Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Mistrzostwa Świata 2010 w RPA << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
On jest cienki!
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6894 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 21:47
Holandia popłynie coś czuję :D

EDIT: Nie popłynie ;)

Ostatnio edytowany przez: On jest cienki!, 6 lipca 2010, 21:57 [1 raz(y)]

Orło
Kibic
Na forum od 8251 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 21:57
No i chuj, nie miałeś jednak racji :/ juz po meczu....

Babilon Team
eF^
Kibic
Na forum od 7987 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 22:00
Robben i po Urugwaju.

Iwański dziś miażdży system, on wie w ogóle, że jeszcze finał? Bo co chwile twierdzi, że puchar jest na wyciągnięcie ręki Holendrów, a przed chwilą tekst "zabójcza precyzja mechanicznej pomarańczy" to chyba przebił wszystko..

RC
Kibic
Na forum od 6775 dni

Pięknie :)

Bukowe
Owczarek
Kibic
Na forum od 5706 dni

już trójeczka ; /

exces
Kibic
Na forum od 6297 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 22:28
Oranje! ;)

tylko prawdziwa przyjaźń to potęga...
ArP
Kibic
Na forum od 8219 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 22:35
szkoda:/

Pogoń Szczecin MKS!
Sampaio
Kibic
Na forum od 8077 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 22:40

ArP napisał:  

szkoda to będzie jutro

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Przema
Kibic
Na forum od 6479 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 22:44
Powinni sie zrzucic na jakis prezent dla sedziego :)

ArP
Kibic
Na forum od 8219 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 22:47

Sampaio napisał:  

ArP napisał:  

szkoda to będzie jutro

szwabów mi jutro nie będzie szkoda :D

Pogoń Szczecin MKS!
anathema
Kibic
Na forum od 7126 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 22:48
bardzo dobrze ie stało, bo jeszcze Urusi by to wygrali i było by nieszczęście;)Swój limit szczęścia wyczerpali z Ghaną. Albo nie daj boże szkopy. mam nadzieje że mój finał marzeń Hiszpania-Holandia sie ziści. I padł już mit, że druzyny europejskie poza starym kontynentem nie wygrywają.

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
KtoToTaki
Moderator**
Na forum od 7933 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 22:59
a ja tam jutro niemcom życzę awansu...
ale tylko dlatego że ich porażka w finale będzie bardziej cieszyć ;)

... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
Bzyku
Kibic
Na forum od 7826 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 07/07/2010 06:13

anathema napisał:  
bardzo dobrze ie stało, bo jeszcze Urusi by to wygrali i było by nieszczęście;)Swój limit szczęścia wyczerpali z Ghaną.

Jakby Holandia na farcie nie jechała?

Gówno grają, a prawie wszystko co leci w bramkę im wpada. Z Brazylią najlepsza defensywa turnieju (a może świata) popełnia błąd strzelając pierwszego samobója w historii swoich występów w MŚ. Po czym drużyna sama z siebie się rozsypuje. Potem przypadkowe strącenie piłki głową która spadła idealnie Sneijderowi na głowę.
Jak Holendrzy mieli kilka setek wypracowanych z akcji (gdy Brazylia grała dwoma obrońcami) to tak kaleczyli, że nawet nasza kadra by z tego coś strzeliła.

Z Urugwajem grają piach, aż Van Bronckhorstowi wychodzi strzał życia, którego by nie powtórzył gdyby jeszcze 1000 razy tak strzelił. Potem szczęśliwy rykoszet i pobłażliwość liniowego, który przecież spokojnie mógł spalonego pokazać - to dało gola nr 2.

Holandia farta ma więcej niż Urugwaj, który miał farta kosmicznego, ale w jednej sytuacji.

Szczerze mówiąc nie bardzo wyobrażam sobie Holandię jako zwycięzcę mundialu. Grają bardzo przeciętnie, mają dużo szczęścia i Sneijdera - to są ich jedyne atuty.

