Po pierwsze to nie uwazam sie za nikogo konkretnego, po 2 studia juz skonczylem ...
Po trzecie mam swoje prawo "srać" na ww. organizacje, ich politykierów, choćby przypinały sobie miano najwiekszych patriotów i obrońców moralności we Wszechświecie ... Mnie to WALI ... Podobnie zresztą jak cała nasza wesoła wymiana zdań... Wiesz co? Tak sobie pomyślałem, że jak mam już usiąść do czytania to wolę jakieś 3 do 5 razy bardziej poczytać sobie np. o realizacji nagrań, akustyce, webdesignie niż wydłubywać jakieś argumenty o LPR czy MW ... Po prostu - nie muszę podawać RACJONALNEJ przyczyny, że (nawet po krótkim namyśle) robie z czegoś kulkę, wrzucam do kibla i spuszczam za tym wodę (tyle to dla mnie znaczy cały ten prawicowo-katolicki klimat) ... Takie jest moje zdanie na ten temat ... Całe 27 lat życia jakoś bez tego się obywam i czuję się rewelacyjnie ...
po czwarte, mozesz przypomniec, w ktorym to dokladnie miejscu obrzucilem kogos blotem?!
zdanie o spierdalaniu stąd jeśli wygra LPR podtrzymuję ...
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 21:04
O to ty nawet skonczyles te studia - jakos tego po wpisach nie widać. Troche to śmieszne ze ktos sie tyle napina by na koncu stwierdzic że ma swoje prawo srac na www o czym kolwiek - nowiesz ja ci tego prawa nigdy nie odmowie, ale tak na marginesie jestem ciekaw co skonczyleś, bo prawa to raczej nie studiowałes co widac po nielogicznej spojnosci zapytan i odp. Pytasz sie w ktorym miejscu kogos obrzuciłes blotem - nie w jednym! a w ostatnim poście to nawet chciałem ci powiedziec że na kogoś srasz. No ale takie twoje prawo...a pozatym jak mam dyskutowac z półinteligentem to tez wole juz sobie poczytac cos bardziej pożytecznego np: o motylach. Hehe...
Weź człowieku skończ... Błagam... Nie mam zamiaru podawać żadnych argumentów ale jak czytam to co tu wypisujesz to mi się zbiera na wymioty. Mam 17 lat i zawsze się zastanawiałem co za ludzie głosują na taki LPR - teraz już wiem - FANATYCY. W tym co piszesz jest troche racji ale bez przesady. Skoro tak kochasz MW to wstąp w jej szeregi (będziesz miał z kim popić). Na koniec przypomnę tylko, że to forum Pogoni, a nie LPR. Żegnam...
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 21:39
Pytam z ciekawosci bo gdzies tam widzialem twoje wpisy ktore mi sie podobaly - chyba w temacie pucharow - ale oczywiscie nie musisz odp.
Fanatyzm- zaślepienie, żarliwość, zagorzałość (zwł. religijna) nie uznająca tolerancji, ustępstw, kompromisu; bezkrytyczna wiara w słuszność sprawy, idei; namiętność do szerzenia, choćby i gwałtem, własnych przekonań i do zwalczania odmiennych. (Slownik wyrazow obcych i zwrotów obcojezycznych W. Kopalinskiego)
Z goracymi pozdrowieniami
(samodzielnie myslaca)
Shee
PS. nie chce Ci dogryzc, chce Ci tylko pomoc tak, jak Ty z wielkim sercem chcesz pomoc homoseksualistom...
„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 21:44
A ja przypominam ze forum Pogońi na tematy scisle zwiazane z klubem i kibicami jest na Pogoń Szczecin a tu jest hydepark i mozemy sobie dyskutowac na takie tematy. No ale przynajmniej ktos mi przyznal w czyms racje a na lpr - dla twojej swiadomosci zaglosowalo juz 1 mln polakow. Dla mnie temat skonczony nie bede sie tutaj napinal skoro i tak nie wszyscy wiedza o co chodzi.
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 21:51
no ale na to jeszcze sobie odp. fanatyzm nietolerancja, brak kompromisu - przeciez ja nikomu nie wciskam kitu tylko mówie jak jest - szanuje kazdy poglad ale ten gosc ktory tutaj pisal nie mial naprawde za wiele pojecia o tej organizacji a jego argumenty sprowadzaly sie do nazywania kogos łysym lub banda bojówkarzy - to chyba on jest nietolerancyjny. A wedlug ciebie czym jest tolerancja bo wedlug mnie akceptowaniem czegos co poprostu istnieje ale nie koniecznie mozna sie z tym zgadzac, jak ci przeszkadza religia albo jakis wyimaginowany fanatyzm to moze wyprowadz sie tam gdzie istnieja kultury wschodnie , bo o ile sobie przypominam to wlasnie pisałas - tam to dopiero jest fanatyzm - szczegolnie w haremach. A i przepraszam z e ciebie wtedy wzięłem za mężczyznę.
Ostatnio edytowany przez: IS, 28 listopada 2005, 21:58 [1 raz(y)]
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 21:54
Prosze odp. gdzie powiedzialem nieprawde - chce racjonalnych argumentów a nie pisania dla samego pisania jakis farmazonow niczym nie popartych. Acha i nie twierdze ze nie jestem nie omylny poglady czlowieka inteligentnego powinny zawsze ewoluowac.
nie odmowie sobie takze tej przyjemnosci i Ci odpowiem...
Skoro SZANUJESZ KAZDY POGLAD podam juz nawet moj przyklad: czemu wyrywasz z kontekstu moje slowa, odsylasz do innego kraju i jeszcze wmawiasz mi, ze przeszkadza mi religia katolicka?... Kultura Wschodu to PRZYKLAD, ciekawostka, dowod, ze pewne pojecia SA WZGLEDNE, RELATYWNE...
Proszac w innych postach, by czytano Ciebie ze zrozumieniem, staraj sie rozumiec innych...
Pozdrawiam
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 22:01
Badz konsekwentna i sama siebie czytaj dokladnie bo ja wiem ze ty podalas ten przykład aby poprzec swoj argument o tym ze katolikom cos sie ubzduralo na temat współżycia. Wiec cos ci jednak przeszkadza, moze nie sama religia ale cos w tym jest. Czyzbym rozumial tekst napisany przez ciebie lepiej - tylko nie mow mi ze to jakas nadinterpretacja i fanatyzm z mojej strony albo Bóg jeszcze wie co.
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 22:08
Do U- 96 jestem fanem Pogoni i odp. na pytania osób które maja jakies watpliwości, tutaj moge to robic bo to jest temat ogórkowy - na luzie.
JESTEM katoliczka, ale jestem tez czlowiekiem, socjologiem, doradca psychospolecznym... W takim zawodzie patrzy sie na czlowieka na wiele sposobow.
To, ze myslmy tak, a nie inaczej o wielu sprawach, zostalo wyksztaltowane w duzej mierze przez Kosciol, przez kulture, w ktorej sie wychowalismy i urodzilismy.
"Cos w tym jest'- owszem, ale na pewno nie nienawisc do Katolicyzmu. Wiem, ze Katolicyzm zaklada milosc do drugiego czlowieka I O TO MI CHODZILO W CALEJ TEJ DYSKUSJI (piaty raz podkreslam...), by poszanowac czlowieczenstwo bez wzgledu na orientacje...Tylko to mialam na mysli, a tu rozpetal sie watek polityczno-osobisto- religijno- niewiadomojaki...
pozdrawiam
PS jak nie zrozumiales, zapraszam na priv.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.