Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Mistrzostwa Świata 2010 w RPA << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Bartas
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8082 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 01/07/2010 08:26

Gryfsz napisał:  
Wlasnie wyczytalem ze w Johanesburgu z siedziby Fifa skradziono 7 oficjalnych replic pucharu swiata w pilce noznej.

Też to czytałem i od razu tak się zastanawiam czy jeżeli wśród replik był oryginał to by powiedzieli czy wykonali szybko nowy? Zresztą w jakim celu było tam 7 replik?

Gryfsz
Kibic
Na forum od 8641 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 01/07/2010 09:34

NN napisał:  

Gryfsz napisał:  
Wlasnie wyczytalem ze w Johanesburgu z siedziby Fifa skradziono 7 oficjalnych replic pucharu swiata w pilce noznej.

Też to czytałem i od razu tak się zastanawiam czy jeżeli wśród replik był oryginał to by powiedzieli czy wykonali szybko nowy? Zresztą w jakim celu było tam 7 replik?

Po finale nigdy nie wreczaja orginalu tylko replike. Pierwszy puchar zostal skradziony i nigdy go nie odnalezion. Wykonano pozniej drugi w obecnym ksztalcie i tez zostal skradziony ale go jakos odnalezli. Od tej pory orginal znajduje sie wylacznie w siedzibie FIFA.

avelyn
Kibic
Na forum od 8409 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 01/07/2010 12:29

Gryfsz napisał:  

NN napisał:  

Gryfsz napisał:  

Po finale nigdy nie wreczaja orginalu tylko replike. Pierwszy puchar zostal skradziony i nigdy go nie odnalezion. Wykonano pozniej drugi w obecnym ksztalcie i tez zostal skradziony ale go jakos odnalezli. Od tej pory orginal znajduje sie wylacznie w siedzibie FIFA.

az przypomniala mi sie gre:

Obrazek gif wstawiony na forum

w której właśnie zbierało się "części" skradzionego pucharu :)

Swoja droga te wszsytkie kradzieze pokazuja tylko jak dzikim krajem jest rpa odkąd większość murzyńska rządzi krajem. Taka ciekwostka- prezyden rpa- Zuma, zarabia 1,2 mln euro rocznie.

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Sampaio
Kibic
Na forum od 8077 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 01/07/2010 13:41
Taka tam ciekawostka

www.sport.pl napisał:  

Anglia musi wybrać pomiędzy ligą a reprezentacją.

Zmęczenie - to słowo pojawiało się najczęściej w wypowiedziach Fabio Capello po odpadnięciu reprezentacji Anglii z mundialu w RPA. Zarówno obecny, jak i były selekcjoner reprezentacji Anglii, Sven-Goeran Eriksson apelują o wprowadzenie przerwy zimowej do Premier League. Przyłącza się do nich Sir Alex Ferguson. Liga nie chce słyszeć o zmianach, bo straciłaby dziesiątki milionów funtów.

Późną wiosną, gdy kończy się sezon ligi angielskiej piłkarze występujący na Wyspach są wycieńczeni. Każdego roku na przełomie kwietnia i maja kontuzje są plagą. Cierpi nie tylko reprezentacja Anglii - Fernando Torres (Liverpool) do tej pory nie może odnaleźć formy przez uraz, którego nabawił się w drugiej części sezonu. Na mistrzostwach nie zdobył jeszcze ani jednej bramki.

Graczom występującym na co dzień w Premier League brakuje szybkości. Podczas meczu 1/8 finału MŚ pomiędzy Anglią a Niemcami Gareth Barry (Manchester City) w mgnieniu oka stracił kilka metrów do Mesuta Oezila, który po sprincie podał do uciekającego Mattowi Upsonowi (West Ham United) Thomasa Muellera. W starciu drużyn Fabio Capello i Joachima Loewa łatwo było poznać kto gra w Premier League i święta spędza na boisku, a kto w Bundeslidze, gdzie można zregenerować siły i zachować je na letnie turnieje.

Przerwa zimowa jest błogosławieństwem dla niemieckiej reprezentacji narodowej. Jak dowiodła stacja Deutsche Welle, odpoczynek w połowie sezonu to główny powód świetnej postawy kadry na mistrzostwach świata i Europy. Na ME 2008 w Austrii i Szwajcarii Niemcy dobrnęli aż do finału, na MŚ 2006 w Niemczech zajęli trzecie miejsce, a w RPA są już w ćwierćfinale i jeśli pokonają Argentynę medal będzie na wyciągnięcie ręki. - Ci młodzi niemieccy piłkarze są fantastyczni, oglądanie ich gry to przyjemność - chwali podopiecznych Joachima Loewa legendarny Pele.

