Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 17:21
Przerywajac ta dyskusje powiem, ze Grzelak i Magdon zostali powolani do rep. Polski B na turniej Future cup w Szkocji.
[Dejvi: Już jest temat na ten temat... " Nasi w kadrze "]
Choć życie ciąży a psychika siada, nie mogę się poddać!To Moja Zasada!
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 18:01
Gość który pisze o tym ze sobie nie zyczy aby na ulicach demonstrowali jacys ludzie ogoleni na łyso z Młodziezy Wszechpolskiej, chyba nie ma zielonego pojecia jaka to organizacja, a swoja wiedze czerpie z mediow które widza w swojej krzywej soczewce cos co daleko odbiega od rzeczywistosci. Młodzież Wszechpolska to organizacja dzieki której zawdzieczasz m.in. to że mieszkasz dzis w Polsce, kojarzenie jej ze skinami jest bardzo dużym stereotypem - to sa ludzie inteligentni uczacy sie w elitarnych uczelniach, ludzie ktorzy wierzą w ideę i sa zdolni do poświęceń - maja 11 poslów w sejmie którzy już teraz uchodzą za najbardziej merytorycznych (trzeba bylo ogladać w tvp3 wczoraj 23 letniego posła z lpr Krzysztofa Bosaka żeby sie o tym przekonać). To że demonstrują wynika z tego że chcą normalności w Polsce, maja takie poglądy z którymi sie utożsamia większość Polaków. Ja wierze, że tak jak przed wojną tak i teraz sa powołani do tego aby bronic tradycyjnych wartości, niezapominajmy że po wojnie wielu z nich ktorzy przeżyli hitleryzm zostało wybitych w katowniach ubeckich, za to nalezy im sie szacunek i prosze nie wyzywaj ludzi z tej organizacji od łysoglowych bo naprawde masz tylko taką wiedze na jaką jestes zdolny się zdobyć ( brukowiec fakt , gazeta wyborcza).
OKUPILI TO WŁASNYM ŻYCIEM ABYŚ TY MÓGŁ MIESZKAĆ W WOLNEJ POLSCE.
Ostatnio edytowany przez: IS, 28 listopada 2005, 18:09 [1 raz(y)]
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 18:06
Przepraszam za pewne bledy ortograficzne a raczej za brak polskich czcionek ale nie mam czasu pisac, a tak się pisze szybciej.
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 18:30
To jest kolejne przegięcie - Młodzież Wszechpolska stara sie walczyc o te ideały w sposob jak najbardziej kulturalny np: na paradach homoseksualistow w warszawie czy krakowie blokowala nielegalny przemarsz ukladajac sie na ulicy i trzymajac sie za rece - to byla kontrmanifestacja pokojowa - to nie ich wina ze wtedy pojawili sie kibice ktorzy wiadomo nie sa związani z tą organizacją i zaczeli ich rzucac kamieniami - potem pap podal informacje do mediow ze to niby MW rzucala po czym pap po 2 godz. zdementowal plotke ktora sam pościl, ale co z tego jesli informacja - fałszywa - poszla w swiat i ludzie od tej chwili mieli przekonanie że MW to jakas bojówka ktora rzuca czym popadnie w homoseksualistów.
1. ke? gowniarze po 16-18 lat? co oni okupili i czym? nie przesadzasz? mieszasz troche historie z obecna sytuacja, gdy mlodziez stanowi bojowke lpr'u i ich nadzieje na rzady w Polsce.
2. o lysych palach nie mowilem akurat o mlodziezy wszechpolskiej, tylko oglonie o sytuacji w Polsce.
ale sumujac, ani po gejach, ani mlodziezy wszechpolskiej nie plakalbym.
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 19:10
Do mike/ widze że chyba masz jakies trudnosci ze zrozumieniem slowa pisanego ja mowilem o narodowcach przedwojennych. 100 tys narodowcow zgineło w walce z hitlerowskimi nazistami a ci co zostali musieli sie ewakuowac do innych krajów europy zachodniej, poniewaz nie ktorym, a raczej wszystkim grozila kara śmierci za... poglądy i patriotyzm (w katowniach ubeckich zgineli tacy narodowcy jak Adam Doboszynski i wielu innych). Gówniarze po 16 - 18 lat stary naprawde nie masz pojecia o czym piszesz, aż mi rece opadaja gdy czytam takie teksty. Czy twoim zdaniem radni, posłowie do parlamentu polskiego albo europejskiego to gowniarze po 16 - 18 lat. Ci ludzie juz maja realny wplyw na to co sie dzieje w polsce, bez nich rzad PiSu nie uzyskalby wiekszosci a wiec musialyby byc rozpisane kolejne wybory. Prosze nie pisz takich rzeczy bo to nie swiadczy dobrze o twoim pojeciu w sprawach politycznych , ajuz na pewno nie masz pojecia o tym czym jest MW.
