Iwański dziś miażdży system, on wie w ogóle, że jeszcze finał? Bo co chwile twierdzi, że puchar jest na wyciągnięcie ręki Holendrów, a przed chwilą tekst "zabójcza precyzja mechanicznej pomarańczy" to chyba przebił wszystko..
Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 06/07/2010 22:48
bardzo dobrze ie stało, bo jeszcze Urusi by to wygrali i było by nieszczęścieSwój limit szczęścia wyczerpali z Ghaną. Albo nie daj boże szkopy. mam nadzieje że mój finał marzeń Hiszpania-Holandia sie ziści. I padł już mit, że druzyny europejskie poza starym kontynentem nie wygrywają.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
bardzo dobrze ie stało, bo jeszcze Urusi by to wygrali i było by nieszczęścieSwój limit szczęścia wyczerpali z Ghaną.
Jakby Holandia na farcie nie jechała?
Gówno grają, a prawie wszystko co leci w bramkę im wpada. Z Brazylią najlepsza defensywa turnieju (a może świata) popełnia błąd strzelając pierwszego samobója w historii swoich występów w MŚ. Po czym drużyna sama z siebie się rozsypuje. Potem przypadkowe strącenie piłki głową która spadła idealnie Sneijderowi na głowę.
Jak Holendrzy mieli kilka setek wypracowanych z akcji (gdy Brazylia grała dwoma obrońcami) to tak kaleczyli, że nawet nasza kadra by z tego coś strzeliła.
Z Urugwajem grają piach, aż Van Bronckhorstowi wychodzi strzał życia, którego by nie powtórzył gdyby jeszcze 1000 razy tak strzelił. Potem szczęśliwy rykoszet i pobłażliwość liniowego, który przecież spokojnie mógł spalonego pokazać - to dało gola nr 2.
Holandia farta ma więcej niż Urugwaj, który miał farta kosmicznego, ale w jednej sytuacji.
Szczerze mówiąc nie bardzo wyobrażam sobie Holandię jako zwycięzcę mundialu. Grają bardzo przeciętnie, mają dużo szczęścia i Sneijdera - to są ich jedyne atuty.
Wiem, że nie lubi się tu Niemców (sam ich nie lubię), ale patrząc na to jak kto grał dotychczas - to obiektywnie trzeba przyznać, że im się należy zwycięstwo. Ale za wrażenia artystycznie medali nie dają, więc wszystko się może zdarzyć
bardzo dobrze ie stało, bo jeszcze Urusi by to wygrali i było by nieszczęścieSwój limit szczęścia wyczerpali z Ghaną.
Gówno grają, a prawie wszystko co leci w bramkę im wpada. Z Brazylią najlepsza defensywa turnieju (a może świata) popełnia błąd strzelając pierwszego samobója w historii swoich występów w MŚ. Po czym drużyna sama z siebie się rozsypuje. Potem przypadkowe strącenie piłki głową która spadła idealnie Sneijderowi na głowę.
Jak Holendrzy mieli kilka setek wypracowanych z akcji (gdy Brazylia grała dwoma obrońcami) to tak kaleczyli, że nawet nasza kadra by z tego coś strzeliła.
Z Urugwajem grają piach, aż Van Bronckhorstowi wychodzi strzał życia, którego by nie powtórzył gdyby jeszcze 1000 razy tak strzelił. Potem szczęśliwy rykoszet i pobłażliwość liniowego, który przecież spokojnie mógł spalonego pokazać - to dało gola nr 2.
Holandia farta ma więcej niż Urugwaj, który miał farta kosmicznego, ale w jednej sytuacji.
Szczerze mówiąc nie bardzo wyobrażam sobie Holandię jako zwycięzcę mundialu. Grają bardzo przeciętnie, mają dużo szczęścia i Sneijdera - to są ich jedyne atuty.