Wiem, że nie lubi się tu Niemców (sam ich nie lubię), ale patrząc na to jak kto grał dotychczas - to obiektywnie trzeba przyznać, że im się należy zwycięstwo. Ale za wrażenia artystycznie medali nie dają, więc wszystko się może zdarzyć :)

Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7488 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 07/07/2010 10:50

Kasztaniak napisał:  
a ja tam jutro niemcom życzę awansu...
ale tylko dlatego że ich porażka w finale będzie bardziej cieszyć ;)

Niekoniecznie...zostaja ze srebrnym medalem...a tak dzis porazka i w meczu o brąz porazka z Urugwajem i sa poza podium:]

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
anathema
Kibic
Na forum od 7126 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 07/07/2010 11:03

Bzyku napisał:  

anathema napisał:  
bardzo dobrze ie stało, bo jeszcze Urusi by to wygrali i było by nieszczęście;)Swój limit szczęścia wyczerpali z Ghaną.

Gówno grają, a prawie wszystko co leci w bramkę im wpada. Z Brazylią najlepsza defensywa turnieju (a może świata) popełnia błąd strzelając pierwszego samobója w historii swoich występów w MŚ. Po czym drużyna sama z siebie się rozsypuje. Potem przypadkowe strącenie piłki głową która spadła idealnie Sneijderowi na głowę.
Jak Holendrzy mieli kilka setek wypracowanych z akcji (gdy Brazylia grała dwoma obrońcami) to tak kaleczyli, że nawet nasza kadra by z tego coś strzeliła.

Z Urugwajem grają piach, aż Van Bronckhorstowi wychodzi strzał życia, którego by nie powtórzył gdyby jeszcze 1000 razy tak strzelił. Potem szczęśliwy rykoszet i pobłażliwość liniowego, który przecież spokojnie mógł spalonego pokazać - to dało gola nr 2.

Holandia farta ma więcej niż Urugwaj, który miał farta kosmicznego, ale w jednej sytuacji.

Szczerze mówiąc nie bardzo wyobrażam sobie Holandię jako zwycięzcę mundialu. Grają bardzo przeciętnie, mają dużo szczęścia i Sneijdera - to są ich jedyne atuty.

Wiem, że nie lubi się tu Niemców (sam ich nie lubię), ale patrząc na to jak kto grał dotychczas - to obiektywnie trzeba przyznać, że im się należy zwycięstwo. Ale za wrażenia artystycznie medali nie dają, więc wszystko się może zdarzyć :)

Niemcy nie są od tego by grać ładnie. Oni mają wpojony inny system, maja także inna futbolową mentalność. Ale z racji że jest tam wiecej imigrantów którzy robią im różnice poprzez posiadanie inklinacji nietypowych dla tej nacji, dają wiecej niż solidność i wyrachowanie to taka mieszanka robi z nich walec taki który przejechał sie po Anglikach i Argentynie. Ładniejsza gra-na tych mistrzostwach jak widać nie to sie liczy,niestety skoro ekipy które słynęły z efektownego stylu gry musiały, aby odnieść sukces radykalnie go zmodyfikować. Wiec mamy wyrachowaną i metodyczną Holandia, czy skrupulatną i wyczekującą Hiszpanie. Wiec skoro im to przynosi sukces czemy mamy ich krytykowac? jesli z taka gra poodpadali by w 1/8 to pojechałbym jak po łysej kobyle. A tak... Taka Holandia zagrała kosmos dwa lata temu na ME. Została zastopowana przez Hiddinka i jego kamande. Cel uświeca środki i to jest logiczne wytłumaczenie takiej a nie innej postawy tych ekip. Mam nadzieje że z finale nam zrekompensują ten specyficzny i niecharakterystyczny styl przez całe mistrzostwa.