Zawodnicy klubów Bundesligi odpoczywają pomiędzy 21 grudnia a 15 stycznia. W tym okresie drużyny Premier League rozgrywają zazwyczaj aż cztery kolejki, czyli 40 spotkań. Organizowane są też mecze zaległe, przez co niektóre zespoły grają nawet co dwa-trzy dni. Do terminarza upycha się też rozgrywki FA Cup.

Tottenham, który w kadrze reprezentacji Anglii na MŚ miał najwięcej przedstawicieli spośród wszystkich klubów (Michaela Dawsona, Ledleya Kinga, Aarona Lennona, Petera Croucha i Jermaina Defoe) w dniach 19 grudnia 2009 - 16 stycznia 2010 musiał rozegrać pięć spotkań. Pomiędzy meczem z Fulham i West Ham United piłkarze z Londynu mieli... dwa dni na odpoczynek. W tym samym czasie Mesut Oezil i Thomas Mueller wylegiwali się na kanapie.

O przerwę zimową nieustannie apeluje selekcjoner wyspiarzy, Fabio Capello. - Tak, chciałbym, aby piłkarze mieli krótkie wakacje. Niemcy wypadają dobrze na turniejach dzięki temu, że ich zawodnicy mogą zregenerować się podczas przerwy zimowej - mówił Włoch na smutnej konferencji, która odbyła się po odpadnięciu Anglików z mundialu. - Niestety to nie ja o tym decyduję - martwił się.

W styczniu o to samo prosił menedżer Manchesteru United, Sir Alex Ferguson. - Przerwa na początku każdego roku byłaby idealna. I piłkarze, i trenerzy potrzebują odpoczynku - wyjaśniał. Wtóruje mu były selekcjoner reprezentacji Albionu, Sven-Goeran Eriksson. - Angielski futbol jest w świetnym stanie. Jedyna rzecz, o którą walczyłem podczas pełnienia mojej funkcji było wprowadzenie przerwy zimowej, ale z powodów finansowych szefostwo Premier League nigdy się nie zgodziło - opowiadał szwedzki szkoleniowiec.

Wyspiarze zarabiają krocie na transmisji każdej kolejki ligowej. W latach 2010-13 Anglicy otrzymają prawie półtora miliarda funtów od stacji telewizyjnych, a do kasy przeciętnego klubu trafi 13 milionów funtów. W Azji trwa nieustanna licytacja o prawo do pokazywania meczów Premier League - stacja Now TV zapłaciła 115 milionów funtów, ale zaraz przebiło ją i-Cable, które wyłożyło 150 milionów. Tak wygląda finansowa rzeczywistość brytyjskich krezusów, którzy nie wyobrażają sobie, by zatamować falę niosącą im dziesiątki milionów funtów.

Za niesamowite kontrakty telewizyjne wyspiarze płacą wysoką cenę. - Anglia jest jedynym europejskim krajem, który nie stosuje przerwy zimowej. Widać to podczas każdych mistrzostw - stwierdził Eriksson. Kibice azjatyccy i arabscy, którzy za transmisje z angielskich boisk są gotowi oddać wszystko, raczej nie przejmują się porażką Anglików z Niemcami. Nic nie wskazuje na to, by Premier League musiało zmienić swoje przyzwyczajenia.

Ilu piłkarzy z danej ligi zostało na MŚ?

Niemcy - 37
Hiszpania - 33
Włochy - 28
Anglia - 19
Holandia - 13

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
tribu
Kibic
Na forum od 7872 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 12:49
smieszne sa te mistrzostwa...

100% PD
ManeS
Kibic
Na forum od 5886 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 15:54
oby Holandia podtrzymała passę spotkań bez porażki i wyeliminowała dzisiaj Canarinhos... Będzie bardzo ciężko ale liczę na to, że sprężą się o wiele bardziej niż w meczu ze Słowacją. Do boju Oranje!

No póki co się nie zanosi, fatalny błąd w obronie i 0:1

Ostatnio edytowany przez: ManeS, 2 lipca 2010, 16:10 [1 raz(y)]

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
anathema
Kibic
Na forum od 7126 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 16:53
Van Persi jest identycznie, jak nie bardziej drewniany na tym turnieju jak Torres. To takie memento dla Hiszpani że w razie wu konieczna bedzie tu zmiana.