Wiem, że nie lubi się tu Niemców (sam ich nie lubię), ale patrząc na to jak kto grał dotychczas - to obiektywnie trzeba przyznać, że im się należy zwycięstwo. Ale za wrażenia artystycznie medali nie dają, więc wszystko się może zdarzyć
Niemcy nie są od tego by grać ładnie. Oni mają wpojony inny system, maja także inna futbolową mentalność. Ale z racji że jest tam wiecej imigrantów którzy robią im różnice poprzez posiadanie inklinacji nietypowych dla tej nacji, dają wiecej niż solidność i wyrachowanie to taka mieszanka robi z nich walec taki który przejechał sie po Anglikach i Argentynie. Ładniejsza gra-na tych mistrzostwach jak widać nie to sie liczy,niestety skoro ekipy które słynęły z efektownego stylu gry musiały, aby odnieść sukces radykalnie go zmodyfikować. Wiec mamy wyrachowaną i metodyczną Holandia, czy skrupulatną i wyczekującą Hiszpanie. Wiec skoro im to przynosi sukces czemy mamy ich krytykowac? jesli z taka gra poodpadali by w 1/8 to pojechałbym jak po łysej kobyle. A tak... Taka Holandia zagrała kosmos dwa lata temu na ME. Została zastopowana przez Hiddinka i jego kamande. Cel uświeca środki i to jest logiczne wytłumaczenie takiej a nie innej postawy tych ekip. Mam nadzieje że z finale nam zrekompensują ten specyficzny i niecharakterystyczny styl przez całe mistrzostwa.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Niemcy nie są od tego by grać ładnie. Oni mają wpojony inny system, maja także inna futbolową mentalność. Ale z racji że jest tam wiecej imigrantów którzy robią im różnice poprzez posiadanie inklinacji nietypowych dla tej nacji, dają wiecej niż solidność i wyrachowanie to taka mieszanka robi z nich walec taki który przejechał sie po Anglikach i Argentynie. Ładniejsza gra-na tych mistrzostwach jak widać nie to sie liczy,niestety skoro ekipy które słynęły z efektownego stylu gry musiały, aby odnieść sukces radykalnie go zmodyfikować. Wiec mamy wyrachowaną i metodyczną Holandia, czy skrupulatną i wyczekującą Hiszpanie. Wiec skoro im to przynosi sukces czemy mamy ich krytykowac? jesli z taka gra poodpadali by w 1/8 to pojechałbym jak po łysej kobyle. A tak... Taka Holandia zagrała kosmos dwa lata temu na ME. Została zastopowana przez Hiddinka i jego kamande. Cel uświeca środki i to jest logiczne wytłumaczenie takiej a nie innej postawy tych ekip. Mam nadzieje że z finale nam zrekompensują ten specyficzny i niecharakterystyczny styl przez całe mistrzostwa.
Wysokie zwyceistwo nad Argentyna Niemcy zawdzieczaja geniuszowi Maradony. Nie wiem jak mozna bylo spaprac tak wazny mecz, ale nie majac pojecia o trenerce takie sa efekty. generalnie jednak zgadzam sie, Niemcy w tym roku odstaja poziomem od reszty druzyn wyraznie, ale juz nie takie niespodzianki byly na mistrzostwach i w koncu noga w fazie pucharowej im sie powinie. mam nadzieje, ze juz teraz.
Mam nadzieje że z finale nam zrekompensują ten specyficzny i niecharakterystyczny styl przez całe mistrzostwa.
dostrzegam tu lekką nutę naiwności, bo skoro cały mundial tak grali to nagle w finale miałoby im się odwidzieć nie sądzę i niestety skazani chyba jesteśmy na wyrachowanie w finale. Na prawdę dziwny ten mundial, bo przyznam szczerze, że przed każdym meczem czy to Holandii czy to Hiszpanii czekałem na mocne pierdolnięcie, na futbol totalny i za każdym razem obchodziłem się smaczkiem.
Coś w tym szczęściu holendrów jest, bo gdy padała wczoraj bramka na 2:1, to pod nosem powiedziałem " że znów im psim swędem weszła". Dodatkowo w końcówce urusi mieli swoją szansę na 3:3 i szkoda, że nie było dogrywki wielkie brawa dla Urugwaju, wyszli jakby nie patrzeć z ciężkiej grupy i dojechali do 1/2 finału broniąc honoru Ameryki Południowej, gdzie grają również takie zespoły jak Brazylia czy Argentyna. To właśnie oni chyba najwięcej zyskali na tych mistrzostwach.
A dzisiejszy półfinał na prawdę ciężko coś wytypować, bo szwaby idą niczym jakiś czołg pancerny(nie ma to jak trafna aluzja) a hiszpanie grają jakoś bez polotu, bez finezji, wręcz zanudzają tymi podaniami czyhając na jakąś jedno-dwie sytuację, w której zapewne Villa trafi Jak dziś znów Torres się pojawi w pierwszym składzie to już nie wiem co sądzić, tak samo wczoraj z Van Persim.. .Liczę na powtórkę z finału ME 2008
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763359475 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.