momencie gdy jest podanie ze srodka pola, i napastnik wybiega zza plecow obroncow druzyny przeciwnej, dopada pilke i pakuje ja do siatki ?
Gdy w momencie podania zawodnik znajduje sie za ostatnim obroncą druzyny przciwnej
p.s. jestes kobieta czy poprostu nie interesujesz sie piła ;] ?? Pozdro
no dobrze stoi, bo zlapal kontuzje.... a co w momencie gdy jest podanie ze srodka pola, i napastnik wybiega zza plecow obroncow druzyny przeciwnej, dopada pilke i pakuje ja do siatki ?
to mamy gola
a co do pytania to proste:
Pozycja spalona
Nie jest przewinieniem samym w sobie przebywanie na pozycji spalonej. Zawodnik jest na pozycji spalonej, jeżeli znajduje się bliżej linii bramkowej przeciwników niż piłka i przedostatni zawodnik. Zawodnik nie jest na pozycji spalonej, jeżeli:
znajduje się na własnej połowie pola gry
znajduje się w tej samej odległości od linii bramkowej przeciwników, co przedostatni zawodnik drużyny przeciwnej
znajduje się na równi z dwoma ostatnimi zawodnikami drużyny przeciwnej
Spalony
Zawodnik, który w momencie dotknięcia lub zagrania piłki przez współpartnera, przebywa na pozycji spalonej, może zostać ukarany jedynie, gdy bierze on, według opinii sędziego, aktywny udział w grze poprzez:
przeszkadzanie w grze
przeszkadzanie przeciwnikowi
odnoszenie korzyści z przebywania na tej pozycji
Nie ma spalonego
Zawodnik nie jest spalony, gdy otrzymuje piłkę bezpośrednio z:
rzutu od bramki
wrzutu z autu
rzutu z rogu
Sankcje karne
Za spalonego sędzia zarządza rzut wolny pośredni dla drużyny przeciwnej z miejsca popełnienia przewinienia (z wyjątkami)
TYLE
Znowu nie dochodza mi wiadomosci od osob, ktorych nie mam na liscie.
Ma ktos cos podobnego?
Odptaszenie opcji "Nie pokazuj wiadomości od nieznajomych" powinno pomóc, w dalszej kolejności usunięcie niestandardowych wtyczek o ile takie zainstalowałeś (Powerproject, PowerGG itp.), a jak to nie pomoże to zostaje reinstalka GG... U mnie chyba pomogła dopiero reinstalka - "chyba", bo ostatnio ktoś twierdził że wysłał mi wiadomość, a ja niczego nie dostałem.
ma ktos pojecie jak po portugalsku jest "wypierdalac"?
Nie wiem jak jest po portugalsku ale po wlosku jest "Wafankulo" (napisalem tak jak sie wymawia bo juz nie pamietam jak to sie pisalo)...ale chyba tak: Vafancoolo
No racja , i chyba mi sie wydaje , że tak też krzyczeli kibice milanu albo Barcy do jakiejs Portugalskiej , albo niekoniecznie portugalskiej drużyny - ,,fafankulo'' , ale jak sie to pisze to nie mam pojęcia.
O ile dobrze pamietam do wlasnie kibice Barcy krzyczeli do bramkarza Milanu cos takiego: "Dida, Dida, Vafancoolo"
ma ktos pojecie jak po portugalsku jest "wypierdalac"?
Nie wiem jak jest po portugalsku ale po wlosku jest "Wafankulo" (napisalem tak jak sie wymawia bo juz nie pamietam jak to sie pisalo)...ale chyba tak: Vafancoolo
No racja , i chyba mi sie wydaje , że tak też krzyczeli kibice milanu albo Barcy do jakiejs Portugalskiej , albo niekoniecznie portugalskiej drużyny - ,,fafankulo'' , ale jak sie to pisze to nie mam pojęcia.
O ile dobrze pamietam do wlasnie kibice Barcy krzyczeli do bramkarza Milanu cos takiego: "Dida, Dida, Vafancoolo"
No właśnie i coś mi się to z tym skojarzyło. Fafankulo hehe.
Odp: temat ogórkowy - 01/02/2006 17:56
Urywek wywiadu z Matlakiem:
Podobno Śląsk Wrocław chętnie widziałby Cię u siebie.
- Nie rozważam takiej opcji. Jestem Portowcem i tu chcę walczyć o miejsce w zespole. Czuje się na siłach, by grać w I lidze i, jeśli zdrowie pozwoli, w Pogoni zakończę karierę sportową.
- Nie rozważam takiej opcji. Jestem Portowcem i tu chcę walczyć o miejsce w zespole. Czuje się na siłach, by grać w I lidze i, jeśli zdrowie pozwoli, w Pogoni zakończę karierę sportową.
I taka postawa zawodnika mnie cieszy!...Szacunek
No , to jest przykład piłkarza który jest lojalny i oddany swojemu klubowi.Szacun.Prawdziwy Portowiec z krwi i kości.
No , to jest przykład piłkarza który jest lojalny i oddany swojemu klubowi.Szacun.Prawdziwy Portowiec z krwi i kości.
Czy prawdziwy to bym sie klocil..ale kazdy ma swoje zdanie.
Odp: temat ogórkowy - 01/02/2006 22:28
POMOCY !
jak mam plik np... POGON.wps ktory nie chce sie otworzyc w wordzie ... to co mam zrobic da rade jakos go zmienic zeby działał w wordzie ? Prosze o jak najszybszą pomoc
POMOCY !
jak mam plik np... POGON.wps ktory nie chce sie otworzyc w wordzie ... to co mam zrobic da rade jakos go zmienic zeby działał w wordzie ? Prosze o jak najszybszą pomoc
POMOCY !
Czy prawdziwy to bym sie klocil..ale kazdy ma swoje zdanie.
No i ja bym się kłócił bo pamiętam wywiady Matlaka jeszcze z czasów gdy grał w lechu - nie były zbyt optymistycznie nastawione nawet do samych kibiców Pogoni. Ale to co teraz powiedział faktycznie zasługuje na pochwałe.
Odp: temat ogórkowy - 02/02/2006 13:23
poszukuje jakiegos dobrego programu do zgrywania/sciagania stronek internetowych na dysk. dokladnie chodzi mi o sciagniecie roamingu z Plusa z calego swiata-cenniki poszczegolnych sieci itp itd.zebym pozniej zagranica na laptopie bez netu mogl sobie posprawdzac co i jak. poleci ktos cos??
poszukuje jakiegos dobrego programu do zgrywania/sciagania stronek internetowych na dysk. dokladnie chodzi mi o sciagniecie roamingu z Plusa z calego swiata-cenniki poszczegolnych sieci itp itd.zebym pozniej zagranica na laptopie bez netu mogl sobie posprawdzac co i jak. poleci ktos cos??
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.