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Przema
Kibic
Na forum od 6479 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 07/07/2010 13:25

anathema napisał:  

Bzyku napisał:  

anathema napisał:  

Niemcy nie są od tego by grać ładnie. Oni mają wpojony inny system, maja także inna futbolową mentalność. Ale z racji że jest tam wiecej imigrantów którzy robią im różnice poprzez posiadanie inklinacji nietypowych dla tej nacji, dają wiecej niż solidność i wyrachowanie to taka mieszanka robi z nich walec taki który przejechał sie po Anglikach i Argentynie. Ładniejsza gra-na tych mistrzostwach jak widać nie to sie liczy,niestety skoro ekipy które słynęły z efektownego stylu gry musiały, aby odnieść sukces radykalnie go zmodyfikować. Wiec mamy wyrachowaną i metodyczną Holandia, czy skrupulatną i wyczekującą Hiszpanie. Wiec skoro im to przynosi sukces czemy mamy ich krytykowac? jesli z taka gra poodpadali by w 1/8 to pojechałbym jak po łysej kobyle. A tak... Taka Holandia zagrała kosmos dwa lata temu na ME. Została zastopowana przez Hiddinka i jego kamande. Cel uświeca środki i to jest logiczne wytłumaczenie takiej a nie innej postawy tych ekip. Mam nadzieje że z finale nam zrekompensują ten specyficzny i niecharakterystyczny styl przez całe mistrzostwa.

Wysokie zwyceistwo nad Argentyna Niemcy zawdzieczaja geniuszowi Maradony. Nie wiem jak mozna bylo spaprac tak wazny mecz, ale nie majac pojecia o trenerce takie sa efekty. generalnie jednak zgadzam sie, Niemcy w tym roku odstaja poziomem od reszty druzyn wyraznie, ale juz nie takie niespodzianki byly na mistrzostwach i w koncu noga w fazie pucharowej im sie powinie. mam nadzieje, ze juz teraz.

Ambasador
Moderator**
Na forum od 7757 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 07/07/2010 13:26

anathema napisał:  
Mam nadzieje że z finale nam zrekompensują ten specyficzny i niecharakterystyczny styl przez całe mistrzostwa.

dostrzegam tu lekką nutę naiwności, bo skoro cały mundial tak grali to nagle w finale miałoby im się odwidzieć??? nie sądzę i niestety skazani chyba jesteśmy na wyrachowanie w finale. Na prawdę dziwny ten mundial, bo przyznam szczerze, że przed każdym meczem czy to Holandii czy to Hiszpanii czekałem na mocne pierdolnięcie, na futbol totalny i za każdym razem obchodziłem się smaczkiem.

Coś w tym szczęściu holendrów jest, bo gdy padała wczoraj bramka na 2:1, to pod nosem powiedziałem " że znów im psim swędem weszła". Dodatkowo w końcówce urusi mieli swoją szansę na 3:3 i szkoda, że nie było dogrywki:) wielkie brawa dla Urugwaju, wyszli jakby nie patrzeć z ciężkiej grupy i dojechali do 1/2 finału broniąc honoru Ameryki Południowej, gdzie grają również takie zespoły jak Brazylia czy Argentyna. To właśnie oni chyba najwięcej zyskali na tych mistrzostwach.

A dzisiejszy półfinał??? na prawdę ciężko coś wytypować, bo szwaby idą niczym jakiś czołg pancerny(nie ma to jak trafna aluzja) a hiszpanie grają jakoś bez polotu, bez finezji, wręcz zanudzają tymi podaniami czyhając na jakąś jedno-dwie sytuację, w której zapewne Villa trafi:) Jak dziś znów Torres się pojawi w pierwszym składzie to już nie wiem co sądzić, tak samo wczoraj z Van Persim.. .Liczę na powtórkę z finału ME 2008:)

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8092 dni

**

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 07/07/2010 13:44

Bzyku napisał:  

Z Urugwajem grają piach, aż Van Bronckhorstowi wychodzi strzał życia, którego by nie powtórzył gdyby jeszcze 1000 razy tak strzelił.

1001 strzał. ;)

Z daleka nie będzie widać.
On jest cienki!
Kibic
Na forum od 6894 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 07/07/2010 15:12

Dostojny kocur napisał:  

Bzyku napisał:  

Z Urugwajem grają piach, aż Van Bronckhorstowi wychodzi strzał życia, którego by nie powtórzył gdyby jeszcze 1000 razy tak strzelił.

1001 strzał. ;)

Hehe nawet podanie do Bronckhorsta była prawie identyczne i strzał prawie, że taki sam :D

FCS 1948
Kibic
Na forum od 7116 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 07/07/2010 22:18
No i final Holandia-Hiszpania :)

Tylko Pogoń !
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763359475 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005