Zapraszam na strone internetowa http://www.pz.wszechpolacy.pl/ tam moze dowiecie się czegoś więcej o tej najliczniejszej w Polsce organizacji mlodzieżowej.
Ja nie przeczę, że NIEKTÓRZY ludzie z MW oddawali KIEDYŚ zdrowie/życie za naszą wolność ...
... ALE TERAZ posługując się młodymi łysymi "walczą" o swoje wartości za pomocą jajek, kamieni i bluzgów!
Dla mnie MW w obecnej formie to obraza dla tej organizacji sprzed lat... i tyle!
To co sie dzieje teraz, czyli LPR w Sejmie woła o pomstę do nieba. Nie życzę sobie, aby tacy ludzie wpływali na moje życie. Samo tylko afiszowanie się wartościami chrześcijańskimi oraz "prorodzinnym" programem nie wystarczy. Słyszałem wielu posłów LPR - powiem krótko: nie mają NIC do powiedzenia poza pseudo-patriotycznym bełkotem, który służy im do pozyskiwania głosów... A gdzie reformy? Gdzie gospodarka i bezrobocie? Sram na ględzenie o pedałach i lesbijkach, in-vitro, aborcji ... blebleble.... Jestem młody i wykształcony i potrzebuje pracy a nie moralnego pustosłowia! Nie chcę narzucania mi ani komukolwiek jakichkolwiek wartości, a zwłaszcza zaczerpniętych z religii katolickiej, pod płaszczykiem której palono na stosach i mordowano za to że ktoś uważał, że Ziemia jest okrągła.... Tfu! Całe szczęście, że w/g najnowszych sondarzy LPR nie wchodzi do sejmu! I Dobrze! Nigdy więcej! Ja baranem nie jestem - żadnego pasterza nie potrzebuję ...
p.s. wskaż jakieś ciekawe źródła nt. walki MW o wolność kilkadziesiąt lat temu... (jeśli możesz)
Chwała im za TO, chętnie zapalę świeczki na grobach bohaterów! Ale i tak cały ten dzisiejszy patriotyczny bełkot-przykrywka jest po to, by ludzie pokroju Giertycha mógli dopchać się do koryta i szastać naszymi pieniędzmi!
Niech się zajmą pielęgnowaniem tradycji, a nie polityką!
Mam pytanie: Czy za 100 lat bedziecie pisali o dzielnym bohaterze pośle na Sejm RP Romanie Giertychu? Chyba dupa odpadłaby mi ze śmiechu(wnukowi napewno odpadnie)
Ostatnio edytowany przez: - papa gamoniu! -, 28 listopada 2005, 19:32 [1 raz(y)]
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 19:59
Po pierwsze jako inteligentny czlowiek powinienes wiedziec że partia ktora ma 34 poslow nie jest w stanie przeprowadzic reformy bo nie ma rzadu. Mnie jako studenta tez interesuje praca, ale nie nabieram sie na populistyczne chwyty partii ktore mowia o transformacji polskiej gospodarki, mowiac kolokwialnie, ale krotko nie wieze w to ze ktos mi da prace jesli sie o to nie postaram albo jeszcze w dodatku nie skoncze studiow podyplomowych. Żrodła to biografie Romana Dmowskiego - Krzysztofa Kawalca - tam jest opisane w jaki sposób Roman Dmowski organizowal zwiazek akademicki Młodziezy Wszechpolskiej, "Młodziez Wszechpolska , a Młodziez Wielkiej Polski" dr. Lucyna Kulińska, "Gospodarka Narodowa" prof. Roman Rybarski - tam tez jest sporo o tej organizacji. Niechce snuc teorii spiskowej ale czy wy nie widzicie tego ze komus bardzo zalezy na tym aby opluwac ta organizacje - naprawde skonczcie z wypisywaniem bzdur o skinach - spotkajcie sie z tymi ludżmi, to nie sa przecietni ludzie, tylko ludzie ktorzy wiedza czego chca, ktorzy sie ksztalca tak aby byc porzytecznym ojczyznie na kazdym stanowisku - nie sa karierowiczami i wiedza co to znaczy idea ktora jest nawiazaniem do jej pierwotnej, przedwojennej linii jesli chodzi o wartosci religijne, społeczne i wychowawcze. Szybko wtedy zmienicie swoje