Jesli nic drastycznego sie nie zmieni, to oglądamy finalistę, a kto wie czy i nie zwycięzce tego turnieju. Jednym Robbenem który jest potrajany i z taka niepewną obroną spodziewam sie gładkiego 3-0 dla Brazylii. Wychodzi na to że oranjie nie gra brzydko na tym mundialu jak sie wszem i wobec twierdzi, oni są po prostu słabi

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Przema
Kibic
Na forum od 6479 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:04
Holandia jest po prostu slaba. Przez grupe sie przeczlapali, bo prezentowali 'ekonomiczny' futbol, a rywale im sprzyjali ;) W tym meczu sa totalnie zdominowani, graja schematycznie i Dunga dobrze ustawil swoich zawodnikow. Dodajmy do tego fakt, ze Holandia opiera swoja sile ofensywna na Robbenie, ktorego gra jest chyba najbardziej przewidywalna ze wszystkich zawodnikow na tym mundialu. Sru przed siebie, zejscie do srodka i bomba lewa noga. I tak trzeba przyznac, ze dobrze mu szlo, bo po samych meczach w LM kazdy wiedzial jak gra. Nie trawie Brazylijczykow, ale obietkywnie trzeba przyznac, ze graja najlepiej na tym mundialu, dorownac im moze jedynie Argentyna i Hiszpania jak pozbedzie sie z pierwszego skladu Torresa (czyt. selekcjoner zacznie cos robic, a nie ograniczac sie do nieprzeszkadzania).

Rch.
Kibic
Na forum od 6965 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:09
Goooolll :) i bardzo dobrze! Holandia w grze dalej.

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
ManeS
Kibic
Na forum od 5886 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:13
van Persie jest kompletnie bez formy na tych MŚ, Kuyt niewidoczny. Moim zdaniem za Kuyt'a Babel albo Ellia czy van der Vaart, i Huntelar za van Persiego. Dziwi mnie, że wciąż wychodzą w pierwszym składzie a nic specjalnego nie wnoszą

edit: JEEEEEEEEEEEST KURWA 2:1 !!!!!!! :D:D

Ostatnio edytowany przez: ManeS, 2 lipca 2010, 17:24 [1 raz(y)]

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
tarpan
Kibic
Na forum od 7913 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:26
Ładne jaja tego się nie spodziewałem :D no ale mecz trwa może dowiozą niespodzianke :D

thedevil2

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
Rch.
Kibic
Na forum od 6965 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:27
rewanż za 94 i 98 rok jest w zasięgu ręki.

edit:
hehe czerwień dla Brasil . chyba pozamiatane

eF^
Kibic
Na forum od 7987 dni

*

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:29
AHAHAHA brudas Melo dobry.. HOLANDIA! :D

ManeS
Kibic
Na forum od 5886 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:29
kurwa właśnie dostawiałem na zwycięstwo Holandii już prawie zakład wszedł a tu jebs czerwona kartka i zakład zawieszony :[ a kurs 1.50 był, teraz to pewnie <1.20

g
Kibic
Na forum od 7314 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:32
ja bym jeszcze tą jebaną małpe robinio wyjebal.

ManeS - trzeba bylo po 1 polowie obstawic, a nie teraz na cwaniaku ;)

- Tylko Pogoń -
tarpan
Kibic
Na forum od 7913 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:35
Straszna padake Brazylia gra w całym tym turnieju wiec może jednak Holandia :D

thedevil2

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
ManeS
Kibic
Na forum od 5886 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:36
postawiłem przed meczem Holandie z remisem, ale teraz chciałem dograć jeszcze na zwycięstwo w regulaminowym czasie gry

Rch.
Kibic
Na forum od 6965 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:42
Nerwówka w końcówce. Przydałaby się 3 bramka dla Holandii. Sędzia trochę faworyzuje Holendrów, ale to nie broni Brazylii, widać, że nie należy im się awans za całokształt gry na tych MŚ. Może to będzie turniej w którym Europa zwycięży. Liczę na finał Holandia - Hiszpania :)

Przema
Kibic
Na forum od 6479 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:49
HAHAHAHAHA!!!

Nie wiem jak ten mecz Brazylia mogla przegrac. Dosc powiedizec, ze Holandia tez konczyla mecz w 10 po wejsciu Huntelaara.

ManeS
Kibic
Na forum od 5886 dni

Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 02/07/2010 17:50
jebać Canarinhos!!!!!!!! Holandia po mistrza ;)

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763362009 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005