stereotypowe myslenie o bojowkarzach na myslenie o ludziach kreatywnych z pomyslami. Kamienie i jajka? jejku az mi sie nie chce tego tlumaczyc na nowo - ci ludzie nie maja nic wspolnego z jajkami i kamieniami a wprost przeciwnie organizuja konferencje na temat przedsiebiorczosci etc., akcje na rzecz polakom na obczyźnie - znacie jakis kawalek dzialalnosci tej organizacji w dodatku nie prawdziwy i to wedlug was jest wystarczajacy pretekst do opluwania tej organizacji, a prawda jest taka ze inteligentni ludzie ktorzy siedza w polityce od parunastu lat spotykając dzialaczy MW w sejmie zaczynaja sie z nimi liczyc poniewaz maja doskonała świadomosc tego że ta organizacja juz jest elitarna, nie mówiac o tym co bedzie w przyszłosci, a przecietni ludzie uwazaja to co uwazaja za suszne bez wgłębiania sie w polityke i bez poszukiwania prawdy - to co im daja media w postaci demoliberalnej papki wszystko wchlaniaja a z wiadomosci na tvp1 najlepiej pamietaja tylko prognoze pogody - niestety tak jest, a wy tymi wpisami potwierdzacie swoje obycie w sprawach społecznych ktore nie rowna sie nawet zeru zawsze bedziecie narzekac na brak pracy(chociaz nie twierdze ze nie slusznie). poparcie dla Lpr utrzymuje sie na stalym poziomie, lpr ma swoj zelazny elektorat wiec sie nie martwcie o poparcie dla niej, sami zobaczycie za 4 lata jak to bedzie. Widze mccnex ze chyba nie za bardzo znasz inicjatywy ustawodawcze lpr-u wiec zachecam abys wszedl na strony sejmowe klubow parlamentarnych.
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 20:07
A co do rodziny Giertychow to radze sie zapoznac z ich biografia. Moze takie rzeczy jak to ze dziadek Romana Jedrzej Giertych byl skazany na kare smierci wam uswiadomia o heroizmie ludzi tamtych czasów. Sadze ze spokojnie o Romanie Giertychu za 100 lat beda pisac podreczniki i wtedy to ja sie bede smiał. Ten kto sie smieje pierwszy ten sie smieje ostatni. Mowie to bez przesady mimo z e teraz to moz e u niektorych wzbudzac ironiczny smiech.
Ostatnio edytowany przez: IS, 28 listopada 2005, 20:16 [1 raz(y)]
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 20:11
hmmm... już kończę ... reasumując: w chwili, w której LPR wygra wybory w tym kraju - ja spierdalam ... niech to wystarczy za komentarz ... nie chce mi sie nt. tej "elitarnej" partii pisać, a zwłaszcza na temat ich genialnych inicjatyw ustawodawczych (jak narazie wygrywa "becikowe", czyli ustawa, od której zależało wspaniałomyślne poparcie dla rządu PiS ... pieluchy=sprawa wagi panstwowej - no comments) ...
Jak będę miał chwilunie to poczytam trochę więcej o tych Twoich Wszechpolakach i odezwe się ...
Odp: temat ogórkowy - 28/11/2005 20:22
Mysle ze usmiech plitowania wzbudzaja twoje wpisy - skonczyly ci sie argumenty wiec piszesz cos o spierd...... a ja bylem przekonany ze rozmawiam rzeczywiscie z kims konkretnym i w dodatku studentem... ale mnie teraz spotkal zawód. Jak kiedys napiszesz cos konkretnego na tym forum a nie bedziesz tylko obrzucal kogos błotem bez racjonalnych argumentów to ci pogratuluje bo widze ze bez tego sie nie mozesz obyc, tylko mam obawe ze moge sie tego doczekac dopiero za 100 lat. sic. Aha i to nie sa moi wszechpolacy - ja staram sie w przeciwienstwie do ciebie racjonalnie podchodzic do sprawy. A becikowe to tylko preludium do polityki prorodzinnej - i dobrze.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.